הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר למסה.

• פותח/ת השרשור Tal17
  • פורסם בתאריך

Tal17

משתמש מתחיל
67
2
נק' מוניטין:
2
67
2
מה קורה חברים ? 🤩

אז ככה התחלתי לפני כמעט חודשיים חיטוב בפעם הראשונה וירדתי מ15~16 אחוז שומן ל אזור ה-12~11
רואים קוביות אם אני מוציא אותם השרירים בולטים יותר פשוט חטוב יותר... קצת שומן עקשן בבטן התחתונה שבמצב נורא רפוי נותן לו מראה של "כרסונת" אבל לא מפריע באמת.

אז אני רוצה להתחיל מסה שוב היעד זה 80 על אחוז שומן זהה לנוחכי כמה שיותר.

עכשיו יש לי 2 שאלות.

1. לגבי התכנית אימונים
לשמוע חוות דעת איך היא לפי דעתכם.

A
A

סקוואט 4X8 לא כולל חימום
סט אחרון DROPSET.

לג פרס 4X10
סט אחרון DROPSET

קלאף רייז לתאומים 3X12

בנץ פרס 3X8
סט רביעי DROPSET

בנץ פרס בשיפוע חיובי
3X10

"פרפר" בכבלים\מכונה 3X10

ותרגיל כלשהוא ליד אחורית 3X10

B
B

בארל רואו\חתירה עם מוט 4X8
סט אחרון DROPSET

פולי עליון אחיזה רחבה לרחב גבי 3X10

חתירה עם דאמבל 4X10

לחיצת כתפיים עם מוט בעמידה 4X10
סט אחרון DROPSET

הרחקת משקולות לצדדים 3X10

הרחקת משקולות לפנים 2X10

דלתא אחורית תרגיל כלשהוא 3X10

יד קדמית תרגיל כלשהוא 3X10

והשאלה השנייה היא האם אפשר לעלות מסה ותוך כדי לרדת באחוזי שומן
אם אני ביום ללא אימון אני אוכל במאזן קלורי שלילי ומן הסתם אכנס קצת לגרעון בגלל פעילויות מסוימות
ובימים שאני כן מתאמן אוכל במאזן קלורי חיובי של 300 נניח + הקלוריות שלא אכלתי ביום ללא אימון

נניח הנטרלי שלי הוא 2000 ביום ללא אימון אוכל 2000 קלוריות עם פעילות בסיסית הגוף יקבל רק 1800
וביום עם אימון אצרוך 2000+300 יום של מסה +200 קלוריות תוספת על היום ללא אימון.

שיטת תזונה זו יעילה? עלייה איטית מבקורת? יש לכם שיטה אחרת להציע ?
הרעיון שלי הוא לעלות מהר בלי לעלות באחוזי שומן בהרבה (קצת חי בסרט אבל מנסה 😃 )

והשאלה השנייה היא האם אפשר לעלות מסה ותוך כדי לרדת באחוזי שומן
אפשר, יקח אבל נצח

נניח הנטרלי שלי הוא 2000 ביום ללא אימון אוכל 2000 קלוריות עם פעילות בסיסית הגוף יקבל רק 1800
וביום עם אימון אצרוך 2000+300 יום של מסה +200 קלוריות תוספת על היום ללא אימון.
אתה לא יודע מה הנטרלי שלך וגם לא ממש תדע כי הוא משתנה על בסיס שבועי ולכן משחק כזה של קלוריות הוא חסר תועלת

• פותח/ת השרשור
אפשר, יקח אבל נצח

אתה לא יודע מה הנטרלי שלך וגם לא ממש תדע כי הוא משתנה על בסיס שבועי ולכן משחק כזה של קלוריות הוא חסר תועלת

מה שאתה אומרת משתנה לפי שבוע? מה המשתנים כאן? אם אני במסה פשוט להוסיף על פעם קצת קלוריות כל שבוע.
מאזן נטרלי =bmr X 1.2

על מה אתה ממליץ? פשוט לאכול 400 קלוריות יותר כל השבוע ? 2600 נניח?

ואם אפשר התייחסות לתוכנית אח .
אפשר, יקח אבל נצח

מה שאתה אומרת משתנה לפי שבוע? מה המשתנים כאן? אם אני במסה פשוט להוסיף על פעם קצת קלוריות כל שבוע.
המשתנים כאן זה משקל הגוף שלך

מאזן נטרלי =bmr X 1.2
לא זה לא

על מה אתה ממליץ? פשוט לאכול 400 קלוריות יותר כל השבוע ? 2600 נניח?
ההמלצה היא לעלות 1% ממשקל גופך בחודש. אתה צריך לווסת את הערכים הקלוריים כדי שזה יקרה. עדיף להוריד/לעלות במקטעים של 80-100 קל'

• פותח/ת השרשור
המשתנים כאן זה משקל הגוף שלך

לא זה לא

ההמלצה היא לעלות 1% ממשקל גופך בחודש. אתה צריך לווסת את הערכים הקלוריים כדי שזה יקרה. עדיף להוריד/לעלות במקטעים של 80-100 קל'

אם זה לא bmr כפול 1.2 אז מה זה? זה מה שהבנתי ... מפה
Bmr כמה שהגוף שורף במנוחה כפול 1.2 לפעולות בסיסיות.

ולאכול 100 קל מעל המאזן הנוכחי זה לא מעט מידי?
כולל קלוריות שנשרפו באימון או לא? כאילו אם שאלת באימון 300 קל אז אתה תאכל פלוס של 100 עדיין או 400?

אם זה לא bmr כפול 1.2 אז מה זה? זה מה שהבנתי ... מפה
Bmr כמה שהגוף שורף במנוחה כפול 1.2 לפעולות בסיסיות.

ולאכול 100 קל מעל המאזן הנוכחי זה לא מעט מידי?
כולל קלוריות שנשרפו באימון או לא? כאילו אם שאלת באימון 300 קל אז אתה תאכל פלוס של 100 עדיין או 400?
לא נראה לי שהוא התכוון שתאכל 100 קל' מעל המאזן.
הוא כתב שמומלץ לעלות ב1% משקל גוף בחודש ושתשחק עם הקלוריות אם צריך להוסיף מעט או להוריד כדי שזה יקרה

צריכה של מעט קלוריות מעל התחזוקה שלך זה מה שיעזור לך להעלות במשקל בצורה ״איכותית״ בניגוד לצריכה הרבה מעל מה שיתלווה בעוד שומן.

מה שמשה מתכוון זה שאתה צריך לעשות ניסוי וטעיה, לעקוב כל שבוע אחרי התנודות במשקל ולהתאים את המאזן הקלורי בהתאם.

BMR זה משהו שכמעט לא ניתן לחשב / למדוד אותו בצורה מדוייקת, מתחילים ממשהו מוערך ומשם מתאימים את הערכים בהתאם להתקדמות.

• פותח/ת השרשור
צריכה של מעט קלוריות מעל התחזוקה שלך זה מה שיעזור לך להעלות במשקל בצורה ״איכותית״ בניגוד לצריכה הרבה מעל מה שיתלווה בעוד שומן.

מה שמשה מתכוון זה שאתה צריך לעשות ניסוי וטעיה, לעקוב כל שבוע אחרי התנודות במשקל ולהתאים את המאזן הקלורי בהתאם.

BMR זה משהו שכמעט לא ניתן לחשב / למדוד אותו בצורה מדוייקת, מתחילים ממשהו מוערך ומשם מתאימים את הערכים בהתאם להתקדמות.
אממ עכשיו הבנתי תודה אחי תודה גם למשה.

אפשר התייחסות לתוכנית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית