הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקרחות והשתלת שיער

• פותח/ת השרשור
הלוואי והייתי יודע מה זה אומר.
I feel you, אני 18 וגם שם לב למפרצים קטנים.
אתמול בדיוק היה על זה דיבור במכון ובטוריקה זה עולה אזור ה16 וגם אחד החברים של מישהו עשה רק למפרצים קטנים אבל לדעתי אין טעם לעשות אם תצטרך לעשות שנית כי הנסיגה עדיין תמשיך, אין פתרון קסם חוץ מלהשלים עם זה בנתיים
הקטע שזה גם משהו שמאוד משפיע על כמה צעיר תראה ואני מאוד לא רוצה להראות זקן ב10 שנים בגלל שיש לי קרחת. בלי קשר, זה לא מתאים לי גם. בודדים האנשים שזה באמץ מתאים להם (דה רוק).

הלוואי והייתי יודע מה זה אומר.

הקטע שזה גם משהו שמאוד משפיע על כמה צעיר תראה ואני מאוד לא רוצה להראות זקן ב10 שנים בגלל שיש לי קרחת. בלי קשר, זה לא מתאים לי גם. בודדים האנשים שזה באמץ מתאים להם (דה רוק).
תחשוב על לגדל זיפים או זקן, זה יכול להעויל הקטע של הגיל(אני די נראה אזור ה25 צפונה עם הזיפים או הזקן).
אבל אני גם ממש לא חושב שיתאים לי מראה של קרחת וזקן ואני לא מתכנן לגמור שם

השתלת שיער זה אכן הפיתרון הכי יעיל. היום הפיתרון המוביל זה ניתוח FUE שלוקחים באופן ידני זקיק-זקיק מהחלק האחורי של הראש ומשתילים במקומות הרלוונטים. בזמנו (ועדיין) עושו ניתוח FUT שזה בעצם חתך בחלק האחורי של הקרקפת והוצאה של הזקיקים מסלייס של עור שנחתך. זה בד"כ דרש החלמה ארוכה יותר וגם צלקת (שניתן היה להסתיר ע"י שיער שגדל שם).

העלות לזקיק אצל מנתח שהוא לא חאפר תהיה לפחות 2.5-3 יורו לזקיק. בארץ לא אמליץ לבצע ניתוחים מהסוג הזה מאחר והתוצאות אינן בקנה מידה עולמי. משתילים מובילים לדוגמה:

1. ארודאן - תורכיה - מבחינת עלות/תועלת כנראה המשתלם ביותר מהרשימה
2. HDC קפריסין - יש להם נציגות בישראל
3. Lorenzo בלגיה (כנראה הכי טוב מכולם אבל גם יקר)
4. Rahal קנדה (גם טוב ויקר) - אני גם חושב שיש נציגות בישראל
5. Cole ארה"ב

ויש עוד כמובן

פרופסיה זה פתרון לטווח קצר ואכן יש תופעות לוואי. סירוס זה לא, אבל ל-2% מהאנשים יתכן ותהיה השפעה על הזרע לכל החיים (נקרא גם Post-Finasteride Syndrome) בצריכה ממשוכת ולכן גם אני לא אמליץ על הפתרון הזה. העלות של התרופה, אם עושים חשבון, היא כמו השתלה במידה והולכים לבלוע את זה עשור+

ניתוחי השתלת שיער עושים בד"כ מעל גיל 24-25, אבל אפשר גם לפני בהתאם לחומרת המצב.

• פותח/ת השרשור
השתלת שיער זה אכן הפיתרון הכי יעיל. היום הפיתרון המוביל זה ניתוח FUE שלוקחים באופן ידני זקיק-זקיק מהחלק האחורי של הראש ומשתילים במקומות הרלוונטים. בזמנו (ועדיין) עושו ניתוח FUT שזה בעצם חתך בחלק האחורי של הקרקפת והוצאה של הזקיקים מסלייס של עור שנחתך. זה בד"כ דרש החלמה ארוכה יותר וגם צלקת (שניתן היה להסתיר ע"י שיער שגדל שם).

העלות לזקיק אצל מנתח שהוא לא חאפר תהיה לפחות 2.5-3 יורו לזקיק. בארץ לא אמליץ לבצע ניתוחים מהסוג הזה מאחר והתוצאות אינן בקנה מידה עולמי. משתילים מובילים לדוגמה:

1. ארודאן - תורכיה - מבחינת עלות/תועלת כנראה המשתלם ביותר מהרשימה
2. HDC קפריסין - יש להם נציגות בישראל
3. Lorenzo בלגיה (כנראה הכי טוב מכולם אבל גם יקר)
4. Rahal קנדה (גם טוב ויקר) - אני גם חושב שיש נציגות בישראל
5. Cole ארה"ב

ויש עוד כמובן

פרופסיה זה פתרון לטווח קצר ואכן יש תופעות לוואי. סירוס זה לא, אבל ל-2% מהאנשים יתכן ותהיה השפעה על הזרע לכל החיים (נקרא גם Post-Finasteride Syndrome) בצריכה ממשוכת ולכן גם אני לא אמליץ על הפתרון הזה. העלות של התרופה, אם עושים חשבון, היא כמו השתלה במידה והולכים לבלוע את זה עשור+

ניתוחי השתלת שיער עושים בד"כ מעל גיל 24-25, אבל אפשר גם לפני בהתאם לחומרת המצב.
נציגות בישראל הכוונה היא שאפשר לעשות את זה פה ולא צריך לטוס לחול בשביל זה?

בהקשר של השתלות שיער - לרוב לא יעשו לך אלא אם התקרחת לגמרי כי ההשתלה פוגעת בזקיקים שעוד לא נשרו לך.

בהקשר של השתלות שיער - לרוב לא יעשו לך אלא אם התקרחת לגמרי כי ההשתלה פוגעת בזקיקים שעוד לא נשרו לך.
זה לא נכון. עושים היום השתלות למי שזקוק אפילו רק לגייסות מקדימה ללא התקרחות כלל. יש השתלות של פחות מ-2000 זקיקים. ההשתלה הכי נפוצה זה מפרצים ובד״כ מדובר ב 2000-3000 זקיקים. לא ניתן להשתיל גם למישהו שהקריח לגמרי בחלק העליון של הראש. אין מספיק זקיקים לכך בד״כ. אפשר גם לעשות ניתוח של עד 2500 זקיקים ביום או 5000 ביומיים. כל הראש זה באזור ה 10,000 ולכן לא ישים. אזור תורם ממוצע בחלק האחורי של הראש יהיה 5000-8000 זקיקים מבלי להראות דליל/מוזר. כל עשור זה מתקזז ב-10% לערך בהתאם לגנטיקה

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון. עושים היום השתלות למי שזקוק אפילו רק לגייסות מקדימה ללא התקרחות כלל. יש השתלות של פחות מ-2000 זקיקים. ההשתלה הכי נפוצה זה מפרצים ובד״כ מדובר ב 2000-3000 זקיקים. לא ניתן להשתיל גם למישהו שהקריח לגמרי בחלק העליון של הראש. אין מספיק זקיקים לכך בד״כ. אפשר גם לעשות ניתוח של עד 2500 זקיקים ביום או 5000 ביומיים. כל הראש זה באזור ה 10,000 ולכן לא ישים. אזור תורם ממוצע בחלק האחורי של הראש יהיה 5000-8000 זקיקים מבלי להראות דליל/מוזר. כל עשור זה מתקזז ב-10% לערך בהתאם לגנטיקה
אז זה אומר שכדאי לעשות השתלה גם אם יודעים שבהמשך ההקרחה תמשיך?

סתם שאלה, אין אנשים שתורמים השתלת שער ? נגיד בעלות כפולה ?
לא ניתן לתרום דבר כזה עד כמה שאני יודע מאחר והגוף ידחה את ההשתלה (הזקיק לא עם אותו DNA). אולי, אם יש תאום זהה זה יהיה אפשרי אבל באופן עקרוני זה כמעט בלתי אפשרי ולא שמעתי על דבר כזה עד כה.

לא ניתן לתרום דבר כזה עד כמה שאני יודע מאחר והגוף ידחה את ההשתלה (הזקיק לא עם אותו DNA). אולי, אם יש תאום זהה זה יהיה אפשרי אבל באופן עקרוני זה כמעט בלתי אפשרי ולא שמעתי על דבר כזה עד כה.
הבנתי תודה, כנראה יעשה קעקוע על הראש כאשר יגיעה היום...

הבנתי תודה, כנראה יעשה קעקוע על הראש כאשר יגיעה היום...
ראיתי מישהו עם קעקוע, נראה נורא ותחשוב על זה שכשתזדקן זה יהיה לא אחיד עם השיער מסביב
אולי זה גם תלוי בצבע עור, הוא עם עור בהיר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית