הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זה מה שקורה שמפקירים קטין בכלא, פשוט לא להאמין

טוב אחי אז תלך לקובה, סין, צפון קוריאה, סומליה, סודן, אפגניסטן, עירק, פקיסטן הודו, אירן, סוריה, לבנון, ועוד שלל מדינות שכמה ימים בהן ואתה תתחנן לגור בארץ.

טוב אחי אז תלך לארה"ב , קנדה , יפן , דרום קוריאה , צרפת ,אנגליה ,גרמניה ,בלגיה ,הולנד ,שוודיה , דנמרק ,פינלנד ועוד שלל מדינות שכמה ימים בהן ואתה תתחנן -לא- לגור בארץ.

אני מקווה שזה בדיוק מה שיקרה לנער שנתן לכל העולם לזיין ולאנוס ת' חברה שלו!!

טוב אחי אז תלך לקובה, סין, צפון קוריאה, סומליה, סודן, אפגניסטן, עירק, פקיסטן הודו, אירן, סוריה, לבנון, ועוד שלל מדינות שכמה ימים בהן ואתה תתחנן לגור בארץ.

אם זה ההשוואה שלך למצב יותר חרא, אז גם אתה מסכים שאנחנו נמצאים כמעט באותה רמה עם מדינות עולם שלישי/רביעי / עניות / טוטליטריות / נכשלות. תקפוץ למדינות מפותחות כמו כמעט כל מדינות אירופה / ארה"ב / קנדה / יפן / חלקים נרחבים מאוסטרליה ותראה שגם אם המצב לא מזהיר בטירוף, הוא עדיין עולה בעשרת מונים על מה שקורה כאן בארץ.

אם זה ההשוואה שלך למצב יותר חרא, אז גם אתה מסכים שאנחנו נמצאים כמעט באותה רמה עם מדינות עולם שלישי/רביעי / עניות / טוטליטריות / נכשלות. תקפוץ למדינות מפותחות כמו כמעט כל מדינות אירופה / ארה"ב / קנדה / יפן / חלקים נרחבים מאוסטרליה ותראה שגם אם המצב לא מזהיר בטירוף, הוא עדיין עולה בעשרת מונים על מה שקורה כאן בארץ.

לא אמרתי שאנחנו כמו מדינות נחשלות, רק השוואתי בין ישראל למדינות אלו.

בקשר לכל המידנות המפותחות, אתה מדבר עליהן כאילו ששם לא אונסים נערים בכלא, ששם אין פוליטיקאים מושחתים, וכאילו ששם אין אלימות בכל מקום.
בכל מדינה תמצא דברים כאלה, גם בישראל, גם בארצות הברית, וגם במדינות האירופאיות.

לא אמרתי שאנחנו כמו מדינות נחשלות, רק השוואתי בין ישראל למדינות אלו.

בקשר לכל המידנות המפותחות, אתה מדבר עליהן כאילו ששם לא אונסים נערים בכלא, ששם אין פוליטיקאים מושחתים, וכאילו ששם אין אלימות בכל מקום.
בכל מדינה תמצא דברים כאלה, גם בישראל, גם בארצות הברית, וגם במדינות האירופאיות.

זאת לא הייתה הטענה שלך, הטענה שלך הייתה:

כל העולם חרא, אבל בישראל החרא יחסית טוב.

ועל זה עניתי לך שהחרא בחו"ל פחות גרוע מהחרא בארץ. אף אחד לא טען שבמדינות אחרות אין חרא (אם כי, אם יש לך כסף תעבור ללוקסנבורג. אין שם חרא משום סוג שהוא).

לכל אזרח בעיות פרטיות משלו. אפחד לא יכול להבטיח לך שאם תעבור לגור בארה"ב...לא יהיו לך בעיות.
הביית יעלה לך הרבה..והמצרכים החודשים+מוצרים פחות. כמו כן גם הרכב. אבל ביטוח בריאות? בארץ למרות הזמן שאתה מחכה, אתה לא דואג שתתרושש מבגלל ניתוח שאתה צריך לבצע.

• פותח/ת השרשור
לכל אזרח בעיות פרטיות משלו. אפחד לא יכול להבטיח לך שאם תעבור לגור בארה"ב...לא יהיו לך בעיות.
הביית יעלה לך הרבה..והמצרכים החודשים+מוצרים פחות. כמו כן גם הרכב. אבל ביטוח בריאות? בארץ למרות הזמן שאתה מחכה, אתה לא דואג שתתרושש מבגלל ניתוח שאתה צריך לבצע.

מה? מאיפה הבאת את זה?
ואני חושב שהבאת את ארה"ב כדוגמא של 'אם תעבור למדינות אחרות, בנושאים כגון שכירות, מצרכים וכו' אתה תשלם יותר'
אם כן- זה נורא תלוי על איזו מדינה מדברים ולרוב המצב שתיארת לא יקרה.

לגבי נושא הבעיות הכללי- מר לטיסימוס ענה על זה יפה

נערך לאחרונה:

על מה אתה מדבר? במדינות רווחה אתה משלם הרבה על ביטוח בריאות אבל כלום על טיפולים רפואיים, וזה כולל ניתוחים שעולים המון כסף. במדינות האלה אין כמעט שוק של רפואה פרטית כי אין צורך בה.

טוב אחי אז תלך לארה"ב , קנדה , יפן , דרום קוריאה , צרפת ,אנגליה ,גרמניה ,בלגיה ,הולנד ,שוודיה , דנמרק ,פינלנד ועוד שלל מדינות שכמה ימים בהן ואתה תתחנן -לא- לגור בארץ.

פה אתה טועה,לפחות מבחינתי,כי גרתי שם והייתה לי הזדמנות לחזור לגור וויתרתי,מה הנקודה

כל אחד והרצון שלו, תסכים איתי שרמת החיים שמה הרבה יותר גבוהה?

מן הסתם שבארצות כמו ארה"ב, אנגליה, גרמניה וכו' יש רמת חיים יותר גבוהה.
הכלכלה והפיתוח במדינות אלה הרבה יותר איכותיים ומסיביים. קופות המדינה הרבה יותר גדולות (גם בגלל כמות משלמי המיסים, וגם בגלל הדרך שבה גובים אותם וגם בגלל ששמה הם לא צריכים להשקיע הון כל כך ענק יחסית למספר נפשות, בגלל שאותם לא מנסים לחסל).
כיהודי, אני רוצה, באמת רוצה להיות פה. אבל המצב פשוט מונע ממני להשאר פה, עוד 5-6 שנים, כשתהיה לי אפשרות להגר למדינה אחרת. ההיגיון אומר לעזוב והלב אומר להשאר. פשוט ככה.
עניינים של תשלום ומחירים, הם פתירים ברמה מסויימת.
אבל רמת האוכלוסיה, מבחינת פרמטרים שונים ורמת אזורי המגורים, שונה לגמרי.
אני מעדיף לעבור לחיות ב"חור" יהודי בברוקלין, מאשר בדירה ממוצעת בתל אביב.

כמה התקשורת בארץ עושה רע לאנשים... לא נמאס לכם לקרוא עיתונים? לא נמאס לכם לשמוע זיוני שכל?
בוא נתחיל מכמה דברים:

1. בארה"ב מערכת הבריאות טובה יותר מישראל
2. עקב סעיף 1, אין דבר כזה בארה"ב "סל תרופות" ככה שאם אתה חולה באיזה מחלה סופנית ומערכת הבריאות שמה עליך זין ואומרת לך תשלם 20,000 ש"ח במקרה הטוב בחודש לתרופות, בארה"ב זה לא קורה
3. בוא תנסה לקבוע תור לרופא בישראל משהו כמו אנדוקרינולוג, רופא מומחה אחר, ניתוח לא ממש דחוף יכול לקחת לך חצי שנה ואף יותר, זו מערכת בריאות? זו בושה
4. הרופאים בארץ חוץ מחדרי חירום ומנתחים, ברמה נמוכה למדי, המשכורת שהם מקבלים לא מביאה להם את המוטבציה להתפתח ולהעשיר עוד את הידע שלהם ולהתעדכן בטכניקות ומידע חדש/ות.
5. לא יודע מה איתך, אבל ביטוח בריאות דרך עבודה עולה לי 40$ בחודש, הכיסוי הוא עד 10M דולר, השתתפות עצמית היא 400$ במידה וקורה משהו חמור, תשלום שנתי מקסימלי כולל על תרופות 2,900$ (כולל ההשתתפות עצמית). ביקור רופא 30$ (מומחה, המתנה של 2-3 ימים מקס'), רופא משפחה 15$ עד 3 או 5 פעמים בשנה לא זוכר. בדיקת דם פעמיים בשנה מסובסד, שיניים ניקויים וכו' מסובסד פעמיים בשנה וכל זה עולה לך 110$ בחודש אם אתה עושה את זה בצורה פרטית.
אם תקח מה שאתה משלם בארץ כ 120-140 ש"ח לביטוח בריאות מהתלוש משכורת שלך זה יוצא אותו דבר, 100$ כאן זה כמו 100 שקל בארץ, אין הרבה הבדל ולא מכפילים כאן ב 4 כי זה לא עובד ככה.

בקשר למה שהגיבו כאן, המחייה בארה"ב אכן יקר, אבל יקר ביחס למה? אתה רוצה לגור בת"א או שאתה רוצה לגור בלוד? אותו דבר כאן, אתה רוצה לגור ב DOWNTOWN LA או שאתה רוצה לגור בפרברים מסביב?
שכירות ממוצעת ל 2 חדרים וסלון בין 1200-1500$ לחודש בשכונה טובה ב LA, זה לא הרבה ביחס למה שמרוויחים כאן, זה נשמע הרבה אם מכיפלים ב-4, אבל שוב המשכורת הן בדולרים, משכורת מינימום כאן זה 8$ לשעה, אם עובדים 40 שעות בשבוע מרוויחים בחודש 1200$~.
הבעיה היא שאף אחד כאן כמעט לא מרוויח מינימום, זה לא כמו בארץ ש60% מהמדינה חייה על משכורת מינימום, כאן נוהגים לעלות משכורות משנה לשנה כדי לעורר מוטיבציה להמשיך לעבוד, ככה שמשכורת של 10-15$ יותר נפוצות כאן לשעה ומשכורת ממוצעת היא בערך 3$K (זה כמו 6000-7000 ש"ח בארץ).
הכל יותר זול, כי בארה"ב בחיים לא הכירו את המושג "אינפלציה", כי אם אמריקאים יפסיקו לקנות, כל העולם יסבול.
בכל מקרה המצב בארה"ב לא טוב בכלל, עם כל המשבר הכלכלי וכל הזבל שיש כאן, עדיין המשק הכי גדול בעולם (% GDP) ועדיין המדינה הכי חזקה בעולם עם ההתפחויות הטכנולוגיות הטובות בעולם, רמת החיים בין הטובות בעולם ועוד.
ישראל זו מדינה טובה יחסית למיקום שהיא נמצאת (מזרח התיכון) אבל בכלל לא ניתן להשוות אותה לצפון אמריקה (תוציא את מקסיקו מהמשוואה) ומדינות אירופה.
תבקרו קצת מחוץ לגבולות הארץ ותבינו שהחיים שונים לגמרי, אולם מה שכן בישראל יש קשר חם עם אנשים ויש מושג שנקרא "חברים" באף מדינה אחרת כמעט אין חברים "אמיתיים" כמו בארץ, אבל שוב אם אתה כבר מתבסס על משפחה וילדים, גם ככה אין זמן ממש לחברים וקשרים. חיי החברה דיי אומללים במיוחד בארצות הקרות, השאלה מה יותר חשוב לך, חברים או רמת חיים אחרת לגמרי, אני לצערי נאלצתי לבחור.

• פותח/ת השרשור
מחזק מאוד את החלק הזה:
אולם מה שכן בישראל יש קשר חם עם אנשים ויש מושג שנקרא "חברים" באף מדינה אחרת כמעט אין חברים "אמיתיים" כמו בארץ, אבל שוב אם אתה כבר מתבסס על משפחה וילדים, גם ככה אין זמן ממש לחברים וקשרים. חיי החברה דיי אומללים במיוחד בארצות הקרות, השאלה מה יותר חשוב לך, חברים או רמת חיים אחרת לגמרי, אני לצערי נאלצתי לבחור.

אפשר להבחין בזה די מיידית

מחזק מאוד את החלק הזה:

אפשר להבחין בזה די מיידית

ועדיין, אני בטוח שבהולנד אתה לא ממש סובל במחסור מ"חברים". השנים שהעברתי בגרמניה ובאוסטריה היו אמנם קצרות יחסית (שנה וחצי ועוד שנתיים) אבל הצלחתי למצוא חברים טובים. מה שכן, מרגישים יופי את האווירה ה"חמה" בארץ כשעושים צ'ק אין לטיסה חזרה - מיד קופצים שם ישראלים, צועקים אחד על השני, עושים שמח, משפילים את הדיילת המסכנה שמנסה למכור להם דיוטי פרי, שמים רגליים על המושב ממול, מפליצים לך מול הפנים כשהם עוברים במעבר.. אכן, אווירה חמימה מאוד.

• פותח/ת השרשור
תאמין או לא גם בהולנד המצב דומה למה שמשה מתאר.
כן יש לי פה ושם חברים (יותר כמו מכרים), אבל התמונה עצמה היא לא ממש מחממת בנושא הזה.
אני לא יודע אם זה בגלל מזג האוויר הקר שמשתלט על רוב השנה, אבל פשוט אנשים סגורים.
היה מחקר לא מזמן על אוכלוסיית הולנד בנוגע לחברה, והראו שם שרוב המשפחות מעדיפות להישאר בבית מאשר לצאת למקומות (ושניינו יודעים שלא חסר מקומות לטייל באירופה), בין אם זה קיץ או חורף. כמובן שבחורף זה נראה יותר.
כמובן שנושא החברה תלוי גם בך, אם יש לך מסגרת לימודית וכו' או שאתה תקוע בבית..

מבחינת נימוסים וכבוד אין על מה לדבר, מצדיק את מה שרשמת

תבקרו קצת מחוץ לגבולות הארץ ותבינו שהחיים שונים לגמרי, אולם מה שכן בישראל יש קשר חם עם אנשים ויש מושג שנקרא "חברים" באף מדינה אחרת כמעט אין חברים "אמיתיים" כמו בארץ, אבל שוב אם אתה כבר מתבסס על משפחה וילדים, גם ככה אין זמן ממש לחברים וקשרים. חיי החברה דיי אומללים במיוחד בארצות הקרות, השאלה מה יותר חשוב לך, חברים או רמת חיים אחרת לגמרי, אני לצערי נאלצתי לבחור.

זו אחת הסיבות המרכזיות שבגללה אני מעדיף לגור בארץ, באירופה כולם סגורים ומנוכרים (הייתי שם) ובכללי אי אפשר לקבל יחס טוב מאנשים.
בארצות הברית זה לא ככה (גם שם הייתי), אבל אין מה להשוות בין זה לבין ישראל.

זו אחת הסיבות המרכזיות שבגללה אני מעדיף לגור בארץ, באירופה כולם סגורים ומנוכרים (הייתי שם) ובכללי אי אפשר לקבל יחס טוב מאנשים.
בארצות הברית זה לא ככה (גם שם הייתי), אבל אין מה להשוות בין זה לבין ישראל.
בארה"ב בן אדם יכול להיות נחמד איתך, לדבר איתך בלי להכיר אותך, אבל הוא בחיים לא יזמין אותך אליו הביתה ובחיים אף אחד לא ידפוק לך בדלת: "ממצב אחי", ואתה תגיד לו "כנס אחי, מה קורה אחי?" (כל ישראל = "אחי").
בארה"ב מישהו ידפוק לך בדלת מבלי הזמנה, אתה ישר תלך להוציא שאטגאן....
בכל מקרה, אתה מעדיף לגור בישראל לגמור תואר שני ולנסוע בסואברו שנת 88, בקושי לשלם משכנתא ולשלם על הכל פי 2 אם לא יותר? אז סבבה זו בחירה שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית