הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות להמשך

מתעניין

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום חברים,

אני רגע מעדיף להתחיל ברקע קצר על עצמי שאולי יהיה נוח יותר לכם לענות לי, אם בכלל. מתנצל מראש על החפירה.
אני בן 25 ואת עולם החדר כושר התחלתי להכיר בגיל 20(עד אז הייתי טוב בריצה וזה היה עיקר היכולת שלי). בגיל 22 הכרתי מאמן שאני סומך עליו ממש והוא באמת תותח אמיתי ולא רק שהוא בנה לי תכניות אלא לימד אותי והיה הכי קפדן בכל מה שקשור לטכניקה לתרגילים המורכבים. כיוון שהיינו גם סוג של חברים, אז שילמתי לו סכומים מאוד נמוכים (למרות שהרגשתי מזה לא נעים, כי הוא היה משקיע בי לא מעט זמן). את התכניות הוא בנה לי כל פעם בהתאם להתקדמות שלי ואיתו הגעתי לשיאים אישיים ושהייתי קרוב ממש למטרות שלי, אכזבתי את עצמי והיה לי הפסקה לחודש מאימונים שדפקה אותי יחסית. עברתי לעיר אחרת אבל המשכנו להיות בקשר ומרחוק הוא היה עדיין המאמן שלי ומדי פעם הייתי מגיע להתאמן איתו לשפר עוד קצת טכניקה ושוב משלם ממש מעט.
למה אני כותב את כל זה ומציין את עניין הכסף: יצא לי שכמעט שנה לא התאמנתי באופן סדור, כל פעם חזרתי לשגרת אימונים ואחרי חודש הפסקתי בגלל סיבות שונות וכאלה ונוצר מצב שעכשיו אני חוזר לעצמי לשגרת אימונים בתקווה שהיא תמשיך לאורך זמן. הבעיה היא שאני סטודנט ואני לא רוצה להתייעץ איתו שוב ועוד הפעם לקחת אותו בתור מאמן מהסיבה שאפילו את המעט כסף שהייתי משלם לו אין לי כרגע להוציא את זה על זה. (פעם אחרונה שהסברתי לו שאני קצר בכסף הוא רצה לעשות לי בחינם, אבל מתנצל אני לא רוצה להרגיש שאני חייב למישהו וזה גורם לי לתחושה רעה כי זאת העבודה שלו ואני לא משלם עליה!)
לכן לגבי תכנית חזרה לשגרה אני משתמש במשהו שהוא בנה לי לפני תקופה וזה יהיה רלוונטי לפחות להתחלה, רק לחזור למשקלי עבודה סבירים עבורי.
אז לכן אני כותב כאן כדי להיעזר בכם, בחבר'ה שמבינים ויכולים לקשר אותי למאמרים מתאימים וכאלה. אני אוהב את תחום הpowerlifting אבל גם לא מחפש להרים משקלים תחרותיים (אני שוקל כרגע 65 ק"ג וגובה 176 ס"מ) אלא עד פי 2 במשקלים של סקוואט ודדליפט. אבל מצד שני אני גם מאוד אוהב את כל מה שקשור לתרגילים של שרירי ליבה וכוח בפלג גוף עליון למשל דגל ועליות כוח.
כל מה שמצאתי באתר kilogram זה מאמרים ותכניות שקשורות יותר לpower/weightlifting ולא ממש מצאתי משהו המקשר גם לתרגילים כאלה.
לכן אני רוצה להיעזר בכם ולמצוא משהו שאיתו אוכל לשלב גם את תחום המשקלים הגבוהים עם מספר חזרות נמוך ומצד שני גם את תחום שרירי הליבה וסיבולת שריר שאוכל לבצע מספר חזרות יחסית רב על מנת לעשות עליות כוח. וגם לרוץ למרחקים בינוניים כמו 10 ק"מ בקצב סביר. (אבל תכנית ריצה אני פחות צריך-יש לי קצת עוד ידע מהעבר).
תודה לכל העוזרים!

ברוך הבא לפורום, הייעוץ מחברי הפורום פה חינם (יש אופציה לייעוץ אישי אם תרצה)

כעיקרון אני הייתי ממליץ לשלב ss עם תרגילים שאתה אוהב כמו שציינת בצורה נבונה

בקצרה
שלוש פעם בשבוע
Squat 3x5
Bench/Press 3x5
Deadlift 1x5 / Pull Ups 3xmax

פעם אתה עושה לחיצת חזה פעם לחיצת כתפיים ותוסיף בסוף אימון את התרגילים שאתה אוהב לא בהגזמה

אני הייתי עושה ביום של הבנץ עליות כוח נניח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית