הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מאמנים זה בולשיט

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
כותרת^

נימוק - יש די והותר פרוטוקולים של אימונים ותכניות למטרות השונות.

מאמן יכול לתווך טכניקה נכונה, במקרה והוא באמת טרח לקרוא ספר או שניים.

מעבר למישור הטכניקה, מדובר לכל היותר ביתרון קל של המאמן על מתאמן שמתעצל ללמוד,
או כמו שברוב המקרים - שרלטנות מביכה גרידא.

מוגש כשירות לציבור.

ממש לא מסכים, גם אני חשבתי פעם ככה
היום שאני מסתובב בחדר כושר, חד משמעית 90% מהמתאמנים החדשים צריכים מאמן אישי - אין להם מושג מה לעשות והטכניקה שלהם נוראית..
אבל הם חושבים שהכל בסדר והם עושים הכל טוב
בפועל, הם לא מבינים בתזונה(מאמן אישי יכול לעזור המון בנושא הזה), בסרגל התקדמות בתכנית אימונים וכמו שרשמת בוודאי בטכניקה

מאמן אישי מלמד אותך להיות מקצוען לעצמך, אם זה בתזונה או באימונים, טכניקה וכו'. פעם אחת פעמיים ותהיה מקצוען. אבל כן כמו שאבא שלי אומר יש היום הכל באינטרנט ובחינם. ככה שאפשר ללמוד מהאינטרנט.

היום שאני מסתובב בחדר כושר, חד משמעית 90% מהמתאמנים החדשים צריכים מאמן אישי - אין להם מושג מה לעשות והטכניקה שלהם נוראית..
בפועל, הם לא מבינים בתזונה(מאמן אישי יכול לעזור המון בנושא הזה), בסרגל התקדמות בתכנית אימונים וכמו שרשמת בוודאי בטכניקה
90 % מהמתאמנים הוותיקים גם צריכים דרך אגב:sarcastic:

כותרת^

מוגש כשירות לציבור.
זה לא ככ נכון... ואני מדבר על התוכנית אימון אישית.
אם המאמן צמוד אליך, הוא יבנה לך בהתאם ליכולות שלך, לדוגמה ההתאוששות של המתאמן שונה מהתוכנית הכללית ולכן הוא ירוויח יותר אם התוכנית תותאם אליו - בין אם זו תוכנית עם התקדמות מהירה בין אם איטית. בנוסף לכל מתאמן יש צדדים חזקים יותר וחלשים יותר, שתוכנית כללית פחות תתאים לו, ותוכנית אישית כן תתאים לו.

אתה בעצמך מאמן, נכון?

נערך לאחרונה:
יש כל כך הרבה מדריכי תכנות באינטרנט, למה צריך מתכנתים?
יש כל כך הרבה סרטונים על טיפול ברכב, למה צריך מוסך?
אני אישית מעולם לא הלכתי למאמן, אבל הטענה שלך שזה לא נחוץ היא שגויה.
כן, מי שהולך זה כי הוא סוג של מתעצל ללמוד לבד, אבל מה רע בזה? ולמה לקחת סיכון על הגוף שלך מאיזה מדריך שאולי הוא בעצמו שגוי?
משקיעים אלפי שקלים בטיפולים ברכב לדוגמא, למה? קח בוקסה ותתחיל לפתוח ברגים על סמך סרטון ביוטיוב, ויהיה בסדר...

כותרת^

מוגש כשירות לציבור.
גם לך היה מאמן איזה תקופה, למה אתה חושב שזה בולשיט ?
מאמן רלוונטי לא רק למתחילים, גם למתאמנים ברמות הגבוהות יש מאמנים שכותבים להם תכניות ומנטרים את ההתקדמות שלהם.
זה לא חובה אבל זה יכול להאיץ את ההתקדמות שלך.

כותרת^

מוגש כשירות לציבור.
קוקי, שוב תסכול מיני?

אני מאוד לא מסכים, בשנה האחרונה נחשפתי ליותר ויותר מתאמנים ברמת עילית שלקחו לעצמם מאמנים איישים(מתאמנים שיכולים לשבת איתך שעות ולדון בפירוט מלא על איך לשפר את הסקאווט והבנץ שלך בשלושה שבועות בלבד וכמובן לעמוד בסופו של דבר על הבטחה הזאת). מאמן אישי לא מביא רק ידע מקצועי פיזיולוגי למתאמן אלא גם ידע אישי שנוצר מעבודה אם מספר מסוים של אנשים, מעבר לכך שהוא יכול לתאים לך תוכנית שתוציא את המאה האחוז שבך הוא יכול לדאוג גם שלא תוותר לעצמך באמצע התהליך.

אני כן יגיד שיש הרבה שרלטנים בתחום הזה שמנצלים מדע בסיסי כדיי לשטות אנשים ולרוויח כסף קל אבל זה משהו שיש בכול מקצוע לא רק בספורט

בעיניי זה שילוב של תיאום ציפיות ויחס עלות/תועלת.
אף מאמן לא יכול להבטיח לא להפצע או להגיע לשיא מסוים מנגד לא בשביל כל מטרה חייבים מאמן ובהחלט כדאי ללמוד להתאמן לבד.

אישית התאמנתי עם מייק מספר אימונים ועם יוסי קלמנוביץ אימון אחד, ללא מגבלת תקציב בהחלט הייתי שמח שהם יהיו איתי בכל אימון.
כנ״ל הייעוץ האישי באתר, אם מזניחים את העלות זה מעולה שיש עוד נקודת מבט ומקור ידע.

אני יכול להסכים איתך שברמת ידע מסוימת של מתאמן נדרש מאמן ברמה גבוהה והשקעת זמן משמעותית.

• פותח/ת השרשור

אז כמו שאמרתי, מדובר על שלב ראשוני בעיקר, ואתה מדבר על אחוז כל כך קטן ברמה שזה מגוחך:

זה לא ככ נכון... ואני מדבר על התוכנית אימון אישית.
אם המאמן צמוד אליך, הוא יבנה לך בהתאם ליכולות שלך, לדוגמה ההתאוששות של המתאמן שונה מהתוכנית הכללית ולכן הוא ירוויח יותר אם התוכנית תותאם אליו - בין אם זו תוכנית עם התקדמות מהירה בין אם איטית. בנוסף לכל מתאמן יש צדדים חזקים יותר וחלשים יותר, שתוכנית כללית פחות תתאים לו, ותוכנית אישית כן תתאים לו.

אתה בעצמך מאמן, נכון?

תוכנית שמותאמת לך תהיה על סמך למידה אישית שלך את עצמך והיגיון בסיסי.

אני בעצמי מאמן ודווקא בגלל שנמאס לי מהבולשיט, מתחשק לי לצעוק שהמלך הוא עירום.

לא פגשתי במציאות כמעט אף מאמן שיש לו מושג מהחיים שלו, ומה שכן פגשתי זה ערימות של שרלטנים עזי מצח.

יש כל כך הרבה מדריכי תכנות באינטרנט, למה צריך מתכנתים?
יש כל כך הרבה סרטונים על טיפול ברכב, למה צריך מוסך?
אני אישית מעולם לא הלכתי למאמן, אבל הטענה שלך שזה לא נחוץ היא שגויה.
כן, מי שהולך זה כי הוא סוג של מתעצל ללמוד לבד, אבל מה רע בזה? ולמה לקחת סיכון על הגוף שלך מאיזה מדריך שאולי הוא בעצמו שגוי?
משקיעים אלפי שקלים בטיפולים ברכב לדוגמא, למה? קח בוקסה ותתחיל לפתוח ברגים על סמך סרטון ביוטיוב, ויהיה בסדר...
אתה לא באמת רוצה להשוות מתכנת שלומד כמה שנים, לבחור שלמד קורס של כמה חודשים בו הידע הפרקטי עומד על קרוב למינוס.

ובוודאי שאני חושב שכן אדם יכול וצריך לפתח אוריינטציה מינימלית כלפי הדברים שהוא מתעסק בהם, ובפרט כשמדובר על הבריאות הגופנית, ועל כך שקריאה של כמה שבועות תיטיב יותר מ99% מה"מאמנים".

גם לך היה מאמן איזה תקופה, למה אתה חושב שזה בולשיט ?
מאמן רלוונטי לא רק למתחילים, גם למתאמנים ברמות הגבוהות יש מאמנים שכותבים להם תכניות ומנטרים את ההתקדמות שלהם.
זה לא חובה אבל זה יכול להאיץ את ההתקדמות שלך.

ראשית, אני מדבר על אימוני כוח ולא על תחומים ספציפיים או איזוטריים.

שנית, זה שאנשים בטופ בענפי משקולות או פיתוח הגוף, זה לרוב בזכות גנטיקה וכימיה, ודווקא אולי *למרות* המאמנים ולא בזכותם.

מעבר לזה, הטענה שלי הייתה כלפי כלל השוק ולא ביחס למקרי קצה, שעשויים להועיל, שוב - בעיקר לספורטאים וכדומה.

קוקי, שוב תסכול מיני?
אף פעם לא פסק.

אני לא מדבר על תחומים ספציפיים כמו הסקיליםשאתה מתעסק בהם או, קרוספיט וכו' אלא על אימון כוח/ פיתוח גוף.
כמו כן שוב, יש מתי מעט טובים גם בתחומים האלה, אבל אני יכול לספור אותם על יד אחת מבין אלו שיש בארץ.

אף פעם לא פסק.

אני לא מדבר על תחומים ספציפיים כמו הסקיליםשאתה מתעסק בהם או, קרוספיט וכו' אלא על אימון כוח/ פיתוח גוף.
כמו כן שוב, יש מתי מעט טובים גם בתחומים האלה, אבל אני יכול לספור אותם על יד אחת מבין אלו שיש בארץ.
אז זה לוגית לא נכון, זה לא שמאמנים לא נחוצים אלא שיש צורך ביותר מאמנים טובים

• פותח/ת השרשור
אז זה לוגית לא נכון, זה לא שמאמנים לא נחוצים אלא שיש צורך ביותר מאמנים טובים
מודה שהכותרת פופוליסטית, אבל שוק המאמנים מורכב בעיקר משרלטנים, ואני סבור שזה משהו שראוי לפתח את המודעות כלפיו.

מודה שהכותרת פופוליסטית, אבל שוק המאמנים מורכב בעיקר משרלטנים, ואני סבור שזה משהו שראוי לפתח את המודעות כלפיו.
כי פשוט אורטופדים או רופאים בכלל תמיד יודעים על מה הם מדברים... נו בחיאת

לא מזמן יצא לי לראות בחינה מסכמת בזמן אמת של קורס מאמנים. זאת בדיחה...
זה הולך ככה:
תבצע שני תרגילים לבטן...
תבצע תרגיל יד קדמית עם מוט...
וכל מה שנדרש הוא טכניקה נכונה כל מתאמן עם ותק של כמה חודשים יכול לעבור בחינה כזו.

מעבר לכך גם הלימודים העיוניים לא מרשימים במיוחד. המתכונת הנוכחית של רוב הקורסים היא מקסימום תעודות במינימום זמן.
סך הכול מדובר על חצי שנה שכוללת 300 שעות לימוד שבמהלכן לומדים הכול מהכול:

מדעים:
  • אנטומיה
  • פיזיולוגיה
  • כושר גופני בבריאות ובחולי
  • פציעות ספורט
  • תזונה

תורת הענף:
  • קינזיולוגיה
  • תורת הכושר הגופני
  • בניית תוכניות אימון
  • לימוד רפרטואר תרגילים
  • אימון אירובי
  • אימון פונקציונלי
  • אימון כח
  • אימון קטינים
אימון מעשי בחדר כושר

כל אחד שטיפה קרא ספרות מקצועית יודע שכל אחד מהנושאים האלה הוא עולם ומלואו, וצריך לקרוא בהיקף של מאות עמודים
בשביל להגיע להבנה מספקת בהם שבאמת מסייעת למאמן בחדר כושר. ובכלל ספק כמה מהמידע שם מועיל
ועד כמה נפוץ שמאמן כושר באמת זוכר אותו או יודע אותו. תוסיפו למשוואה את העובדה שלהרבה מהחברה שם
אין ניסיון מוקדם באימוני כוח ובכלל תקבלו משהו הזוי. יעידו על כך הרוב המוחלט של האנשים שנפלו קורבן
ל-״בניית תוכנית״. שוב כאמור יש מאמנים מדהימים אבל הרוב המוחלט של המאמנים במקרה הכי טוב יכול טיפה
לעזור בטכניקה של תרגיל במכשיר.

לא מזמן יצא לי לראות בחינה מסכמת בזמן אמת של קורס מאמנים. זאת בדיחה...
זה הולך ככה:
תבצע שני תרגילים לבטן...
תבצע תרגיל יד קדמית עם מוט...
וכל מה שנדרש הוא טכניקה נכונה כל מתאמן עם ותק של כמה חודשים יכול לעבור בחינה כזו.

מעבר לכך גם הלימודים העיוניים לא מרשימים במיוחד. המתכונת הנוכחית של רוב הקורסים היא מקסימום תעודות במינימום זמן.
סך הכול מדובר על חצי שנה שכוללת 300 שעות לימוד שבמהלכן לומדים הכול מהכול:

מדעים:
  • אנטומיה
  • פיזיולוגיה
  • כושר גופני בבריאות ובחולי
  • פציעות ספורט
  • תזונה

תורת הענף:
  • קינזיולוגיה
  • תורת הכושר הגופני
  • בניית תוכניות אימון
  • לימוד רפרטואר תרגילים
  • אימון אירובי
  • אימון פונקציונלי
  • אימון כח
  • אימון קטינים
אימון מעשי בחדר כושר

כל אחד שטיפה קרא ספרות מקצועית יודע שכל אחד מהנושאים האלה הוא עולם ומלואו, וצריך לקרוא בהיקף של מאות עמודים
בשביל להגיע להבנה מספקת בהם שבאמת מסייעת למאמן בחדר כושר. ובכלל ספק כמה מהמידע שם מועיל
ועד כמה נפוץ שמאמן כושר באמת זוכר אותו או יודע אותו. תוסיפו למשוואה את העובדה שלהרבה מהחברה שם
אין ניסיון מוקדם באימוני כוח ובכלל תקבלו משהו הזוי. יעידו על כך הרוב המוחלט של האנשים שנפלו קורבן
ל-״בניית תוכנית״. שוב כאמור יש מאמנים מדהימים אבל הרוב המוחלט של המאמנים במקרה הכי טוב יכול טיפה
לעזור בטכניקה של תרגיל במכשיר.
הטיעונים שלכם אבסורדיים אחד יותר מהשני.
מדריכים כאלה מתחילים מ25 שקלים לשעה באיזו רשת מסכנה, למה ציפיתם?
ואני לא משוכנע שב300 שעות מישהו יצליח להשכיל אותם יותר ממה שהם עושים בקורס הזה. כן זה בסיסי, כן, חלק לא רלוונטי לעבודת שטח בכלל אבל זה כמו להסתפק בתואר ראשון במשהו ולהיות בטוח שאתה כבר יודע הכל.

הטובים באמת חיים את זה כמו בכל מקצוע.

לא מבין מה אבסורדי בטיעון שלי?
לא טענתי שמאמנים באופן כללי מיותרים. האמת לא טענתי כלום. הצגתי עובדות, הרוב המוחלט של המאמנים לכל היותר
מסתפק במה שהוא למד בקורס (שזה בסיסי ביותר כפי שגם אתה ציינת) וכן כמובן יש מאמנים ואנשי מקצוע שהם מקצועיים מאוד
וגם עם השכלה רחבה הרבה יותר. אני לא טוען שהם לא יכולים לסייע מאוד למתאמן. יצא לי לחרוש הרבה חדרי כושר וזאת הייתה
ההתרשמות שלי. יוצאים מן הכלל היו מאמנים עם ניסיון אישי רב באימוני כוח. אבל שוב לא הצלחתי לראות ערך מוסף משמעותי
באותם מאמנים בהשוואה למתאמנים עם ניסיון דומה שלא עברו הכשרה. אז אני בעיקר תוקף את ההכשרה של
מאמנים בארץ ופחות את הטענה שמאמנים טובים לא נחוצים או עוזרים.
הטיעונים שלכם אבסורדיים אחד יותר מהשני.
מדריכים כאלה מתחילים מ25 שקלים לשעה באיזו רשת מסכנה, למה ציפיתם?
ואני לא משוכנע שב300 שעות מישהו יצליח להשכיל אותם יותר ממה שהם עושים בקורס הזה. כן זה בסיסי, כן, חלק לא רלוונטי לעבודת שטח בכלל אבל זה כמו להסתפק בתואר ראשון במשהו ולהיות בטוח שאתה כבר יודע הכל.

הטובים באמת חיים את זה כמו בכל מקצוע.

אתה באמת טוען שהמדריך/מאמן הסטנדרטי חי את המקצוע? מתעדכן כל הזמן בספרות מקצועית חדשה ובמחקר העדכני, בוחן כל הזמן
מתודולוגיות חדשות? יודע להסביר ולהעביר למתאמן טכניקה ברמת הפירוט של ריפטו למשל? הרוב המוחלט הם המדריכים שמתחילים מ25 שקלים.
אם אתה טוען אחרת אז כנראה שפר עליך מזלך והתאמנת רק בחדרי כושר עם כוח אדם סופר איכותי. גם מדריכים שנחשבים טובים (יחסית)
הם סבירים לגמרי ובטח שלא עונים על כל הקריטוריונים שהצגתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית