הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחפש המלצות למאכלים עם יחס טוב של חלבון:מחיר

SaarNa

משתמש מתחיל
14
3
נק' מוניטין:
3
14
3
אהלן חבר'ה,

אז כמו שהכותרת אומרת, אני סטודנט ומחפש מאכלים שהם הכי 'bang for the buck'.
שוקל 80~ קילו על 1.72, מתאמן ותיק, משמע שאני רוצה להכניס בסביבות ה-150 גרם חלבון ליום, מבלי לקרוע את הכיס ומבלי לאכול ג'אנק.
נגיד, הצצתי בהשוואות מחירים בסופר וראיתי שעוף טרי שלם מחולק עולה חצי מהמחיר של שניצל, והמחשבה של לקחת חצי עוף לעבודה ממש לא שוברת לי את הלב.
אבקת חלבון גם לא נפסלת בתור "ארוחת ביניים", בשביל להשלים פינה, מהמחשבה שטונה עולה פי 2 בערך מסקופ.
אז אם יש אנשים שעשו עם עצמם חישובים שכאלה של מה הכי כלכלי - אשמח מאוד לשמוע.
אציין שוב שהדגש הוא על מוצרים עם חלבון, כי פחמימות פושטיות יש לי במימון ההורים, אבל את הנטל של החלבון אני לא אפיל עליהם, לא לעניין בהתחשב בכמויות שאני צורך.

אבקת חלבון
חזה עוף
קינואה במקום אורז לבן (פי 2 חלבון מבאורז)
פתיתים בתוספת חלבון של אסם
יוגורט חלבון (20 גרם) של יופלה או דנונה
קוטג'
טונה
קטניות (חומוס, אפונה, שועית, עדשים..)

סהר שלום.
הכי זול אבקת חלבון. אבקת חלבון של גל אור עולה 180 שקלים שזה 2.60 למנת הגשה.
אחר כך זה ביצה. הערך הביולוגי של חלבון הביצה הוא 100 נקודות (כולל הצהוב כמובן) וכל החלבונים הם בהשוואה לביצה.
בכל מקרה תעדיף תמיד חלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוה על פני חלבונים מהצומח.
טיפ חשוב הוא לצרוך גבינות שעשירות בקזאין (או חלבון קזאין) לפני השינה. ככה תפרק פחות שריר בלילה ותחסוך בחלבון.😃

סהר שלום.
הכי זול אבקת חלבון. אבקת חלבון של גל אור עולה 180 שקלים שזה 2.60 למנת הגשה.
אחר כך זה ביצה. הערך הביולוגי של חלבון הביצה הוא 100 נקודות (כולל הצהוב כמובן) וכל החלבונים הם בהשוואה לביצה.
בכל מקרה תעדיף תמיד חלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוה על פני חלבונים מהצומח.
טיפ חשוב הוא לצרוך גבינות שעשירות בקזאין (או חלבון קזאין) לפני השינה. ככה תפרק פחות שריר בלילה ותחסוך בחלבון.😃
טיפ חשוב - לך תתעדכן לפני שאתה עונה פה על שאלות כי לפי התשובות שלך אתה עדיין חיי על פי מיתוסים.

אם המחיר של האבקת חלבון 180 שקלים כפי שגיא אומר אז זה וחזה עוף הם המקורות חלבון הכי זולים.
חזה עוף שלם לפחות אצלנו בצפון אפשר למצוא הרבה פעמים מבצעים של 5 קילו ב 100, כלומר 2 שקלים ל 20-22 גרם חלבון. אז אם אתה קצר בכסף, תקנה חזה עוף שלם ובבית תחתוך ותכין איך שבא לך, או שתכין אותו שלם ותאכל, שזה מה שאני עשיתי בתור סטודנט לפעמים.

טיפ חשוב - לך תתעדכן לפני שאתה עונה פה על שאלות כי לפי התשובות שלך אתה עדיין חיי על פי מיתוסים.
אני לא חושב שזה מיתוס. זה בדיוק העניין שדיברתי עליו איתך באותו דיון על קזאין לארוחת הבוקר.
כשבגוף אין אנגיה זמינה מאוכל הוא לוקח אותה מתאי שומן ושריר. לכן חשוב במסה תמיד להיות במצב שיש אנרגיה זמינה בגוף מאוכל (חלבונים) ע"מ שהגוף לא ייפרק תאי שריר. ומכאן, שבשינה אנחנו לא אוכלים הרבה שעות ויתכן שיגמרו מאגרי האנרגיה ממזון בגוף, ולכן ממליצים לצרוך חלבון קזאין לפני שינה בגלל הפירוק האיטי שלו שימנע מהגוף לפרק תאי שריר בזמן השינה.

אני לא חושב שזה מיתוס. זה בדיוק העניין שדיברתי עליו איתך באותו דיון על קזאין לארוחת הבוקר.
כשבגוף אין אנגיה זמינה מאוכל הוא לוקח אותה מתאי שומן ושריר. לכן חשוב במסה תמיד להיות במצב שיש אנרגיה זמינה בגוף מאוכל (חלבונים) ע"מ שהגוף לא ייפרק תאי שריר. ומכאן, שבשינה אנחנו לא אוכלים הרבה שעות ויתכן שיגמרו מאגרי האנרגיה ממזון בגוף, ולכן ממליצים לצרוך חלבון קזאין לפני שינה בגלל הפירוק האיטי שלו שימנע מהגוף לפרק תאי שריר בזמן השינה.
אמרתי לך אתה יכול לא להסכים איתי בכלום. יש מחקרים ויש את הדעה שלך. מעדיף להקשיב למחקרים והמחקרים אומרים שכל עוד אתה מכניס כמות מספקת של חלבון, זה לא משנה מיי גבינה או קזאין או חלב או ביצה ספיגה מהירה או איטית.. אגיד לך יותר מזה - גם אם תאכל ארוחה אחרונה ב 21.00 בלילה למשל, ואז תקום בבוקר ולא תאכל עד הצהריים, לא יהיה שום פירוק ולא כלום. אז כן, אתה חיי במיתוסים.

נערך לאחרונה:
אמרתי לך אתה יכול לא להסכים איתי בכלום. יש מחקרים ויש את הדעה שלך. מעדיף להקשיב למחקרים והמחקרים אומרים שכל עוד אתה מכניס כמות מספקת של חלבון, זה לא משנה מיי גבינה או קזאין או חלב או ביצה ספיגה מהירה או איטית.. אגיד לך יותר מזה - גם אם תאכל ארוחה אחרונה ב 21.00 בלילה למשל, ואז תקום בבוקר ולא תאכל עד הצהריים, לא יהיה שום פירוק ולא כלום. אז כן, אתה חיי במיתוסים.
זה מה שהמחקרים אומרים? או יותר בקטע של עיקר וטפל?

בבקשה, מבוסס מחקרית:
מהם מקורות טובים לחלבון - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

פסקה שלישי תחת הכותרת המחקר של Boirie:
כמו כן, בעקבות המחקר החלו להגיע המלצות כמו זה שכדאי לקחת חלבון מי גבינה דבר ראשון בבוקר כדי לקבל חומצות אמינו לדם במהירות האפשרית. כדאי לציין שזה לא בדיוק נכון וזה יכול באמת לבלבל. כמו שנראה בגרף שהראנו בהקדמה בתחילת המאמר, גם מי גבינה וגם קזאין מופיעים בדם בערך באותו הזמן. מה שכן, מהרגע שהם מופיעים, חלבון מי הגבינה מעלה את רמת חומצות האמינו מהר יותר. המלצה נוספת שיצאה היא שכדאי לקחת חלבון קזאין לפני השינה כדי לספק חומצות אמינו בזמן השינה וכך למנוע פירוק שריר.

הנה עוד:
יתרונות חלבון הקזאין וצריכתו לפני השינה: אמינו שופ

מדוע חשוב לצרוך חלבון לפני השינה - טבע בריא

יפה שהבאת מחקרים שאפילו לא טרחת לקרוא אבל אזרום איתך.

א. שני האתרים האחרונים שהבאת לא רלוונטים. למה? כי אין להם אפילו רפרנס. גם אני יכול לרשום אחלה מאמר על איזה נושא מסויים ככה שלא אתייחס אליהם אפילו.

ב. רשום לך בפירוש ואני מצטט ״באותו מחקר, המשתתפים קיבלו מנות של חלבון ממקור קזאין או מנות חלבון ממקור מי גבינה, שני סוגי חלבונים אלו נמצאים גם בחלב”. ככה שאם נלך לפי הטענה שלך, אתה בכל מצב מכניס חלבון קזאין לגוף במשך כל היום ככה שהאבקה עצמה אינה רלוונטית על כמה וכמה אם אתה משלים את כל החלבון במשך היום.

ג.״מנות החלבון ניתנו למשתתפים לאחר צום לילי ללא כל תוספות (פחמימות או שומן). פרטים אלו חשובים למחקר מסוג זה מכיוון שמרכיבים תזונתיים אחרים פרט לאותו חלבון יכולים היו להשפיע על תוצאות המחקר״.

״אחת הבעיות במחקר הנ"ל, הוא שהחלבון ניתן לנבדקים בלי שום מזון אחר (פחמימות או שומן) וניתן להם אחרי שהם צמו בלילה. כמובן שהמחקר גם לא כלל שום סוג של אימונים (שיכולים לשנות את הצורה שבה הגוף משתמש בחלבון).
״לכן, בכנות, התוצאות בקשר למי גבינה או קזאין במחקר הזה הן לא טובות מסיבה זו (וסיבות נוספות).״

בנוסף לכל זה:
״חשוב לציין גם, שבשני המחקרים המקוריים, כמויות החלבון שניתנו בקבוצות מי הגבינה והקזאין לא היו זהות. קבוצת הקזאין קיבלה מעט יותר חלבון וזה אולי מסביר את היתרון ברמת החלבון.״

הייתי ממשיך את הדיון אם הוא היה ברוח טובה, אבל אתה לא מפסיק לקטול ולדבר מסריח, אז אין לי עצבים.
ואגב, קראתי את שלושת המאמרים שצירפתי במלואם.

הייתי ממשיך את הדיון אם הוא היה ברוח טובה, אבל אתה לא מפסיק לקטול ולדבר מסריח, אז אין לי עצבים.
ואגב, קראתי את שלושת המאמרים שצירפתי במלואם.

אני מנהל איתך דיון רגיל. מה אתה רוצה שאשים סמיילי מחייך בכל סוף משפט?! פשוט מאוד לפי התגובה שלך לא נראה בכלל שקראת את המאמר של קילוגרם ועשית העתק הדבק בכזה ביטחון. תעשה חיפוש בפורום, אתה תראה את אותה התשובה שקיבלת ממני. ההתעסקות בספיגה פשוט מיותרת נקודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית