עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הבדיקות דם אומרות שהכל תקין (פרסמתי אותם עדיין אף אחד לא הגיב לי)דבר ראשון לרופא משפחה, בדיקות דם שגרתיות יכולות לשלול את זה די בקלות.
אם מוצאים משהו אז הוא כבר יפנה אותך לאנדוקרינולוג
אם הן תקינות אז גם חילוף החומרים שלך תקיןהבדיקות דם אומרות שהכל תקין (פרסמתי אותם עדיין אף אחד לא הגיב לי)
הוא לא תקין כי כרגע אני יורד במשקל על 3.5 אלף קלוריות (71.5 קילו)אם הן תקינות אז גם חילוף החומרים שלך תקין
הייתי בודק אז בעיות במערכת העיכולהוא לא תקין כי כרגע אני יורד במשקל על 3.5 אלף קלוריות (71.5 קילו)
רופא משפחה?הייתי בודק אז בעיות במערכת העיכול
גסטרולוגרופא משפחה?
הוא לא תקין כי כרגע אני יורד במשקל על 3.5 אלף קלוריות (71.5 קילו)
הבדיקות דם אומרות שהכל תקין
זה לא ממש נכון, פשוט רופאים מנסים לא לעשות איבחון יתר.הדיון כאן מתאים למשרד של רופא המשפחה. אבל הבעיה היא שמזמן עולם הרפואה לא עושה את תפקידה, ואתה נאלץ להתייעץ עם מי שאפשר.
זה לא ממש נכון, פשוט רופאים מנסים לא לעשות איבחון יתר.
הרבה פעמים אתה צודק, אבל רופא לומד על חשיבות השמיעה לפציאנט. זה מוגדר 80 % מאבחון נכון (10% בדיקה גופנית, 10% בדיקות דם), 5 דקות של הקשבה עד לפצינט הבא, לא נראה לי מספיק.מה שהרוב חושבים שזה רופא שזורק זין
אולי אתה רק חושב שאתה אוכל 3.5 קלוריות ביום?
מה התפריט שלך?
אתה עוסק בספורט מסיבי מידי יום?
יש לך איזשהו עוד סימפטום ?
הדיון כאן מתאים למשרד של רופא המשפחה. אבל הבעיה היא שמזמן עולם הרפואה לא עושה את תפקידה, ואתה נאלץ להתייעץ עם מי שאפשר.
אינדקציה לחילוף חומרים מהיר בדר"כ הוא בלוטת התריס, ואני ממליץ לבקש מהרופא בדיקות ספציפיות לבלוטת התריס, שהם בדיקת דם ל- TSH, T4, ו- T3. ואם כבר שווה לבדוק גם כן קורטיזון ו- ACTH. הם בדרך כלל לא בודקים עד שמבקשים מהם מפורשות.
יש מצב גדול שהבדיקה תקינה אבל עדיין יש לך חילוף חומרים מהיר, ולזה קוראים בעיה תת קלינית, שמאובחן על ידי סימפטומים. הרופא לא ירצה לטפל במצב כזה, בגלל שכל טיפול של רופא אלופתי מזיק, אך בעת הצורך זה מוגדר כשווה. ובמצב כזה הוא לא מוגדר שווה. במקרה כזה אני ממליץ על כיוון אלטרנטיבי כמו נטורופתיה.
וכמו ש kotzer כתב שאם יש סיבה לחשוש לבעיות עיכול, כדאי לבדוק.
לא תמיד, אך בדרך כלל לחילוף חומרים מהיר יש גם עצירות (אין יציאה כל יום).
מקווה שעזרתי
מדדתי הפעם יצא הכל תקין חשוב לציין שבדרכ כלל (לפני חצי שנה יצא TSH פי 1.5 מהנורמה הגובהה) ויוצא לי כל בדיקת דם TSH גבוה
T3 וT4 נדיר שאני בודק הפעם יצא בנורמה פעם שעברה T3 מעל הנורמה T4 בנורמה הגובה