הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקר - מתלבט בין 2 אפשרויות

JustJokes

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אני בן 23, כרגע שוקל 74 ק"ג, 1.76 מטר, עם בערך 20%~ שומן (מסת שריר לא גבוהה).

לפני שבועיים, שקלתי 77 ק"ג, כלומר הורדתי בערך 3 ק"ג בשבועיים האחרונים, רק מתזונה נכונה וריצות (רץ יום כן יום לא, בערך 6-7 ק"מ).

קראתי מאמר לאחרונה, שאימון אירובי אינטנסיבי ודיאטה, עלולים לגרום לאיבוד מסת שריר גדולה.

לכן נרשמתי למכון כושר היום, ואני מתבלט בין שתי אפשרויות (הרשומות בסקר).

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא,
תודה.

נערך לאחרונה:
לדעתי לא כדאי לך להתחיל מחיטוב.
חיטוב זו עבודה מאוד קשה, הייתי אומר אפילו שכרוכה בסבל מבחינת תזונה, למרות שזה כמובן תלוי כמה ברצינות אתה לוקח את זה. אם תתחיל בחיטוב ותרד נניח ל- 10-15 אחוז שומן, ואז תתחיל מסה אתה תאגור שוב שומן וכל הסבל שעברת כדי להוריד את השומן היה לשווא.
מנגד, אם תתחיל במסה, תיהיה במאזן חיובי לא גדול או אפילו במאזן ניטרלי (כי יש לך אחוז שומן קצת גבוה), אתה אולי תעלה קצת באחוזי השומן, אבל אחר כך כשתעשה חיטוב אתה תקבל תוצאות יותר מספקות.
בקיצור, לדעתי אם תתחיל במסה אתה תקבל תוצאות טובות יותר בפחות זמן ופחות סבל.

• פותח/ת השרשור
האם למי שיש מסת שריר נמוכה (מתאמנים מתחילים), יש אפשרות להעלות את אחוז מסת השריר בעזרת אימוני כח אפילו בזמן חיטוב?

לדעתי לא כדאי לך להתחיל מחיטוב.
חיטוב זו עבודה מאוד קשה, הייתי אומר אפילו שכרוכה בסבל מבחינת תזונה, למרות שזה כמובן תלוי כמה ברצינות אתה לוקח את זה. אם תתחיל בחיטוב ותרד נניח ל- 10-15 אחוז שומן, ואז תתחיל מסה אתה תאגור שוב שומן וכל הסבל שעברת כדי להוריד את השומן היה לשווא.
מנגד, אם תתחיל במסה, תיהיה במאזן חיובי לא גדול או אפילו במאזן ניטרלי (כי יש לך אחוז שומן קצת גבוה), אתה אולי תעלה קצת באחוזי השומן, אבל אחר כך כשתעשה חיטוב אתה תקבל תוצאות יותר מספקות.
בקיצור, לדעתי אם תתחיל במסה אתה תקבל תוצאות טובות יותר בפחות זמן ופחות סבל.

0 היגיון, פשוט 0 היגיון במה שאמרת.

- אם הוא ירד את השומן אז שהוא יעשה מסה הכל יהיה לשווא? יש לך מושג איך תהליך ''מסה'' עובד בכלל? לא יושבים בבית ואוכלים בורקסים.
- חיטוב זו עבודה קשה מאוד? אז צריך להתחמק מעבודה קשה כדי לעשות משהו פחות יעיל? כיף לזלול אז יאלא בלאגן?
- מנגד מה? עזוב את זה שעל א.ש גבוה פחות יעיל לבנות מסת שריר, הוא יצטרך לעשות חיטוב סופר ארוך (הרבה יותר קשה מההתחלתי)

לגבי השורה התחתונה : תוצאות יותר טובות? פחות סבל? פחות זמן? טעות טעות וטעות.
פותח האשכול, חיטוב כמובן אין כאן שאלה, בגלל שאתה מתחיל אתה אולי תבנה קצת מסת שריר וגם תרד בא.ש, שתהיה מתחת ל15 א.ש רק אז תחשוב
על להתחיל מסה במצב הזה.
האם למי שיש מסת שריר נמוכה (מתאמנים מתחילים), יש אפשרות להעלות את אחוז מסת השריר בעזרת אימוני כח אפילו בזמן חיטוב?

כן. למרות שהתוצאות הרציניות יבואו ברגע שתתחיל מסה (אחרי החיטוב)

0 היגיון, פשוט 0 היגיון במה שאמרת.

- אם הוא ירד את השומן אז שהוא יעשה מסה הכל יהיה לשווא? יש לך מושג איך תהליך ''מסה'' עובד בכלל? לא יושבים בבית ואוכלים בורקסים.
- חיטוב זו עבודה קשה מאוד? אז צריך להתחמק מעבודה קשה כדי לעשות משהו פחות יעיל? כיף לזלול אז יאלא בלאגן?
- מנגד מה? עזוב את זה שעל א.ש גבוה פחות יעיל לבנות מסת שריר, הוא יצטרך לעשות חיטוב סופר ארוך (הרבה יותר קשה מההתחלתי)

לגבי השורה התחתונה : תוצאות יותר טובות? פחות סבל? פחות זמן? טעות טעות וטעות.
פותח האשכול, חיטוב כמובן אין כאן שאלה, בגלל שאתה מתחיל אתה אולי תבנה קצת מסת שריר וגם תרד בא.ש, שתהיה מתחת ל15 א.ש רק אז תחשוב
על להתחיל מסה במצב הזה.

כן. למרות שהתוצאות הרציניות יבואו ברגע שתתחיל מסה (אחרי החיטוב)

א. אתה לא חייב להסכים איתי, מובן לחלוטין. אבל אל תזלזל.

ב. אני מדבר מהניסיון שלי, שכן יש לי ניסיון במסה ובחיטוב. אני חושב שבמסה אפשר יותר להרפות את משטר התזונה ויותר להרשות לעצמך. לא נורא אם תוכל עוד 500 קלוריות במסה. לעומת זאת, בחיטוב זה משמעותי והמשטר צריך להיות יותר קפדני בשביל לקבל תוצאות וגם כדי לא לאבד שריר או כמה שפחות.

ג. חד משמעית יותר יעיל לעשות מסה ואז חיטוב ולא להפך. גם ב50 וגם ב5 אחוז שומן. אחוזי השומן לא קשורים ליעילות של בניית שריר. ואם כבר אז בדיוק להפך ממה שאמרת, כי כשיש בגוף הרבה שומן, אז גם שהוא קטבולי הוא לא מאבד שריר אלא שורף שומן.

א. אתה לא חייב להסכים איתי, מובן לחלוטין. אבל אל תזלזל.

ב. אני מדבר מהניסיון שלי, שכן יש לי ניסיון במסה ובחיטוב. אני חושב שבמסה אפשר יותר להרפות את משטר התזונה ויותר להרשות לעצמך. לא נורא אם תוכל עוד 500 קלוריות במסה. לעומת זאת, בחיטוב זה משמעותי והמשטר צריך להיות יותר קפדני בשביל לקבל תוצאות וגם כדי לא לאבד שריר או כמה שפחות.

ג. חד משמעית יותר יעיל לעשות מסה ואז חיטוב ולא להפך. גם ב50 וגם ב5 אחוז שומן. אחוזי השומן לא קשורים ליעילות של בניית שריר. ואם כבר אז בדיוק להפך ממה שאמרת, כי כשיש בגוף הרבה שומן, אז גם שהוא קטבולי הוא לא מאבד שריר אלא שורף שומן.

בורות.

כן. ואפילו את מסת השריר המוחלטת. (לא רק את החלק היחסי שלה).

אם אתה עוד רוצה לרדת במשקל:
סע על איזו תכנית מתחילים בסיסית, ותתקדם בה לפי הפרוטוקול. כשזה כבר לא עובד - תתחיל להוסיף יותר ויותר קלוריות בהתאם.

• פותח/ת השרשור
תודה לכל התגובות,
אז להבנתי, מה שעדיף כרגע לעשות זה להמשיך את החיטוב עם שילוב של אירובי ואימוני כח ולהוריד אחוזי שומן (ולקוות שגם מסת השריר תעלה קצת).

אחרי זה, אם ארצה להעלות את מסת השריר, אצטרך להתחיל תכנית מסה.

נערך לאחרונה:
תודה לכל התגובות,
אז להבנתי, מה שעדיף כרגע לעשות זה להמשיך את החיטוב עם שילוב של אירובי ואימוני כח ולהוריד אחוזי שומן (ולקוות שגם מסת השריר תעלה קצת).

אחרי זה, אם ארצה להעלות את מסת השריר, אצטרך להתחיל תכנית מסה.
מה הסיבה שלשמה אתה עושה אירובי?

לשרוף שומנים ולרדת במשקל כמו שעשיתי עד עכשיו.
למה, אני לא אמור לעשות אירובי?
אתה יכול...אבל אתה יכול גם שלא...

כדי לרדת במשקל אתה צריך להיות בגירעון קלורי, וזה פחות משנה אם השקעתאאותן באירובי, או אם מנעת את הכנסתן בכך שאכלת פחות.

בנוסף, לאירובי עלול להיות אפילו אפקט הפוך:

-הגברת תחושת רעב. (ובתורה: פיצוי באכילת יתר).

-התשה, שגוררת התנהגות "שקטה" (ההפך מלהיות היפראקטיבי) - שעלולה למנוע מהגוף שלך לשרוף קלוריות שהיית שורף לאורך היום אם לא היית רץ.

*לאירובי יש יתרונות בריאותיים אחרים, אבל בגדול - הכי בסיסי לבקר את הירידה שלך, בראש ובראשונה - על ידי תזונה. (אז אם רק ירידה במשקל מעניינת אותך, אתה בכלל לא חייב לעשות אירובי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית