הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לאיזה רופא צריך ללכת אם אני חושב שיש לי בעיה בחילוף חומרים (מהיר מידי)

• פותח/ת השרשור דם
  • פורסם בתאריך
דבר ראשון לרופא משפחה, בדיקות דם שגרתיות יכולות לשלול את זה די בקלות.
אם מוצאים משהו אז הוא כבר יפנה אותך לאנדוקרינולוג

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון לרופא משפחה, בדיקות דם שגרתיות יכולות לשלול את זה די בקלות.
אם מוצאים משהו אז הוא כבר יפנה אותך לאנדוקרינולוג
הבדיקות דם אומרות שהכל תקין (פרסמתי אותם עדיין אף אחד לא הגיב לי)

רופא משפחה הוא זה שמנהל את כל המקרים, תעלה את הבעיות בפניו והוא זה שייתן לך את ההפניה והלצה להשמך בדיקות או פניה לרופא מומחה

הבדיקות דם אומרות שהכל תקין

הדיון כאן מתאים למשרד של רופא המשפחה. אבל הבעיה היא שמזמן עולם הרפואה לא עושה את תפקידה, ואתה נאלץ להתייעץ עם מי שאפשר.

אינדקציה לחילוף חומרים מהיר בדר"כ הוא בלוטת התריס, ואני ממליץ לבקש מהרופא בדיקות ספציפיות לבלוטת התריס, שהם בדיקת דם ל- TSH, T4, ו- T3. ואם כבר שווה לבדוק גם כן קורטיזון ו- ACTH. הם בדרך כלל לא בודקים עד שמבקשים מהם מפורשות.

יש מצב גדול שהבדיקה תקינה אבל עדיין יש לך חילוף חומרים מהיר, ולזה קוראים בעיה תת קלינית, שמאובחן על ידי סימפטומים. הרופא לא ירצה לטפל במצב כזה, בגלל שכל טיפול של רופא אלופתי מזיק, אך בעת הצורך זה מוגדר כשווה. ובמצב כזה הוא לא מוגדר שווה. במקרה כזה אני ממליץ על כיוון אלטרנטיבי כמו נטורופתיה.

וכמו ש kotzer כתב שאם יש סיבה לחשוש לבעיות עיכול, כדאי לבדוק.

לא תמיד, אך בדרך כלל לחילוף חומרים מהיר יש גם עצירות (אין יציאה כל יום).

מקווה שעזרתי

הדיון כאן מתאים למשרד של רופא המשפחה. אבל הבעיה היא שמזמן עולם הרפואה לא עושה את תפקידה, ואתה נאלץ להתייעץ עם מי שאפשר.
זה לא ממש נכון, פשוט רופאים מנסים לא לעשות איבחון יתר.
אם עכשיו יעשו לך את כל הבדיקות ויבדקו כל חשד קטן, בטוח ימצאו 1000 בעיות, אבל השאלה היא האם להלחיץ את הפציינט על כל מחלה קטנה, והאם יש טיפול לבעיה, והאם בכלל שווה להשקיע עכשיו טיפול בבעיה שלא מפריעה באמת לאורח חיים תקין.

גם תראה את זה מלא אצל אורטופדים, כשיש בעיות בנאליות כמו פריצת דיסק, אין באמת טיפול חוץ מניתוח במקרים קשים, אז עכשיו להשקיע כסף ומאמץ בלאבחן דבר כזה, זה לא עוזר לאף אחד, ואפשר להסתפק במנוחה, משככי כאבים, ופיזיותרפיה, מה שהרוב חושבים שזה רופא שזורק זין

זה לא ממש נכון, פשוט רופאים מנסים לא לעשות איבחון יתר.
מה שהרוב חושבים שזה רופא שזורק זין
הרבה פעמים אתה צודק, אבל רופא לומד על חשיבות השמיעה לפציאנט. זה מוגדר 80 % מאבחון נכון (10% בדיקה גופנית, 10% בדיקות דם), 5 דקות של הקשבה עד לפצינט הבא, לא נראה לי מספיק.
אולי אני לא אוביקטיבי בגלל הניסיון הגרוע שלי ושל חברים ומשפחה שלי. אולי יש כמה רופאים הגונים שאני לא מכיר, אני לא פוסל. אך ממליץ לבוא מוכן למשרד של הרופא, ולדעת מה אתה מחפש.

אולי אתה רק חושב שאתה אוכל 3.5 קלוריות ביום?
מה התפריט שלך?
אתה עוסק בספורט מסיבי מידי יום?
יש לך איזשהו עוד סימפטום ?

• פותח/ת השרשור
אולי אתה רק חושב שאתה אוכל 3.5 קלוריות ביום?
מה התפריט שלך?
אתה עוסק בספורט מסיבי מידי יום?
יש לך איזשהו עוד סימפטום ?

אני לא חושב אני מודד כל דבר לפני שאני אוכל..
מורכב מכל מה שצריך בשר סלט פחמימות (משיבולת שועל ועד פיתה)
אני יכול להגיד שבשישי שבת ראשון אכלתי על הפנים נגיד ארוחה ביום 1000-1500 קלוריות (לא מדדתי במדיוק)
ירדתי קילו וחצי...
@kotzer

אינדקציה לחילוף חומרים מהיר בדר"כ הוא בלוטת התריס, ואני ממליץ לבקש מהרופא בדיקות ספציפיות לבלוטת התריס, שהם בדיקת דם ל- TSH, T4, ו- T3. ואם כבר שווה לבדוק גם כן קורטיזון ו- ACTH. הם בדרך כלל לא בודקים עד שמבקשים מהם מפורשות.

יש מצב גדול שהבדיקה תקינה אבל עדיין יש לך חילוף חומרים מהיר, ולזה קוראים בעיה תת קלינית, שמאובחן על ידי סימפטומים. הרופא לא ירצה לטפל במצב כזה, בגלל שכל טיפול של רופא אלופתי מזיק, אך בעת הצורך זה מוגדר כשווה. ובמצב כזה הוא לא מוגדר שווה. במקרה כזה אני ממליץ על כיוון אלטרנטיבי כמו נטורופתיה.

וכמו ש kotzer כתב שאם יש סיבה לחשוש לבעיות עיכול, כדאי לבדוק.

לא תמיד, אך בדרך כלל לחילוף חומרים מהיר יש גם עצירות (אין יציאה כל יום).

מקווה שעזרתי

מדדתי הפעם יצא הכל תקין חשוב לציין שבדרכ כלל (לפני חצי שנה יצא TSH פי 1.5 מהנורמה הגובהה) ויוצא לי כל בדיקת דם TSH גבוה
T3 וT4 נדיר שאני בודק הפעם יצא בנורמה פעם שעברה T3 מעל הנורמה T4 בנורמה הגובה

מדדתי הפעם יצא הכל תקין חשוב לציין שבדרכ כלל (לפני חצי שנה יצא TSH פי 1.5 מהנורמה הגובהה) ויוצא לי כל בדיקת דם TSH גבוה
T3 וT4 נדיר שאני בודק הפעם יצא בנורמה פעם שעברה T3 מעל הנורמה T4 בנורמה הגובה

קודם כל, מה שאני כותב כאן לא נועד לאבחן מחלות או שום דבר מהסגנון, אלא רק לתת ידע כללי.

TSH (הורמון מגרה בלוטת התריס Thyroid Stimulating Hormone) הוא הורמון שמופרש מבלוטת ההיפופיזה במוח, ודרך הדם הוא מגיע לבלוטת התריס וגורם לה להפריש את ההורמונים שלה (T3, T4). לכן אם TSH גבוה, ה- T4 ו- T3 חייבים להיות נמוכים, וכן להיפך. קוראים לזה פידבק שלילי. אצלך שכולם גבוהים אבל בכל זאת בנורמה דורש בדיקה.

האם אתה נוטל תרופות או תוספי תזונה שאולי משפיעים על המצב ? אם כן, תספר לנו איזה.

T3 ו- T4 גבוהים בהחלט יכולים להיות הגורם לירידה במשקל שלך, זה חילוף חומרים מהיר. האם בנוסף לסימפטום של ירידה במשקל יש לך עוד אחד מאלה:
הזעה מוגברת
חוסר סובלנות לחום
תנועות מעיים מוגברות
רעד (בדרך כלל רעד עדין)
עצבנות, חרדה, לחץ
קצב לב מהיר, דפיקות לב מוגבר, קצב לב לא סדיר
ירידה במשקל
עייפות, חולשה
ירידה בריכוז
שיער עדין או פריך
עור דק או חלק
הפרעות שינה
עיניים בולטות מהפנים

אלה סימפטומים של היפר בלוטת תריס (חילוף חומרים מהיר מידי כתוצאה של בלוטת התריס פעילה מידי).

תראה לרופא את בדיקות הדם שלך, ותספר לו אולי על החששות שלך ותראה מה יגיד לך. אם אתה לא מרוצה ממה שהוא אומר לך, אני ממליץ לקבל כמה חוות דעת נוספות לפני שתיסגור את התיק, זה תמיד מומלץ.

בהצלחה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית