הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון ברצועות התנגדות

רפאל22

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אהלן,
אני לוחם ומשתדל לעשות את האימונים שלי בחדר כושר בבסיס.
בשבועות שטח אני נתקע בלי יכולת לאימונים מסיביים.
אני מחפש הרבה זמן מידע על אימון ברצועות התנגדות, כמה זה יעיל, כמה ראלי והאם זה מתאים לאימוני מסה?
כמעט ולא מצאתי מידע בעברית בנושא אשמח לייעוץ. תודה

קשה לי להאמין שאפשר להעלות מאסה עם רצועות התנגדות. במקרה הטוב למזער ירידה במאסת שריר.

• פותח/ת השרשור
קשה לי להאמין שאפשר להעלות מאסה עם רצועות התנגדות. במקרה הטוב למזער ירידה במאסת שריר.
מה הסיבה?
בסופו של דבר אתה נותן לחץ לשריר עם משקל או עם רצועה, שזה די מקביל לפולי.
לא?

בשביל היפרטרופיה אתה צריך להעלות את נפח האימון לאורך זמן, עם רצועות התנגדות יש לך גבול כמה התנגדות אתה מקבל (משקל) העקרון דומה לשכיבות שמיכה, אתה תעלה קצת מאסה אם אתה מגדיל את הכוח מ5 חזרות ל10, ואז 20... אבל בסופו של דבר תגיע להרבה חזרות ותעבוד על סבולת ולא ממש על היפרטרופיה.

כמובן שעם גומיות צריך להיות יצירתיים עם התרגילים, אבל אפשרי. זה סביר לשמירה על מאסת שריר שאין אפשרות טובה יותר, לא מעבר.

• פותח/ת השרשור
בשביל היפרטרופיה אתה צריך להעלות את נפח האימון לאורך זמן, עם רצועות התנגדות יש לך גבול כמה התנגדות אתה מקבל (משקל) העקרון דומה לשכיבות שמיכה, אתה תעלה קצת מאסה אם אתה מגדיל את הכוח מ5 חזרות ל10, ואז 20... אבל בסופו של דבר תגיע להרבה חזרות ותעבוד על סבולת ולא ממש על היפרטרופיה.

כמובן שעם גומיות צריך להיות יצירתיים עם התרגילים, אבל אפשרי. זה סביר לשמירה על מאסת שריר שאין אפשרות טובה יותר, לא מעבר.
הבנתי, אבל טם מדובר על סט רצועות שכביכול עולות ברמת הקושי ואז אתה שומר על מס' חזרות נמוך, אין הבדל?
מדריך כושר צהלי הסביר לי שהההדל בין כבלים (פולי) למשקולות זה שרק משקולות מזרזים את זרימת הדם ולכן משקולות רלוונטים לעליה במסה בניגוד לכבלים (פולי), אני משווה את הרצועות לכבלים רק שאין טפשרות לבחור את המשקל אלא על פי תחושה.
אשמח לסדר בדברים כי אני מבין שלא הכול נכון

בסופו של דבר יהיה קשה להגיע לרמת קושי באמת גבוהה לאורך זמן.
משקולות מזרזות את זרימת הדם? ביחס לכבלים? צר לי אבל אין בזה שום הגיון. כל התנגדות ותנועה מזרימות דם...
סוג ההתנגדות גומיות/דמבלים/מוט/כבל לא קשור לגרעון/עודף קלורי.

יש הבדל משמעותית בין גומיות לכבל/משקולות - משקולת של 10 ק״ג בעלת התנגדות קבועה לכך אורך התנועה, גומיה מגדילה את ההתנגדות ככל שאתה מותח אותה, ככה שאתה תקבל מעט מאוד התנגדות בתחילת התנועה והמון התנגדות בסוף התנועה. בעבודה על חזה למשל, זה משהו שהוא מאוד לא רצוי כי אז אתה מאמן רק את היד אחורית~.

אהלן,
אני לוחם ומשתדל לעשות את האימונים שלי בחדר כושר בבסיס.
בשבועות שטח אני נתקע בלי יכולת לאימונים מסיביים.
אני מחפש הרבה זמן מידע על אימון ברצועות התנגדות, כמה זה יעיל, כמה ראלי והאם זה מתאים לאימוני מסה?
כמעט ולא מצאתי מידע בעברית בנושא אשמח לייעוץ. תודה
הבנתי שיש לכם גם טבעות אולימפיות. אם כן תשתמש בהן
רק משקולות מזרזים את זרימת הדם ולכן משקולות רלוונטים לעליה במסה
🙁
גלגל בטן גם אמור להיות. אם כו תשתמש בו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית