הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בכל מי שפגעתי...

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
אני לא מצטער על זה 🤡

לאחרונה אני מקבל כל מיני הודעות שאני ציני או שאנחנו ההנהלה פוגעים במשתמשים כאלו ואחרים.
אז בואו ניישר ההדורים ונכתוב כמה דברים על כך:

1. ככה אנחנו ואף אחד לא ישנה אותנו, דיקטטוריה תמיד עובדת יותר טוב מדמוקרטיה כל עוד היא לא מנוצלת לרעה.
2. אנו מאמינים בדרך של, תלמד בדרך הקשה או אל תלמד בכלל
3. אנחנו פורום יעוץ בחינם, על כך אנו לא נאכיל אותכם בכפית, אם אתם לא רוצים לשבת ולקרוא 5 מאמרים בסיסים בפורטל שיתנו לכם רקע להכל, אז אל תצפו שאנו נגיד לכם תעשו X Y Z כי זה בלתי אפשרי. הדוגמה הקלאסית אפשר לתת: ילד שרוצה לקרוא, אבל לא למד איך לקרוא, אבל הוא רוצה שתסביר לו, אותו עיקרון. אם אתם רוצים יעוץ יותר אישי וליטוף וקצת מדידות, לכו למאמן כושר או תזונאי ספורט, ב 150-250 ש"ח לשעה יסדרו אותכם היטב ואולי גם תיקנו איזה שורף שומן שלא עושה שום דבר בדרך, אבל העיקר הליטוף.
4. אנחנו לא דוגלים בליטופים ואהבה שוטפת, בניגוד לאתרים אחרים אין לנו בעיה להעיף ליצנים וטרולים שגדלים במחתרת, אין לנו שום אינטרס לשמור משתמש כזה או אחר, אנחנו לא גורם או גוף מסחרי ולא אכפת לי ממכם.
5. בכלל המנטאלית הישראלית ממש מצחיקה, אני לא רוצה לעשות כלום אני רוצה שתביא לי הכל. הישראלי הממוצע אינו רוצה לקרוא, לא רוצה להתאמץ במכון כושר, לא רוצה להרים כבד, לא רוצה לעשות תפריט או לאכול כמו שצריך כי "קשה לו", "הקיבה שלו קטנה מידי", "הוא אוכל מיליארד פעם ביום אבל לא עולה במשקל [במבה וביסלי ואיזה שניצל של אמא, מה זה הרבה...)", העיקר הוא רוצה קוביות ויד 50, לא פלא שהישראלים שנות אור בכל מקצה ספורט כמעט שקיים בעולם ממדינות אחרות. אתם בכיינים ואין איך לתאר זאת טוב יותר.
6. סדר באתר הוא עיקרון חשוב, לפחות לי אישית יותר חשוב ממקצועיות, מספר המשתמשים וכל פרמטר כזה או אחר. ברגע שלא יהיה סדר הפורם הזה שווה לתחת והמקצועיות גם כן, ברגע שנתחיל להרפות ולהתחיל ללטף אותכם כמו באתרים אחרים, האתר יהפוך למזבלה וזה לא בא בחשבון.
7. יש הפתעות בדרך 😃

בקיצור אני מקווה שהנקודות האלו הובהרו ואם אי פעם מישהו רוצה ליטוף, יש כמה אופציות:
1. ללכת לליטופיה הקרובה
2. לפנות לאתרים אחרים

שיהיה אחלה סופ"ש.

מסכים בכל מה שרשמת, קשה לישמור מקום ללא לייצנים ואני חושב שזאת ההיתנהגות הכי מתאימה בשביל למגר את התופעה כמה שיותר

ממש מסקרן אותי התוכן של אותן ההודעות, אתה יכול בבקשה לפרסם כמה שורות שותופסות את העין? משום מה אני מתאר לעצמי שזה משעשע 😛

אני שמח לראות שזה המניפסט של הפורום.

הדבר שקצת הפריע לי בהתחלה הוא שמשום מה הייתי תחת הרושם שכמה אנשים פה לא ממש שונאי-אדם סוציומטים אמיתיים, אלא וירטואליים בעיקר, אבל אחרי שפגשתי כמה מהם וגיליתי שמדובר במיזנטרופיות טהורה נחה עלי דעתי.

לרוב דברייך אין טעם בלהגיב כי אתה פשוט מצהיר שכך הוא המצב וזכותך, אתה בעל האתר. אבל להתגאות בסדר שיש פה? רוב המשתמשים הפעילים יותר כולל מנהלים ומשתמשים "מקושרים" חופרים, מספימים ומנהלים צ'אטים שלא קשורים בכלל לנושאים שבהם הם כותבים, לרוב נושאים שאחרים פתחו למטרות ודיונים מסויימים.

כל מה שאמרת בקשר למנטליות הישראלית ובקשר לעד כמה רוב המשתמשים מטומטמים אתה צודק. אבל כנראה לא היית פותח נושא במיוחד כדי לומר לנו את זה לא? לדעתי זה פורום פרטי של 20 איש שמריצים בדיחות פנימיות ומספימים נושאים בשיחות אישיות ומתוכם לפעמים כמה מואילים בטובם ממעלות מושבם הגבוה לרדת לעם ולעזור. אתם אוהבים להעיר על ליצנות, ליצנות היא גישה כמו שלכם שאומרת וואלה לא אכפת לי אם אתה פה או לא. וזה בלי קשר להאם אתם באמת מנסים להגדיל ולטפח את הקהילה שלכם פה.

אני פה רק מתוך ברירת מחדל. ולא, אל תחזירו לי בציניות.

לרוב דברייך אין טעם בלהגיב כי אתה פשוט מצהיר שכך הוא המצב וזכותך, אתה בעל האתר. אבל להתגאות בסדר שיש פה? רוב המשתמשים הפעילים יותר כולל מנהלים ומשתמשים "מקושרים" חופרים, מספימים ומנהלים צ'אטים שלא קשורים בכלל לנושאים שבהם הם כותבים, לרוב נושאים שאחרים פתחו למטרות ודיונים מסויימים.

כל מה שאמרת בקשר למנטליות הישראלית ובקשר לעד כמה רוב המשתמשים מטומטמים אתה צודק. אבל כנראה לא היית פותח נושא במיוחד כדי לומר לנו את זה לא? לדעתי זה פורום פרטי של 20 איש שמריצים בדיחות פנימיות ומספימים נושאים בשיחות אישיות ומתוכם לפעמים כמה מואילים בטובם ממעלות מושבם הגבוה לרדת לעם ולעזור. אתם אוהבים להעיר על ליצנות, ליצנות היא גישה כמו שלכם שאומרת וואלה לא אכפת לי אם אתה פה או לא. וזה בלי קשר להאם אתם באמת מנסים להגדיל ולטפח את הקהילה שלכם פה.

מה היית רוצה שישתנה פה ?
תן דברים שלדעתך ישפרו את המצב פה .

• פותח/ת השרשור

נחמד לכוון ולירות לכל הכיוונים ללא דוגמאות, אולי גם תגיד שאין לך דוגמאות לתת לנו?
אם אתה מדבר מה שהולך בפורום לוגים, פורום לוגים נועד לכך, מי שהלוגש לו שיעשה מה שהוא רוצה בו ויריץ מה שבא לו, בפורום תזונה ואימונים אני לא נתקלתי במקרים כאלו, לפחות לא כאלו כמו שאתה מתאר.
בקשר להגדלת הקהילה, כמו שאמרתי כשהפורום הזה נוצר ואגיד גם היום, אני מעדיף איכות על כמות. לא אכפת לי מגדילת הקהילה, אכפת לי מאיכות המשתמשים. אם יהיו לי 10,000 כניסות יחודיות ביום שרובם ילדים קטנים ושפת דיבור של ערס בן 13 שרוצה לגדיל יד קידמית וקצת בטן או 1,000 כניסות של אנשים איכותיים שקראו קצת בחיים שלהם, יש להם ניסיון מעשי, יכולים גם לייעץ לאחרים, שפת דיבור אז אני אבחר ב 1,000.
מה גם שככל שיש קהילה גדולה יותר יש יותר בעיות ולי יהיה יותר כאב ראש :120ag:

בהתייחסות לבקשה של עידן; אכיפה של סעיפים פשוטים מחוקי הפורום שאתם קבעתם, כגון:

"4. באשר לשאילת שאלות של משתמשים חדשים ובכלל - זכרו,כולנו באנו לאותה מטרה.אנא העזרו בסבלנות כלפי שאלותיהם של אחרים,גם אם הן נראות הכי בנאליות ומגוכחות שיש."

"2. אין לקלל , להעליב , לעקוץ, להסתלבט, להעלות האשמות שווא..."

או מהתקנון שלכם:

"1. השימוש בפורומים בכל דרך שהיא בשפה המובאת באופי גס, מעליב, מאיים, בוטה, מטריד, מבזה, מסית, מתגרה, וכיו"ב, ו/או שימוש בה לצורך העלבה, פגיעה, הסתה והטרדה כלפי משתמשי הפורום בפרט, וכלפי כל אדם באשר הוא ככלל, הינם אסורים בהחלט"

"2. אסור כל שימוש או פרסום בלתי חוקי (לרבות פרסום המפר צו איסור פרסום) או בלתי מוסרי, או העשוי לפגוע בתקנת הציבור או ברגשותיו, או העשוי להזיק או לפגוע בצורה כלשהי בציבור או בפרט כלשהו, בפרטיותו, בשמו הטוב או במורת רוחו." -- יש כאן מספיק קישורים להורדות לא חוקיות. זה לא שאני נגד הלינקים לסרטים שמפרסמים כאן, אך נוצרים מצבים אבסורדיים שבהם למשל אסור בשום אופן לפרסם לינק ל-PDF של SS אבל אפשר לקשר חופשי לסרטים ב-RS.

ובאופן כללי ההתנשאות מחברים ומנהלים כמו אלכס (בעיקר) שמשפיעים באופן כבד לפעמים על המוטיבציה, על הרצון לשאול והרצון להתקדם כאן של משתמש כזה או אחר. תבינו שכאן זאת סביבה דומה לזו של חדר כושר ולאחדים זה יכול להיות מאיים ומרתיע לנסות ולהשתתף כאן. אבל כן, כמה מטומטם והומואי מצידם, בוהו.

בנוסף לכך ריסון של משתמשים מסויימים שקשורים איכשהו להנהלה, בעלי ותק וכ'ו שלוקחים את הפורום כפורום פרטי שלהם ואין להם שום בעיה בניהול שיחות אישיות שלא קשורות בכלל לנושא שהם מספימים.

באופן כללי אני מדבר על טיפוח קהילה. אבל גישה כמו זו של משה היא אבסורדית לגמרי. מי משקיע כל כך הרבה במקום עם כל כך הרבה פוטנציאל כמו כאן ואח"כ אומר take it or leave it?

• פותח/ת השרשור
אכיפה של סעיפים פשוטים מחוקי הפורום שאתם קבעתם, כגון:

"4. באשר לשאילת שאלות של משתמשים חדשים ובכלל - זכרו,כולנו באנו לאותה מטרה.אנא העזרו בסבלנות כלפי שאלותיהם של אחרים,גם אם הן נראות הכי בנאליות ומגוכחות שיש."

כמו שרשמתי בהודעה המקורית, מי שלא קורא ולא שואל שאלות ממוקדות ורוצה שנאכיל אותו בכפית לא שווה תגובה, מי שקרא ועשה ש.ב רואים את זה ישר בשאלות שלו. מי שטמבל ועושה צחוק מאיתנו וחושב שאנחנו היויו הפרטי שלו וכל יומיים פותח אשכול "טונה זה טוב אחרי אימון?" אז שישכח מזה. כמו שאמרתי אם רוצים יעוץ אישי, יש הרבה תזונאים ומאמנים ברחבי ישראל שישמחו להעניק זאת.

"2. אין לקלל , להעליב , לעקוץ, להסתלבט, להעלות האשמות שווא..."

איפה זה קרה מצד ההנהלה? לפחות איפה זה קרה לאנשים רציניים ולא ליצנים דרג א'?

או מהתקנון שלכם:

"1. השימוש בפורומים בכל דרך שהיא בשפה המובאת באופי גס, מעליב, מאיים, בוטה, מטריד, מבזה, מסית, מתגרה, וכיו"ב, ו/או שימוש בה לצורך העלבה, פגיעה, הסתה והטרדה כלפי משתמשי הפורום בפרט, וכלפי כל אדם באשר הוא ככלל, הינם אסורים בהחלט"

"2. אסור כל שימוש או פרסום בלתי חוקי (לרבות פרסום המפר צו איסור פרסום) או בלתי מוסרי, או העשוי לפגוע בתקנת הציבור או ברגשותיו, או העשוי להזיק או לפגוע בצורה כלשהי בציבור או בפרט כלשהו, בפרטיותו, בשמו הטוב או במורת רוחו." -- יש כאן מספיק קישורים להורדות לא חוקיות. זה לא שאני נגד הלינקים לסרטים שמפרסמים כאן, אך נוצרים מצבים אבסורדיים שבהם למשל אסור בשום אופן לפרסם לינק ל-PDF של SS אבל אפשר לקשר חופשי לסרטים ב-RS.

הבעיה שיש לינק ל SS בנעוץ בפורום ארכיון.

ובאופן כללי ההתנשאות מחברים ומנהלים כמו אלכס (בעיקר) שמשפיעים באופן כבד לפעמים על המוטיבציה, על הרצון לשאול והרצון להתקדם כאן של משתמש כזה או אחר. תבינו שכאן זאת סביבה דומה לזו של חדר כושר ולאחדים זה יכול להיות מאיים ומרתיע לנסות ולהשתתף כאן. אבל כן, כמה מטומטם והומואי מצידם, בוהו.

שוב, תביא דוגמאות. יש אשכול השאלות המפגרות בכל פורום, תזונה ואימונים. בכל אחד מהם יש מאות תגובות ושאלות, אז הם מפחדים? האשכולות האלו נועדו בשבילהם, יש שם שאלות שדפקתי את הראש כמה פעמים על השולחן אבל עניתי וגם אלכס.

בנוסף לכך ריסון של משתמשים מסויימים שקשורים איכשהו להנהלה, בעלי ותק וכ'ו שלוקחים את הפורום כפורום פרטי שלהם ואין להם שום בעיה בניהול שיחות אישיות שלא קשורות בכלל לנושא שהם מספימים.

הראה דוגמה?

באופן כללי אני מדבר על טיפוח קהילה. אבל גישה כמו זו של משה היא אבסורדית לגמרי. מי משקיע כל כך הרבה במקום עם כל כך הרבה פוטנציאל כמו כאן ואח"כ אומר take it or leave it?
:🙁

נחמד לכוון ולירות לכל הכיוונים ללא דוגמאות, אולי גם תגיד שאין לך דוגמאות לתת לנו?
אם אתה מדבר מה שהולך בפורום לוגים, פורום לוגים נועד לכך, מי שהלוגש לו שיעשה מה שהוא רוצה בו ויריץ מה שבא לו, בפורום תזונה ואימונים אני לא נתקלתי במקרים כאלו, לפחות לא כאלו כמו שאתה מתאר.
בקשר להגדלת הקהילה, כמו שאמרתי כשהפורום הזה נוצר ואגיד גם היום, אני מעדיף איכות על כמות. לא אכפת לי מגדילת הקהילה, אכפת לי מאיכות המשתמשים. אם יהיו לי 10,000 כניסות יחודיות ביום שרובם ילדים קטנים ושפת דיבור של ערס בן 13 שרוצה לגדיל יד קידמית וקצת בטן או 1,000 כניסות של אנשים איכותיים שקראו קצת בחיים שלהם, יש להם ניסיון מעשי, יכולים גם לייעץ לאחרים, שפת דיבור אז אני אבחר ב 1,000.
מה גם שככל שיש קהילה גדולה יותר יש יותר בעיות ולי יהיה יותר כאב ראש :120ag:

אולי תוכל למצוא דוגמאות או התייחסות ספציפית יותר בתגובתי שלמעלה. אבל אתייחס גם לדברייך כאן. נכון, בעל הלוג יכול לשוחח עם מי שהוא רוצה איך שהוא רוצה. הבעיה נוצרת כאשר אחרים מספימים לו את הלוג. ויש לכך מספיק דוגמאות. בלי קשר אני לא מסכים עם הגישה שמאפשרת לבעל לוג לנהל שכונה בלוג שלו אבל מילא.

בקשר לגידול, עזוב גידול. תדבר על טיפוח. אני בעמדה בדיוק כמו שלך גם בפורום שאני מנהל (פורום קהילתי לכפר שלי) וגם במסגרת עבודתי ונסיוני כמנהל קהילות ואתרים, אך עדיין, כל אחד היה רוצה למשוך אנשים איכותיים. וכפי שאמרתי זה קצת בעייתי כשיש כאן גורמים ודברים שיכולים להרתיע משתמשים חדשים מלהשקיע מעבר לשאלות השטותיות שלהם ולהישאר בקהילה הזאת.

מסכן שלי. אתה פה מברירת מחדל? וגם מברירת מחדל ביקשת וקיבלת עזרה בכל מה שקשור לאימונים, כולל ביצוע נכון של סקוואט?

1.בנוגע למשתמשים חדשים , אולי יש טעם להקים תת פורום למשתמשים מתחילים , ששם התגובות יהיו יותר עדינות .
2.בקשר לירידות זה דבר שקיים ברוב הפורומים , אי אפשר להיות כל הזמן רציני .
3. אנשים שמספימים מקבלים באנים לא פחות מאנשים אחרים , קורן , רשוס , עודד , הטרול ועוד הרבה אחרים קיבלו באנים .
4. הקטע עם האיסור על פרסום דברים שנוגעים למארק , נובע לדעתי בעיקר כהכרת תודה של חלק מהאנשים פה , בנוגע לתרומה שלו לתחום בכללי , ולפורום בפרט (זכות בלעדית לתרגום מאמרים בחינם ) .

ועכשיו שוב בנוגע לירידות , צריך לא לקחת את זה יותר מידי ברצינות , ולנסות להבין למה קיבלת כזאת תגובה .

תגובה לדברי משה באדום בציטוט שלי:

1. שוב, אני לא אומר משהו הפוך ממה שאמרת שם. אני גם רשמתי במספיק נושאים "לך קרא." אבל למה להתעצבן ולהתנהג ביחס מגעיל אל אנשים כאלו? אין לך כוח להאכיל בכפית או לחפור כל פעם את אותו הדבר כמו vadjio? אל תגיב פשוט. מצידי תנעל נושאים כאלו, גם זה מקובל בהחלט. אבל למה לפרוק עצבים עליהם?

2. משה, אני לא צריך ללכת עכשיו ולחפש בשבילך דוגמאות. זה הפורום שלך ואתה יודע טוב מאוד מה רושמים כאן. אם אתה מכחיש לא אתאמץ מעבר ללהגיד שאתה מכחיש. תבדוק בעיקר אצל אלכס. ותגדיר ליצן! יש אנשים שעטופים במיתוסים ושטויות שאין להם מושג ירוק בקשר לשום דבר בתחום. זאת סיבה לזרוק אותם מכל המדרגות? שוב, אם יש ליצן כזה שחופר וממשיך להתווכח, אפשר לא להגיב או אם הוא מגזים, לנעול את הנושא. וכן, אתם כן עושים את זה אני לא אומר שאתם לא יודעים לנהל.

3. אין לכם יכולת למחוק נושאים מהארכיון? ובכלל עדיין איך זה קשור לכך שיש לכם נושא נעוץ בפורום האוף טופיק שמוקדש לקישור לסרטים ב-RS כשמדובר בהפרה בוטה של התקנון והחוקים כאן? עדיף אם כבר לשנות את התקנון או לאכוף אותו.

4. שוב, אני לא עומד להביא לך דוגמאות. אם אתה בוחר להכחיש, תכחיש. יש כאן מספיק מקרים שמנהלים כמו אלכס מסווגים כל שאלה מנוגדת לתשובה שהם מציגים כליצנות לשמה וזה משמש עבורם כעילה לרדת על הליצן כך שהוא לא יחזור יותר לכאן.

במקרה של dina למשל, אני אישית חושב שהיא מוזרה לגמרי. אבל מה אמורה להיות התמונה שאלכס שם לה בנושא שהיא פתחה? זה לא מכובד.

5. עוד פעם דוגמא? אני מסרב להאמין שאתה לא שם לב לתוכן ההודעות כאן ושאתה לא מבין על מה אני מדבר.

נערך לאחרונה:
מסכן שלי. אתה פה מברירת מחדל? וגם מברירת מחדל ביקשת וקיבלת עזרה בכל מה שקשור לאימונים, כולל ביצוע נכון של סקוואט?

הנה דוגמא למי שביקש. למה יש לך צורך בלהוסיף "מסכן שלי"? אתה לא יכול לפנות אליי בכבוד מינימלי? האם אני לא מתבטא כראוי עד כה?

ומה אתה מנסה לומר? שאני כפוי טובה? כן, זה ברור שאני באתי פה לקבלת עזרה והכוונה שאותה קיבלתי ומעבר. אבל אני נשאר רק בגלל שלא אכפת לי מהשטויות שלכם, בגלל שאין אלטרנטיבה אחרת, בגלל שאני כן מוצא פה משתמשים מעניינים ותכנים מעניינים ובגלל שאני מוצא פוזות כמו שלך כמשעשעות.

בבקשה אל תרד לפסים אישיים והישאר על קווי הדיון הנאותים, תודה.

• פותח/ת השרשור
אולי תוכל למצוא דוגמאות או התייחסות ספציפית יותר בתגובתי שלמעלה. אבל אתייחס גם לדברייך כאן. נכון, בעל הלוג יכול לשוחח עם מי שהוא רוצה איך שהוא רוצה. הבעיה נוצרת כאשר אחרים מספימים לו את הלוג. ויש לכך מספיק דוגמאות. בלי קשר אני לא מסכים עם הגישה שמאפשרת לבעל לוג לנהל שכונה בלוג שלו אבל מילא.

בקשר לגידול, עזוב גידול. תדבר על טיפוח. אני בעמדה בדיוק כמו שלך גם בפורום שאני מנהל (פורום קהילתי לכפר שלי) וגם במסגרת עבודתי ונסיוני כמנהל קהילות ואתרים, אך עדיין, כל אחד היה רוצה למשוך אנשים איכותיים. וכפי שאמרתי זה קצת בעייתי כשיש כאן גורמים ודברים שיכולים להרתיע משתמשים חדשים מלהשקיע מעבר לשאלות השטותיות שלהם ולהישאר בקהילה הזאת.
אם לפותח הלוג מפריע שמסיפימים לו בלוג ללא כל קשר אליו או שהוא רוצה להשאיר את הלוג שלו נקי, הוא תמיד יכול לשלוח הודעה פרטית לאחד המנהלים ואנו נמחוק את כל התגובות הלא קשורות, את האמת זה קרה יותר מפעם אחת לי אישית לפחות ועשיתי זאת. פותח הלוג מנהל את הלוג שלו אך שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, כמובן בגבול הטעם הטוב (בלי קללות ותמונות של פורנו ודברים מוזרים כאלו ואחרים). אתה מוזמן לעבור בלוגים ב BB.COM, בפורום של לייל, ב TMUSCLE ועוד המון פורומים אחרים ולראות את הלוגים שלהם, אותו דבר בדיוק, כנראה שאין לך ניסיון עם לוגים ולכן זו התגובה שלך.
בקשר לטיפוח, אני רואה טיפוח כמשהו שונה לגמרי ממה שאתה רואה, אני רואה טיפוח כסדר דבר ראשון, קהילה לא מסודרת לא תזכה לשום דבר אחר. סדר אפשר לעשות רק כמו שאנו עושים כיום. תקח את הפורום כמדינה, תמיד יהיו את האלו שישנאו את הממשלה, אלו שלא יהיה אכפת להם ואלו שיאהבו אותה, אותו דבר כאן - אף פעם אי אפשר לרצות את כולם.
לצערי או לא, יש לי קצת ניסיון בבניית אתרים ופורומים בפרט (כן, עצוב), אני זה שהקים את הקהילה www.iatraf.co.il ביחד עם האנורקס שמנהל כאן איתי (באמת אנורקס), קהילה שכיום בת 40K יחודיות ביום, נראת כמו חרא כי אין שם סדר (אני לא חלק מהאתר כבר כמה שנים טובות), אבל יש שם ליטופים למשתמשים וכולם מאושרים במיוחד הילדים בני 12 שמנגבים את הנזלת ליד המקלדת ואומרים שידקרו אותך...

• פותח/ת השרשור
תגובה לדברייך באדום בציטוט שלי:

1. שוב, אני לא אומר משהו הפוך ממה שאמרת שם. אני גם רשמתי במספיק נושאים "לך קרא." אבל למה להתעצבן ולהתנהג ביחס מגעיל אל אנשים כאלו? אין לך כוח להאכיל בכפית או לחפור כל פעם את אותו הדבר כמו vadjio? אל תגיב פשוט. מצידי תנעל נושאים כאלו, גם זה מקובל בהחלט. אבל למה לפרוק עצבים עליהם?

2. משה, אני לא צריך ללכת עכשיו ולחפש בשבילך דוגמאות. זה הפורום שלך ואתה יודע טוב מאוד מה רושמים כאן. אם אתה מכחיש לא אתאמץ מעבר ללהגיד שאתה מכחיש. תבדוק בעיקר אצל אלכס. ותגדיר ליצן! יש אנשים שעטופים במיתוסים ושטויות שאין להם מושג ירוק בקשר לשום דבר בתחום. זאת סיבה לזרוק אותם מכל המדרגות? שוב, אם יש ליצן כזה שחופר וממשיך להתווכח, אפשר לא להגיב או אם הוא מגזים, לנעול את הנושא. וכן, אתם כן עושים את זה אני לא אומר שאתם לא יודעים לנהל.

3. אין לכם יכולת למחוק נושאים מהארכיון? ובכלל עדיין איך זה קשור לכך שיש לכם נושא נעוץ בפורום האוף טופיק שמוקדש לקישור לסרטים ב-RS כשמדובר בהפרה בוטה של התקנון והחוקים כאן? עדיף אם כבר לשנות את התקנון או לאכוף אותו.

4. שוב, אני לא עומד להביא לך דוגמאות. אם אתה בוחר להכחיש, תכחיש. יש כאן מספיק מקרים שמנהלים כמו אלכס מסווגים כל שאלה מנוגדת לתשובה שהם מציגים כליצנות לשמה וזה משמש עבורם כעילה לרדת על הליצן כך שהוא לא יחזור יותר לכאן.

במקרה של dina למשל, אני אישית חושב שהיא מוזרה לגמרי. אבל מה אמורה להיות התמונה שאלכס שם לה בנושא שהיא פתחה? זה לא מכובד.

5. עוד פעם דוגמא? אני מסרב להאמין שאתה לא שם לב לתוכן ההודעות כאן ושאתה לא מבין על מה אני מדבר.

כמו שאמרתי, אתה תגיד "אין לי דוגמאות להביא לך, לך תראה בעצמך" זה אותו דבר כמו לומר "יש לי מחקר שאבקת חלבון מנפחת סוסי ים אבל אני לא רוצה להראות לך".
אלכס שם את התמונה כי הוא חשב שמסתלבטים, כי ככה זה נשמע ואין לך מושג כמה השעיות אנחנו מביאים לליצנים שבאים לעשות פה בכוונה בלאגן ולהרוס את האתר.
בקשר לארכיון, אפשר למחוק הכל, אבל עובדה שזה קיים שם, מי שמחפש היטב מוצא את ההורדה של הספר, מי שמתעצל להריץ חיפוש ומחכה שמנהל יתן לו לינק להורדה שימשיך לרצות.
אתה מתייחס כאילו כל אחד מחברי ההנהלה חייב משהו למישהו, להזכיר לך שכל אחד מההנהלה עושה את זה להנאתו האישית וכי הוא אוהב את זה? אז מי חייב למי? אתה בא לבקש עזרה, למה שאני יעזור לך? על סמך מה? על סמך שנכנסת אלי לאתר? מה יוצא לי מזה? אם נחשב את כל ההוצאות על האתר אני עדיין במינוס ממנו, אז למי אני חייב משהו?

1.בנוגע למשתמשים חדשים , אולי יש טעם להקים תת פורום למשתמשים מתחילים , ששם התגובות יהיו יותר עדינות .
2.בקשר לירידות זה דבר שקיים ברוב הפורומים , אי אפשר להיות כל הזמן רציני .
3. אנשים שמספימים מקבלים באנים לא פחות מאנשים אחרים , קורן , רשוס , עודד , הטרול ועוד הרבה אחרים קיבלו באנים .
4. הקטע עם האיסור על פרסום דברים שנוגעים למארק , נובע לדעתי בעיקר כהכרת תודה של חלק מהאנשים פה , בנוגע לתרומה שלו לתחום בכללי , ולפורום בפרט (זכות בלעדית לתרגום מאמרים בחינם ) .

ועכשיו שוב בנוגע לירידות , צריך לא לקחת את זה יותר מידי ברצינות , ולנסות להבין למה קיבלת כזאת תגובה .

1. אין צורך בפתיחה של עוד תת פורום זה רק יסרבל את העניינים כאן, גם בשבילכם כמודרטורים. מה שצריך לעשות הוא להדריך את המנהלים ביחס לפורומים השונים ולמה הם צריכים לצפות ולא לצפות בהם. כפי שאמרתי יש פתרונות מאוד קלים כמו לא להגיב או לנעול.

2. צודק, אני אישית נהנה מרובם ואני חושב שזה חלק מהעניין פה בקרב המשתמשים הקבועים והוותיקים, אין לי בעיה עם זה. אבל יש מעודד תרבות כזו שהיחס הזה שמקובל וידוע כבר ביננו לבין עצמנו גולש גם למשתמש חדשים או לא קבועים.

3. על הבאנים הללו לא ידעתי וטוב שכך. שוב, לא צריך להיות רציניים כל כך ותמיד יש מקום לשטויות אבל גם כאן יש תרבות כזאת שמאפשרת הספמה מוגזמת.

4. אני חשבתי על זה גם, אבל עדיין בלי קשר למקרה הזה ספציפית זה קצת מגוכך לראות נושא נעוץ שמפר את התקנון בצורה כזאת. אני עוד פעם חוזר ואומר שלא אכפת לי עם פרסום ההורדות. פשוט שאלת לדוגמאות אז הבאתי. מצידי תורידו את הסעיף בתקנון אם גם לכם לא אכפת מההורדות.

• פותח/ת השרשור

איפה יש כאן משהו שאומר שאסור לפרסם קישורים? להזכירך אין חוק שמגדיר הורדות בארץ ישראל, מה גם שההנהלה לא מפרסמת את ההורדות הללו אלא משתמשים. פרסום בלתי חוקי בתקנון מתייחס לתמונות פורנו, פגיעה במשתמש כזו או אחר שתמונתו מופיע כאן ללא רצונו [ קרה כבר שפנו אלי מספר פעמים במייל להסיר תמונה כזו או אחרת שמישהו אחר פירסם והיא הוסרה מיד].
אפילו בית המשפט קבע שמנהלי הפורומים אינם אחראים לתוכן שמתפרסם בפורום שלהם:
http://news.walla.co.il/?w=/4007/1106759

אם לפותח הלוג מפריע שמסיפימים לו בלוג ללא כל קשר אליו או שהוא רוצה להשאיר את הלוג שלו נקי, הוא תמיד יכול לשלוח הודעה פרטית לאחד המנהלים ואנו נמחוק את כל התגובות הלא קשורות, את האמת זה קרה יותר מפעם אחת לי אישית לפחות ועשיתי זאת. פותח הלוג מנהל את הלוג שלו אך שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, כמובן בגבול הטעם הטוב (בלי קללות ותמונות של פורנו ודברים מוזרים כאלו ואחרים). אתה מוזמן לעבור בלוגים ב BB.COM, בפורום של לייל, ב TMUSCLE ועוד המון פורומים אחרים ולראות את הלוגים שלהם, אותו דבר בדיוק, כנראה שאין לך ניסיון עם לוגים ולכן זו התגובה שלך.
בקשר לטיפוח, אני רואה טיפוח כמשהו שונה לגמרי ממה שאתה רואה, אני רואה טיפוח כסדר דבר ראשון, קהילה לא מסודרת לא תזכה לשום דבר אחר. סדר אפשר לעשות רק כמו שאנו עושים כיום. תקח את הפורום כמדינה, תמיד יהיו את האלו שישנאו את הממשלה, אלו שלא יהיה אכפת להם ואלו שיאהבו אותה, אותו דבר כאן - אף פעם אי אפשר לרצות את כולם.
לצערי או לא, יש לי קצת ניסיון בבניית אתרים ופורומים בפרט (כן, עצוב), אני זה שהקים את הקהילה www.iatraf.co.il ביחד עם האנורקס שמנהל כאן איתי (באמת אנורקס), קהילה שכיום בת 40K יחודיות ביום, נראת כמו חרא כי אין שם סדר (אני לא חלק מהאתר כבר כמה שנים טובות), אבל יש שם ליטופים למשתמשים וכולם מאושרים במיוחד הילדים בני 12 שמנגבים את הנזלת ליד המקלדת ואומרים שידקרו אותך...

כנראה שבאמת אין לי ניסיון עם לוגים אבל בלי קשר למה שמתחולל ב-BB ובמקומות אחרים ולמרות שלוג אמור להיות הנחלה הפרטית של מי שפתח אותו, לפעמים זה ספאם טהור, בעיקר מאת פותח הלוג וחבריו.

טיפוח קהילה הוא בראש ובראשונה עידוד חברי הקהילה בהשקעתם בקהילה - בכל הרמות והאופנים. בזה אתם לא משקיעים כל כך. הסדר בכלל לא קשור להשקעה בטיפוח. הסדר הוא דבר ברור מאליו שתמיד צריך להתקיים כך שהוא לא בא על חשבון הטיפוח עצמו.

ומשה, גם לי יש מספיק ניסיון מעבר ל"קצת" ואני בוחר לא לפרט בכדי לשמור על פרטיותי, אבל ניהלתי קהילות גדולות הרבה יותר מזו בתור עבודה בשכר אז אני כן מבין את הדברים שעליהם אתה מדבר, ולכן אני גם לא מסכים עם חלקם.

כמו שאמרתי, אתה תגיד "אין לי דוגמאות להביא לך, לך תראה בעצמך" זה אותו דבר כמו לומר "יש לי מחקר שאבקת חלבון מנפחת סוסי ים אבל אני לא רוצה להראות לך".
אלכס שם את התמונה כי הוא חשב שמסתלבטים, כי ככה זה נשמע ואין לך מושג כמה השעיות אנחנו מביאים לליצנים שבאים לעשות פה בכוונה בלאגן ולהרוס את האתר.
בקשר לארכיון, אפשר למחוק הכל, אבל עובדה שזה קיים שם, מי שמחפש היטב מוצא את ההורדה של הספר, מי שמתעצל להריץ חיפוש ומחכה שמנהל יתן לו לינק להורדה שימשיך לרצות.
אתה מתייחס כאילו כל אחד מחברי ההנהלה חייב משהו למישהו, להזכיר לך שכל אחד מההנהלה עושה את זה להנאתו האישית וכי הוא אוהב את זה? אז מי חייב למי? אתה בא לבקש עזרה, למה שאני יעזור לך? על סמך מה? על סמך שנכנסת אלי לאתר? מה יוצא לי מזה? אם נחשב את כל ההוצאות על האתר אני עדיין במינוס ממנו, אז למי אני חייב משהו?

כפי שאמרתי מקודם, כן יש לי מושג איך לפעמים זה יכול להיות כאוטי ועד כמה זה מאלחש כשנתקלים במספיק טרולים ותופעות אחרות, אבל אם מדובר בבחורה רגישה שנפגעת מהיחס הזה ואין לה ניסיון בצורה שבה הניסיון הוירטואלי, במיוחד בקהילות גבריות, מקנה את הציניות האופיינית לכאן? לא חבל? והיא עוד פרסמה כאן תמונות שלה. ואני לא טענתי בשום תגובה שלי שאתם חייבים משהו למישהו. אני רק אומר שלגישה שלכם יש השלכות שאני לא מעוניין בהם בשביל המקום הזה כי אני כן אוהב אותו. אז טוב, אתם לא חייבים שום דבר לאף אחד ובזה אפשר לסכם את כל העניין אם כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית