הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאמנים זה בולשיט

• פותח/ת השרשור
איך אתה יכול למדוד כמה מאמן קידם אותך, בפרט בהתחשב בעובדה שהנקודה מסוימת התחלת להשתמש בטסט חיצוני?
שואל לא בשביל לקנטר.

אני מבין מה שאתה מדגים כאן, אבל עם זאת אני באמת חושב שגם האנשים שצריכים שירותים ברמה שאתה מדבר עליה, וגם האנשים שמסוגלים לתת שירות כזה, הם מעטים ביותר.

התחלתי חומרים לפני שלקחתי מאמן.
במידה והייתי לוקח מאמן מתי שהתחלתי חומרים אז כמובן התועלת של המאמן תהיה קשה למדידה...

אבל אם כרגע אני מתקדם X ק״ג בטוטאל בשנה (שצפוי לדעוך עם הזמן באופן הגיוני) אז אפשר להשוות כמה אני מתקדם עם המאמן. מעבר לזה יש פרמטרים יותר סובייקטיבים כמו כמה נפצעים, איך מרגישים, אם בתחרות אתה נותן 9/9 או 4/9 (כמובן שהטוטאל יותר חשוב).

מה שאתה לא יודע כנראה, המאמן שלי, מאמן ליפטרים עם טוטאל 1000 ומאמן מתחילים גמורים וגם אנשים שהם לא ליפטרים (אוכלוסיה כללית, אתלטים בענפים אחרים, מבוגרים וכו׳) לא כולם מספקים כזה טווח של שירות אבל הוא ספציפית כן.

הטעות (לדעתי) בהנחה שלך שרק ליפטרים מאוד מתקדמים צריכים מאמן טוב, אני אומר שאם כרגע אני עומד על 735 טוטאל אחרי 6 שנים של תחרויות, הוא היה מביא אותי לזה תוך 3 שנים ואולי היום הייתי עם 850 טוטאל. זו כמובן ספקולציה שלי, אבל אני רואה דוגמאות כאלו על ימין ועל שמאל. לאמן מתחילים זה שונה וצריך כישורים שונים, אבל זה לא אומר שכולם עושים את זה פיקס. אני אומר לך מנסיון שאני רואה חבר׳ה שמתחילים מ0 עם מאמן טוב והתוצאות פשוט מדהימות. נשים, גברים, טבעיים ולא טבעיים, מבוגרים וצעירים.

בדיוק נכנסתי לשוק של החיים כשראיתי שהמכון שלי העסיקו בחור שעד עכשיו התאמן כלקוח במכון והוא השחיף האולטימטיבי והוא חושב שהוא מינימום רוני קולמן.

הוא הולך עם ידיים בצדדים כאילו הוא שוקל 100KG והוא כולה גרם ושייבה. מזיין ת'מוח לאנשים עם תאוריות והסברים והוא נראה כמו הזרת שלי עם גופיית בילדרים.

הייתי חייב להוציא את זה...

אני לא חושב שמישהו לרגע חולק על העובדה שרוב המאמנים הם ליצנים, גם בארץ וגם בחו״ל. גם בבילדינג וגם בליפטינג.

הנקודה שלי היא שלמאמן טוב יש ערך מאוד גבוה גם למתאמן עם ידע, נסיון ורצון ללמוד.

• פותח/ת השרשור
גם זה וגם (על סמך הרבה פוסטים בעבר) טרוליזם שלעתים עושה רושם שלא קולט בעצמו כמה שהוא כזה.. : ))
אין לי כבר עניין לטרולינג נטו, זה כבר לא הגיל.
אני יכול להציג משהו באופן קיצוני ומוגזם אם התכלית שווה את זה, ושזה אכן כך בעניין הזה.

אחרי הרבה זמן של תעOוקה במכונים מOחריים זה פוגש אותך כבר ברמת הגועל.

אין לי כבר עניין לטרולינג נטו, זה כבר לא הגיל.
אני יכול להציג משהו באופן קיצוני ומוגזם אם התכלית שווה את זה, ושזה אכן כך בעניין הזה.

אחרי הרבה זמן של תעOוקה במכונים מOחריים זה פוגש אותך כבר ברמת הגועל.
יש הרבה חרא בתחום? איזו הפתעה!

חיפשתי קצת מחקרים בנושא, כל המחקרים מראים שיש הבדלים די משמעותיים לטובת אימונים עם מאמן אישי לעומת בלי מאמן אישי.
Self-Selected Resistance Training Intensity in Healthy... : The Journal of Strength & Conditioning Research
The Effectiveness of Personal Training on Changing Attitudes Towards Physical Activity

איך אפשר לעשות מחקר שמתבסס על מאמן אישי שמוגדר כאינדיבידואל?
בלי לקרוא מילה ממה שפרסמת אין לי ספק שזה בולשיט.
סטטיסטיקות וסקרים עוד ניחא..

לגבי פיתוח גוף אין לי מספיק הבנה וניסיון ברמות תחרותיות אז אני לא יודע אם להסכים או לא, אבל כן אומר שהרבה אנשים לא בהכרח רוצים/יכולים ללמוד את כל הדברים האלה ומעדיפים לשלם למישהו(בתקווה שמצאו מישהו טוב), שידע להתאים את זה להם ועל הדרך אולי גם ידע לעזור להם במצב פציעה/הסתכל על טכניקה וכו' וכו'... לגיטימי לגמרי בעיניי.

לגבי תחום הכח, כמה זמן כבר נמשך התקופה של המתאמן המתחיל? וכמה אנשים שהם מתחילים באמת ידעו לבצע את התרגילים בטכניקה נכונה? בתור אחד שדווקא כן למד הרבה בעצמו מהשניה שהוא דרך בחדר כושר, וכן היה לי טכניקה טובה יותר מרוב האנשים הסטנדרטים, הלוואי והייתי לוקח מאמן עוד לפני כדי שהיה פותר לי בעיות טכניקה שהיו לי כמתחיל בשלב מוקדם יותר. ובכלל, מישהו שמתחיל צריך את ההכוונה של מתי לגדול, מתי לחטב, מה לעשות עם פציעה... לנו כמתאמנים מנוסים זה נשמע פשוט, המתאמן המתחיל לא יודע את הדברים האלה ולרוב יבזבז זמן בשלבים הראשונים עד שיבין את הבסיס הזה.

אני מסכים שהרמה של רוב המאמנים בארץ היא פח, אני מסכים שאם מישהו רוצה רק להיות יותר חזק וגדול בלי מטרות תחרויות אפשר ללמוד הכל לבד, אבל אם מישהו רוצה להיות הכי טוב שהוא יכול, מאמן זה השקעה מאוד חכמה ולא יקרה(כמה היום עולה מאמן בליווי מרחוק? לקחת מישהו מהטופ עולה 500-600 ש"ח בחודש, אנשים מבזבזים יותר על תוספים מיותרים).
אתה נשמע לי מישהו רציני ומקצועי אני צריך את העזרה שלך תן לי מאמן שאתה סומך עליו אני מוכן לשלם אני צריך ליווי אני מתאמן מתקדם ואני צריך התייעצות בנוגע לכמה דברים אשמח אם תיצור איתי קשר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית