הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פסיכולוג

McGregor

משתמש משקיע
6,030
5,394
נק' מוניטין:
3,964
6,030
5,394
שלום,
רציתי לדעת אם יש פה אנשים שעברו תקופות קשות בחיים ועקב כך הלכו להיפגש עם פסיכולוג/ית ועד כמה זה עזר ושיפר להם את החיים?

אני לא יודע עד כמה זה עוזר , אבל שהייתי נער היה לי חרא ילדות (בלשון המעטה בואו נגיד את זה ככה זה נס שבכלל סיימתי את הבית הספר ולא גמרתי באיזה סמכה מסומם וגוסס) והשיחות השבועיות שלי שלי עם הפסיכולוגית שלי עזרו לי מאוד. אני חושב שאצלי למשל מה שעזר יותר היה הרעיון שאתה פשוט מדבר עם מישהו מבלי לקבל ביקורת על מה שאתה חושב או עושה ואז שאתה משתחרר מכול המחשבות האלו(יעני פשוט מדבר ומדבר)
אתה מתחיל לפתח סוג של חסינות לאותם מחשבות ומצקות שונים שסוחפים את חייך .

מצד שני אני מכיר הרבה אנשים באותה מסגרת שגדלתי בה שפשוט ישבו שמה ולא התקדמו בכלום, לא כי הם לא השקיעו אלא בגלל שזה פשוט לא התאים להם. לאותם אנשים פשוט התאים לחפש פתרון אחר כמו חוג קורס, או תחביב אחר שהסיח את דעתם וזה בסדר גמור

בקיצור מה שאני מנסה להגיד שמניסיון אישי שלי זה דבר מאוד אישי ויחודי לכול בן אדם והדרך הטובה ביותר היא לנסות ולראות אם הולך או או לא

אני הלכתי תקופה מסוימת לפסיכולוגית מטעם קופת חולים, להגיד לך שזה עזר? כן, זה תמך בי מספיק בכדי שאתייצב בלימודים( אבל לפעמים יש תחושות של חוסר נוחות).
זה די עזר לי, ואני נחשבת לבונקר רגשי

חשוב לזכור לדעתי שפסיכולוג זה לא מאמן אישי וקואוצ'ר מרגע שזה הובהר - באופן אישי בטיפולים פסיכולוגים on and off בעשור האחרון וחושב שזה עוזר מאוד. שווה ניסיון.

• פותח/ת השרשור
האמת ניסיתי בינתיים מפגש אחד
לא מרגיש שעזר לי
אתן עוד הזדממות ונראה איך זה מתקדם.

האמת ניסיתי בינתיים מפגש אחד
לא מרגיש שעזר לי
אתן עוד הזדממות ונראה איך זה מתקדם.

שב עם עצמך ותגיע לתובנה לבד, תעשה מה שההגיון שלך מורה לך, פחות עם הלב.

הפסיכולוגים מטופלים אצל פסיכיאטרים מומחים.

תרגיש טוב.

אחי פסיכולוג זה לזרוק כסף לפח.. תאמין לי הייתי 4 שנים בטיפול פסיכולוגי.

אישית אני ממליץ לך ללכת לפסיכיאטר טוב , הוא גם יכול לשמש כפסיכותרפיסט וגם במידה וצריך לאזן אותך תרופתית.
לכולם יש תקופות יותר טובות ופחות טובות בחיים..
תעשה ספורט ,תקיף את עצמך בחברים טובים והכי חשוב תנסה לשנות את אותם דברים שמפריעים לך.

הייתי יחסית הרבה פעמים / תקופות בטיפול כלשהו במהלך החיים שלי.
אין לי חלילה איזו בעיה מנטלית או רגשית אבל כמו שציינת - לפעמים יש אתגרים בחיים שלא כולם ערוכים להתמודד ולעכל לבד.

