טוב במקום לחפור כל פעם בעוד הודעה ועוד הודעה באשכול הקודם אמרתי לפתוח אשכול חדש מרוכז עם כל השינויים אחרי שבוע בחיטוב, ניסיתי ללמוד ולקרוא כל מני דברים ולזה הגעתי בינתיים.
התחלתי חיטוב מיום ראשון שעבר, עשיתי בדיקה לא הכי טובה של המשקל, מהיום אני אתחיל לבדוק בדיוק על הבוקר, בכל מקרה ביום ראשון שעבר בחד"כ בסביבות 7 בערב שקלתי 74.7, יום ראשון הזה שקלתי 74.2 עם אותו תפריט אוכל, יודע שזה לא מדויק בכלל אבל לא משנה מהיום אני אבדוק בדיוק.
בקיצור-
טוב אחרי שבוע בחיטוב עם הרבה שינויים בתפריט הגעתי לתפריט שמתאים בול מבחינת ערכים.
שוקל 74 קילו
גובה 174
לפי החישובים והכל אני צריך אחרי גירעון קלורי של 500 קלוריות:
1800 קלוריות ביום
120 גרם חלבון (לפי 1.5 לקילו) (480 קלוריות)
60 גרם שומן (540 קלוריות)
195 גרם פחמימה (780 קלוריות)
* ראיתי בכל מני מקומות המלצות לא לאכול פחמימות בכלל בבוקר אלא רק כמה שעות אחרי, יש לזה ביסוס? מישהו יודע אם זה באמת משנה?
הטענה שלהם היא שבלילה שורפים את המאגרים משהו כזה, ואם לא מכניסים על הבוקר פחמימה זה מעודד שריפת שומן.
אז קודם כל האם זה נכון?
כרגע אני אוכל בבוקר 4 פרוסות לחם עם חצי גביע קוטג'
כמה שעות אחר כך אני אוכל סלט עם חצי גביע קוטג' וטונה במים.
אחרי כמה שעות 100 גרם אורז ו100 גרם פילה עוף מאמא עוף
ואז בערב סביבות 8 אני אוכל 200 גרם אורז, 200 גרם בשר טחון מבושל וסלט.
מה דעתכם על התפריט? יודע שזה לא מגוון מדי ולחם זה לא הכי מומלץ אבל אם זה יוצא בול בערכים וזה מתאים ליום יום שלי לא כדאי ככה?
עוד דבר הכנתי גם תפריט ליום שבת שזה יום שאני אוכל בו קצת שונה, יודע שחומוס זה לא הכי טוב לחיטוב כי זה המון קלוריות אבל נראה לי שסידרתי תפריט סבבה ליום הזה:
התחלתי חיטוב מיום ראשון שעבר, עשיתי בדיקה לא הכי טובה של המשקל, מהיום אני אתחיל לבדוק בדיוק על הבוקר, בכל מקרה ביום ראשון שעבר בחד"כ בסביבות 7 בערב שקלתי 74.7, יום ראשון הזה שקלתי 74.2 עם אותו תפריט אוכל, יודע שזה לא מדויק בכלל אבל לא משנה מהיום אני אבדוק בדיוק.
בקיצור-
טוב אחרי שבוע בחיטוב עם הרבה שינויים בתפריט הגעתי לתפריט שמתאים בול מבחינת ערכים.
שוקל 74 קילו
גובה 174
לפי החישובים והכל אני צריך אחרי גירעון קלורי של 500 קלוריות:
1800 קלוריות ביום
120 גרם חלבון (לפי 1.5 לקילו) (480 קלוריות)
60 גרם שומן (540 קלוריות)
195 גרם פחמימה (780 קלוריות)
* ראיתי בכל מני מקומות המלצות לא לאכול פחמימות בכלל בבוקר אלא רק כמה שעות אחרי, יש לזה ביסוס? מישהו יודע אם זה באמת משנה?
הטענה שלהם היא שבלילה שורפים את המאגרים משהו כזה, ואם לא מכניסים על הבוקר פחמימה זה מעודד שריפת שומן.
אז קודם כל האם זה נכון?
כרגע אני אוכל בבוקר 4 פרוסות לחם עם חצי גביע קוטג'
כמה שעות אחר כך אני אוכל סלט עם חצי גביע קוטג' וטונה במים.
אחרי כמה שעות 100 גרם אורז ו100 גרם פילה עוף מאמא עוף
ואז בערב סביבות 8 אני אוכל 200 גרם אורז, 200 גרם בשר טחון מבושל וסלט.
מה דעתכם על התפריט? יודע שזה לא מגוון מדי ולחם זה לא הכי מומלץ אבל אם זה יוצא בול בערכים וזה מתאים ליום יום שלי לא כדאי ככה?
עוד דבר הכנתי גם תפריט ליום שבת שזה יום שאני אוכל בו קצת שונה, יודע שחומוס זה לא הכי טוב לחיטוב כי זה המון קלוריות אבל נראה לי שסידרתי תפריט סבבה ליום הזה: