מהם שיאי ישראל לפי גיל/משקל?

כיוון שהספורט לא אולימפי התשובה לא חד משמעית כי אין איגוד אחד ברור שמאגד את כל השיאים תחתיו.

כדי להגיד מהו שיא ישראל צריך ראשית לבחור איגוד, באותו איגוד לבחור קטגוריית משקל וגיל ורק אז להתייחס לשיא... ואם תחפש לפי איגודים הכל זמין בגוגל

בעזהי"ת

כיוון שהספורט לא אולימפי התשובה לא חד משמעית כי אין איגוד אחד ברור שמאגד את כל השיאים תחתיו.

כדי להגיד מהו שיא ישראל צריך ראשית לבחור איגוד, באותו איגוד לבחור קטגוריית משקל וגיל ורק אז להתייחס לשיא... ואם תחפש לפי איגודים הכל זמין בגוגל

כמו גם הפרדה בין תחרויות שנערכו בהן בדיקות, וכאלה שלא.

בעזהי"ת

עד כמה אתה חושב שזה אמין כל העניין הזה?(שואל ברצינות)

כל בדיקה שאינה בפתע, אינה אמינה.

למרות זאת, עדיין ניצב קו פרשת מים בין תחרות שעל כל פנים נבדקו בה מדגמית חלק מהמתחרים, גם אם הבדיקות יכלו להיות תחת מנהל תקין יותר, ובין תחרויות שבאופן רשמי אין בהן שום בדיקות.

הבאזז שהתעורר סביב תחרות פיתוח הגוף הטבעי שנערכה לא מזמן, צריכה לשמש תמרור הכוונה, אם לא אזהרה, למארגני תחרויות הפאוורליפטינג בארץ. בסופו של דבר על כל מוזרק, יש כמה וכמה שאינם, ומאחורי הקלעים נערכים שוב ושוב נסיונות להרים את הכפפה ולהחזיר לארץ תחרויות בניטור כימיה, ורחוק מלחשוב שדברים בסופו של דבר לא יצאו לפועל. תחרויות בניטור כימיה לא רק שיהיו פופולריות יותר, אלא יעמידו את ענף הפאוורליפטינג בישראל במבחן ציבורי.

בעזהי"ת

כל בדיקה שאינה בפתע, אינה אמינה.

למרות זאת, עדיין ניצב קו פרשת מים בין תחרות שעל כל פנים נבדקו בה מדגמית חלק מהמתחרים, גם אם הבדיקות יכלו להיות תחת מנהל תקין יותר, ובין תחרויות שבאופן רשמי אין בהן שום בדיקות.

הבאזז שהתעורר סביב תחרות פיתוח הגוף הטבעי שנערכה לא מזמן, צריכה לשמש תמרור הכוונה, אם לא אזהרה, למארגני תחרויות הפאוורליפטינג בארץ. בסופו של דבר על כל מוזרק, יש כמה וכמה שאינם, ומאחורי הקלעים נערכים שוב ושוב נסיונות להרים את הכפפה ולהחזיר לארץ תחרויות בניטור כימיה, ורחוק מלחשוב שדברים בסופו של דבר לא יצאו לפועל. תחרויות בניטור כימיה לא רק שיהיו פופולריות יותר, אלא יעמידו את ענף הפאוורליפטינג בישראל במבחן ציבורי.
מה דעתך על הבדיקות וכו׳ שנערכו בתחרות פיתוח הגוף הטבעית?

השיאים הנ״ל לא רק שלא עדכנים, הם כוללים רק תחרויות שאורגנו ע״י אדטו.
עד כמה אתה חושב שזה אמין כל העניין הזה?(שואל ברצינות)

לדעתי (אני יודע שלא שאלת אותי) ניתן להגיע לרמה גבוהה של בדיקות. הבעיה היא מימון ושחיתות בספורט. ישנם ענפים שלאיגוד יש אינטרס שלא יתפסו יותר מדי אם זה בגלל מוניטין של הענף או בגלל שלא רוצים שכוכבים של הספורט יפסלו. זה כמובן לא מבוסס על עובדות אלה על שמועות והאשמות.

כמו שאליהו אמר, הבדיקות האמיתיות נעשות מחוץ לתחרות, אחרת כל אחד יכול להתנקות לתחרות.

מנגד, שמעתי ממקור ראשון של מתחרים ברמה עולמית שאמרו שהם יודעים על שוחד שניתן לבודקים שבאו אליהם הביתה מחוץ לתחרות. הם טענו שמי שבודק לא מרוויח הרבה כסף וקל לשחד אותם (מדובר במתחרים רוסים אגב שידוע שמפוקפקים).
בעזהי"ת

כמו גם הפרדה בין תחרויות שנערכו בהן בדיקות, וכאלה שלא.

אני חושב שאתה יכול להסכים איתי בתור מתחרה באותה תחרות, שבארץ לא התקיימה מעולם תחרות עם בדיקות סמים אמיתיות.
בדדליפט סקווט ובנץ

קצת מידע משעמם להסביר את המצב...

בארץ קיימים סביב 3-4 מארגנים פעילים. כל אחד נציג של איגוד/ים שונים.

כל אחד לא מכיר בהישגים של האיגודים האחרים.

בעבר נעשתה טבלה מסודרת (ללא גילאים) של שיאים מבין כל האיגודים, בגלל שמי שארגן אותה כבר לא פעיל בתחום, הטבלה נשכחה ואחד המארגנים לקח אותה והוציא את כל מי שלא התחרה תחתיו. משמע שהרבה שיאים שנעשו באיגודים אחרים - לא כלולים שם.

בקיצור - אין טבלה כזאת.

כל אחד לא מכיר בהישגים של האיגודים האחרים.
אני חושב שהטבלה של ipc די נכונה, גם אם אתה לוקח תחרויות של ולרי.
אני בעד להכניס לטבלה הזו כל שיא ישראל שנשבר, בגיבוי סרטון, כמו שPL Watch עושים. בזמנו הכניסו לטבלה (ישראל) סקוואט של מתחרה מgpc שבקושי הגיע למקביל בסקוואט וקיבל לבנים.

בעזהי"ת

מה דעתך על הבדיקות וכו׳ שנערכו בתחרות פיתוח הגוף הטבעית?

...

אני חושב שאתה יכול להסכים איתי בתור מתחרה באותה תחרות, שבארץ לא התקיימה מעולם תחרות עם בדיקות סמים אמיתיות.

נעשו שם בדיקות מדגמיות + פוליגרף. כמה זה אמין ברמה של מתחרה עם גב פיננסי ולוגיסטי דוגמת לאנס ארמסטרונג? אפס, כמובן. כמה זה אמין ברמה של מסעודה משדרות? מספיק והותר כדי לקיים תחרות נקיה.

נכון ולא נכון. אמת שמנהל תקין לא היה שם יותר מידי, אבל גם אם חלק מהבדיקות לא נערכו כראוי, וחלק מהספורטאים שהיו צריכים להיבדק לא נבדקו, עדיין כל מי שקבע שיא מטעם 100% RAW היה צריך להציג בדיקה תקינה על מנת להופיע רשמית ככזה. לכן, בהינתן זאת שסיכוי לא רע וכבר בחצי שנה הקרובה יוקם איגוד ישראלי לפאוורליפטינג עם בדיקות (כדברי לעיל: נמצאת דרישה מאוד רחבה. אני מקבל פניות בנושא על בסיס שבועי ואף יותר), בהחלט ראשית הדרך של השיאים שלו תהיה ה-100%.

לכן, בהינתן זאת שסיכוי לא רע וכבר בחצי שנה הקרובה יוקם איגוד ישראלי לפאוורליפטינג עם בדיקות

שאלה לא קשורה, יש לך מידע פנימי מסוים שבגללו רשמת את המשפט? או סתם זה נראה לך בגלל הדרישה?

בעזהי"ת

שאלה לא קשורה, יש לך מידע פנימי מסוים שבגללו רשמת את המשפט? או סתם זה נראה לך בגלל הדרישה?

מידע פנימי.
מתרחשים שם דברים מאחורי הקלעים. רבים מסכימים שהגיע הזמן ושוב תהיה זירה תחרותית לדיוויזית האנטי-דופ שבארץ.

בכל ספורט תמיד יהיו בדיקות מדגמיות, לבדוק את כולם זה לא ריאלי.

יש פודקאסט מעניין של צ׳אד ווסלי סמית׳ לגבי הבלאגן בUSAPL עם הבדיקות, ממליץ לשמוע, הם מציעים שם רעיונות לא רעים בכלל.

עצה שלי בתור צופה מהצד -
אם תקים איגוד או תחרויות עם בדיקות - מעולה. משהו שלדעתי חשוב להמנע זה תחרות מעורבת עם קטגוריה עם בדיקות וקטגוריה נפרדת של בלי בדיקות. למה?
ברגע שאתה מבצע את החלוקה הזאת, אוטומטית אתה עושה אאוטינג לכל מי שמשתמש, משהו שרוב האנשים לא ממש חפצים שחברים ובני משפחה ישאלו ״למה לא התחרית עם בדיקות?״.
בנוסף, זה יפצל את התחרות, יוריד את התחרותיות ומתאמן טבעי יוכל לברוח לקטגוריה ריקה אם ירצה לקחת מדליה. יש מספיק תחרויות ללא בדיקות למי שבוחר להשתמש בחומרים.

בעזהי"ת

בכל ספורט תמיד יהיו בדיקות מדגמיות, לבדוק את כולם זה לא ריאלי.

יש פודקאסט מעניין של צ׳אד ווסלי סמית׳ לגבי הבלאגן בUSAPL עם הבדיקות, ממליץ לשמוע, הם מציעים שם רעיונות לא רעים בכלל.

עצה שלי בתור צופה מהצד -
אם תקים איגוד או תחרויות עם בדיקות - מעולה. משהו שלדעתי חשוב להמנע זה תחרות מעורבת עם קטגוריה עם בדיקות וקטגוריה נפרדת של בלי בדיקות. למה?
ברגע שאתה מבצע את החלוקה הזאת, אוטומטית אתה עושה אאוטינג לכל מי שמשתמש, משהו שרוב האנשים לא ממש חפצים שחברים ובני משפחה ישאלו ״למה לא התחרית עם בדיקות?״.
בנוסף, זה יפצל את התחרות, יוריד את התחרותיות ומתאמן טבעי יוכל לברוח לקטגוריה ריקה אם ירצה לקחת מדליה. יש מספיק תחרויות ללא בדיקות למי שבוחר להשתמש בחומרים.

זה בדיוק הכיוון.

קהילת הליפטינג בארץ כל כך קטנה ושברירית גם ככה שהרצון לחלק אותה אפילו עוד בין לוקחי חומרים וכאלו שלא מרגיש כאילו מישהו כל כך רוצה לזכות שהוא מעדיף לנפות אנשים חזקים ממנו ולו רק כדי לעמוד על הפודיום - גם אם יעמוד עליו לבד.

קהילת הליפטינג בארץ כל כך קטנה ושברירית גם ככה שהרצון לחלק אותה אפילו עוד בין לוקחי חומרים וכאלו שלא מרגיש כאילו מישהו כל כך רוצה לזכות שהוא מעדיף לנפות אנשים חזקים ממנו ולו רק כדי לעמוד על הפודיום - גם אם יעמוד עליו לבד.

או שהוא רוצה להתחרות במסגרת תחרותית בשבילו...

הרי גם ככה להגיע לפודיום בארץ זה בדיחה, הגעתי לפודיום בשתי התחרויות שהשתתפתי ואני ממש לא מתאמן מתקדם, אז לא נראה לי שמישהו מחפש לפתוח קטגוריה של טבעיים רק בשביל זה(יותר קל לשחק עם הקטגורית משקל ולהיכנס לקטגוריה מצומצמת).

מה הבעיה עם לרצות תחרות לטבעיים- בה באמת מתאמנים טבעיים יוכלו להתחרות מול מתחרים ברמתם?
ופתרון פשוט לבעיית האין מספיק מתחרים(שאגב אני מאמין שיהיה לתחרות כזאת ביקוש גדול יותר בארץ) הוא לחלק לפחות קטגוריות, כמו שסופטי מארגן בינואר.

לשם שינוי אני מסכים איתך.

אבל מנגד למרות שזה שאפתני, להתחרות דראג-טסטד זה רצון לגיטימי.

למרות שדווקא בארץ אחוז המוזרקים מהקהילה הוא מאוד נמוך יחסית.

בעזהי"ת

יש הרבה יותר ללא כימיה, מאשר עם. הרבה יותר. אם יהיו תחרויות אנטי-דופ, רבים שאינם מתחרים יופיעו להתחרות. אולי פוגע בציפור נפשך לתת להם במה ספורטיבית, אבל זה אתה.

היעדר התרבות הספורט-חובבנית בארץ מגיע לרמות גרוטסקיות. במקום הדפוס השכיח בעולם המערבי, בנקודה הזו נמצאים הרחק ברמת צפון קוריאה. כדורגל, כדורסל, גרעיני חמנית ופעילויות מפלגתיות המאורגנות על ידי המונוקרט הנאור או פקידיו.

בעזהי"ת

אבל מנגד למרות שזה שאפתני, להתחרות דראג-טסטד זה רצון לגיטימי.

למרות שדווקא בארץ אחוז המוזרקים מהקהילה הוא מאוד נמוך יחסית.

שאפתני, לא בשמיים הגבוהים.
וכמו שאתה מסכים: קהל היעד של תחרות כזו גדול מקהל היעד של תחרויות ללא ניטור. במילים אחרות: לפחות כאן בארץ, פוטנציאל האנטי-דופ גדול יותר.

בעזהי"ת

יש הרבה יותר ללא כימיה, מאשר עם. הרבה יותר. אם יהיו תחרויות אנטי-דופ, רבים שאינם מתחרים יופיעו להתחרות. אולי פוגע בציפור נפשך לתת להם במה ספורטיבית, אבל זה אתה.

היעדר התרבות הספורט-חובבנית בארץ מגיע לרמות גרוטסקיות. במקום הדפוס השכיח בעולם המערבי, בנקודה הזו נמצאים הרחק ברמת צפון קוריאה. כדורגל, כדורסל, גרעיני חמנית ופעילויות מפלגתיות המאורגנות על ידי המונוקרט הנאור או פקידיו.

לצערי נאלץ להסכים. יש המון סיבות למה זה ככה, אבל זה חבל מאוד וזה נכשל גדול מבחינת תרבותית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית