הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשכול חדש תפריט חיטוב אחרי שינויים

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
טוב במקום לחפור כל פעם בעוד הודעה ועוד הודעה באשכול הקודם אמרתי לפתוח אשכול חדש מרוכז עם כל השינויים אחרי שבוע בחיטוב, ניסיתי ללמוד ולקרוא כל מני דברים ולזה הגעתי בינתיים.
התחלתי חיטוב מיום ראשון שעבר, עשיתי בדיקה לא הכי טובה של המשקל, מהיום אני אתחיל לבדוק בדיוק על הבוקר, בכל מקרה ביום ראשון שעבר בחד"כ בסביבות 7 בערב שקלתי 74.7, יום ראשון הזה שקלתי 74.2 עם אותו תפריט אוכל, יודע שזה לא מדויק בכלל אבל לא משנה מהיום אני אבדוק בדיוק.
בקיצור-
טוב אחרי שבוע בחיטוב עם הרבה שינויים בתפריט הגעתי לתפריט שמתאים בול מבחינת ערכים.
שוקל 74 קילו
גובה 174

לפי החישובים והכל אני צריך אחרי גירעון קלורי של 500 קלוריות:
1800 קלוריות ביום
120 גרם חלבון (לפי 1.5 לקילו) (480 קלוריות)
60 גרם שומן (540 קלוריות)
195 גרם פחמימה (780 קלוריות)

* ראיתי בכל מני מקומות המלצות לא לאכול פחמימות בכלל בבוקר אלא רק כמה שעות אחרי, יש לזה ביסוס? מישהו יודע אם זה באמת משנה?
הטענה שלהם היא שבלילה שורפים את המאגרים משהו כזה, ואם לא מכניסים על הבוקר פחמימה זה מעודד שריפת שומן.
אז קודם כל האם זה נכון?

כרגע אני אוכל בבוקר 4 פרוסות לחם עם חצי גביע קוטג'

כמה שעות אחר כך אני אוכל סלט עם חצי גביע קוטג' וטונה במים.

אחרי כמה שעות 100 גרם אורז ו100 גרם פילה עוף מאמא עוף

ואז בערב סביבות 8 אני אוכל 200 גרם אורז, 200 גרם בשר טחון מבושל וסלט.

מה דעתכם על התפריט? יודע שזה לא מגוון מדי ולחם זה לא הכי מומלץ אבל אם זה יוצא בול בערכים וזה מתאים ליום יום שלי לא כדאי ככה?
xn5aty.jpg

עוד דבר הכנתי גם תפריט ליום שבת שזה יום שאני אוכל בו קצת שונה, יודע שחומוס זה לא הכי טוב לחיטוב כי זה המון קלוריות אבל נראה לי שסידרתי תפריט סבבה ליום הזה:
2hehwf7.png

נוח לך? נכנס לך בערכים? טעים לך? לבריאות. זה לא משנה מה תאכל, הכי חשוב זה שתיהיה במאזן קלורי שלילי, שיהיה מספיק חלבון ושומן וכל השאר פחמימה.

• פותח/ת השרשור
נוח לך? נכנס לך בערכים? טעים לך? לבריאות. זה לא משנה מה תאכל, הכי חשוב זה שתיהיה במאזן קלורי שלילי, שיהיה מספיק חלבון ושומן וכל השאר פחמימה.
ולגבי הפחמימה על הבוקר? יש לזה ביסוס?

אין שום בעיה. אם אתה מרגיש טוב ונהנה מהאוכל אז זה הכי טוב.

אתה לא צורך שום אוכל שהוא באמת בעייתי על בסיס קבוע.

• פותח/ת השרשור
טוב משהו די מוזר לא בטוח למה זה ככה,
התחלתי לעשות שקילה כל יום בבוקר מיום שני שעבר, ויצא שאני אותו משקל כאילו הייתה ירידה וחזרתי.
אין חריגות בכמויות אוכל, לא אוכל דברים שלא בתפריט, לא שותה מתוק רק מים/נס קפה וקפה שחור.
29.10 שוקל 73.2
30.10 שוקל 73.1
31.10 שוקל 73
1.11 שוקל 72.6
2.11 שוקל 72.6
3.11 שוקל 73.1
4.11 שוקל 73.1
יוצא שבשבוע הזה לא ירדתי בכלל אולי 100 גרם, הגיוני?
התפריט למעלה בתמונות לא חרגתי מזה בכלום

תלך על פי ממוצע שבועי, לא נטו יום ראשון פחות יום שבת.

אם אחרי שבועיים אתה לא יורד - משמע שאתה לא בגרעון, תוריד קצת קלוריות.

• פותח/ת השרשור
תלך על פי ממוצע שבועי, לא נטו יום ראשון פחות יום שבת.

אם אחרי שבועיים אתה לא יורד - משמע שאתה לא בגרעון, תוריד קצת קלוריות.
לא ללכת לפי כל שבוע נגיד לרדת סביבות החצי קילו?
אגב היום בבוקר נשקלתי 72.8 ויום שני שעבר הייתי 73.2, לא ללכת לפי זה שירדתי 400 גרם?

ועוד שאלה, עם הזמן אני יורד במשקל, לחשב ערכים לפי המשקל החדש? או להמשיך באותו תפריט אותן קלוריות כל עוד יורד במשקל?
סתם דוגמא כששקלתי 74 קילו הייתי צריך 148 גרם חלבון (כפול מהמשקל), אז נגיד ב72 קילו לצרוך 144 גרם? וקנ"ל על סך הקלוריות היומי, להוריד לפי המשקל החדש?
אם כל עוד יורד במשקל להשאר אותו דבר, כשיוצא שאני לא יורד, להוריד מהפחמימות? עד איזה גבול בערך? כי כרגע אני גם ככה קצת פחות מהפחמימה שאני צריך, אני 142 ואני צריך 195 ככה יצא לי בתפריט הזה כבר שבועיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית