צ'ארלס דרווין כבר חקר את זה ואת הברירה הטבעית
אני בדעה שהשקעה של שנים על גבי שנים מגיל צעיר (3 אפילו) חינוך טוב וחומרי עזר, גם לבן וגם שחור יכולים להתחרות זה מול זה.
לא בהקשר הזה
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
צ'ארלס דרווין כבר חקר את זה ואת הברירה הטבעית
אני בדעה שהשקעה של שנים על גבי שנים מגיל צעיר (3 אפילו) חינוך טוב וחומרי עזר, גם לבן וגם שחור יכולים להתחרות זה מול זה.
כן? מתי ראית פעם אחרונה אדם לבן יורד מ10 שניות ב100? מתי ראית אדם לבן עושה בכלל משהו ב200? מתי ראית אדם לבן עושה משהו ב400 וככל שהמרחקים גדלים כמות הלבנים קטנה עוד יותר.
לא ראיתי אדם לבן שזכה במרתון.
ובכדורגל נבחרת צרפת היא על טהרת האפריקאים. נבחרת ספרד אני חושב היא הנבחרת היחידה כמעט ללא זרים אך היא מדינה יחסית נחשלת בהשוואה לחברותיה באיחוד, והדבר העיקרי שמושקע בו זה הספורט. נבחרת בריטניה בכדורסל גם היא על טהרת האפריקאים שעלו אליהם, או אמריקאים שהתאזרחו ונקראו לדגל.
אני ראיתי פרופ' למתמטיקה אתמול אחי דופק תראש בפאב אז יש כזה.מתי ראית מתמטיקאי שחור? כנראה ששחורים לא נועדו להיות מתמטיקאים. גנטיקה אחי.
זה מעריב עושים מכל דבר רעש, הם השמאלנים." לא פלא שהישראלים שנות אור בכל מקצה ספורט כמעט שקיים בעולם ממדינות אחרות. אתם בכיינים ואין איך לתאר זאת טוב יותר"
קצת הגזמת משה, אני מבטיח לך שאין הבדל בין האדם הגרמני השוויצרי הצרפתי הספרדי והאמריקאי לישראלי הממוצע.
הם כולם חושבים באותה דרך. האדם הממוצע דומה אחד לאחר בכל מקום בעולם המערבי, לא עושה כלום חוץ מלרבוץ מול הטלוויזיה. המדינה היחידה שזה שונה זו - סין. ושם זה בגלל שיפוצצו אותך מכות אם לא תעשה מה שאומרים לך, ושם אין ידיעות אחרונות שיעשה מזה רעש.
מה שכן אתה גם שוכח שגם לאירופאים אין הישגים באתלטיקה (מלבד מספר פוקסים), כמדומני הגרמני לא אמור להיות שחור אותו דבר לגבי שאר מדינות אירופה. גם האמריקאים לא אמורים להיות שחורים הם בכלל פליטים מאירופה. בשחייה מתחילים לצמצם פערים, ואל תשכח שזו מדינה קטנה של 6 מיליון איש, והסיכוי שמפה יצא ספורטאי על הוא שווה למינוס אינסוף. בלי קשר שבאתלטיקה אני לא חושב שחוץ ממקצוע אחד או שניים אין לאדם הלבן סיכוי בכלל.
אין לי כוח לחפש מספרים, אבל מתוך ה7 מליון של ישראל תוציא דוסים וערבים שלא בדיוק מגיעים להישגים בספורט, ועכשיו בוא תגיד לי כמה אנחנו מדינה גדולה.חבל שאתה כל כך בטוח במדינה שלך וחושב שיש עתיד.. לא שלארה"ב יש עתיד אני בטוח ב 90% שהממשלה תיפול בעשור הקרוב (כמו שקרה עם ברית המועצות לשעבר) אבל נעזוב את זה לטופיק אחר.
אתה מבטיח לי אז אני אמור להאמין? הא תודה.., אני מסתכל על דברים על פני השטח, עובדות ולא דעות, מה ישראל השיגה בכל שנות קיומה? מדליית ערד בג'ודו + מדליית בגלישה? מה עוד? עוד איזה מדלייה מסכנה במקצה שאף אחד לא מכיר ולא שמע עליו לעולם? לא שאני מזלזל (ואני לא, כבוד לכל הספורטאים) אבל צריכים להזיז דברים במיוחד בגישה המקצועית כדי שיהיו תוצאות על פני השטח.
בקשר לשטויות שלך שאנחנו מדינה קטנה, תמיד אפשר להאשים שהזין קטן, אבל לא במקרה הזה.
אסטריה, כ-8 מיליון תושבים, 15 מדליות עד עכשיו באולימפיידת החורף:
http://sports.yahoo.com/olympics/vancouver/medals;_ylt=AtE6PT_k2IuNHF7WRnJ82T19sbV_
ג'מייקה 2.5 מיליון תושבים!!!, בביג'ין 11 מדליות!
http://www.monacome.com/2008/08/2008-beijing-olympics-medal-count-tally.html
אז עכשיו תגיד כי הם שחורים והם עילוי גנטי הא?
אירופה לא טובים בספורט? אני לא מדבר רק על אתלטיקה ודברים כאלו, הם בין המדינות הטובות בעולם בכדורגל שזה בעצם הספורט ה-3 הכי גדול בעולם (אם נכשלל את כדורסל ופוטבול בארה"ב כי הכספים שם מטורפים, בתאכלס יש יותר אנשים שמתעניינים לדעתי בכדורגל בעולם מאשר בשאר הדברים).
אפשר למצוא עוד הרבה דברים שהאירופאים טובים בהם זה לא בעיה, חיפוש קצרצר בגוגל יוביל אותך לשם, בלינק הראשון באולימפיידת חורף לגרמניה יש בנתיים 27 מדליות, בלינק השני אתה יכול לראות שבמקום ה4 נמצאת אנגליה עם 47 מדליות.
כן אה?
ספרד אלופת אירופה בכדורגל, ופייבוריטית לקחת את המונדיאל.
ספרד אלופת אירופה הבלתי מעורערת בכדורסל.
כדורסל באנגליה לא באמת קיים, יש נבחרת שם רק כדי להגיד שיש.
אנגליה כנבחרת לא מצליחה, כי פשוט לאורך השנים לא הצליחו להרכב 11 שחקנים מספיק טובים יחד. תסתכל על האנגלים מבחינה פיזית, הם נחשבים לשחקנים הכי קשוחים והכי חזקים בעולם, עם כושר גופני שלא נגמר.
בוא נגיד שהראשונה או השנייה הפייבוריטית היא ברזיל. רונאלדו\יניו וחבריהם לא לבנים גם פלה לא לבן, גדולי הכדורגל הברזילאי לדורותיהם הם שחורים.
וכמו שאמרו פה אחרים לשחור כנראה שיש גנטיקה טובה יותר, ואם תשימו לב ככל שספורט יותר פשוט ומצריך פחות משאבים אתה רואה בו יותר שחורים. אני מאמין שאם תקח ילדים שחורים ותתחיל להכניס אותם לבריכה הם ינצחו את הלבנים גם שם, ובטניס נשים אין אבל אין מתחרות לווילאמסיות. יש להן פשוט מאסיביות שאין לחברותיהן הלבנות.
ולמשה - אני מעדיף שהמדינה שלנו תקח מדליות באליפיות אירופה בפיזיקה ובמתמטיקה, ושחברות ההיי טק שלנו יעשו בתי ספר לפיתוח פטנטים בעולם מאשר עוד מדליית זהב בספורט, לא שאני מתנגד אבל מעדיף שנקח את הסוג הראשון.
אין לי כוח לחפש מספרים, אבל מתוך ה7 מליון של ישראל תוציא דוסים וערבים שלא בדיוק מגיעים להישגים בספורט, ועכשיו בוא תגיד לי כמה אנחנו מדינה גדולה.
ג'מייקה זה מקרה מיוחד, יש להם את הספונסר שלהם ארה"ב אז זה לא כוחות 😛
בוא נגיד שהראשונה או השנייה הפייבוריטית היא ברזיל. רונאלדו\יניו וחבריהם לא לבנים גם פלה לא לבן, גדולי הכדורגל הברזילאי לדורותיהם הם שחורים.
וכמו שאמרו פה אחרים לשחור כנראה שיש גנטיקה טובה יותר, ואם תשימו לב ככל שספורט יותר פשוט ומצריך פחות משאבים אתה רואה בו יותר שחורים. אני מאמין שאם תקח ילדים שחורים ותתחיל להכניס אותם לבריכה הם ינצחו את הלבנים גם שם, ובטניס נשים אין אבל אין מתחרות לווילאמסיות. יש להן פשוט מאסיביות שאין לחברותיהן הלבנות.
הערבים בניגוד לישראל עולים למונדיאל כל 4 שנים יש להם לפחות נציגה 1....אין לי כוח לחפש מספרים, אבל מתוך ה7 מליון של ישראל תוציא דוסים וערבים שלא בדיוק מגיעים להישגים בספורט, ועכשיו בוא תגיד לי כמה אנחנו מדינה גדולה.
ג'מייקה זה מקרה מיוחד, יש להם את הספונסר שלהם ארה"ב אז זה לא כוחות 😛
רונאלדו שחור? זיקו שחור? סוקראטס שחור? דונגה שחור? ........
חוץ מזה, בעיקר בכדורגל הלבנים הרבה יותר טובים מהשחורים.
צודק, וזה כי כדורגל לא ספורט אינדיוודואלי.
שחקני כדורגל גדולים באמת, היו יותר גדולים בשכל מאשר באתלטיות. כי בכדורגל צריך לדעת להועיל לא רק לעצמך אלא גם לקבוצה ולדעת לייצר אינטראקציה טובה עם שחקנים אחרים.
למה? ואשמח אם תגדיר את המושג "פניה של מדינה", ולאחר מכן תציין מדוע נובע מהגדרה זו שצריך שתהיה למדינה "פנים טובות".איזה גישה שגויה!!!
לצערי זאת כנראה הגישה השוררת בקרב מקבלי ההחלטות והספורט במקום האחרון כמו תמיד
ספורט הוא פניה של מדינה לא פחות מהמדע שלה \ההי טק שלה
השחורים בארצות הברית עברו ברירה, אבל ממש לא טיבעית. הם נקנו כעבדים ולכן כמובן שבעלי האחוזות רצו רק את הבריאים והחזקים ביותר. הם לא שרדו כי הם היו חזקים. הם הגיעו לארצות הברית כי הם היו חזקים.
הלחץ הזה אינו לאורך זמן מספיק ולא מספיק חזק .
בכל מקרה כרגע ההבדל העיקרי בארצות הברית זה לא גנטיקה אלא כסף ומתקנים .