אצלי רוב הפסיכולוגים לצערי לא עזרו, מהסיבה שהרבה מהם אוהבים לשתוק ולתת לך לדבר, שאצלי ספציפית זה לא עזר והייתי צריך פסיכולוג יותר אקטיבי שישאל יחפור ויתערב בנושאים יותר עמוקים מאשר לשבת ולהקשיב. יש אנשים שכן ירוויחו מהמצב הזה, ודווקא בשנים האחרונות בחיים שלי הייתי צריך מישהו שיקשיב יותר מאשר מישהו שינתח אותי, לצערי באוסטרליה ללא ביטוח ממשלתי לא יכול להרשות לעצמי ללכת לפסיכולוג.

דווקא לקראת סוף הנישואים שלי האקסית שלי רצתה שנלך לייעוץ זוגי ובאופן מפתיע הפסיכולוגית עזרה מאד בעיקר לגרום לי להבין שהקשר צריך להסתיים ולשים את האצבע בדיוק למה הוא צריך להסתיים.

חברים ומשפחה לרוב מספקים את מעגלי התמיכה הכי חשובים בחיים אבל כולם מרגישים בנוח לשתף דברים מסויימים, ואני חושב שבעיקר אצל גברים יש תמיד אגו שמפריע לשתף ולתת ביקורת בונה כלפי האדם ששיתף איתך.

בשורה התחתונה - אם אתה פרסמת את השאלה כאן, לדעתי שווה ללכת במיוחד שזה מכוסה חלקית בקופ״ח. תנסה לחפש המלצות על מישהו/י.

מעבר למה שכולם כתבו, שים לב שכמו בכל סוגי הרפואה , צריך לעבור דרך כמה עד תמצא מה שמתאים לך.

אם אחד לא מתאים תלך לאחר, ללכת לפסיכולוג זה דבר שעוזר נקודה.
גם אנשים שלא "צריכים" פסיכולוג יפיקו מזה בחלק גדול מהמקרים תועלת כי הרבה פעמים רעיון תחושתי שאתה אוחז בו מקבל צורה אחרת לגמרי כשאתה רוקם לו עור וגידים דרך מילים ושיח, ומעבר לinput שאתה עתיד לקבל ועלול לעזור, המפגש יסדר לך הרבה פעמים דברים שאתה חושב שהם מסודרים לך אבל הם לא.

בקיצור, אם יש לך את הכסף - בהחלט שווה לנסות.

• פותח/ת השרשור
כל החיים הייתי סגור ואני באמת התחלתי לשתף וזה תמיד משפר את ההרגשה.
אני בינתיים אחרי מפגש אחד וקבעתי עוד אחד ליום ראשון. אתן לזה הזדמנות כי אין מה להפסיד.

ממש ממליץ לך ללכת,
פסיכולוג שואל את השאלות הנכונות ועוזר לך להבין את מקור הבעיה ולהתמודד איתה.
רק תזכור אין פטרון קסם,
דיכאון לא נעלם מהר ולוקח זמן להתמודד איתו ולהבין מה המקור שלו

הייתי אצל פסיכיאטר ואצל פסיכולוג במשך שנתיים וחצי שזה דבר ששינה את החיים שלי מקצה לקצה.
לפני 6 שנים אמא שלי נפטרה והאובדן הכניס אותי לתקופה קשה של דיכאון קליני, אובדנות ומשברים קשים בלימודים וחברתיים.
אחרי שנתיים הכי נוראיות בחיים שלי שהייתי אצל "יועצת" חרטא בבית ספר שסתם הנהנה את הראש ואמרה לי "אוי", "קשה" וכל מיני שטויות התחלתי טיפול אצל פסיכיאטר ואצל פסיכולוג.
הטיפול עזר לי להתגבר על הדיכאון, השתפרתי פלאים בלימודים, נהייתי הרבה יותר חברותי והתחלתי להנות מהחיים לראות את העולם כמקום טוב שיש בו מלא חוויות.
כמובן שלקח לי זמן להיפתח ולשתף, אבל אין לי ספק שזה הצעד שבאמת שינה את החיים שלי לטובה.
תן לזה זמן, לך לפסיכולוג טוב שמשתף איתך פעולה וגורם לך לדבר בחופשיות ונוחות ונותן לך כלים להתמודדוץ ואוזן קשבת, וכמובן גורם לך להרגיש טוב יותר.

הייתי אצל פסיכיאטר ואצל פסיכולוג במשך שנתיים וחצי שזה דבר ששינה את החיים שלי מקצה לקצה.
לפני 6 שנים אמא שלי נפטרה והאובדן הכניס אותי לתקופה קשה של דיכאון קליני, אובדנות ומשברים קשים בלימודים וחברתיים.
אחרי שנתיים הכי נוראיות בחיים שלי שהייתי אצל "יועצת" חרטא בבית ספר שסתם הנהנה את הראש ואמרה לי "אוי", "קשה" וכל מיני שטויות התחלתי טיפול אצל פסיכיאטר ואצל פסיכולוג.
הטיפול עזר לי להתגבר על הדיכאון, השתפרתי פלאים בלימודים, נהייתי הרבה יותר חברותי והתחלתי להנות מהחיים לראות את העולם כמקום טוב שיש בו מלא חוויות.
כמובן שלקח לי זמן להיפתח ולשתף, אבל אין לי ספק שזה הצעד שבאמת שינה את החיים שלי לטובה.
תן לזה זמן, לך לפסיכולוג טוב שמשתף איתך פעולה וגורם לך לדבר בחופשיות ונוחות ונותן לך כלים להתמודדוץ ואוזן קשבת, וכמובן גורם לך להרגיש טוב יותר.

יש לי חבר שמתלבט בקשר לטיפול אצל פסיכולוג,
זה בסדר שאשלח את התגובה שלך?
(בעילום שם כמובן)

• פותח/ת השרשור
האמת שעכשיו אני שם לב ששבוע שעבר כשחיפשתי מישהי שתקבל אותי מידיית כי הרגשתי שאני לא יכול להמשיך יותר
אז הגעתי למישהי מאוד נחמדה שאמנם הייתי איתה פגישה אחת ופרקתי הכל ודיברנו כשעה וחצי וקבענו היום אחה"צ לעוד מפגש

אבל מסתבר שהיא בכלל פסיכותרפסיטית, ועכשיו מסתדר לי ה"תרגיל הזה" שהיא נתנה לי שאמור להרגיע אותי (לא עזר לי בשיט)
בכל מקרה, אתן הזדמנות נוספת היום, אם אראה שזה לא עוזר לי אנסה פסיכולוג רגיל

האמת שעכשיו אני שם לב ששבוע שעבר כשחיפשתי מישהי שתקבל אותי מידיית כי הרגשתי שאני לא יכול להמשיך יותר
אז הגעתי למישהי מאוד נחמדה שאמנם הייתי איתה פגישה אחת ופרקתי הכל ודיברנו כשעה וחצי וקבענו היום אחה"צ לעוד מפגש

אבל מסתבר שהיא בכלל פסיכותרפסיטית, ועכשיו מסתדר לי ה"תרגיל הזה" שהיא נתנה לי שאמור להרגיע אותי (לא עזר לי בשיט)
בכל מקרה, אתן הזדמנות נוספת היום, אם אראה שזה לא עוזר לי אנסה פסיכולוג רגיל
שאלה לי אליך - מי שאתה מדבר עליה שהשגת פגישה כמעט באופן מיידי היא דרך קופח? או תשלום בנוסף?

• פותח/ת השרשור
שאלה לי אליך - מי שאתה מדבר עליה שהשגת פגישה כמעט באופן מיידי היא דרך קופח? או תשלום בנוסף?

הגעתי ישירות אליה, היא האמת עובדת גם דרך קופות חולים והיא גם פזיוטרפיסטית אז אני אנסה השבוע לקבל החזרים דרך הביטוח בריאות שלי במגדל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית