הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב חד במותניים

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
שלום,
אני סובל הרבה שנים מכאבים קלים בגב תחתון בעקבות עקמת בדרגת קושי קלה שיש לי מגיל צעיר, אבל דווקא מאז שהתחלתי להתאמן לפני שנה אני כמעט ולא סובל מזה עד שלאחרונה התחילו להופיע טיפה כאבים בגב התחתון אבל ברמה ממש סבילה.
מאתמול בבוקר קמתי עם כאבים חדים בחלק העליון של הירכיים ("V-CUT") שהיום הקרינו לי לגב התחתון, היום הכאבים פחתו קצת אבל עדיין מורגשים.
אתמול הרגשתי אותם בכל צעד שעשיתי והיום קצת פחות אבל עדיין מרגיש לא במיטבי, אני חושש שאולי מדובר בפריצת דיסק או בלט אבל בגלל שמעולם לא חוויתי דבר כזה לא יודע אם הכאבים מספיק חזקים כדי שאכן יהיה מדובר בזה.
מצד אחד אני מפחד להתאמן כרגע כדי לא להחמיר את המצב ומצד שני אני מרגיש שהכאב הוא לא חזק כדי למנוע ממני להתאמן.
כמובן שבימים הקרובים אלך לבדוק את העניין אצל רופא אבל מה דעתכם? האם יש צורך להפסיק להתאמן בינתיים? יש לציין שאני לא מרים משקלים כבדים מדי שמעבר ליכולתי והטכניקה שלי בתרגילים נבדקה ע"י כמה אנשים (ולא המאמנים בחדר כושר), הכאבים האלה פשוט הגיעו בוקר אחד אחרי שהלכתי לישון בריא לחלוטין.
האם יש כאן תסמינים של איזה פציעה?
תודה לעוזרים.

אם זה כאבים מקדימה שמקרינים אחורה זה נשמע הרבה יותר כמו אבן בדרכי השתן, לך לבדוק את זה בהקדם האפשרי

• פותח/ת השרשור
אם זה כאבים מקדימה שמקרינים אחורה זה נשמע הרבה יותר כמו אבן בדרכי השתן, לך לבדוק את זה בהקדם האפשרי

הגיוני שבנאדם ששותה 4 ליטר ביום ולא נוגע בכלל במאכלים מרובי נתרן יסבול בגיל צעיר מאבנים בכליות?
כמובן שאבדק אבל לא מרגיש כאבים באזור הכליות או בעיות במתן שתן.

הגיוני שבנאדם ששותה 4 ליטר ביום ולא נוגע בכלל במאכלים מרובי נתרן יסבול בגיל צעיר מאבנים בכליות?
כמובן שאבדק אבל לא מרגיש כאבים באזור הכליות או בעיות במתן שתן.
האבן לא חייבת להיות בכליה, היא יכולה להיות בדרכי השתן עצמן.
וזה אפשרי מאוד, בידיוק המצב שאני הייתי בו בגיל 26

• פותח/ת השרשור
האבן לא חייבת להיות בכליה, היא יכולה להיות בדרכי השתן עצמן.
וזה אפשרי מאוד, בידיוק המצב שאני הייתי בו בגיל 26

אוקיי.
אני סתם מקדים תרופה למכה ומניח שמדובר בזה, אני מניח שבתור מתאמן התזונה שלך עשירה בחלבון וזה אחד הגורמים לאבנים בכליות, היום אתה מרגיש שזה פוגע לך בהתקדמות בתזונה או באימונים? אתה נמנע מחלבון מהחי או מפחית במאכלים עתירי חומצה אוקסלית שגם הם גורמים לאבנים? או שזה מקל קטן בגלגלים ומאז המשכת באורח החיים שלך כרגיל?
מפחיד אותי לחשוב שאורח החיים שאני חי ומאמין שהוא נכון שגוי.

אוקיי.
אני סתם מקדים תרופה למכה ומניח שמדובר בזה, אני מניח שבתור מתאמן התזונה שלך עשירה בחלבון וזה אחד הגורמים לאבנים בכליות, היום אתה מרגיש שזה פוגע לך בהתקדמות באימונים? אתה נמנע מחלבון מהחי או מפחית במאכלים עתירי חומצה אוקסלית שגם הם גורמים לאבנים? או שזה מקל קטן בגלגלים ומאז המשכת באורח החיים שלך כרגיל?
מפחיד אותי לחשוב שאורח החיים שאני חי ומאמין שהוא נכון שגוי.
אני מאמין שזה היה בגלל ששתיתי 4 ליטר מי ברז לתקופה, וגם אם לא מזה אני לא רואה סיבה להתעמק בזה יתר על המידה, זה היה אירוע חד פעמי וקל, לא גרם לי לשנות שום דבר.
כנראה הסבר מדויק לא יהיה לי אף פעם ללמה זה קרה, כנראה משהו גרם להיווצרות של בסיס לגביש, ומשם זה התפתח לאבן קטנה

ואוו איזו קפיצה לוגית , למה ההחמרה הזו , יש מליון ואחת סיבות לכאבים עם הקרנה .
ואתה באמת מאמין שסוג התזונה שלך ועוד בגיל הזה משפיעה על האבנים בכליות .
אני יכול להחמיר פה ולזרוק עוד מליון שמות של מחלות אבל זה לא נשמע כמו פתולוגיה בכלל. דורש בירור כמובן אבל בהחלט אין צורך בכל ההפחדה @kotzer

• פותח/ת השרשור
האמת שהייתי במיון וכשהסברתי מה אני מרגיש גם הרופאים העלו חשד לאבנים בכליות.
בכל מקרה עשיתי בדיקות דם ושתן והכול היה תקין אז כנראה זה לא זה, אבל זה לא היה מופרך.
הכאב קצת פחת אבל עדיין קיים ומרוכז בעיקר בגב התחתון כרגע, מה שגורם לי לחשוב שזה פשוט טכניקה לא נכונה או עומס יתר על הגב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית