הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים האם מוצר טוב יותר מהשני? ומה עם בריאות?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,279
12,430
מנהל
נק' מוניטין:
58,707
103,279
12,430
1.png

שאלתם את זה פעם, נכון? או ששאלו אתכם. בטוח שמעתם שאלות מהסוג הזה ויש בהן בעיית הבנה קשה. אולי יותר מחסור בלרצות להבין מאשר מחסור הבנה קולקטיבי.

אז מה הבעיה בעצם?

הבעיה היא המחסור בהבנה מה יש באוכל שלנו. קודם כל אנחנו לא אוכלים רק פחמימות, חלבונים ושומנים אלא אוכל ועדיף אוכל “איכותי” ו”אמיתי”. באוכל יש הרבה יותר מאותם מאקרונוטריינטים וגרמים/יחסים לכל אחד. אבל יש הנחת בסיס והנחת הבסיס הזו היא אנרגיה. כמו שבליטר דלק תהיה אנרגיה מסוימת להתניע את הרכב שלכם, באופן דומה יהיה ערך אנרגטי למזון כזה או אחר. לערך הזה דרך אגב יש משהו שרובכם שונאים ונמאס לכם לשמוע עליו. קוראים לזה קלוריות.

אז כשאבא/דודה/שכן באים ושואלים אותי את השאלות הללו, אני בדרך עונה באופן ציני עם שאלות בחזרה. כמובן שהתגובה שאני מקבל היא עצבים (למה אתה לא יכול לענות פשוט בכן/לא???) ולמרבה הפלא ממשיכים לשאול אותי את השאלות הללו שוב ושוב.

איך אני עונה על זה?

פשוט מאוד. אני מביא דוגמה מהעולם האמיתי כי לקלוריות, אנרגיה וכל הדברים הללו אפשר לדבר עליהם עד מחר, אבל אף אדם נורמטיבי לא יתחבר לזה. זה משעמם, לא סקסי וגם לא מעניין במיוחד. אז מה כן מעניין ורוב האנשים יוכלו להתחבר אליו? כנראה שזה יהיה כסף.

אם יש לכם כרגע 2,000 ₪ במזומן ליום נתון, איך תבזבזו אותו? אתם יכולים לבזבז אותו בללכת לחנות אחת ותוך שעה לסיים את ה-2,000 ₪ על מוצר אחד בודד או ללכת ל-10 חנויות שונות במשך 18 שעות ולרכוש 10 מוצרים שונים באותם 2,000 ₪. באופן מאוד מופשט, הגוף שלכם יעבוד באופן דומה. אתם יכולים לאכול 2,000 קלוריות בשעה מסך מוצרים מועט (בד"כ ג'אנק) או שאתם יכולים לאכול את אותם 2,000 קלוריות ב-18 שעות (עם סך מוצרים עשיר יותר ובד"כ אוכל "נקי" יותר).

אז כששואלים האם מוצר כזה או אחר טוב יותר ביחס לשני, זה כמו לשאול האם ה-2,000 ₪ שיש לי כרגע טובים יותר מה-2,000 ₪ שיש לי מחר או טובים יותר מה-2,000 ₪ שיש לחבר או לשכן שלי. ה-500 קלוריות מהטחינה וה-500 קלוריות מהשמן זית יהיו דיי שווי ערך ואין פה טוב או רע. יש פה האם יש לכם את ה-500 קלוריות הללו לבזבז על המוצרים הללו או שאין לכם. או יותר נכון, האם זה יהיה חכם "לבזבז" עכשיו 500 קלוריות מהמוצרים הללו או לאכול משהו שאולי ישביע יותר לאורך היום ולא ישאיר אתכם רעבים בלילה? אולי שווה לבזבז את זה דווקא על משהו הרבה יותר טעים?

אותו עקרון עובד עם בריאות. אם אכלתם את כל הירקות שלכם ביום נתון, צריכה מוספת של מזון מסוים סביר להניח לא תעשה אתכם בריאים יותר. זה כולל ג'וג'י ברי, שמן זית, שקדים וכל מזון על-בולשיט שממוצא איי שם. בריאות צריך לשים בקונטקסט ואם יש מילה אחת שאני לא סובל בכל התחום הזה היא דווקא "בריאות". כי בריאות תמיד תלויה במכלול פרמטרים ולא פר מצב נתון ומאוד מוגדר מראש.

אז אפשר להפסיק לשאול האם מוצר כזה או אחר הוא טוב לצריכה והאם הוא בריא. צריך לשאול האם אני אוהב לאכול את המוצר הזה והאם הוא מתאים לי לאורח החיים/תפריט או כל גישה אחרת שאני דוגל בה בהינתן המטרה שלי. אנשים מחפשים תשובות של כן או לא. תתחילו לחשוב מחוץ לקופסה.

פוסט זה מתייחס נטו לאיבוד שומן/ירידה במשקל ולא לאספקט בריאותי. אני מניח גם שאוכלים מספיק חלבון, שומן ויטמינים ומינרלים בתפריט ומתייחס נטו לעניין האנרגטי/קלורי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית