הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע איגוד פאוורליפטינג חדש כתחליף לIPF

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
רובכם כמעט לא מודעים לזה, כי זה בעיקר רכילות מקומית מאוסטרליה שקיימת כבר כמה שנים טובות.

יו״ר IPF אוסטרליה (רוברט ווילקס, ממציא הנוסחא אגב) הועף מהאיגוד ביחד עם השלוחה האוסטרלית המקומית (PA) לאחר אינספור תלונות שהועלו על ידי להנהלת האיגוד העולמית, בעיקר על בדיקות הסימום בספורט.

התלונה העיקרית שלו הייתה שהאיגוד העולמי לא מבצע מספיק בדיקות סמים ולא מבצע אותם לאנשים הנכונים, אחרי שהנשיא ביקש לא לבדוק מדינות מסויימות (לדוג׳ רוסיה) והסיר נהלים שמסדירים את כמות הבדיקות הנדרשת לתחרות, כמו למשל בדיקת סמים לשיאי עולם חדשים. לטענת ווילקס האיגוד מושחת ולא באמת שואף לספורט נקי אלא לאחוז תוצאות חיוביות (כלומר אתלטים שנתפסו) נמוך על מנת להכנס לאולימפיאדה, ובכך פוגם בספורט.

אחרי כמה חודשים של תהיות מה יהיה עם PA (האיגוד הכי גדול באוסטרליה) שהספורטאים שלו לא רשאים להתחרות בתחרויות בינ״ל של IPF, לבסוף הודיעה שהוא מקים איגוד עולמי חדש - WORLD POWERLIFTING עם 15 מדינות בתור התחלה שמחוייבים לספורט נקי אמיתי.

מה אתם אומרים? האם יש סיכוי לספורט נקי או האם זה עוד איגוד כושל שיצטרף לרשימת איגודים קטנים אחרים שלא ישנו כלום בספורט.

הערה- ווילקס הוא גם הנשיא של OCEANIA שגם הועפו מIPF, אבל ככל הנראה אלו המדינות שיצטרפו אליו באיגוד החדש (ביניהן נאורו עם ג׳זה אופה).

בסופו של דבר זה עניין של תקציב, רמת מקצועיות ורמת המתחרים.
אם הוא יארגן תחרויות רציניות ומושקעות, עם מתחרים רציניים, אז יש לו סיכוי

כל הבדיקות האלה מיותרות, אפילו באולימפיאדה מצליחים להתחמק.
מה שכן יפה בIPF זה שהם מסודרים מאוד, והתחרויות ניראות רמה אחת מעל כל השאר. זה מה שהופך אותם לאיגוד הכי גדול ולא הבדיקות סמים הללו.

יש איגודים הרבה יותר מגוחכים, כמו SPF ודומיו
אבל בדיקות הסמים הופכות אותם לאיגוד הכי צבוע (ע"ע אד קואן).
תיקנתי לעצמי.
"צביעות היא צורת התנהגות המתיימרת להציג כלפי חוץ תכונות אופי או התנהגות מוסרית נעלות יותר, כאשר בפועל אין הדבר תואם את המציאות". נשמע כמו תאור מדוייק של IPF, לפחות בכל הנוגע לנקיון הספורט.

תיקנתי לעצמי.
"צביעות היא צורת התנהגות המתיימרת להציג כלפי חוץ תכונות אופי או התנהגות מוסרית נעלות יותר, כאשר בפועל אין הדבר תואם את המציאות". נשמע כמו תאור מדוייק של IPF, לפחות בכל הנוגע לנקיון הספורט.
אין ויכוח,
בגלל זה כתבתי שהסיבה שהם הכי גדולים היא הסדר והארגון שלהם. ולא בגלל "הספורט הנקי".

• פותח/ת השרשור
הייתי בכמה תחרויות תחת האיגוד הארצי שלו (PA) כולל תחרות בינ״ל ולדעתי ללא ספק מבחינת רמת ארגון הוא לא נופל מIPF אם לא מתעלה עליהם (לפחות בתקתוק לו״ז, בהתבסס על סיפורי זוועה מתחרויות ברחבי העולם).

זו שאלה מעניינת ״למה״ IPF הכי גדולים, בדיקות סמים מול רמת ארגון. אני יכול להגיד מהרבה חברים שלי שמתחרים שם (או בPA) שבדיקות הסמים בלבד מהווים את הסיבה לבחירת האיגוד. הם לא רוצים לקחת סמים, אז לא רואים את הטעם להתחרות מול מי שכן.

אני אישית ״לא מאמין״ בבדיקות סמים בדיוק מהסיבה שבאולימפיאדה מצליחים להתגבר על זה, אם זה ע״י מניפולציות בסייקל או ע״י שוחד / בודקים מושחתים. מנגד, בספורט שהוא כרגע ברמה חובבנית, אני לא רואה כמה נפוץ יהיה להתחמק מהבדיקות כאשר הן מבוצעות כהלכה. ספציפית כאן באוסטרליה ההשערה הסובייקטיבית שלי שהבדיקות מחמירות (לא הבדיקות עצמן, אלא התהליך ותדירות הבדיקות, מי נבדק וכו׳) ובודקים גם מחוץ לתחרות בהפתעה(במימון המדינה, אגב). אפשר לראות את זה יחסית ע״י רמה נמוכה של הליפטרים כאן באיגוד מול ארה״ב / סקנדינביה / רוסיה. למרות שמבחינת משאבים הרמה היא זהה.

סתם הערת ביניים, היום קימברלי וולפורד פרסמה שהיא פורשת מהIPF ככל הנראה בגלל הסיבות האלו (מושחת, בדיקות סמים לא במטרה לתפוס אף אחד).

לא מבין מה הבעיה עם אד קואן, הוא התחרה, נתפס כמה פעמים וקיבל באן לכל החיים. בדיוק כמו שאמור להתקיים בספורט עם בדיקות.

לא מבין מה הבעיה עם אד קואן, הוא התחרה, נתפס כמה פעמים וקיבל באן לכל החיים. בדיוק כמו שאמור להתקיים בספורט עם בדיקות
הוא נתפס כי בדקו אותו. אני מניח שאם היו בודקים את כל הטופ של IPF רובם ככולם היו נתפסים. הבעיה היא לא עם קואן, אלא עם איגוד שספורט נקי הוא נר לרגליו, כשברור לכל בר-דעת שלא כך הדבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית