הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוצאות בדיקות דם

eh0231

משתמש מתחיל
195
44
נק' מוניטין:
59
195
44
בן 19.
עשיתי אתמול בדיקות דם, קיבלתי את התוצאות חוץ מטסט חופשי שעדיין לא קיבלתי..
אני סובל מתסמינים של טסט נמוך כבר המון זמן (חוסר חשק מיני, אין זקפה, דיכאון, חולשה עייפות וריפיון שרירים תמידי, חוסר התאוששות מאימונים).
אני לא יודע לקרוא את התוצאות, אשמח אם תסבירו לי לפני שאני נפגש עם הרופאה, תודה.
אגב, מצטער אבל אין לי אפשרות לעשות צילום מסך לבדיקות, אין לי מחשב תקין כרגע אז צילמתי מהפלאפון.
@Mike @Daniel Barack

קבצים מצורפים

• F67A6354-8AC6-4B96-88C7-8AFD65EFDE39.jpeg
    F67A6354-8AC6-4B96-88C7-8AFD65EFDE39.jpeg
    KB 31.8 · צפיות: 232
  • 89A015E9-1B99-4B1B-AAC3-14FCC8324BE3.jpeg
    89A015E9-1B99-4B1B-AAC3-14FCC8324BE3.jpeg
    KB 48.7 · צפיות: 206
  • AEBCF7FA-83F2-474C-8449-2E9C290D84C7.jpeg
    AEBCF7FA-83F2-474C-8449-2E9C290D84C7.jpeg
    KB 55.1 · צפיות: 227
  • 36FD0A69-D11C-4DCF-85D5-6BCEF01ABFA9.jpeg
    36FD0A69-D11C-4DCF-85D5-6BCEF01ABFA9.jpeg
    KB 51.3 · צפיות: 228
  • 861F4E69-231A-4F13-BBEF-24095845CED8.jpeg
    861F4E69-231A-4F13-BBEF-24095845CED8.jpeg
    KB 53.4 · צפיות: 186
נערך לאחרונה:
אני סובל מתסמינים של טסט נמוך כבר המון זמן (חוסר חשק מיני, אין זקפה, דיכאון, חולשה עייפות וריפיון שרירים תמידי, חוסר התאוששות מאימונים).
אני לא יודע לקרוא את התוצאות, אשמח אם תסבירו לי לפני שאני נפגש עם הרופאה, תודה.
רופא טוב צריך להתיחס במקום הראשון לסימפטומים למרות שכל הבדיקות בטווח הנורמה.
FSH, LH, TSH נמוכים בטווח הנורמה (כולם נוצרים בהיפופזה במוח). וגם הטסטסטרון נמוך בטווח הנורמה, זה לא אופיני (בדרך כלל כשאחד נמוך השני גבוה). אם אתה לא אחרי שימוש של סטרואידים, סמים או תרופה כלשהי, זה לא מצוי.
הייתי ממליץ לך לבדוק גם את בלוטת התריס שכולל גם T4 וגם T3. אם גם הם נמוכים (ולפי הסימפטומים שלך, יש סיכוי גדול שהם גם נמוכים), הבעיה אולי בהיפופיזה. אם הם גבוהים, הבעיה זה כנראה בבלוטת התריס. הטסטסטרון כנראה לא רק הבעיה.
תברר ותמצא רופא אנדוקריני טוב, כדי שלא יתיחס רק לבדיקות הדם שלכאורה בטווח הנורמה. ותשאל אותו אם גם הוא חושב שחשוב לבדוק את בלוטת התריס. ואל תתן לרופא להגיד לך שהכל בסדר בזמן שאתה לא מרגיש בסדר.
ובעז"ה תרגיש יותר טוב.

הסיכוי לסימנים מובהקים ללא שום שינוי מובהק בדם הוא די נמוך, במיוחד באדם צעיר ובריא ללא מחלות רקע נוספות.
סיכוי גבוה מאוד שזה יותר בעיה נפשית מפיזית, ולכן מומלץ לפנות לפסיכיאטר לצורך טיפול אפשרי. כל מה שתיארת יכול להיווצר מדיכאון, ולא שדיכאון הוא סימפטום

FSH, LH, TSH נמוכים בטווח הנורמה (כולם נוצרים בהיפופזה במוח). וגם הטסטסטרון נמוך בטווח הנורמה, זה לא אופיני (בדרך כלל כשאחד נמוך השני גבוה). אם אתה לא אחרי שימוש של סטרואידים, סמים או תרופה כלשהי, זה לא מצוי.
הייתי ממליץ לך לבדוק גם את בלוטת התריס שכולל גם T4 וגם T3. אם גם הם נמוכים (ולפי הסימפטומים שלך, יש סיכוי גדול שהם גם נמוכים), הבעיה אולי בהיפופיזה. אם הם גבוהים, הבעיה זה כנראה בבלוטת התריס. הטסטסטרון כנראה לא רק הבעיה.
תברר ותמצא רופא אנדוקריני טוב, כדי שלא יתיחס רק לבדיקות הדם שלכאורה בטווח הנורמה. ותשאל אותו אם גם הוא חושב שחשוב לבדוק את בלוטת התריס. ואל תתן לרופא להגיד לך שהכל בסדר בזמן שאתה לא מרגיש בסדר.
ובעז"ה תרגיש יותר טוב.

התשובה שלך מעולה חוץ מהאמירה שכשה- tsh גבוה, הטסט נמוך - אם הבנתי נכון - שלא ברורה לי.
ככל שהבנתי, רמת tsh נמוכה יכולה גם לגרום לדיכאון, וגם לפגוע ברמות הטסטוסטרון.

• פותח/ת השרשור
ובעז"ה תרגיש יותר טוב.
תודה רבה. אין שימוש קודם בחומרים (למרות שכן מתכנן בקרוב).
אני כבר קובע תור לאנדוקרינולוג, נקווה לטוב.

התשובה שלך מעולה חוץ מהאמירה שכשה- tsh גבוה, הטסט נמוך - אם הבנתי נכון - שלא ברורה לי.
ככל שהבנתי, רמת tsh נמוכה יכולה גם לגרום לדיכאון, וגם לפגוע ברמות הטסטוסטרון.
אתחיל מהסוף. TSH נמוך לא גורם דיכאון, ההיפך, TSH גבוה, שאז בדרך כלל ה T4 נמוך.
TSH מיוצר בהיפופיזה וגורם לבלוטת התריס ליצר T4. כשה TSH גבוה, בדר"כ ה T4 נמוך, וכן להפך (קוראים לזה "פידבק שלילי"). אצל ידידנו
eh0231 ה TSH נמוך, אז עלינו לשער שה T4 גבוה. אבל כל אחד מהסימפטומים שלו מצביעים בלי ספק על T4 נמוך (סימפטומים יותר מוכיחים מבדיקות דם). לכן כדאי לראות בדיקות דם ל T4.
אם שניהם נמוכים זה בעיה תת קלינית (כי זה במסגרת הנורמה), ודרוש אנדרוקרינולוג טוב שלא יזרוק אותו החוצה, וידע לשקול את כל האפשרויות.
FSH מיוצרת גם כן בהיפופיזה ומודיעה לגוף ליצר טסטסטרון, וגם זה עובד בפידבק שלילי. אז עכשיו שראינו FSH נמוך וגם טסטסטרון נמוך, זה דורש הסבר (ועל זה אמרתי שזה לא אופיני).
אולי ההיפופיזה פשוט לא מיצרת מספיק (3 הורמונים משם נמוכים).

אצל ידידנו
eh0231 ה TSH נמוך
ה-TSH שלו תקין.
לפני שאתם מתחילים לאבחן לו גידולי מוח ובעיות אנדוקרינולוגיות מורכבות, עדיף קודם כל להסתכל על הפתרונות הפשוטים יותר, שהם כנראה גם הנכונים יותר

• פותח/ת השרשור
לדעתי רוב הסיכויים נפשי, אולי מחסור בויטמין די, אבל בסופו של דבר כנראה משהו פשוט, ולא בעיה הורמונלית מורכבת
יש לי מרשם לציפרלקס שקיבלתי מפסיכיאטרית לפני שבועיים בערך, אבל אני מתלבט אם לקנות או לא כרגע.. הבנתי שזה יכול להשפיע לרעה בהיבט הפיזי. אבל אני חושב שלא תהיה לי ברירה אלא להתחיל להשתמש..

למה ויטמין די? מחסור בו יכול ליצור "תמונה" של ערכים נמוכים?
יכול ליצור דיכאון, חולשה, עייפות וחוסר התאוששות, כמעט כל מה שפותח הדיון תיאר.
בסופו של דבר חלק מהסימנים יכולים לבוא כתוצאה מאחרים, ואולי אפילו הסימנים הם בעצם הגורם ל"מחלה"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית