הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחיצות כתפיים - איזה תרגיל כדאי?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
יש כ"כ הרבה וריאציות...
  • לחיצת כתפיים בעמידה strict.
  • לחיצת כתפיים בעמידה push press.
  • לחיצת כתפיים(דאמבלים) בישיבה.
  • לחיצת כתפיים(מוט) בישיבה.
  • לחיצת כתפיים(דאמבלים) בישיבה עם משענת גב.
  • לחיצת כתפיים(מוט) בישיבה עם משענת גב.
  • לחיצות בעמידת ידיים כנגד קיר.
איזה תרגיל כדאי לי לקחת ולנסות להתקדם בו?
ולמה דווקא אותו?!

אני לא חושב שיש ככ מה להתעמק בזה.
לדעתי אם אתה רוצה יותר בידוד לכתפיים, תעשה בישיבה עם דמבלים.

אם אתה רוצה תרגיל שיעבוד קצת יותר על כל הגוף ויהיה קצת יותר מורכב - עמידה עם מוט.

פוש פרס זה לקבל תנופה עם הגוף, פחות עבודה על כתפיים. לא רואה טעם לעשות למי שזה לא תרגיל עזר / תחרות ייעודי.

מחקרית המידל דלטויד יעבוד בצורה הכי טובה בלחיצת כתפיים בעמידה במשקולות יד, מוכן גם לבסס.
בתכלס מבחינה פרקטית לא רלוונטי יותר מידי.
אני אוהב עבודה בישיבה בין אם זה דאמבלים או מוט ובפעם בתקופה חוזר קצת לעמידה בעיקר עם המוט. פשוט בחר אחד ולך איתו לתקופה הקרובה.

מחקרית המידל דלטויד יעבוד בצורה הכי טובה בלחיצת כתפיים בעמידה במשקולות יד, מוכן גם לבסס.
בתכלס מבחינה פרקטית לא רלוונטי יותר מידי.
אני אוהב עבודה בישיבה בין אם זה דאמבלים או מוט ובפעם בתקופה חוזר קצת לעמידה בעיקר עם המוט. פשוט בחר אחד ולך איתו לתקופה הקרובה.
למה לא פרקטי? מה הבעיה בלחיצת כתפיים בעמידה במשקולות יד?

לדעתי אתה סתם מסבך את זה, אתה מנסה להציג כ''כ הרבה אפשרויות אבל בעיקרון זה הולך לפי המטרה שלך ואיפה אתה הכי מרגיש בנוח
חוץ מזה, הייתי גם אומר ממה אתה הכי נהנה לעשות. כל התרגילים שהצגת עובדים על הכתפיים ואפשר לגוון פה ושם זה לא חייב להיות
רק סוג לחיצה אחת וזהו עד שאתה יוצא לפנסיה. עובדתית בלחיצת כתפיים בישיבה עם דאמבלים אתה תבודד את הכתפיים הכי הרבה
ותצליח יותר משקל מאשר בעמידה בגלל שאתה לא צריך לייצב את עצמך באותה צורה. אני גם מעדיף דאמבלים על מוט
מהסיבה שאין צד אחד שיעבוד יותר או פחות, אותו משקל אותם חזרות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מסכים עם כל מילה.
יש פשוט כ"כ הרבה טכניקות to master את מבינה... יש את העמידות ידיים... שאני פשוט החלטתי לרוץ איתן כתרגיל הראשי לכתפיים עבורי בחודשים הקרובים.
מצד שני בטווח הארוך אני מאוד רוצה להתקדם גם ב-Overhead press.

אלה 2 תרגילים שמצריכים הרבה טכניקה בניגוד ללחיצת דאמבלים בישיבה שלא דורשת סנכרון בין הידיים כי אין מוט, לא דורשת שיווי משקל, לא דורשת גב תחתון חזק, ובכללי - אינו תרגיל אינטגרטיבי הדורש רמה גבוהה של שליטה.

יש כ"כ הרבה וריאציות...
  • לחיצת כתפיים בעמידה strict.
  • לחיצת כתפיים בעמידה push press.
  • לחיצת כתפיים(דאמבלים) בישיבה.
  • לחיצת כתפיים(מוט) בישיבה.
  • לחיצת כתפיים(דאמבלים) בישיבה עם משענת גב.
  • לחיצת כתפיים(מוט) בישיבה עם משענת גב.
  • לחיצות בעמידת ידיים כנגד קיר.
איזה תרגיל כדאי לי לקחת ולנסות להתקדם בו?
ולמה דווקא אותו?!
שאלה כללית מאוד,
הכי טוב לאיזה מטרה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית