הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ויטמין C, D, ZINC, MAGNESIUM GLYCINATE

50cents

משתמש מתחיל
59
12
נק' מוניטין:
6
59
12
אהלן.
לאחרונה התחלתי לתסף את התוספים הבאים עבור בעיות שינה והתאוששות גבוהה יותר.

5000IU ויטמין D בבוקר עם כוס מים(טיפות)
40 מ''ג זינק לאחר ארוחת צהריים
1000MG VITAMIN C
ו400 מ''ג מגנזיום גליציאנט לפני השינה

רציתי לדעת אם המינונים בסדר?
הבנתי שהZINC יכול להיות קצת גבוהה מדי אז עדיף חצי כדור

אהלן.
לאחרונה התחלתי לתסף את התוספים הבאים עבור בעיות שינה והתאוששות גבוהה יותר.

1000MG VITAMIN C

רציתי לדעת אם המינונים בסדר?
הבנתי שהZINC יכול להיות קצת גבוהה מדי אז עדיף חצי כדור
מינונים בסדר גמור, חוץ מאבץ..
20-25 מג אבץ ביום זה מספיק.

• פותח/ת השרשור
מינונים בסדר גמור, חוץ מאבץ..
20-25 מג אבץ ביום זה מספיק.
משתמש בשל nowfoods וכדור מגיע 40 מג, אין סימון על הכדור באמצע כך שלא יודע אם יהיה חכם לחצות אותו
ומתי הכי טוב לקחת אותם דרך אגב ?

1000MG VITAMIN C
מינונים גבוהים מדי.

דבר ראשון, תוספים של ויטמינים ומינרלים לא יעזרו באף אספקט כל עוד אין בהם מחסור.

בין התוספים האלה לבין בעיות שינה אין קשר, גם לא למגנזיום. המוניטין שלו כמשפר שינה ממש לא מבוסס.

לגבי התאוששות, גם אין קשר. מן הסתם שאם יש לך מחסור באחד או יותר מהרכיבים הנ"ל לאורך זמן, אז זה ישפיע לרעה על הבריאות הכללית שלך, וכפועל יוצא גם על שגרת האימונים וההתאוששות, אבל אין השפעה ישירה שלהם על ההתאוששות.
אם אין לך מחסור בהם, אז לקחת תוספים במקרה הטוב יהיו חסרי תועלת, ובמקרה הרע יובילו לעודף (שעלול לפגוע בבריאות). ולפי המינונים שרשמת, כל עוד אין לך מחסור ממש חמור בהם, אתה על המסלול הישיר ליצירת עודפים

אתה צריך להבין למה מלכתחילה השינה שלך וההתאוששות שלך דרושים שיפור. צר לי, אבל תוסף כזה או אחר לא יתקן את הבעיה.

בהמשך לפוסט השני שלך, ממליץ לך לפנות לייעוץ תזונתי כדי לברר גם האם אתה צורך מספיק ויטמינים ומינרלים בתזונה והאם יש צורך בנטילת תוספי תזונה כאלה ואחרים.

• פותח/ת השרשור
מינונים גבוהים מדי.

דבר ראשון, תוספים של ויטמינים ומינרלים לא יעזרו באף אספקט כל עוד אין בהם מחסור.

בין התוספים האלה לבין בעיות שינה אין קשר, גם לא למגנזיום. המוניטין שלו כמשפר שינה ממש לא מבוסס.

לגבי התאוששות, גם אין קשר. מן הסתם שאם יש לך מחסור באחד או יותר מהרכיבים הנ"ל לאורך זמן, אז זה ישפיע לרעה על הבריאות הכללית שלך, וכפועל יוצא גם על שגרת האימונים וההתאוששות, אבל אין השפעה ישירה שלהם על ההתאוששות.
אם אין לך מחסור בהם, אז לקחת תוספים במקרה הטוב יהיו חסרי תועלת, ובמקרה הרע יובילו לעודף (שעלול לפגוע בבריאות). ולפי המינונים שרשמת, כל עוד אין לך מחסור ממש חמור בהם, אתה על המסלול הישיר ליצירת עודפים

אתה צריך להבין למה מלכתחילה השינה שלך וההתאוששות שלך דרושים שיפור. צר לי, אבל תוסף כזה או אחר לא יתקן את הבעיה.

בהמשך לפוסט השני שלך, ממליץ לך לפנות לייעוץ תזונתי כדי לברר גם האם אתה צורך מספיק ויטמינים ומינרלים בתזונה והאם יש צורך בנטילת תוספי תזונה כאלה ואחרים.
אוקיי תודה, אז מה הטווח שכדאי לצרוך בעצם?
הבנתי מהמון שאין בעיה בלתסף מגנזיום גם אם אין חוסר

ודווקא מאז שהתחלתי לקחת מגנזיום לפי השינה אני לא מתעורר 3-4 פעמים לשירותים, נרדם יותר בקלות ודווקא צפיתי המון תופעות טובות מהתוסף.
כנ''ל גם שיפור זיכרון

אוקיי תודה, אז מה הטווח שכדאי לצרוך בעצם?
המינון שכדאי לצרוך זה מינון שצריך להיות מותאם אישית אליך לפי כמות המגנזיום המוערכת שאתה צורך בתזונה. ויכול להיות שאתה בכלל לא צריך

הבנתי מהמון שאין בעיה בלתסף מגנזיום גם אם אין חוסר
נצא מנקודת הנחה שאין בעיה, אם אין חוסר אז למה לקחת את התוסף מלכתחילה? יש פה סתירה. בשביל מה סתם לקחת עוד כדור?

ודווקא מאז שהתחלתי לקחת מגנזיום לפי השינה אני לא מתעורר 3-4 פעמים לשירותים
אין קשר בין מגנזיום לכמות הפעמים שאתה קם לשירותים.

נרדם יותר בקלות ודווקא צפיתי המון תופעות טובות מהתוסף.
כנ''ל גם שיפור זיכרון
איך אתה יודע שההשפעות הטובות נבעו מהתוסף? וזה אם יוצאים מנקודת הנחה שההשפעות שאתה חושב שקרו אכן קרו - אנחנו טובים מאוד בלעבוד על עצמנו ובלשכנע את עצמנו שמה שאנחנו עושים באמת עובד. במילים אחרות, אתה רוצה להאמין שהתוסף עוזר לך ולכן יכול להיות שאתה "ממציא" (באופן לא מודע) תועלות שלא באמת קרו על פני השטח.

יכול להיות שהשינה שלך הייתה משתפרת עם הזמן גם אם לא היית משנה שום דבר
גם תמיד יכול להיות שאתה מרוויח מאפקט פלצבו

אם היינו מסיקים מסקנות רק על סמך ניסיון אישי, המצב שלנו לא היה טוב. בשביל זה יש מחקרים מדעיים, בשביל לנטרל אפקט פלצבו ולנטרל עוד המון הטיות שאנחנו כבני אדם מאכילים את עצמנו. והמחקר לא תומך בטענה שתוסף מגנזיום משפר שינה

תעשה בדיקות גם לויטמין D ותקח רק עם K2 ... מגנזיום סבבה ... אבץ לא קריטי , ויטמין C בכלל לא ... קח כדור שיש בו את הכל D+C+ZING ותסגור פינה

• פותח/ת השרשור
המינון שכדאי לצרוך זה מינון שצריך להיות מותאם אישית אליך לפי כמות המגנזיום המוערכת שאתה צורך בתזונה. ויכול להיות שאתה בכלל לא צריך

נצא מנקודת הנחה שאין בעיה, אם אין חוסר אז למה לקחת את התוסף מלכתחילה? יש פה סתירה. בשביל מה סתם לקחת עוד כדור?

איך אתה יודע שההשפעות הטובות נבעו מהתוסף? וזה אם יוצאים מנקודת הנחה שההשפעות שאתה חושב שקרו אכן קרו - אנחנו טובים מאוד בלעבוד על עצמנו ובלשכנע את עצמנו שמה שאנחנו עושים באמת עובד. במילים אחרות, אתה רוצה להאמין שהתוסף עוזר לך ולכן יכול להיות שאתה "ממציא" (באופן לא מודע) תועלות שלא באמת קרו על פני השטח.

יכול להיות שהשינה שלך הייתה משתפרת עם הזמן גם אם לא היית משנה שום דבר
גם תמיד יכול להיות שאתה מרוויח מאפקט פלצבו

אם היינו מסיקים מסקנות רק על סמך ניסיון אישי, המצב שלנו לא היה טוב. בשביל זה יש מחקרים מדעיים, בשביל לנטרל אפקט פלצבו ולנטרל עוד המון הטיות שאנחנו כבני אדם מאכילים את עצמנו. והמחקר לא תומך בטענה שתוסף מגנזיום משפר שינה
לא כל כך אוהב להתבסס על מחקרים, כבני אדם זה אינדיבידואלי בעיניי ולא כל גוף יגיב באופן דומה.
בדיוק כמו שמחקרים מראים שבקנאביס אין חומרים שגורמים להתמכר, אבל בפועל לא חסר כאלה שלא יכולים לפתוח יום בלי שאכטה.
אני יותר מתבסס על דעות של אנשים מאשר מחקרים למען האמת, ואת המגנזיום התחלתי לקחת בעקבות המלצות ואם זה עוזר לי אז לא רואה שום סיבה להפסיק.
פלצבו פחות עובד עליי כי אני מודע לאפקט הזה כבר, בעיניי מגנזיום עד כה התוסף שהכי עזר לי לשינה, מלטונין ניסיתי גם כן שהוא כן מבוסס מחקרית - לא תרם לי להירדמות מהירה, מגנזיום כן.
אז את המחקרים אשאיר בצד ואלך לפי מה שעובד עלי

1000MG VITAMIN C
אין סיכון עם עודף וויטמין C מלבד תופעת לואי של שלשול, וזה כנראה לא יקרה אם תיקח פחות מ10,000 מ"ג.
וויטמין D כן עלול לגרום תופעות לואי בעודף, כדי לבצע בדיקת דם לוודאות שזה לא מיותר ומזיק.
אבץ יכול להשפיע בצורה שלילית על הנחושת בגוף, לדעתי לפחות לא כדאי לעבור את ה25 מ"ג ביום.
לא רואה בעיה עם המגנזיום.

יש שיגידו שהתוספים מיותרים, לדעתי אין שום נזק בהם ולדעתי יש אפילו תועלת.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

למגנזיום ולויטמין C יש אפקט משלשל ומשתן, לא אתפלא אם יש קשר.

נערך לאחרונה:
לא כל כך אוהב להתבסס על מחקרים, כבני אדם זה אינדיבידואלי בעיניי ולא כל גוף יגיב באופן דומה.
אני יותר מתבסס על דעות של אנשים מאשר מחקרים למען האמת,
יש פה סתירה, אם אתה טוען שהתגובה היא אינדיבידואלית אז מה הסיבה להקשיב לדעות של אנשים? הרי דעה של בן אדם, לא משנה אם היא נכונה או לא, רלוונטית לאותו האדם בלבד. כלומר, אם התגובה אינדיבידואלית, אז דעות של אנשים לא רלוונטיות לך.

ונקודת המוצא שלך שלא ניתן להסיק ממחקרים מסקנות לגבי האינדיבידואל לא נכונה בכלל.

בדיוק כמו שמחקרים מראים שבקנאביס אין חומרים שגורמים להתמכר
על איזה מחקרים הטענה הזו מתבססת? כי היא ממש לא נכונה. בהחלט אפשר להתמכר לקנאביס, ספציפית ל-THC - החומר הפסיכואקטיבי העיקרי בקנאביס

פלצבו פחות עובד עליי כי אני מודע לאפקט הזה כבר
איך אתה יודע שהאפקט שראית זה פלצבו או אפקט אמיתי? איך אתה יודע להבחין ביניהם?

למגנזיום ולויטמין C יש אפקט משלשל ומשתן, לא אתפלא אם יש קשר.
אין להם אפקט משתן. ואם כבר הוא טען ההפך, שאחרי שהוא התחיל לקחת מגנזיום הוא כבר לא קם 3-4 פעמים לשירותים.

יש שיגידו שהתוספים מיותרים, לדעתי אין שום נזק בהם ולדעתי יש אפילו תועלת.
במקרים מסוימים יש תועלת, במקרים אחרים זה סתם מיותר. אי אפשר לומר באופן גורף שהם יעילים או מיותרים, זה תלוי מקרה ותלוי מינון

אין להם אפקט משתן. ואם כבר הוא טען ההפך, שאחרי שהוא התחיל לקחת מגנזיום הוא כבר לא קם 3-4 פעמים לשירותים.
תעשה גוגל, ראיתי שגם PubMed רושם את זה.
מכיון שהם משתנים ומשלשלים, זה יכול אולי להסביר מדוע הוא מתפנה יותר במהלך היום, ובשינה לא נזקק לקום.
במקרים מסוימים יש תועלת, במקרים אחרים זה סתם מיותר. אי אפשר לומר באופן גורף שהם יעילים או מיותרים, זה תלוי מקרה ותלוי מינון
הRDA זה המינון המינימלי המומלץ לאדם ממוצע שלא פעיל, אשפר להסיק מכאן שני דברים,
1. אני לא חייב להיצמד למינימום. אם המינימום הוא 10 מ"ג, והמקסימום לתופעות לואי זה 15,000 מ"ג, אולי יש תועלת לקחת 1,000 מ"ג ביום.
2. אם אני מאוד פעיל, אולי כדאי לצרוך יותר מהאדם הממוצע, אולי אפילו בצורה משמעותית. הרעיון הזה מוזכר בספר שמייק ישראטל כתב עבור בוריס שייקו, וגם בספר של ביל סטאר.

בוא לא נשכח את לינוס פאולינג שלקח 10,000 מ"ג וויטמין C כל יום.

כמובן שלא כל התוספים שווים, יש וויטמינים כמו ADEK שמינון גבוה מידי יגרום הרעלה, ויש מינרלים מסוימים שיגרמו לחוסר במינרלים אחרים אם ניקח יותר מידי מהם, אבל גם בהם יש את הטווח הבטוח שאפשר לתסף.
אנחנו לא יודעים שזה מיותר, יש סיבות לחשוב שלא.

תעשה גוגל, ראיתי שגם PubMed רושם את זה.
PubMed זה ספרייה ומאגר מידע למחקרים מדעיים. נכון ש-PubMed עדיף על פני אתרים מפוקפקים כאלה ואחרים שמוצאים בגוגל, אבל PubMed כשלעצמו לא מהווה "תו תקן" לאיכות ואמינות המחקרים כי אתה יכול גם להגיע דרך PubMed למחקרים גרועים מאוד.

אתה בסך הכל הבאת מחקר אחד שבכלל כלל ילדים ובדק רק ויטמין C.
הנה מחקר שהתבצע על מבוגרים שקיבלו 500 מ"ג ויטמין C דרך הוריד (כך שאתה מנטרל את כל תהליך העיכול והספיגה) ולא היה שינוי בנפח השתן - קישור

הRDA זה המינון המינימלי המומלץ
אתה טועה בהגדרה שלך

בוא לא נשכח את לינוס פאולינג שלקח 10,000 מ"ג וויטמין C כל יום.
באיזה טענה הדוגמה הזו באה לתמוך?

מכיון שהם משתנים ומשלשלים, זה יכול אולי להסביר מדוע הוא מתפנה יותר במהלך היום, ובשינה לא נזקק לקום.
לא ראיתי שהוא ציין שהוא מתפנה יותר במהלך היום. ואת המגנזיום הוא רשם שהוא לוקח לפני השינה...

אם אני מאוד פעיל, אולי כדאי לצרוך יותר מהאדם הממוצע, אולי אפילו בצורה משמעותית
זה נכון בעיקר לספורטאים בענפי ספורט מאוד ספציפיים. וגם אם יש עלייה בדרישה, זו לא עלייה שבהכרח תדרוש שימוש בתוספים, ובטח שלא מינונים כאלה גדולים.

1. אני לא חייב להיצמד למינימום. אם המינימום הוא 10 מ"ג, והמקסימום לתופעות לואי זה 15,000 מ"ג, אולי יש תועלת לקחת 1,000 מ"ג ביום.
נתעלם מההגדרה שלך ש-RDA מציין את המינון המינימלי, בגדול אתה צודק פה. אדם בריא יכול לצרוך כל מינון בטווח שבין ה-RDA לבין הסף המקסימלי (UL).
ה-RDA וה-UL של ויטמין C הם 90 מ"ג ו-2,000 מ"ג, בהתאמה. אז בגדול אתה יכול לצרוך כל מינון בין 90-2,000 מ"ג, אבל זה לא אומר שלדוגמה 1,500 מ"ג עדיף על פני 90 או 100 מ"ג.

הוא ספציפית צורך 1,000 מ"ג, שזה פי 11 מה-RDA רק מהתוסף (ולא כללנו בכלל ויטמין C שהוא צורך מהמזון). לא רואה סיבה לצרוך מינון פי 11 (לפחות) גדול יותר מה-RDA. שלא תבין לא נכון, אני לא אומר שצריך להיות מקובעים על ערך ה-RDA, אין בעיה לצרוך מעט יותר כדי "ללכת על בטוח", אבל פי 11 זה מיותר, בטח כאשר זה וויטמין שחוסר בו הוא מאוד נדיר בימינו.

כמובן שלא כל התוספים שווים, יש וויטמינים כמו ADEK שמינון גבוה מידי יגרום הרעלה, ויש מינרלים מסוימים שיגרמו לחוסר במינרלים אחרים אם ניקח יותר מידי מהם, אבל גם בהם יש את הטווח הבטוח שאפשר לתסף.

לגבי כל שאר התוספים שהוא לוקח, המינונים עוברים את ה-UL (ויטמין D ומגנזיום) או מגיעים אליו (אבץ)

יש פה סתירה, אם אתה טוען שהתגובה היא אינדיבידואלית אז מה הסיבה להקשיב לדעות של אנשים? הרי דעה של בן אדם, לא משנה אם היא נכונה או לא, רלוונטית לאותו האדם בלבד. כלומר, אם התגובה אינדיבידואלית, אז דעות של אנשים לא רלוונטיות לך.

ונקודת המוצא שלך שלא ניתן להסיק ממחקרים מסקנות לגבי האינדיבידואל לא נכונה בכלל.

על איזה מחקרים הטענה הזו מתבססת? כי היא ממש לא נכונה. בהחלט אפשר להתמכר לקנאביס, ספציפית ל-THC - החומר הפסיכואקטיבי העיקרי בקנאביס

איך אתה יודע שהאפקט שראית זה פלצבו או אפקט אמיתי? איך אתה יודע להבחין ביניהם?

אינדיבידואלי נכון.

מתבסס על דעות של אנשים - הגיוני בהחלט בעיניי, אנחנו כבני אדם דומים ואם זה עובד על אחרים יכול לעבוד גם עליי, באותה מידה זה יכול לא לעבוד עליי ולא לעבוד על אנשים שונים.

לכן שווה את הניסיון, מעריך את התגובה שלך אבל זה לא ימנע ממני לדעת שמגנזיום לפני השינה מרדים אותי בהרבה יותר מהירות ואפילו חצי שעה אחרי צריכה של הכדור מרגיש עייפות ומין תחושת ריחוף(רוגע פנימי)
לטענתך מחקרים לא מגבים את זה, לכן האמירה שלי שמחקרים לא יכולים לקבוע בעיניי מה טוב עבורי.

כי אין פה ספק שהמוצר עוזר לי, בין אם זה פלצבו ובין אם לא, היו מיליוני דברים שניסיתי לתסף לשינה, כדורים, מלטונין, שקיות תה מחו״ל עם ביקורות מטורפות - אז הגיוני שאם זה היה פלצבו המוח שלי היה גם מאמין לזה, אבל לא. לא עבד.

הנה מחקר שהתבצע על מבוגרים שקיבלו 500 מ"ג ויטמין C דרך הוריד (כך שאתה מנטרל את כל תהליך העיכול והספיגה) ולא היה שינוי בנפח השתן - קישור
אני לא חושב שזה חכם להשוות מחקר של וויטמין C דרך הווריד בזמן שידידינו פותח הפוסט מעכל אותם בקיבה, גם אם הוויטמין C משלשל או משתן רק דרך מערכת העיכול, זה רלוונטי לפותח הפוסט. וכמובן, אני לא קובע עובדה, רק מעלה מציע שיכול להיות קשר בין התוספים והרגלי השירותים שלו.
אתה טועה בהגדרה שלך
אולי, אבל תסביר את הפער בין הRDA ומינון יתר. גם אם RDA הוא לא המינימום, הוא רחוק מהמקסימום.
באיזה טענה הדוגמה הזו באה לתמוך?
היו אנשים מבריקים שהאמינו ב Mega dosing
לא ראיתי שהוא ציין שהוא מתפנה יותר במהלך היום. ואת המגנזיום הוא רשם שהוא לוקח לפני השינה...
אולי הוא לא שם לב, אולי הוא מפנה יותר צואה באותם כמות בפעמים שהוא הולך לשירותים כמו קודם.
אם המגנזיום אכן עוזר בפינוי, יכול להיות שזה רק פועל שעות מאוחר יותר כשהתוסף מתעכל. וזה כמובן אם נתעלם מהאפשרות שהתוסף עוזר לשינה עצמה.
אין בעיה לצרוך מעט יותר כדי "ללכת על בטוח", אבל פי 11 זה מיותר, בטח כאשר זה וויטמין שחוסר בו הוא מאוד נדיר בימינו.
צודק, אבל אולי לינוס פאולינג צדק וזה מונע סרטן ושפעת, השקעה והימור משתלם בעיני רבים.
לגבי כל שאר התוספים שהוא לוקח, המינונים עוברים את ה-UL (ויטמין D ומגנזיום) או מגיעים אליו (אבץ)
הם לא וויטמין C, עודף מהם יכול להיות מסוכן.
וויטמין D מומלץ לעשות בדיקת דם.
מגנזיום מומלץ לשלב עם סידן.
אבץ אין סיבה להגזים.
אינדיבידואלי נכון.

מתבסס על דעות של אנשים - הגיוני בהחלט בעיניי, אנחנו כבני אדם דומים ואם זה עובד על אחרים יכול לעבוד גם עליי, באותה מידה זה יכול לא לעבוד עליי ולא לעבוד על אנשים שונים.

לכן שווה את הניסיון, מעריך את התגובה שלך אבל זה לא ימנע ממני לדעת שמגנזיום לפני השינה מרדים אותי בהרבה יותר מהירות ואפילו חצי שעה אחרי צריכה של הכדור מרגיש עייפות ומין תחושת ריחוף(רוגע פנימי)
לטענתך מחקרים לא מגבים את זה, לכן האמירה שלי שמחקרים לא יכולים לקבוע בעיניי מה טוב עבורי.

כי אין פה ספק שהמוצר עוזר לי, בין אם זה פלצבו ובין אם לא, היו מיליוני דברים שניסיתי לתסף לשינה, כדורים, מלטונין, שקיות תה מחו״ל עם ביקורות מטורפות - אז הגיוני שאם זה היה פלצבו המוח שלי היה גם מאמין לזה, אבל לא. לא עבד.
אולי זה מעיד על חסרים אצלך בוויטמינים ומינרלים שאתה נוטל, כמובן שזה מעודד אותך להמשיך ליטול אותם, אבל אולי שווה לך לוודאות שהתפריט שלך טוב יותר שתקבל עוד ערך תזונתי שם.

אני לא חושב שזה חכם להשוות מחקר של וויטמין C דרך הווריד בזמן שידידינו פותח הפוסט מעכל אותם בקיבה, גם אם הוויטמין C משלשל או משתן רק דרך מערכת העיכול, זה רלוונטי לפותח הפוסט. וכמובן, אני לא קובע עובדה, רק מעלה מציע שיכול להיות קשר בין התוספים והרגלי השירותים שלו.

אולי, אבל תסביר את הפער בין הRDA ומינון יתר. גם אם RDA הוא לא המינימום, הוא רחוק מהמקסימום.

אולי הוא לא שם לב, אולי הוא מפנה יותר צואה באותם כמות בפעמים שהוא הולך לשירותים כמו קודם.
אם המגנזיום אכן עוזר בפינוי, יכול להיות שזה רק פועל שעות מאוחר יותר כשהתוסף מתעכל. וזה כמובן אם נתעלם מהאפשרות שהתוסף עוזר לשינה עצמה.

צודק, אבל אולי לינוס פאולינג צדק וזה מונע סרטן ושפעת, השקעה והימור משתלם בעיני רבים.

הם לא וויטמין C, עודף מהם יכול להיות מסוכן.
וויטמין D מומלץ לעשות בדיקת דם.
מגנזיום מומלץ לשלב עם סידן.
אבץ אין סיבה להגזים.

אולי זה מעיד על חסרים אצלך בוויטמינים ומינרלים שאתה נוטל, כמובן שזה מעודד אותך להמשיך ליטול אותם, אבל אולי שווה לך לוודאות שהתפריט שלך טוב יותר שתקבל עוד ערך תזונתי שם.
לא תמיד מתאפשר לקבל הכל מהכל מהתזונה היומיומית שלנו, לא רואה פסול ב לתסף ממקורות חיצוניים

לא תמיד מתאפשר לקבל הכל מהכל מהתזונה היומיומית שלנו, לא רואה פסול ב לתסף ממקורות חיצוניים
לא פסול, אבל מניין שלא חסר לך כל ה60 מינרלים שאנחנו מכירים, וויטמינים נוספים ופיטו כימיקאלים?
הנקודה שלי היא שאם חסר לך 4 תוספים בגוף, תיקח אותם אבל תדאג לשפר את התזונה שלך, כי אם חסר 4, אולי חסר יותר.
וכמובן, תעשה בדיקת דם לוויטמין D במקום לנחש, חבל לקבל הרעלה.

לא פסול, אבל מניין שלא חסר לך כל ה60 מינרלים שאנחנו מכירים, וויטמינים נוספים ופיטו כימיקאלים?
הנקודה שלי היא שאם חסר לך 4 תוספים בגוף, תיקח אותם אבל תדאג לשפר את התזונה שלך, כי אם חסר 4, אולי חסר יותר.
וכמובן, תעשה בדיקת דם לוויטמין D במקום לנחש, חבל לקבל הרעלה.
את האמת שאני קצת תמים בנושא, התחלתי לתסף ויטמין די נטו בעקבות המלצות.

השאלה אם באמת בלקיחת מינון של 2000 יחבל יש סכנה כלשהי לעודף גם במידה ואין מחסור.

את האמת שאני קצת תמים בנושא, התחלתי לתסף ויטמין די נטו בעקבות המלצות.

השאלה אם באמת בלקיחת מינון של 2000 יחבל יש סכנה כלשהי לעודף גם במידה ואין מחסור.
לדעתי כדאי להימנע מוויטמין D אם לא עשית בדיקת דם.
אתן לך דוגמה, המליצו לגיסתי לקחת ברזל כשהייתה בהריון, בטענה שרוב הנשים בהריון סובלות מחוסר ברזל. למזלה, כשהתחיל להיות לה טעם מתכתי בפה, המלצתי לה מיד להפסיק עם הברזל ושתעשה בדיקות דם. מסתבר שלא היה לה חוסר ברזל, והתוסף היה יכול רק להזיק. בברזל ספציפית, עודף ברזל יותר מסוכן מחוסר.

כשאפשר לעשות בדיקת דם פשוטה, אין סיבה לקחת את התוסף בלי לבדוק קודם.
יש סיכוי טוב שחסר לך וויטמין D, חסר לרוב האנשים היום, אבל כדאי לבדוק.

אני לא חושב שזה חכם להשוות מחקר של וויטמין C דרך הווריד בזמן שידידינו פותח הפוסט מעכל אותם בקיבה, גם אם הוויטמין C משלשל או משתן רק דרך מערכת העיכול,
ההיפך, דרך מערכת העיכול חלק מהמינון יכול שלא להיספג. דרך הוריד כל המינון נכנס ישירות לדם. כדי שרכיב כזה או אחר ישתן, הוא חייב להיספג דרך מערכת העיכול. בלי ספיגה במערכת העיכול, אותו רכיב לא יגיע לדם ולכן לא יגיע לכליות.
אז אם השאלה כאן זה איך ויטמין C משפיע על נפח השתן, מתן דרך הוריד זה "יותר חזק" מאשר נטילה דרך הפה. כמובן שגם המחקר שהבאתי זה עדיין מחקר אחד, אז אי אפשר להסיק ממנו מסקנות מרחיקות לכת.

ה-RDA מייצג את המינון האופטימלי שאמור לספק לך את הדרישה התזונתית של אותו רכיב תזונתי. נכון שזה לא המקסימום, אבל למה צריך להגיע למקסימום מלכתחילה?
ואותו מקסימום שאתה מדבר עליו מייצג את המינון שמעליו עולה הסיכון לתופעות לוואי.

וזה לא דיכוטומי, זה לא שאם תחצה את המקסימום אתה בהכרח תחווה תופעות לוואי, ואם לא תחצה אותו אתה בהכרח לא תחווה תופעות לוואי. זה לא עובד ככה. אנחנו מדברים על סיכויים והסתברויות, ועל יחס נזק-תועלת. נחזור לויטמין C כדוגמה, אם מינון של 120 מ"ג ליום יתן לך את אותה התועלת כמו 1,000 מ"ג ליום, אבל ל-1,000 מ"ג ליום יש פוטנציאל גדול יותר לתופעות לוואי (כי הוא קרוב הרבה יותר למינון המקסימלי), אז מבחינת יחס נזק-תועלת אין סיבה הגיונית לקחת 1,000 מ"ג

אותם אנשים, מבריקים או לא, יכולים להאמין במה שהם רוצים. אין פה קשר לאמונה, אלא לספרות מדעית מבוססת.

לא מכיר אותו, אבל שיציג ראיות רציניות שמראות שויטמין C במינון X מונע שפעת וסרטן. ולצערנו, יש מלא סוגים של סרטן, אז הטענה שלו שזה מונע סרטן באופן כללי זה לא יותר מסיסמה ריקה מתוכן, לכל סוג סרטן יש גורמים שונים, מיקומים שונים בגוף, טיפול שונה וכו', אז אני בספק שהוא מצא טיפול קסם שמונע את כל הסוגים

ה-RDA מייצג את המינון האופטימלי שאמור לספק לך את הדרישה התזונתית של אותו רכיב תזונתי. נכון שזה לא המקסימום, אבל למה צריך להגיע למקסימום מלכתחילה?
ואותו מקסימום שאתה מדבר עליו מייצג את המינון שמעליו עולה הסיכון לתופעות לוואי.

וזה לא דיכוטומי, זה לא שאם תחצה את המקסימום אתה בהכרח תחווה תופעות לוואי, ואם לא תחצה אותו אתה בהכרח לא תחווה תופעות לוואי. זה לא עובד ככה. אנחנו מדברים על סיכויים והסתברויות, ועל יחס נזק-תועלת. נחזור לויטמין C כדוגמה, אם מינון של 120 מ"ג ליום יתן לך את אותה התועלת כמו 1,000 מ"ג ליום, אבל ל-1,000 מ"ג ליום יש פוטנציאל גדול יותר לתופעות לוואי (כי הוא קרוב הרבה יותר למינון המקסימלי), אז מבחינת יחס נזק-תועלת אין סיבה הגיונית לקחת 1,000 מ"ג
איך יודעים מה המינון האידאלי? איך יודעים שהמינון האידאלי לוויטמין C לדוגמה הוא לא 700 מ"ג ביום? הרי יש מינימום שפחות ממנו נצפה לסימפטומים, ויש מקסימום שאם נחרוג יהיו סימפטומים, מניין לנו שהRDA הוא אכן האידאל.
אנשים מסוימים יגידו שהמינון האידאלי קרוב יותר לרף העליון הבטוח, וכשמדובר בתוספים כמו וויטמין C ו B שהגוף יפלוט בקלות מינון יתר ואין סיכון להרעלה, אני לגמרי מבין את הרציונל.
אותם אנשים, מבריקים או לא, יכולים להאמין במה שהם רוצים. אין פה קשר לאמונה, אלא לספרות מדעית מבוססת.
אני לא בטוח שזה מבוסס שלקיחת תוספים כדי להיות ברף העליון הבטוח לא נותן שום יתרון בריאותי. חשוב להוסיף, שיהיה מאוד קשה להוכיח שאין תועלת בריאותית ממשהו, אפשר לציין עובדה שלא נצפה יתרון בריאותי, מעבר לקושי לבודד משתנים. לכן הפעולות שאנשים יקחו בנושא יסתמכו על אמונה ותקווה יותר מאשר משהו מדעי, ואולי זה לא פסול, ככה שתו תפוזים כדי לטפל במחלת הסקרבי לפני שידעו שיש בהם וויטמין C, היו פשוט דיווחים שזה עזר.
לא מכיר אותו, אבל שיציג ראיות רציניות שמראות שויטמין C במינון X מונע שפעת וסרטן. ולצערנו, יש מלא סוגים של סרטן, אז הטענה שלו שזה מונע סרטן באופן כללי זה לא יותר מסיסמה ריקה מתוכן, לכל סוג סרטן יש גורמים שונים, מיקומים שונים בגוף, טיפול שונה וכו', אז אני בספק שהוא מצא טיפול קסם שמונע את כל הסוגים
גם אני לא בקיא בחומר שלו, אבל היות וזכה בפרסי נובל בתחום הפיזיקה והכימיה, אנשים רבים לקחו אותו ברצינות כשלקח יותר מ10,000 מ"ג וויטמין C כל יום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית