הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אז מה צריך בנוסף למולטי ויטמין?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
הבנתי שויטמין C, D מגנזיום, אבץ וכמובן שאומגה 3.
לאיזה כמות צריך להגיע דרך אגב?

2000IU ויטמין D
1-3 גרם ויטמין C
6-10 קפסולות אומגה 3

הנתונים הללו משתנים, אם אתה בחיטוב לוקח את הגבוה אם אתה נטראלי באמצע אם אתה במסה אפשר לקחת פחות (בהנחה שאתה אוכל ירקות)

• פותח/ת השרשור
לא צריך מגנזיום? (במיוחד בהתחשב בעובדה שבמולטי ויטמין שלי יש 10 מ"ג אבץ ומגנזיום :X)

סליחה שאני מתפרץ לדיון, יש לי מספר שאלות אליך משה.
איך אתה מסביר את זה שה-RDA של ויטמין C לגבר בוגר הוא 90 מ"ג ליום, ואתה ממליץ על פי 10-35?
כנ"ל לגבי ויטמין D - מדוע ה-RDA לגבר בוגר הוא 200 יחב"ל ואתה ממליץ על פי 10?
הכמות העליונה הנסבלת (בתרגום חופשי) של ויטמין C היא 2 ג', ושל ויטמין D היא 2000 יחב"ל.

אל תענה לי ב"מתאמנים צריכים יותר", כי מדובר בד"כ על רצים למרחקים ארוכים, וגם הם לא צריכים קרוב לפי 10 מההמלצות.

אגב, הייתי שמח אם תוכל להתייחס למאמר הזה.

1. אני ממליץ כי אני יכול, קוראים לי ד"ר שקר כולשהו ועשיתי 5000 מחקרים באוניברסיטת שקר כושלהו ופורסמתי במגזין להלהנד.
2. סעיף 1 זו נגזרת של הכתבה שהראת לי כרגע, ביום שתראה לי רפרנס רציני ותפרסם את אבסרקט + המחקר המלא אני אתייחס אליו ברצינות.
3. הRDA לחלבון לאדם בוגר הוא 0.8 גרם לק"ג, למה אתה אוכל יותר?

ההמלצות שלי (דומות מאוד לשל משה אבל קצת שונות):
- ויטמין D לתסף לפי בדיקת דם. צריך להגיע למינימום של 50 ng/ml. לקחת כמה שצריך. אם אתם עצלנים מדי לעשות בדיקה או שהרופא שלכם ***** אז לפחות 2000 יחידות.
- אומגה 3 לתסף 2.4 גרם של EPA+DHA זה יוצא 8 כמוסות חלשות או 4 חזקות (600 מ"ג).
- מולטי ויטמין כדי לכסות את התחת מכל הכיוונים.
- מגנזיום (300-500) ואבץ (~30) לטעמי יותר חשוב מויטמין C אבל זה לא מזיק אם לא משתגעים עם הכמויות.

נערך לאחרונה:
סליחה שאני מתפרץ לדיון, יש לי מספר שאלות אליך משה.
איך אתה מסביר את זה שה-RDA של ויטמין C לגבר בוגר הוא 90 מ"ג ליום, ואתה ממליץ על פי 10-35?
כנ"ל לגבי ויטמין D - מדוע ה-RDA לגבר בוגר הוא 200 יחב"ל ואתה ממליץ על פי 10?
הכמות העליונה הנסבלת (בתרגום חופשי) של ויטמין C היא 2 ג', ושל ויטמין D היא 2000 יחב"ל.

אל תענה לי ב"מתאמנים צריכים יותר", כי מדובר בד"כ על רצים למרחקים ארוכים, וגם הם לא צריכים קרוב לפי 10 מההמלצות.

אגב, הייתי שמח אם תוכל להתייחס למאמר הזה.

ה- RDA הם ערכים שנקבעים כדי למנוע מחלות. במקרה של ויטמין D זה המינימום שצריך כדי שלא תהיה בסכנת רככת, במקרה של ויטמין C בטח צפדינה. אם כל מה שאתה רוצה זה להשאיר את הראש מעל המים ולהימנע ממחסור אקוטי אז אלה הערכים. אם אתה רוצה להגיע לרמות אופטימליות לתיפקוד אז בחלק מהמקרים צריך יותר.
תבדוק שוב את המקורות שלך לגבי "הכמות העליונה הנסבלת". לפעמים מדובר בהערכות מאוד שמרניות שלא מתבססות על מחקר. במקרה של ויטמין D אפשר לצרוך הרבה יותר מאלפיים יחידות בלי דאגה.

לגבי ויטמין C כמו שבנצרום אמר זה למניעצ מחלות. חשוב מאוד לציין שהשימוש העיקרי של ויטמין C הוא נוגד חמצון מעולה ולכן לוקחים "כל כך הרבה" -
עוד יתרון שלו, הוא מופרש בשתן ולכן אין סכנת עודף.

מסקנה מכל האשכול הזה: RDA זה דבר דיי מפגר. הכמויות שם הן המינימליות שבנאדם יכול לחיות עליהן. ואל תשכח שממה שאתה לוקח רק מעט נספג.

2 אופטימן (במאסה 1)
1.8 אומגה 3
30 אבץ
500 מגנזיום
2 גרם C
מגיע ל1200 סידן מאוכל לפחות

2 אופטימן (במאסה 1)
1.8 אומגה 3
30 אבץ
500 מגנזיום
2 גרם C
מגיע ל1200 סידן מאוכל לפחות
אני חושב שיש לי קצת בעיה עם הצריכה של הסידן
רוב מוצרי החלב אצלי הם 1% כי אני צורך את כל השומן משמן זית טחינה אבוקדו וחמאת בוטנים ללא סוכר
האם כל הסידן ממוצרי החלב האלה נספג?

2000IU ויטמין D
1-3 גרם ויטמין C
6-10 קפסולות אומגה 3

הנתונים הללו משתנים, אם אתה בחיטוב לוקח את הגבוה אם אתה נטראלי באמצע אם אתה במסה אפשר לקחת פחות (בהנחה שאתה אוכל ירקות)

אם יש לי כדורים של ויטמין D של 400IU ובנוסף אני אוכל 1-2 גביעי יוגורט ביום, איך אני אדע כמה ויטמין D אני צריך לצרוך מתוסף על מנת להגיע ל-2000IU?

בקשר לאבץ? מה חשוב כל כך בתיסוף בו והאם 20-30 מ"ג ביום זה מספיק (בלי תיסוף בנפרד, יש 10 מ"ג אבץ-ציטראט בכל טבלית של אופטימן)

emz ו-bentzurm, קודם כל תודה רבה.
bentzurm, בקשר לויטמין D, לפי מה שהבנתי כדי להגיע ל-50 ng/ml יש לקחת 100 יחב"ל ביום לכל 1 ng/ml שרוצים להעלות (לפי בדיקת הדם).
השאלה היא כמה ימים צריכים לקחת את התוסף, כדי לתקן את החוסר?
כלומר, אחרי כמה ימים אפשר להוריד את המינון שמיועד לתיקון החוסר, למינון שמיועד לתחזוקה של רמה גבוהה בדם?

אגב, ה"כמות העליונה הנסבלת" = (Tolerable upper intake levels (UL נקבעה ע"י
"האקדמיה הלאומית של ארה"ב למדעים" = (National Academy of Sciences (NAS.
כמובן שאם אדם ייקח יותר מה-UL לא יקרה לו כלום, אבל כנראה שלטווח ארוך בכל יום זה לא מומלץ והוא מסתכן בהרעלה (לפי קביעתם).

emz, האם אנו זקוקים בכלל לנוגדי חמצון מתוספי תזונה?
למיטב זכרוני פורסם פעם מחקר שההשפעות המיטיבות של נוגדי החמצון קורות רק כשהם באים מהתזונה ולא מתוספי מזון.

למי שמעוניין, המחקר בקשר לביטול ההשפעות של האימון ע"י נוגדי חמצון.

נערך לאחרונה:
emz ו-bentzurm, קודם כל תודה רבה.
bentzurm, בקשר לויטמין D, לפי מה שהבנתי כדי להגיע ל-50 ng/ml יש לקחת 100 יחב"ל ביום לכל 1 ng/ml שרוצים להעלות (לפי בדיקת הדם).
השאלה היא כמה ימים צריכים לקחת את התוסף, כדי לתקן את החוסר?
כלומר, אחרי כמה ימים אפשר להוריד את המינון שמיועד לתיקון החוסר, למינון שמיועד לתחזוקה של רמה גבוהה בדם?

ההמלצות שאני שמעתי הם להרים את הצריכה לכמה חודשים ואז לבדוק שוב. אם הגעת ליעד אתה יכל להוריד (נגיד 50% ממה שלקחת כדי להגיע לשם) ולבדוק שוב אחרי שנה.

אני חושב שיש לי קצת בעיה עם הצריכה של הסידן
רוב מוצרי החלב אצלי הם 1% כי אני צורך את כל השומן משמן זית טחינה אבוקדו וחמאת בוטנים ללא סוכר
האם כל הסידן ממוצרי החלב האלה נספג?
מישהו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית