הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משפטים או הנדסת חשמל?

• פותח/ת השרשור
אם תרצה, אוכל לרשום לך את הנושאים שתוכל לוותר עליהם מ5 יח"ל ואיזה נושאים להוסיף\להעמיק יותר, אם כי קורס ההכנה ששלחתי לך באופן כללי מכיל את הכל פרט לנושא או שניים.
ממש אשמח לפירוט.

לגבי קורס ההכנה - אני מניח שהחיסרון שלו לעומת ספרים של בגרות, הוא היעדר חומרים לתרגול

אני זוכר את אביב צנזור מתרגול חדו"א בטכניון לפני 14 שנה, שמח לראות את השם שלו עולה כאן.

סיימתי הנדסת חשמל בטכניון לפני קצת יותר מ-10 שנים, אני עדיין חושב שהתחום מאוד מעניין - אבל מבחינת תעסוקה לבוגרי מדעי המחשב יש הרבה יותר אפשרויות בארץ ובחו"ל.

משפטים לא הייתי עושה.

יש הרבה סיבות - אני לא חושב שהתחום מעניין (אפילו משעמם, זה בהחלט deal breaker מבחינתי), השוק רווי בעורכי דין ולכן לא מעט מהם מובטלים, השכר של רוב עורכי הדין לא משהו והתואר לא רלוונטי מחוץ לישראל.

אם צנזור, אז מההתחלה - יש המון ביוטיוב, ובמידת האפשר לעבור לפי סילבוס. הבנאדם אוצר טבע, ויכול בהחלט לקדם לומד עצמאי לכיון עמידה בחדוו''א / אינפי 1+2.
ההנדסות למיניהן הן בעיני פתח מרתק לעולם, ולדעתי ומנסיוני האישי מי שנמשך לזה יגיע לזה, לא משנה מאיזה נקודה התחיל.
אבל אם מתמטיקה טהורה יפה בעיניך, יכול להיות שאתה עשוי להנות מלימוד מתמטיקה כמקצוע (או שילוב של מתמטיקה ותחום אחר). אומנם ההקדמה שלך תצטרך להיות מאד יסודית, והלימוד לא קל, אבל טיסה בגובה רב - מובטחת.

אם צנזור, אז מההתחלה - יש המון ביוטיוב, ובמידת האפשר לעבור לפי סילבוס. הבנאדם אוצר טבע, ויכול בהחלט לקדם לומד עצמאי לכיון עמידה בחדוו''א / אינפי 1+2.
ההנדסות למיניהן הן בעיני פתח מרתק לעולם, ולדעתי ומנסיוני האישי מי שנמשך לזה יגיע לזה, לא משנה מאיזה נקודה התחיל.
אבל אם מתמטיקה טהורה יפה בעיניך, יכול להיות שאתה עשוי להנות מלימוד מתמטיקה כמקצוע (או שילוב של מתמטיקה ותחום אחר). אומנם ההקדמה שלך תצטרך להיות מאד יסודית, והלימוד לא קל, אבל טיסה בגובה רב - מובטחת.
האם יש תעסוקה בארץ לבוגרי מתמטיקה?איזה סוג משרות?(חוץ מהוראה)

הדעות חלוקות. מסטודנטים לתואר ראשון שמעתי הרבה התבייכנות כאילו אין בזה תעסוקה. מצד שני אני מכיר בוגרי ראשון ושני שמתפרנסים יפה מאד בתעשיה (בעיקר סוגים שונים של תקשורת, בתפקידי פיתוח - טלויזיה, טלפונים, תעשיה אוירית). מתמטיקה מתקדמת נותנת כלים עמוקים ורבגוניים להשתלבות (או יזמות) בהרבה תחומים.

זה מאוד תלוי בתחום שמתמקדים בו במהלך התואר (כלומר, תלוי בקורסים שלוקחים). סטטיסטיקה נגיד זה תחום די פופולרי שצריך בו מתמטיקאים. גם הרבה סטודנטים למת' מתמקדים בתחום של מדעי המחשב (הרבה פעמים זה גם כי התנאי קבלה למת' יותר נמוכים ממדעי המחשב), ואז אפשר למצוא עבודה בהיי-טק באחלה תפקידים. יש משרות ממש טובות שיש בהן העדפה למתמטיקאים.

זה מאוד תלוי בתחום שמתמקדים בו במהלך התואר (כלומר, תלוי בקורסים שלוקחים). סטטיסטיקה נגיד זה תחום די פופולרי שצריך בו מתמטיקאים. גם הרבה סטודנטים למת' מתמקדים בתחום של מדעי המחשב (הרבה פעמים זה גם כי התנאי קבלה למת' יותר נמוכים ממדעי המחשב), ואז אפשר למצוא עבודה בהיי-טק באחלה תפקידים. יש משרות ממש טובות שיש בהן העדפה למתמטיקאים.
כמה קשה יהיה לבוגר מתמטיקה במגמת מדעי המחשב להתקבל לעבודה בתחום הפיתוח/תוכנה/משרות בחברות מובילות לעומת בוגר מדמ"ח?
(הכוונה לבוגר תואר ראשון)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית