הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון, גיוון, והכנה למרתון

• פותח/ת השרשור Ohana
  • פורסם בתאריך

Ohana

משתמש מתחיל
185
38
נק' מוניטין:
53
185
38
אהלן חברים.

אחרי מרוץ הר לעמק שבוטל החלטתי לנסות ולשנות קצת בנושא האימונים, אז רציתי לשתף אתכם בהתלבטות שלי ואשמח לעצתכם (בעיקר @hanan ו @TvrSp12 שעוזרים לי המון במהלך הדרך).

כרגע אני קצת 64.9 קג על 173 סמ..
# מבחינת משקלי עבודה בכוח - עדיין חלש מאוד, אבל הטכניקות שלי טובות
# מבחינת ריצה מצבי סביר, ואת החצי מרתון האחרון שעשיתי בת"א סיימתי ב1:42.

הבנתי שעם העבודה, מעט שעות שינה (יחסית) ובעיקר נושא התזונה - לא אצליח להתקדם קלאסי בתוכניות כמו SS. אני פשוט לא מעוניין לאכול הרבה (שוב, באופן יחסי) ודי מרוצה מאיך שאני נראה כרגע. כנראה זה עניין מנטלי של ילד שמן לשעבר, ואני מפחד "להשמין".

ומה מכאן?
# מבחינת תזונה - אשאר על ניטרלי. בימים של ריצות ארוכות אשלים את הקלוריות מן הסתם.
# התוכניות כח הקלאסיות, למשל SS לא מתאימות לי כרגע, וגם אני רוצה לגוון. ניסתי במשך 4 חודשים - לא עבד. התחזקתי קצת, שיפרתי טכניקה, אבל בלי השילוב של אוכל רב ושינה טובה זה לא זה ואני לא מתקדם.
# אז מבחינת הגיוון - כן הייתי רוצה להמשיך ולעבוד על המרוכבים, אבל בבלוקים קצת שונים. גם הייתי רוצה לעבוד יותר על תרגילי משקל גוף כמו מתח, מקבילים שבהם הייתי שמח מאוד להשתפר
# גם יותר היפרטרופיה , לשחק עם הטווחי חזרות, ולצאת מהבלוק המשעמם של 5 חזרות.
# אני מכוון למרתון בתחילת 2019.

ההתלבטות היא מה לעשות עד יולי/אוגוסט שאני טס?
חשבתי על 3 אימוני כוח, 2-3 אימוני ריצה .
בריצה הדגש הוא בניית יכולת אירובית וריצה איטית בדפקים נמוכים כדי לנסות ליצור בסיס אירובי כמה שיותר טוב עד שאחזור באוקטובר, ומשם אבנה סרגל של 5 חודשים עד המרתון.
מבחינת כוח אני מתלבט. מה כדאי לעשות? יש תוכנית מומלצת?

השבוע עבודה הוא א,ג,ה אימון כוח. שבת ריצת נפח ארוכה. ב' ו/או ד' ריצה מהירה/אינטרוולים/עליות/כדורגל (לנשמה)

ברור לי שלא אראה תוצאות משוגעות בגלל המאזן הקלורי. אבל את הריצה כן אצליח לשפר, ואולי בחד"כ כן אשתפר באספקטים אחרים שהם לא כוח קלאסי.

די חפרתי, די אבוד, אשמח לעצות מקצועיות.

אני אענה קודם כל את השורה התחתונה אתה טוחן מים.
עם 2/3 אימוני ריצה לא תראה שיפור אמיתי ובטח שאי אפשר לבנות בסיס אירובי ובמאזן נייטראלי לא תראה התקדמות מבחינת כוח / ויזואליות.

מה אני הייתי עושה?
מתאמן בבלוקים של כמה חודשים.
נניח שהכוונה היא מרתון תל אביב אז:
10/2018 עד 2/2019 מקדיש לריצה שנגיד בחודשיים הראשונים אפשר לשלב אימוני כוח.
בזמן החופש תעשה מה שאתה יכול בדגש על ריצות
מעכשיו עד החופש 3/4 חודשים תתאמן במאזן קלורי חיובי עליה של קילו-שניים חודשי עם איזה תוכנית fbw שתרצה עם 2 אימוני ריצה בעצימות בינונית- גבוהה באזור ה 45-60 דקות

הכל תלוי במטרות, כרגע הכח אצלך חלש הייתי הולך עם ההמלצה של חנן. אלא אם כן כח לא מעניין אותך כרגע ואז הייתי יורד ל 2 אימוני כח או ל2 שמערבים רגליים ומגביר תדירות של ריצות. תחליט במה אתה מעדיף להשקיע.
אצלי זה קצת מצחיק אני בתקופה לא משהו בחיים, שינה חרא תזונה חרא ומעט ריצה אבל שברתי שיאים של +- שנתיים בדדליפט ובבנץ..
אבל זו רק דוגמה למה אפשר לעשות אם מתמקדים אפילו אם התנאים לא אידיאליים

נערך לאחרונה:
@Ohana בשביל הפרופורציות, מישהו עם נתונים כמו שלך יכול לרוץ חצי מרתון ב 1:30 ו 10 ק"מ ב 40 דקות לחילופין בכוח לבצע חמישיות סקווט עם 120 קילו ומעלה
במצב הנוכחי אתה מדשדש בשני התחומים ולדעתי זה פספוס

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה.
חנן כרגע אני רחוק מאוד מסקאווט כפול ממשקל גוף. בגלל שהתוכנית פשוטה, והרי דיברנו עליה, אני פשוט מצביע על נושא השינה ואוכל כבעיה העיקרית. ועדיין, התקדמות מינימלית עד כמעט לא קיימת (בניגוד ל @TvrSp12 שבנוסף לתקופה לא קלה יש גם משפחה, תקן אותי אם אני טועה 😃 )

ננסה להמשיך להתמקד במה שהמלצתם. פשוט עד עכשיו זה לא ככ עבד.

קודם כל תודה.
חנן כרגע אני רחוק מאוד מסקאווט כפול ממשקל גוף. בגלל שהתוכנית פשוטה, והרי דיברנו עליה, אני פשוט מצביע על נושא השינה ואוכל כבעיה העיקרית. ועדיין, התקדמות מינימלית עד כמעט לא קיימת (בניגוד ל @TvrSp12 שבנוסף לתקופה לא קלה יש גם משפחה, תקן אותי אם אני טועה 😃 )

ננסה להמשיך להתמקד במה שהמלצתם. פשוט עד עכשיו זה לא ככ עבד.
שינה ואוכל זה גם פאקטור אבל לא הכל.

• פותח/ת השרשור
שינה ואוכל זה גם פאקטור אבל לא הכל.

בהנחה שהתוכנית אימונים מובנת מראש, עם התקדמות כמו שצריך, קשה לי להצביע האמת על פרטמרים אחרים.
אבל זה סתם קיטורים - אנסה לדבוק במה שאמרתם לפחות עד שאטוס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית