הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה סקוואט ובנץ ועוד כמה שאלות

YoungPowerlifter

משתמש מתחיל
86
3
נק' מוניטין:
6
86
3
(מצטער אם אני חפרתי 😃 )
העלתי לפני כמה ימים אשכול שבו שאלתי למה המשקלים שלי בבנץ נמוכים. ביקשתם סירטון קיבלתם והוספתי על הדרך גם סרטון של סקוואט.
בנץ-

סקואט-

ממש מצטער על האיכות
אשמח לביקורת והערות.
ודבר אחרון אתם מכירים מאכלים עם מלא קלוריות?
תודה רבה ויום טוב.

אתה צריך לצלם את כל הגוף בבנץ. קשה לראות ככה יותר מידי. מה שכן רואים, זה שאתה לא ממש מכווץ, לא נראה שהשכמות מכווצות ואין קשת בגב, שורש הכף היד שלך ממש שבור ואתה נוגע 3-4 ס"מ נמוך מידי עם המוט, נראה שגם אין בכלל לג דרייב. אבל שוב זאת לא זווית טובה וקשה גם לראות רוחב אחיזה.

הסקוואט נראה טוב, תוסיף 5 קג.

• פותח/ת השרשור
תוסיף 5 קג.
עשיתי את זה ושמתי לב שלפעמים הגב התחתון שלי קורס החוצה, קשת חיצונית של הגב.
בתמונה שציירתי הראשון למעלה זה בערך סקוואט רגיל ולמטה זה מה שאני עושה.
זה בגלל שרירי גב תחתון חלשים? איך אפשר לתקן את זה?

קבצים מצורפים

• 1904F0D8-1EF7-475E-90B2-E17F1DE03C3A.png
    1904F0D8-1EF7-475E-90B2-E17F1DE03C3A.png
    KB 111.8 · צפיות: 103
תעלה סרטון.

מתחזקים בסקוואט ובדדליפט (אל תתחיל לחשוב על תרגילי עזר במצבך). אם 5 קג זה עליה גדולה מידי תעלה 2.5 מאימון לאימון. ותעלה גם משקל גוף, זה גם לא יזיק.

בנץ -תוציא יותר את החזה לחץ שכמות, תלחץ עם הרגליים את הרצפה.
סקאווט -יחסית בסדר יש לך קצת באק וויק אבל לא חמור , תשמור שהחזה לא יקרוס ותנסה קצת יותר להוציא את הישבן החוצה.
מאכלים עתירים בקלוריות- אבוקדו , אישית מת על זה.

הבנץ׳ לצערי רחוק מאיך שבנץ׳ צריך להראות. ממליץ לחפש סרטוני הדרכה כי אתה לא בכיוון - אין שום כיווץ שכמות, אין לג דרייב ואתה מוריד את המוט נמוך מדי. צריך ללמוד ממש מאפס במקרה הזה.

הסקוואט דווקא לא רע, אפשר לאט לאט להתקדם ולשפר את הטכניקה. אתה שומט את הגב עליון אפילו לפני הירידה מה שגורם לו לקרוס ולהפוך את הסקוואט לגוד מורנינג (גב מאוזן לרצפה יחסית). ממליץ בחום על הסרטון הבא שיעזור:

• פותח/ת השרשור
עשיתי את זה ושמתי לב שלפעמים הגב התחתון שלי קורס החוצה, קשת חיצונית של הגב.
בתמונה שציירתי הראשון למעלה זה בערך סקוואט רגיל ולמטה זה מה שאני עושה.
שמתי לב היום באימון יכול להיות שזה קורה בגלל שאני לא עושה bend over ואני עושה low bar עם שיפוע של high bar?

בבנץ המוט לא יורד בקו ישר ויש הרבה עומס על היד האחורית שלך.
אתה צריך ללמוד את הטכניקה מחדש כמו שצריך אתה מבזבז הרבה כח ככה
בזמן הירידה אתה צריך לתת למוט להוריד לך את הידיים עד לתחתית(בצורה מבוקרת לא להפיל את המוט על החזה) ואז אתה מסדר אותם לעלייה(כמובן שזה אמור להיות תנועה רצופה), אתה לא מראש קובע את המסלול של המוט כי אז אתה יכול להתקל בדברים כאלה שהמוט זז יותר מדי ואתה מאבד כח שגורם לתנועה להיות לא אפקטיבית.

בסקוואט איך שאתה יכול לשפר את הטכניקה זה לשפר את הצורה שבא אתה מחזיק את המוט בין הכתפיים והטרפזים, לפני שאתה עושה חזרה אתה צריך להרים את המוט עם הגב שלך ככה שהוא יציב ושתוכל לשמור על אותה זווית במשך כל התנועה.
בנוסף זה נראה כאילו הידיים מגבילות אותך בתנועה, כשאתה יורד החזה שלך יורד למטה גם, תנסה אולי לעשות אחיזה רחבה יותר ולראות איך זה מרגיש

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שלום לכולם!
מצרף לכם סרטון של הטכניקה שלי בסקוואט במשקל הבעייתי... אשמח להערות.

נ.ב- מישהו יכול להסביר לי ממה נובע גב חתולה מבוהלת בדדליפט?
ואם יש מכון כושר ל- powerlifting בחיפה?
שנה טובה!

הטכניקה טובה. אתה יכול להעלות משקל.
תנסה לקחת את המרפקים קצת יותר למטה, להדק את החזה (תוציא חזה החוצה ותוריד מרפקים עוד לפני שאתה מוציא את המוט מהראק, אבל תמשיך בעליה לעלות שהאגן מוביל תנועה כמו שאתה עושה עכשיו) ולהיות יותר מכווץ לפני כל חזרה.
ופעם הבאה תצלם גם את הכפות רגליים, זה חשוב.

שלום לכולם!
מצרף לכם סרטון של הטכניקה שלי בסקוואט במשקל הבעייתי... אשמח להערות.

נ.ב- מישהו יכול להסביר לי ממה נובע גב חתולה מבוהלת בדדליפט?
ואם יש מכון כושר ל- powerlifting בחיפה?
שנה טובה!

ענו לך לגבי הגב כמה פעמים, אתה צריך להגביר את המתיחות(תלחץ חזק כנגד המוט) באיזור שאתה מחזיק את המוט, חזה יותר בחוץ ואחיזה יותר רחבה, תצלם סרטון חדש
בנוסף אתה צריך לקחת בחשבון שהמוט לא בהכרח יורד בקו ישר, אתה צריך לאזן את המוט כך שהמשקל מתחלק בצורה פחות או יותר שווה על כף הרגל שלך

אל תרחיב אחיזה. אם אתה יכול להצר אותה בלי שיהיה אי נעימות בכתפיים\מרפקים, אז אפילו תצר אותה. בגדול זה יגרום לעוד כיווץ בגב העליון ועוד מעורבות של שרירים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית