הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסת שריר + נייטרלי

אלוןהשמנמני

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
עלתה שאלה מסקרנת בפורום חברים שלי,
אז ככה: אם עובדים על מסת שריר לדוגמא אימון AB קלאסי 3-4 פעמים בשבוע ושומרים על מאזן שהוא נייטרלי לבן אדם בעל עודף משקל קל, האם בסופו של דבר האימוני כוח יכסו את העודף שומן ויבלטו השרירים או שהגוף ״יטפח״ והשרירים לדוגמא בבטן - לא יתגלו?
וכמו כן אותה השאלה רק אם מאזן שלילי?

77
1.74
22% שומן

תודה מראש

אם אתה 77 קילו על 22% שומן, משמע יש לך 17 קילו שומן בגוף.

אם תעלה 5 קילו שריר, תהיה 82 קילו, מתוכם 17 קילו שומן - אתה תרד ל20.7% ואכן תראה יותר חטוב.
אבל על 22% שומן לא יראו ריבועים, זה גבוה מדי.

• פותח/ת השרשור
אם אתה 77 קילו על 22% שומן, משמע יש לך 17 קילו שומן בגוף.

אם תעלה 5 קילו שריר, תהיה 82 קילו, מתוכם 17 קילו שומן - אתה תרד ל20.7% ואכן תראה יותר חטוב.
אבל על 22% שומן לא יראו ריבועים, זה גבוה מדי.
אוקיי, פחות או יותר כפי שחשבתי עכשיו השאלה האמיתית היא אם מבחינה תזונתית אני על שלילי 500 ואוכל כ150 חלבון ביום ודל בפחמימות מה קצב הירידה באחוז השומן? באיזה אחוז שומן השרירים יופיעו?

אתה יכול רק לנחש שאתה בגרעון של 500. זה הכל ניסוי וטעיה ע״ב שקילות יומים (אידיאלי) וממוצעים שבועיים.

תלוי גם כמה שריר אתה מחזיק כרגע, בנאדם מאוד שרירי יראה שרירי גם על 22%, בנאדם ללא שריר, לא יראה שרירי גם ב10%...

תתחיל בחיטוב לאט לאט, אתה תראה שגם מירידה איטית אתה תהיה מרוצה ומבסוט על השינויים החיוביים.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול רק לנחש שאתה בגרעון של 500. זה הכל ניסוי וטעיה ע״ב שקילות יומים (אידיאלי) וממוצעים שבועיים.

תלוי גם כמה שריר אתה מחזיק כרגע, בנאדם מאוד שרירי יראה שרירי גם על 22%, בנאדם ללא שריר, לא יראה שרירי גם ב10%...

תתחיל בחיטוב לאט לאט, אתה תראה שגם מירידה איטית אתה תהיה מרוצה ומבסוט על השינויים החיוביים.
אני בתכנית חיטוב כבר תקופה, הורדתי 17 קילו ורציתי לדעת מה ההתנהגות של הגוף באימוני כוח ותזונה של מאזן שלילי. הרעיון כרגע הוא מאזן שלילי תוך כדי אימוני כח

מתאמנים מתחילים (בייחוד אם הם בעודף משקל) עשויים להצליח לעלות במסת השריר תוך כדי ירידה של שומן.

רצוי לבצע זאת בגירעון קלורי מתון, וצריכה מספקת של חלבון.

*בשלב מסוים התכנית "תתקע", וזה עשוי להיות סימן שצריך לאכול יותר.

• פותח/ת השרשור
מתאמנים מתחילים (בייחוד אם הם בעודף משקל) עשויים להצליח לעלות במסת השריר תוך כדי ירידה של שומן.

רצוי לבצע זאת בגירעון קלורי מתון, וצריכה מספקת של חלבון.

*בשלב מסוים התכנית "תתקע", וזה עשוי להיות סימן שצריך לאכול יותר.
כשהתכנית נתקעת אני צריך לאכול יותר קלוריות ולהוסיף עוד חלבון?

כשהתכנית נתקעת אני צריך לאכול יותר קלוריות ולהוסיף עוד חלבון?
לא בהכרח. תמיד אפשר לשנות תוכנית אימונים ולראות איך אתה מתקדם. ריסט גם יכול לעזור המון. קודם בודקים מה הסיבה לתקיעה. אין צורך לדחוף עוד קלוריות מיותרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית