הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע קרדיו והתאוששות

ayelet22

משתמש מתחיל
29
1
נק' מוניטין:
1
29
1
כרגע עושה אימוני משקולות בשילוב עם קרדיו בימים שבהם אין לי זמן ללכת לחדר כושר (סטודנטית וכו') או בימי מנוחה. ידוע לי שקרדיו משפיע ברמה זו או אחרת על ההתאוששות וכתוצאה מכך על אימוני המשקולות. השאלה היא האם זה משתנה לפי סוג האימון (למשל, ריצה לעומת קרוס טריינר) או שרק זמן האימון הוא מה שמשנה ולא חשוב מה אני עושה בו (שוב, ריצה או קרוס. ניסיתי HIIT ורציתי למות, זה ממש לא בשבילי).
או במילים אחרות, איזה סוג קרדיו עדיף ללוות אימוני משקולות, ריצה או קרוס טריינר?

לפי דעתי, אין בעיה לעשות אימוני אירובי בימי מנוחה כל עוד לא כל אימוני האירובי הם עצימים. אם תעשי פעם עד פעמיים בשבוע אימון אירובי עצים ( hiit, אימוני ספרינטים, וכדומה) ובשאר הימים לעשות אירובי בקצב בינוני- קל, לא אמור לפגוע לך בהתאוששות.

עדיף להפריד את האימונים האירוביים מהכוח אבל בהחלט אפשר לבצע אימון אירובי לאחר הכוח. כמה לבצע ואיזה אימון תלוי בתוכנית האימונים, תזונה ופרמטרים גנטים אחרים (התאוששות של האינדבידואל). זה הרבה עניין של ניסוי וטעייה והרגשה אישית

• פותח/ת השרשור
עדיף להפריד את האימונים האירוביים מהכוח

רק שאני אהיה בטוחה שהבנתי- אפשרי להתאמן גם אירובי וגם כוח, רק לא במקביל באותו האימון? או לוותר על אירובי בכלל בימי מנוחה?

השאלה היא מה המטרה שלך. אם המטרה להיות בכושר סביר ולשפר כושר אירובי, אין מגבלה לשלב אימונים אירוביים. עדיף ביום מנוחה והפרש של 24 שעות לפני אימון משקולות.
הבעיה היא שאימונים אירוביים מלווים בנפח גדול מאוד. הנפח מוסיף ומעלה את העייפות, וקשה להתאושש ממנו.
אם המטרה היא להיות הכי חזק שאתה יכול- להרים הכי הרבה משקל, אירובי יכול להפריע ולעכב את התוצאות האלו.
תחפש ביוטיוב strength and endurance. יש שם ניתוח של רופאים כל השפעת אימונים אירוביים על כוח ולהיפך.
לסיכום הם אמרו שכוח עוזר לאירובי, אבל אירובי מפריע לאימוני כוח ואפילו הופך סיבי שריר לאיטיים- שמותאמים לאירובי.
כמו כן, נאמר של שההשפעה הקרדיו ווסקולרית שאתה מחפש לקבל באירובי, ניתן להגיע אליה גם באימוני התנגדות בלבד- ירידה בלחץ דם והתנגדות לאינסולין.

יש שם 4 חלקים, אורכים אבל ממש מעניינים למי שיש ידע בסיסי בביולוגיה.

Back
למעלה תחתית