הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עייפות מוגזמת - חייב תשובה

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
בלילה שבין חמישי לשישי ישנתי 3 שעות וגם זה - לא רצוף, הודות לבתי הקטנה שהופכת את לילותינו לבנים יותר מהכל.
בשישי התאמנתי די כרגיל ואפילו קבעתי תוצאה חדשה שמעידה על התקדמות.

בלילה שבין שישי לשבת, ליל סיוט, שוב 3 וחצי שעות שינה אחרי לילה מאוד קשה.

התעוררתי עם בייספס תפוס וגם הגב מרגיש את האימון של אתמול. העייפות כ"כ כבדה שהחלטתי לוותר על האימון חזה של היום.

ניסיתי. המשקל של החימום הרגיש לי כמו פי 2 יותר כבד. אמרתי יאללה, קאט.לא אהיה מפגר, אעשה את האימון מחר.

השאלה היא האם לילה עם שינה של 5 שעות בערך(אם אני אופטימי) יעזור לי להתאושש?

מה עושים בכזה מצב?

אתה מוריד משקלים עד שאתה נח מספיק טוב בשביל להתמודד עם התקדמות במשקלי עבודה.
אני לא מכיר שיטה להתאוששות שהיא אפקטיבית כמו שינה ובמיוחד לא שיטה שיכולה להחליף שינה.
לא חושב שיש ברירה במקרה הזה לפחות עד שהילד שלך יתאזן בשעות שינה שלו ותוכל לחזור לישון כמו בן אדם

• פותח/ת השרשור
אני מתפקד כרגיל, יש פשוט רצפים מסוימים של ימים שפשוט בלתי אפשרי להתאמן מרוב עייפות. לילה אחד של 3 שעות שינה זה מילא אבל 2 כאלה רצוף זה כבר נוראי ושלוש זה כבר פגיעה בתפקוד

בכל מקרה העומס על המערכת שלך מתי שאתה לא מתאושש כמו שצריך יגרר, ואתה תצטרך יותר מנוחה והתאוששות.
אז אותו דבר לפי דעתי, בימים כאלה תתאמן עם משקלים נמוכים(נגיד אם אתה מרים 120 קילו בסקוואט להתחיל מ40 ולפי הרגשה נגיד סט אחרון יהיה 70-80)
זה יהיה יותר מועיל בטווח הארוך

• פותח/ת השרשור
כבר אמרתי לעצמי שמחר למרות שאני חולם לעבוד עם 95kg ל10 חזרות בבנץ', כנראה שארד ל80kg ואפילו פחות אם יהיה לי עוד לילה כזה

• פותח/ת השרשור
הילדה בת 3 חודשים. אין שום דבר קבוע. יכול להיות לילה אחד סבבה ולילה אחר כך חרא. הגדול אני ישן פחות שעות בממוצע בהשוואה לתקופה שלפני שהיא נולדה, זה בטוח, אבל הגוף שלי די התרגל להרגיש מאוד עירני אחרי שאני צובר* 5 שעות שינה.

*אין כזה דבר 5 שעות שינה רציפות. יש שעתיים שלוש ואז עוד שעתיים עם ערות של שעה באמצע. בכל מקרה נחתי, ויום למחרת קבעתי תוצאה חדשה בבנץ' אז הכל בסדר!

החודשים הראשונים עם ילדים הם סיוט. תנסה לעשות מה שאתה יכול אבל תשמור על עצמך.
בשאיפה ייקח עוד כמה שבועות והשינה תסתדר

• פותח/ת השרשור
עוד כמה שבועות? אני קונה עכשיו....!

ממצב שהילדה נרדמת ב-22:00 לערך וקמה פעמיים שלוש בלילה אך מתעוררת סופית ב-06:00-07:00, עברנו למצב שהילדה מתעוררת סופית ב-03:00-04:00 כך שאני 'זוכה' לשעתיים עד ארבע שעות שינה בלילה ופשוט בלתי אפשרי לשמור על לו"ז אימונים אפילו שהחדר כושר נמצא אצלי בתוך הבית.

אני כל יום שואל את עצמי האם לנוח או האם להתאמן. נטו בגלל עייפות.
לפני כמה ימים לקחתי כדור קפאין, שתיתי 2 משקאות אנרגיה(Blu) וכל זה בטווח של 3 שעות, והלכתי לישון עם כל החומרים האלה בגוף כשהייתה לי הזדמנות (עזוב שזה היה 20 דקות אבל עצם ההירדמות...)

עוד כמה שבועות? אני קונה עכשיו....!

ממצב שהילדה נרדמת ב-22:00 לערך וקמה פעמיים שלוש בלילה אך מתעוררת סופית ב-06:00-07:00, עברנו למצב שהילדה מתעוררת סופית ב-03:00-04:00 כך שאני 'זוכה' לשעתיים עד ארבע שעות שינה בלילה ופשוט בלתי אפשרי לשמור על לו"ז אימונים אפילו שהחדר כושר נמצא אצלי בתוך הבית.

אני כל יום שואל את עצמי האם לנוח או האם להתאמן. נטו בגלל עייפות.
לפני כמה ימים לקחתי כדור קפאין, שתיתי 2 משקאות אנרגיה(Blu) וכל זה בטווח של 3 שעות, והלכתי לישון עם כל החומרים האלה בגוף כשהייתה לי הזדמנות (עזוב שזה היה 20 דקות אבל עצם ההירדמות...)
רק אתה יכול לענות על השאלה הזאת,בחיים צריך להקריב לפעמים,כרגע יש לך ילדה זה שבזכותה אתה לא ישן וזה עובדה,זה מה יש,לדעתי עם 5 שעות שינה אפשר להתאמן

• פותח/ת השרשור
האשכול הזה מפתח ב08.09, למדתי להסתגל מאז ולוותר כשצריך אם אין ברירה.

החדר כושר אצלי בתוך הבית, אז אני נכנס לסט חימום עם משקל של 50% מהיכולת המרבית ואם אני מרגיש אותו כבד ולא נעים ולא זורם אני כבר יודע איך ארגיש בהמשך האימון ואז או שאני מוותר על האימון(נדיר אבל קורה) או שאני מתאים את האימון למצב ומוריד עומס ונפח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית