הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך יודעים/מוצאים רופא טוב לניתוח ?

• פותח/ת השרשור nbaron
  • פורסם בתאריך

nbaron

משתמש פעיל
535
114
נק' מוניטין:
426
535
114
לפני כשנה נפצעתי ב גולף אלבו - לפי ה mri מדובר בקרע קטן חלקי (לא מלא) בגודל 2 מ"מ. (פתחתי שרשור בנושא לפני כמה חודשים) לצערי מנוחה פסיבית של 10 חודשים בשילוב זריקות קורטיזול וזריקות prp דיקור חשמלי כלום לא עזר ועכשיו האורטופד נזכר להגיד לי שיש סיכוי שהמצב לצמיתות והמקום יכול שלא להצטלק (חבל שהוא לא אמר לפני שלקח מלא כסף על זריקות prp שאינן בסל הבריאות....אבל זה כבר נושא אחר ולמזלי הביטוח הפרטי מכסה הכל). לעיניינו החלטתי לעבור ניתוח,
איך בוחרים מנתח או יודעים למי לגשת? (יש ביטוח פרטי שמכסה אז אין עלות) רק על סמך המלצות באינטרנט ? אין לי חברים שעשו משהו דומה או קשרים....

הייתי מנסה ב"שאל פיזיותרפיסט - התייעצות עם פיזיותרפיסטים מוסמכים".
לא תקבל המלצה ממי להתרחק(סיכון לתביעת דיבה), אבל מכיוון שהם מתומדדים יותר מכולם במטופלים לאחר ניתוח, אני לא חושב שיש מקום יותר טוב לחפש המלצה.

זריקות PRP ודיקור לא אמורים לעזור, זה נכנס תחת המטריה השלילית של טיפולים אלטרנטיבים (עולים לך זמן וכסף ומפיחים בך תקוות שווא).
קרע לא יכול להתרפא עצמאית, יש רק התרגלות לכאב עם הזמן ותקווה שהקרע לא יפריע לפעילות היומיומית.

בנוגע לגישה ניתוחית, גש לרופא הבא שמאוד מוכר לחיוב, הוא מקבל דרך הקופה וגם בצורה פרטית:

תגיע עם כל בדיקות ההדמיה שלך ורצוי MRI.

נערך לאחרונה:
כלל אצבע - לך על מומחה רב נסיון.
ראש מחלקה בבית חולים זה הימור די בטוח.
הם כולם מקבלים פרטי.
חיפוש ברשת יניב תוצאות ותעבור על קורות החיים.
שווה לבדוק כירורגים במרפאת מדיקס שמתמחה בפציעות ספורט.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לדעתך
זריקות PRP ודיקור לא אמורים לעזור, זה נכנס תחת המטריה השלילית של טיפולים אלטרנטיבים (עולים לך זמן וכסף ומפיחים בך תקוות שווא).
קרע לא יכול להתרפא עצמאית, יש רק התרגלות לכאב עם הזמן ותקווה שהקרע לא יפריע לפעילות היומיומית.

בנוגע לגישה ניתוחית, גש לרופא הבא שמאוד מוכר לחיוב, הוא מקבל דרך הקופה וגם בצורה פרטית:

תגיע עם כל בדיקות ההדמיה שלך ורצוי MRI.
לדעתך אחרי ניתוח ותקופת החלמה אפשר לחזור להתאמן ללא כאבים ? (כמובן בהדרגה) . גם היום אין לי כאבים בשוטף...אבל לא יכול להתאמן..

לדעתך

לדעתך אחרי ניתוח ותקופת החלמה אפשר לחזור להתאמן ללא כאבים ? (כמובן בהדרגה) . גם היום אין לי כאבים בשוטף...אבל לא יכול להתאמן..
אתה מבקש פרוגנוזה.
גש לרופא מומחה.
לא תקבל תשובות כאן. רק ניחושים.

• פותח/ת השרשור
אתה מבקש פרוגנוזה.
גש לרופא מומחה.
לא תקבל תשובות כאן. רק ניחושים.
הייתי אצל אורטופד מומחה....דר גיא מעוז, אמר שכן ! אבל מאידך גם אמר שזריקות prp יעזרו...והן אינן בסל הבריאות...כך שלהרבה רופאים יש אינטרס...

@כצמן
התגובה שלך במקום, אבל המקרה המדובר איננו כזה חריג ויוצא דופן, לא חסר אנשים שסבלו ממרפק טניס\מרפק גולף וחזרו לעבודה בחדר כושר.

@nbaron
אתה יכול לנצל את הזמן ולהתאמן בפעילות אירובית, לא חייבים להתנזר מחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
נח מ
@כצמן
התגובה שלך במקום, אבל המקרה המדובר איננו כזה חריג ויוצא דופן, לא חסר אנשים שסבלו ממרפק טניס\מרפק גולף וחזרו לעבודה בחדר כושר.

@nbaron
אתה יכול לנצל את הזמן ולהתאמן בפעילות אירובית, לא חייבים להתנזר מחדר כושר.
נח מחודש דצמבר...מאמן רק רגליים....רציתי מתישהו לחזור להתאמן ולא לפרוש

יש לך את כל החיים להתאמן, אז שנה לא לעשות תרגילי פלג גוף עליון זה לא סיפור.
לא לשכוח שאם אתה נכנס לתהליך כירורגי, ההחלמה היא בפרקי זמן של 3-6 חודשים עם המון PT למרפק.

• פותח/ת השרשור
צודק ! אבל בפגישה השבוע אצל האורטופד שתמיד טען שאם אעשה זריקות prp המקום יצטלק (שפה מקצועית להחלמה) ואז אוכל לחזור להתאמן...עברה שנה ואין שינוי ! לא מדובר בדלקת אלא קרע חלקי ולטענתו זה פתאום יכול גם לא להצטלק ולהשאר כל החיים....אם הייתי יודע שזה יחלים הייתי מחכה אבל אין ודאות...ולא רוצה לפרוש ...אני לא צעיר 48

הצלקת שהרופא הזכיר היא למעשה הזריקה עצמה לרקמה. ככל שיש יותר זריקות לאותו מיקום, יש יותר ויותר צלקת ברקמה. מכיוון שהמחט קטנה, הצלקת קטנה.

גם בניתוח עצמו מסלקים את כל סיבי הגיד שנקרא, אי אפשר לשחזר אותם. לאחר מכן עם חוט תופרים את הגיד לעצמו או לדיבל שהוכנס לעצם.
תצפה קצת ביוטיוב איך נראה גיד קרוע, אתה תבין טוב מאוד למה רק ניתוח יכול לטפל בזה.

אחד השיקולים לכניסה לניתוח זה רק אם יש הפרעה בתפקוד היומיומי ונוסו כבר הטיפולים השמרניים יותר.

גיל 48 זה לא סוף החיים, יש לך עוד עשרות שנים של אימונים בחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
במידה ולא אעשה ניתוח, אם אתאמן באינטינסיביות אסבול כאבים והגיד יכול להקרע לגמרי (קרע מלא). ללא ניתוח להבנתי כל החיים אסבול מחוסר יכולת להתאמן פלג גוף עליון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית