הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גל פרידמן מוכר את המדליה

זה מסובך.
מצד אחד ישראל לא מדינת ספורט מספיק מפותחת שמספקת לספורטאי אולימפי אפשרויות תעסוקה רווחיות.
לדוגמא מאמן שייטים בקבוצה / תפקיד ספורטיבי בקולג׳ ואפילו מורה לספורט.

הצד השני של המטבע , גל פרידמן לא ספורטאי אולימפי מ 2008 ובחלוף עשר שנים אפשר לצפות שיבנה לעצמו קריירה חדשה.

האמת העצובה היא שאין הצדקה כלכלית להיות ספורטאי במדינת ישראל (כדורגל עוד מילא , כדורסל גבולי)

זה מסובך.
מצד אחד ישראל לא מדינת ספורט מספיק מפותחת שמספקת לספורטאי אולימפי אפשרויות תעסוקה רווחיות.
לדוגמא מאמן שייטים בקבוצה / תפקיד ספורטיבי בקולג׳ ואפילו מורה לספורט.

הצד השני של המטבע , גל פרידמן לא ספורטאי אולימפי מ 2008 ובחלוף עשר שנים אפשר לצפות שיבנה לעצמו קריירה חדשה.

האמת העצובה היא שאין הצדקה כלכלית להיות ספורטאי במדינת ישראל (כדורגל עוד מילא , כדורסל גבולי)

המדינה אשמה, אנחנו מבין היחידות הבודדות שספורטאים אולימפים לא יכולים להתפרנס בכבוד

ההפרשי שכר בספורט פשוט לא הגיוני
יש לי חבר שמשחק בליגת העל ומרויח נטו נטו לכיס 53,000 ש"ח בחודש -
ודרך אגב גם בליגה א יש הרבה שחקנים עם שכר של רע של 10,000 ועד 15,000 שלא נדבר על שחקנים כמו שלומי ארביטמן שמשחק בכפר קאסם ומרויח 30,000 נטו בחודש
אפילו עילוי כמו אריק זאבי לא היה מתפרנס בכזה כבוד, פשוט לא להאמין

• פותח/ת השרשור
צר לי אבל אני לא מסכים.

אתה צריך להפריד בין קצבה / תנאים / שכר של ספורטאים פעילים לבין מה קורה עם ספורטאים שפרשו.

ההפרשי שכר הם מאוד הגיוניים. בתור ספורטאי בספורט לא פופולרי אני לא מוצא עם זה שום בעיה. בכדורגל יש שכר גבוה כי יש הכנסות, יש ספונסרים, יש שידורים בטלויזיה, יש מכירת כרטיסים. ענפים אולימפיים לרוב אין לך שום פן מסחרי, כמה אנשים אתה מכיר שאי פעם הלכו לצפות בתחרות גלישת גלים? כמה אנשים מבינים מה השתנה בענף מגלשן X לגלשן Y? כמה אנשים קונים חולצות או ציוד עם הפנים / מותג של גל פרידמן? הנה התשובה שלך.

אנשים בארץ אוהבים לצעקו אכלו לי שתו לי ולהאשים את כולם. גל פרידמן הועסק בתור מאמן ע״י הועד האולימפי. אפשרויות לא היו חסרות לו. הסיבה שהוא בקשיים כלכליים זה כי הוא בונה בית בשדות ים ליד החוף. צר לי אבל ליבי לא נשבר, הוא לא הומלס.

לא כל ספורטאי מתאים להיות מאמן, אין שום קשר בין השניים ובספורט שלי אני יכול להעיד שרוב המאמנים המובילים הם ספורטאים לא מדהימים. אני לא מבין מה אנשים מצפים? שיתנו לו קצבה חודשית של 10,000 שח לכל שארית חייו ויעודדו אותו לשבת בבית ולגרבץ?

אנשים הוזים שבמדינות מערביות / מוצלחות אחרות המצב כל כך שונה... אז הוא לא. לפני שקבעתי נחרצות מה המצב במדינות אחרות, דיברתי עם חבר שלי שהוא מאמן כוח של מספר ספורטאים אולימפים, כולל מדליסטים והמצב כאן באוסטרליה לא שונה. אחרי הפרישה - ננסה למצוא לך עבודה, אם לא, אז לא. אף אחד לא מחזיק לך את היד. עם כל הכבוד הספורטאים הם לא ילדים קטנים, הם צריכים לחשוב על העתיד שלהם. זה תקף לכל ספורט, לא רק אולימפי. גם בכדורגל אנשים מתרסקים אחרי פרישה.

בארץ יש לו אפילו יתרון. כולם יודעים מי זה גל פרידמן כי הוא היחיד שזכה בזהב. לך למדינה יותר מוצלחת ואף אחד לא מכיר 95% מהמדליסטים האולימפיים כי פשוט יש הרבה כאלה. אתה חושב שכולם מקבלים קצבאות?

החסרון של הארץ הוא ממש לא אחרי הפרישה, החסרון הוא בתחילת הדרך. יש לך פער תרבותי ענק שמוביל למצב הזה, שהמדינה לא האשמה היחידה. המדינה כמובן יכולה לתמוך בעידוד ספורט ומימון לאימונים בענפים אולימפיים, מציאת כשרונות בבתי ספר ותכניות עירוניות יותר טובות וכו׳ וכו׳ וכו׳.

אבל... נחש מה? הישראלים לא רוצים להיות ספורטאים אולימפיים. מתי ראית הורים מעודדים ילדים ללכת לענפים כאלה? להורים לא אכפת כי גם הם לא מכירים את הענפים האלה. כל מה שמעניין את האנשים בארץ זה כסף, אין כסף בספורט אולימפי, נקודה. לא בארץ ולא בעולם. הכסף יבוא מחסויות או ממענקים על מדליות. במקרה הטוב יש לך שכר חודשי חביב (פחות מכל ספורט מסחרי אחר) שאפשר להתקיים ממנו בכבוד - בזמן הקריירה.

בארצות מפותחות יותר, עם הצלחה אולימפית, יש לך תרבות שמעודדת ספורט. הורים תומכים, חצי מהכיתה עושה ספורט כלשהו, אנשים מוכנים לשלם על תחרויות / מחנות אימונים / אימונים אישיים וכו׳ וכו׳ וכו׳... זה חלק מהשגרה, חברים ומשפחה באים לתחרויות שלך, תומכים ומעודדים. בארץ? שאלה ראשונה - כמה כסף יש בזה? למה אתה עושה את זה? אתה תהיה שמן / רזה / גברי / נשי / חלש / מוזר...

אני רואה את זה בזלזול שיש כלפי פאוורליפטינג בארץ (זה לא ספורט אולימפי, אבל זה ספורט כמו כל דבר אחר...) חוסר התמיכה (לא מהמדינה, אלא מהחברה) והתגובות השליליות. זה כמובן מדגם מייצב ויש עוד 1001 ענפי ספורט שהתגובות אליהן זהות.

לא קראתי את כל הכתבה, אנשים מנסים להציג את זה כאילו גל פרידמן הוא עני הומלס שמוכר אץ המדליה בשביל לקנות אוכל כי אין לו. כמו שנאמר כאן הבנאדם בונה בית בשדות ים ליד החוף אז כנראה שזה לא המצב. חשבתם שאולי פשוט מבחינתו אין לו ערך רגשי למדליה עצמה ולא אכפת לו שהחפץ הזה לא יהיה אצלו כי זה לא משנה את העובדה שהוא זכה במדליית זהב?
אני לא מבין מה אנשים מצפים? שיתנו לו קצבה חודשית של 10,000 שח לכל שארית חייו ויעודדו אותו לשבת בבית ולגרבץ?
אם באמת היו עושים את זה זה כסף שהיה הולך מהמיסים שלנו מן הסתם. מעניין כמה מאלה שחושבים שצריך "לדאוג לספורטאים אחרי פרישה" היו מעוניינים לשלם יותר מיסים בשביל המטרה הזאת

לדעתי הספורטאים בענפים השוליים צריכים לדעת למה הם נכנסים.
מקצועות הים בישראל צריכים להיות גג תחביב עד שלא תהיה תוכנית פרישה מוסדרת לספורטאים שכאלה

• פותח/ת השרשור
אנשים פורשים בגילאים צעירים. זה לא 67 שיוצאים לפנסיה. יש להם את כל החיים למצוא מקצוע ויש להם זמן לרכוש השכלה בזמן שהם מתאמנים.

לא יודע אם זה רק אני, אבל נראה בזמן האחרון שהפורום "חוזר לעצמו"...
דיונים ונושאים מעניינים וכו'
🙄
(לא הייתי פעם, אבל קראתי קצת הרבה שרשורים ישנים:79nb:)

• פותח/ת השרשור
🙄

שמח לשמוע, משתדלים 😃

🙄
איך הוא חזר לעצמו כשבכל דיון זה רק אני אתה ומאסטר ספלינטר

אם באמת היו עושים את זה זה כסף שהיה הולך מהמיסים שלנו מן הסתם. מעניין כמה מאלה שחושבים שצריך "לדאוג לספורטאים אחרי פרישה" היו מעוניינים לשלם יותר מיסים בשביל המטרה הזאת

ישראל זכתה בסך הכל רק ב-9 מדליות אולימפיות.
גם אם נשלם לכל אחד 10 אלף שקל בחודש זה יצא לכל אזרח בערך 0.01 שקל בשנה.

לא שאני חושב שצריך לעשות את זה, לדעתי המדינה לא צריכה לעודד אנשים להתחרות בספורט ברמה האולימפית.
זה דורש מהספורטאי להתחיל את זה מגיל מאוד קטן מבלי שעוד יש לו יכולת בחירה, זה דורש שעות על גבי שעות של אימונים שלא יאפשרו לו ללמוד ולעשות צבא כמו כל אחד אחר, זה דורש לקחת חומרים, וגם אחרי כל הויתורים שלקחת הסיכוי לקחת מדליה אולימפית הוא עדיין מאוד נמוך.
ישראל פועלת חכם לדעתי שהיא משקיעה בדברים החשובים באמת, לא סתם אנחנו אומת הסטארטאפ ו-25% מפרסי הנובל הם של יהודים.
ישראל צריכה לעודד אנשים לעשות ספורט, לא להתחרות בספורט ולשאוף לעשות מזה קריירה.

גם אם נשלם לכל אחד 10 אלף שקל בחודש זה יצא לכל אזרח בערך 0.01 שקל בשנה
במקרה של ישראל כן, אבל התכוונתי באוםן עקרוני שלדעתי זה לא נכון שהמדינה (כלומר משלמי המיסים) תממן אותם.
לגבי שאר הדברים, יש משהו בדבריך

• פותח/ת השרשור
גם אם נשלם לכל אחד 10 אלף שקל בחודש זה יצא לכל אזרח בערך 0.01 שקל בשנה.

לא שאני חושב שצריך לעשות את זה, לדעתי המדינה לא צריכה לעודד אנשים להתחרות בספורט ברמה האולימפית.
זה דורש מהספורטאי להתחיל את זה מגיל מאוד קטן מבלי שעוד יש לו יכולת בחירה, זה דורש שעות על גבי שעות של אימונים שלא יאפשרו לו ללמוד ולעשות צבא כמו כל אחד אחר, זה דורש לקחת חומרים, וגם אחרי כל הויתורים שלקחת הסיכוי לקחת מדליה אולימפית הוא עדיין מאוד נמוך.
ישראל פועלת חכם לדעתי שהיא משקיעה בדברים החשובים באמת, לא סתם אנחנו אומת הסטארטאפ ו-25% מפרסי הנובל הם של יהודים.
ישראל צריכה לעודד אנשים לעשות ספורט, לא להתחרות בספורט ולשאוף לעשות מזה קריירה.
ההצעה לשלם קצבה חודשית היא על מנת לשפר את מספר מקבלי המדליות, נגיד וזו תהיה הצלחה מסחררת וכל אוליפיאדה נביא 5-10 מדליות, אתה תקבל הרבה מאוד מקבלים קצבאות... זה עדיין לא ישפיע על הכיס שלי ושלך. אבל השאלה היא האם זו הדרך שנוכל לשפר את הספורט האולימפי בארץ.

משהו שאתה מפספס כאן, זה שמדליות אולימפיות והצלחה בספורט ברמה בינ״ל - משפרת את רמת ההשתתפות בספורט. אנשים / ילדים צופים באולימפיאדה ומקבלים השראה, נרשמים לחוג / ספורט, שולחים את הילדים שלהם וכו׳. ככל שיש יותר משתתפים בספורט - אתה מקבל יותר עילויים (אחרת איך נגלה אותם?) שיזכו ביותר מדליות והנה הביצה והתרנגולת. כולם מרוצים.

בחיים שלך אל תתקן אותי בטעות מכוונת.

ספלינטר זה יותר מכובד
0__05a7c902286c0e.jpg

שמח לשמוע, משתדלים 😃

משתדלים? חירבתם את הפורום במו ידיכם עיי ניהול יתר שכלל באנים לאנשים שכתבו דברים "לא יפים ):" ונעילת פוסטים תוססים כשכל התכלית היא להראות דריכת רגל של "ניהול" , תעשה טובה ואל תכתוב משתדלים, הנזק נעשה ומה שיש פה זה חרחורי הגסיסה של מה שהיה פעם קהילה רצינית ועשירה, היום מה שנשאר היא פלטפורמה בה אנשים חדשים יכולים לשאול מה התרגיל הכי טוב ליד קידמית, לקבל תיקון לתפריט שלהם וביי.

משתדלים? חירבתם את הפורום במו ידיכם עיי ניהול יתר שכלל באנים לאנשים שכתבו דברים "לא יפים ):" ונעילת פוסטים תוססים כשכל התכלית היא להראות דריכת רגל של "ניהול" , תעשה טובה ואל תכתוב משתדלים, הנזק נעשה ומה שיש פה זה חרחורי הגסיסה של מה שהיה פעם קהילה רצינית ועשירה, היום מה שנשאר היא פלטפורמה בה אנשים חדשים יכולים לשאול מה התרגיל הכי טוב ליד קידמית, לקבל תיקון לתפריט שלהם וביי.
וואו אחי... כל כך הרבה נגד בלי שום מילה על הטוב שהם עושים? אולי המטרה של הפורום זה לא קבוצה של 50 איש אלא עזרה יותר כללית ומידע אמיתי לציבור יותר רחב? (לא אומר שלא חשובה ה"משפחתיות" וכו', וזה דבר שאני חושב שגם זה לאט מתפתח.)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית