הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זקוק לעזרה- פציעה

אליה1011

משתמש מתחיל
127
21
נק' מוניטין:
54
127
21
לא
שלום חברים

לפני כשנה וחצי עשיתי מקבילים במנח לא נכון כ"כ (הרגשתי) ולמרות שזה היה עם מעט חזרות והייתי גם בכושר אותה תקופה (כושר יחסי- עושה סטים של 10*3 במקבילים 3 פעמים בשבוע במשך חודשיים בערך. בקיצור לא העמסתי) מסתבר שזה עשה לי נזק. לא הרגשתי כלום אז אבל מאז עד היום יש לי פציעה ממש מוזרה בצד ימין שאני לא יודע מה המקור. אנסה לפרט את כל המקומות שמעורבים:
1. צוואר- הצד של הפציעה תפוס כל הזמן. לא משנה איך ישנתי.
2. כתף- לא כואבת רק אי נוחות כאשר היד כלפי מעלה ואני מצמיד אותה לראש.
3. שכמה- חוסר יציבות בשכמה (ע"פ הפיזיותרפיסטים, אני לא מרגיש כלום)
4. חזה- הצד של החזה תפוס כל הזמן. לא מאוד אבל תפוס. כשאני עושה שכיבות שמיכה או כל מה שמפעיל את החזה סעיפים 1, 2 מתגברים.
5. כעין צביטה קטנה בטרייספס בפשיטה (גם עם משקל של קילו...) ולפעמים הרגשת מתיחה מעל הבית שחי. נראה לי שמשם יוצא שריר זה

אני יודע שזה נשמע מוזר אבל זה המצב וזה ממש מתסכל כי אני רוצה לחזור לכושר. זה לא כואב ומורגש ביומיום אלא רק בפעילות. הייתי אצל 3 פיזותרפיסטים שונים אחד מהקופה ו 2 פרטיים שלא ממש ידעו מה זה ואמרו שזה בקטנה . נתנו לי תרגילים לחיזוק ויצוב השכמה, לחיזוק הסראטוס והכתף עם גומיה ומתיחות, אחד מהם גם היה עושה לי עיסוי של הצוואר כל פעם ולפעמים גם לרמובאידים ועוד שרירים מסביב לשכמה וכו' אבל זה לא עוזר.
אז אם זה מוכר למישהו ובא לו לשתף אני אשמח!

נתונים כללים: בן 28, 53 קילו, 1.73, מתאמן לרוב בבית ולא בחדר כושר. אוכל טוב.. הרזון גנטי.
תודה

היה לי משהו דומה מלחיצות ומזה שהייתי מיישר את עצמי על הספה כשהייתי לוחץ עם הצוואר והכאב היה דומה למה שאתה מתאר משהו בין הצוואר לטרפז באזור לא ברור
כעיקרון מה שעזר לי (אני לא יודע לבחור אחד מהדברים אז אני אפרט את כולם)
1. לקחתי מנוחה, באותה תקופה הייתי עושה מעבר ללחיצות גם פייס פולס, דדליפט רומני עם אחיזה רחבה, ולחיצת כתפיים במשקולות ושוכב על הצד מול הטלויזיה עם הראש מורם לכיוון הפציעה
במנוחה - הפסקתי אימונים לגמריי (יצא ככה בגלל עוד גורמים), הפסקתי לראות טלויזיה ומול מחשב ישבתי ישר (ישר מבחינת ימין שמאל) ולקחתי תוספי מגנזיום
2. חזרתי להתאמן לאחר כחודשיים וההרגשה עדיין היית שם אבל פחות, מה שעדיין לא סיפק אותי והחלטי לנסות כל מיני דברים, ניסתי משהו כמו פרוטוקול פציעות (זה עובד לשרירים ממה שהבנתי אבל לא לרצועות, אבל אולי אני טועה) אז בעצם עשיתי תרגילים לצוואר (מומלצים מאתר פיזיו) לטווח חזרות של 20-25 לסט כל יום
3. לא בטוח אבל אני מייחס לזה ריפוי גם של בעיות כתפיים וגם של הבעיה הזאת הכי הרבה - לחיצת כתפיים נכונה עם מוט, עם משקולות הרגשתי בעיות וכאבים כי לא יכולתי להרים את השכמות בסוף התנועה, לדעתי זה התרגיל שסיים תתהליך, מאז שחכתי מהפציעה הזאת ברוך ה' לגמריי

זה לא הכי מדעי, ומן הסתם שלדרוש בדיקות טובות מול רופא כנראה יותר בטיחותי ונכון אבל זה מה שעבד לי, אתה יכול לקחת מזה משהו אם נראלך בטיחותי ובעל שימוש בישיבלך, החלמה מהירה

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה.
לצערי נראה לי שאצלי זה יותר מסובך. אני לא בטוח אם הצוואר זה המקור או השכמה/ כתף. חוץ מזה גם הטרייספס שלי סובל מזה איכשהו.

אבל אנסה את מה שרשמת.
בסעיף 2- אלו תרגילים עשית?
ומה אתה מתכוון ב 3. איזה תרגיל זה?
(האימונים שלי כרגע הם עם גומי כזה של פיזיותרפיה אז אשמח לדעת מה מקביל לתרגיל זה)

נערך לאחרונה:
קודם כל תודה רבה.
לצערי נראה לי שאצלי זה יותר מסובך. אני לא בטוח אם הצוואר זה המקור או השכמה/ כתף. חוץ מזה גם הטרייספס שלי סובל מזה איכשהו.

אבל אנסה את מה שרשמת.
בסעיף 2- אלו תרגילים עשית?
ומה אתה מתכוון ב 3. איזה תרגיל זה?
(האימונים שלי כרגע הם עם גומי כזה של פיזיותרפיה אז אשמח לדעת מה מקביל לתרגיל זה)

אתה שוכב עם הראש באוויר, מרים אותו בהתחלה לצד, אחרי זה שוכב על הבטן מרים למעלה, ועל הגב ומרים גם למעלה משהו בסנגון

לגבי האוברהד פרס, זה לחיצת כתפיים אבל כזאת שבא אתה מעלה את השכמות למעלה בסוף, יש הסברים של מארק ריפטו על תרגיל, הוא מאוד עזר לי

שלום חברים

לפני כשנה וחצי עשיתי מקבילים במנח לא נכון כ"כ (הרגשתי) ולמרות שזה היה עם מעט חזרות והייתי גם בכושר אותה תקופה (כושר יחסי- עושה סטים של 10*3 במקבילים 3 פעמים בשבוע במשך חודשיים בערך. בקיצור לא העמסתי) מסתבר שזה עשה לי נזק. לא הרגשתי כלום אז אבל מאז עד היום יש לי פציעה ממש מוזרה בצד ימין שאני לא יודע מה המקור. אנסה לפרט את כל המקומות שמעורבים:
1. צוואר- הצד של הפציעה תפוס כל הזמן. לא משנה איך ישנתי.
2. כתף- לא כואבת רק אי נוחות כאשר היד כלפי מעלה ואני מצמיד אותה לראש.
3. שכמה- חוסר יציבות בשכמה (ע"פ הפיזיותרפיסטים, אני לא מרגיש כלום)
4. חזה- הצד של החזה תפוס כל הזמן. לא מאוד אבל תפוס. כשאני עושה שכיבות שמיכה או כל מה שמפעיל את החזה סעיפים 1, 2 מתגברים.
5. כעין צביטה קטנה בטרייספס בפשיטה (גם עם משקל של קילו...) ולפעמים הרגשת מתיחה מעל הבית שחי. נראה לי שמשם יוצא שריר זה

אני יודע שזה נשמע מוזר אבל זה המצב וזה ממש מתסכל כי אני רוצה לחזור לכושר. זה לא כואב ומורגש ביומיום אלא רק בפעילות. הייתי אצל 3 פיזותרפיסטים שונים אחד מהקופה ו 2 פרטיים שלא ממש ידעו מה זה ואמרו שזה בקטנה . נתנו לי תרגילים לחיזוק ויצוב השכמה, לחיזוק הסראטוס והכתף עם גומיה ומתיחות, אחד מהם גם היה עושה לי עיסוי של הצוואר כל פעם ולפעמים גם לרמובאידים ועוד שרירים מסביב לשכמה וכו' אבל זה לא עוזר.
אז אם זה מוכר למישהו ובא לו לשתף אני אשמח!

נתונים כללים: בן 28, 53 קילו, 1.73, מתאמן לרוב בבית ולא בחדר כושר. אוכל טוב.. הרזון גנטי.
תודה

האם מישהו הסתכל עלייך מבצע את התרגילים ? בדק אותך באימון או תחת מאמצים ?

• פותח/ת השרשור
כן. ואמר (פיזוי שהתאמנתי אצלו) לי שלא אעשה יותר מה שקשור לחזה כי זה יחמיר. למה ואיך לפתור את זה? לא באמת יודע.
הוא ניסה כל מיני דרכים כמו לחזק את הסאטוס, כתפיים, שחרור צוואר, שחרור רמבואידים. לא יודע מה יש לי שם

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה חברים. בסוף אורתופד כתף אבחן אותי עם winging scapula קל ועם גמישות יתר.

תודה לעוזרים בכל מקרה.
קבעתי כבר תור לפיזיו ספורט בנדון. אם עדיין יש למישהו עצות טיפים וכו למקרה הזה מוזמן לשתף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית