הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש לי פוסט טראומה מורכבת, אני יכול לבנות שריר?

mimi123

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שמעתי שיש קשר בין עיכוב גדילת שריר לפוסט טראומה אבל לא יודע אם זה נכון. אני יכול לבנות שריר?

אני לא חושב שיש לזה ביסוס מדעי.
יש הרבה אנשים עם פוסט טראומה שמתאמנים ובונים מסת שריר מאוד מכובדת.

יתכן ואנשים עם פוסט טראומה מתקשים יותר להתמיד בפעילות גופנית ו/או הטיפול התרופתי גורם להם לעייפות , עלייה במשקל וכך גורם לירידה
במוטיבציה.

איך שגרת האימונים שלך? התזונה , איכות השינה?

יתכן ואתה מתכוון לרמות גבוהות של הומוציסטאין...
לא. רמות גבוהות זה רעילות. אם כבר התכוונת לרמות נמוכות של הומוציסטאין שהסיבות לכך קשורות יותר לכיוון של תזונה לקויה ויש קשר כמובן לבעיות ספיגת המזון. בגלל שהוא לא כתב כלום על תזונה, אלא על פוסט טראומה, יכול להיות שיש התאמה לרמות גבוהות של מיוסטטין, פשוט יש דרכים להוריד את הרמות של החלבון הזה

אתה יכול, וגם אם זה יפריע לך במידה מסוימת יהיה מאוד לא הגיוני לוותר על אימוני כוח.
לכן בכל מקרה, תתאמן.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול, וגם אם זה יפריע לך במידה מסוימת יהיה מאוד לא הגיוני לוותר על אימוני כוח.
לכן בכל מקרה, תתאמן.
אני מתאמן מתחיל 1.82 שוקל 99 קצת בעודף משקל. מה הכי כדאי לעשות במצב כזה?

קבצים מצורפים

• 20240525_134222.jpg
    20240525_134222.jpg
    1.1 MB · צפיות: 55
להמשיך להתאמן, עדיף בהכוונה של מאמן.
אתה תצטרך לשים לב לתזונה שלך בהמשך - אז כנ"ל, עדיף בליווי של תזונאי.

כמובן קיימת האופציה להשכיל דרך האתר ומאמרים שונים, מומלץ לשלב.

שמעתי שיש קשר בין עיכוב גדילת שריר לפוסט טראומה אבל לא יודע אם זה נכון. אני יכול לבנות שריר?
פוסט טראומה פוגעת בתפקוד המוח שלך ושל החלקים האחראים על זיכרון, קשב ורגש.

יכולה להיות פגיעה מסויימת בדופמין (כימיקל במוח שלך שבין היתר אחראי על האנרגיה שלך) מה שייקשה עלייך להיות אנרגטי ומפוקס לפני אימונים או באימונים עצמם.

תדאג לאכול ארוחה מרובה בפחמימות וקלוריות באופן כללי בערך שעה - שעתיים לפני האימון שלך, והייתי ממליץ אולי על משקה אנרגיה מסויים כמו מונסטר לדוגמא אך לא להגזים איתם כי גם לקפאין יש השפעות ארוכות טווח עם הפרשה תקינה של דופמין.

אישית בתור אדם מתמודד נפש, אחת מהדרכים הטובות ביותר להתמודד עם הפרעות כאלה הן אימונים

לא יודע לאיזה ישראלי אין פוסט טראומה.
היה לי מאוד קשה לישון ולשמור על התזונה כראוי אחרי השביעי באוקטובר.
אצלי זה לא רק היה השביעי באוקטובר, שבועיים לפני היו לי כמה דברים קשים גם.

בלי חשק להתאמן או לדאוג לעצמי, איכשהו דחפתי את עצמי לזה (אחרי שבוע של רחמים עצמיים ויותר, שבהם לא יצאתי מהבית). לא חשבתי על התקדמות, רק רציתי לקבל מעט שפיות. זה היה קשה מאוד, אבל אני חושב שזה עזר לי מאוד.

בקיצור, התקדמתי לא מעט באימונים בתקופה הזאת למרות הכל.
לדעתי פחות חשוב ההתקדמות בכוח או בפיתוח גוף כשאתה מתמודד עם דברים קשים מעין אלו, השיגרה, היציאה, החשיפה לעולם אלו דברים שחשובים ועוזרים מאוד. וכנראה שעדיין תתקדם אם האימונים מחזירים אותך לשפיות לאט לאט כמו אצלי.

חבר יקר - האימונים יעשו לך פלאים.
תתמקד באימוני כח, פחות באיך אתה נראה. (תרגילים מורכבים, סקוואט ,דדליפט בנץ ופרס בעיקר).

התמודדות עם פוסט טראומה ובפרט מורכבת היא לא דבר קל, וגם בתור אחד שמתמודד עם דברים לא קלים, אימונים זה הדבר שהכי עוזר לי, במיוחד עם שינה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית