הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים ABCDE

Quattro

משתמש מתחיל
84
11
נק' מוניטין:
14
84
11
שלום
עד היום התאמנתי כבר 4 חודשים בתוכנית ABCXABC (ABC)
ככה ש-A הוא חזה + יד אחורית
B הוא גב + יד קדמית
C הוא כתפיים + רגליים

מאמן אמר לי להחליף לתוכנית ABCDE (כל יום שריר אחר)

אני שוקל 70 ק"ג. 16% שומן.

האם באמת כדאי להחליף?

אני רוצה עליית מסה כמובן..
המטרה היא לעלות עד 80 ק"ג... ואז להתחיל לעשות חיטוב

ABCDE לאנשים עם ותק של 3 שנים לפחות או שעוסקים בפיתוח גוף. מיותר. תשאר על ABC או תעבור ללינארית.

מיותר לחלוטין, ABCDE יעיל כמעט אך ורק אצל אנשים שעושים מעל לאימון אחד ביום.
מתחילים ירוויחו הכי הרבה מ-FBW או AB.
כדי לגדול כמה שיותר עדיף לך לאמן כמה שיותר שרירים, כמה שיותר פעמים (בהתאם ליכולת התאוששות)

המשקלים
חזה - 20 ק״ג במוט בשכיבה
ידיים קדמיות - 10 ק״ג כל יד משקולת
סקוואט - 35 ק״ג ‍‍♂️

גובה 1.70

מה לעזאזל איך לכול הרוחות המאמן הציע לך abcd במשקלים האלו?!
למען האמת הייתה צריך להישאר בfbw במקום לעבור לab

לדעתי אין טעם לעבור לתוכנית האימון שהוא הציע לך, האידיאל הוא לעשות כל קבוצת שריר לפחות פעמיים בשבוע, ab נשמע טוב 4 אימונים בשבוע.

זה תלוי איך האימון בנוי, כמה נפח יש בו לעומת ה ABC שעשית ובאיזו רמת אימון אתה כיום. בעיקרון אימון של ABCDE סביר להניח יניב פחות תוצאות מ ABC שש פעמים בשבוע. השאלה היא למה ללכת למכון כל כך הרבה פעמים מלתכחילה. התמורה שאתה מקבל שם היא כבר מאוד מפוחתת ביחס לאם תגיע 3 או 4 פעמים בשבוע למכון. אתה צריך להסתכל על זה שמאימון של 3-4 פעמים בשבוע אתה תקבל כנראה 90% תפוקה מבחינת התקדמות. אם תתאמן 5-6 פעמים תקבל אולי עוד 5-10% תפוקה סה"כ וזה כנראה לא משתלם אלא אם אתה אתלט מקצועי

• פותח/ת השרשור
כמה אימונים אתה עושה בשבוע?

ב-ABC שאני עושה אז 5-6 בשבוע

מה לעזאזל איך לכול הרוחות המאמן הציע לך abcd במשקלים האלו?!
למען האמת הייתה צריך להישאר בfbw במקום לעבור לab

חח בגלל זה לא הבנתי כל כך למה דווקא ABCDE זה היה נראה לי מאוד קיצוני במיוחד שאני לא ברמות משקל גבוהות בכלל

לדעתי אין טעם לעבור לתוכנית האימון שהוא הציע לך, האידיאל הוא לעשות כל קבוצת שריר לפחות פעמיים בשבוע, ab נשמע טוב 4 אימונים בשבוע.

תודה!! אשאר כנראה על ABC

זה תלוי איך האימון בנוי, כמה נפח יש בו לעומת ה ABC שעשית ובאיזו רמת אימון אתה כיום. בעיקרון אימון של ABCDE סביר להניח יניב פחות תוצאות מ ABC שש פעמים בשבוע. השאלה היא למה ללכת למכון כל כך הרבה פעמים מלתכחילה. התמורה שאתה מקבל שם היא כבר מאוד מפוחתת ביחס לאם תגיע 3 או 4 פעמים בשבוע למכון. אתה צריך להסתכל על זה שמאימון של 3-4 פעמים בשבוע אתה תקבל כנראה 90% תפוקה מבחינת התקדמות. אם תתאמן 5-6 פעמים תקבל אולי עוד 5-10% תפוקה סה"כ וזה כנראה לא משתלם אלא אם אתה אתלט מקצועי

תודה רבה על התשובה!

הייתי נשאר ב- ABC. לטעמי AB לא מתאים ליותר מ4 פעמים בשבוע.

מה שכן, אתה יכול לעשות A1B1C1 A2B2C2.
זאת אומרת, האות מייצגת את קבוצת השרירים והמספר 1 ו-2 הם אימונים שונים. לצורך העניין, A1 ו- A2 יהיו שניהם חזה + יד אחורית, אבל התרגילים יהיו שונים. כנ"ל לגבי B ו- C כמובן.

הייתי נשאר ב- ABC. לטעמי AB לא מתאים ליותר מ4 פעמים בשבוע.

מה שכן, אתה יכול לעשות A1B1C1 A2B2C2.
זאת אומרת, האות מייצגת את קבוצת השרירים והמספר 1 ו-2 הם אימונים שונים. לצורך העניין, A1 ו- A2 יהיו שניהם חזה + יד אחורית, אבל התרגילים יהיו שונים. כנ"ל לגבי B ו- C כמובן.
למה אבל לעשות 6 פעמים בשבוע.
הקטע גם עם ABC זה שעושים אותו כשאתה לא מצליח לבצע את כל הנפח שאתה צריך ביומיים, או שפשוט אין לך זמן, אבל מתאמן מתחיל יחסית לא צריך כל כך הרבה נפח, ויכול בכיף לעבוד קשה יומיים, לנוח, ואז עוד יומיים, וכנראה זה יעזור לו יותר כי יש יותר מנוחה באמצע, מה שעוזר לו להתאושש יותר טוב

למה אבל לעשות 6 פעמים בשבוע.
הקטע גם עם ABC זה שעושים אותו כשאתה לא מצליח לבצע את כל הנפח שאתה צריך ביומיים, או שפשוט אין לך זמן, אבל מתאמן מתחיל יחסית לא צריך כל כך הרבה נפח, ויכול בכיף לעבוד קשה יומיים, לנוח, ואז עוד יומיים, וכנראה זה יעזור לו יותר כי יש יותר מנוחה באמצע, מה שעוזר לו להתאושש יותר טוב

מה שתגיד קדוש.. אבל זה כבר משהו אחר. אני שאלתי אותו כמה פעמים הוא מתכוון להתאמן בשבוע .הוא החליט 5-6 ובהתאם לכך הצעתי לו את מה שהצעתי. הגיוני מאוד שלמתאמן מתחיל האפקטיביות לא גבוהה בכלכך הרבה אימונים בשבוע. אבל אם הוא רוצה בכל זאת להתאמן אז למה לא? זה לא רע, לא?

מה שתגיד קדוש.. אבל זה כבר משהו אחר. אני שאלתי אותו כמה פעמים הוא מתכוון להתאמן בשבוע .הוא החליט 5-6 ובהתאם לכך הצעתי לו את מה שהצעתי. הגיוני מאוד שלמתאמן מתחיל האפקטיביות לא גבוהה בכלכך הרבה אימונים בשבוע. אבל אם הוא רוצה בכל זאת להתאמן אז למה לא? זה לא רע, לא?
זה לא רע, אבל פחות אפקטיבי.
אפשר לעשות AB פעמיים בשבוע ועוד יום של אירובי קל באמצע שיעזור להתאוששות

מחזק את מה שמייק אמר.

6 פעמים בשבוע זה די קיצוני, אלא אם אתה עושה אימון קצר מאוד כל פעם וזה זורם לך טוב עם הלו״ז ואתה לא תשוש בכלל.

גם חברה שלי שהייתה רגילה להתאמן 5 פעמים בשבוע, החליפה מאמן, נרתעה מלעבור ל4 פעמים בשבוע והייתה בטוחה שכל העבודה הקשה תיזרק לפח... הפלא ופלא היא התחזקה ועלתה יפה במאסת שריר.

הכל עניין של איזון ולא תמיד יותר זה טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית