סרטון שיא עולם של כל הזמנים של ישראלי חרדי, 260 ק"ג בנץ' פרס

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
אליה פניץ מכה שוב, הפעם שיא העולם של כל הזמנים לכל קטגוריות משקל הגוף של הג'וניורס, בעודו מתחרה בקטגוריית משקל עד 140 ק"ג.

אליה פינץ בן 23, שוקל בסביבות 135 ק"ג, ומעולם לא הורם בארץ בנץ' פרס 260 ק"ג לפניו.

קצת רקע על השיא הזה:
Mikhail Algash בשנת 2011 לחץ 250 ק"ג בתחרות שמיוחסת לIPF המקומי של רוסיה. ברית המועצות וחומרים, זה רומן עתיק יומין, מה ששם את הטבעיות של הספורטאי בסימן שאלה ענק. תוסיפו לזה שבIPF העולמי בודקים פחות מ2% מהמתחרים מחוסר תקציב (קמצנות תקציבית), ובתחרויות IPF מקומיות אין אפילו בדיקה אחת בדרך כלל (כפי שניתן לראות בארץ). אבל הנה הפצצה, Mikhail Algash מת שנה אחר כך כשהתפוצץ לו הכבד. כן, מת בגיל 24 מכבד שמתפוצץ, אם זה טבעי, אני חומוס.

כמעט 14 שנים חלפו ואף ספורטאי ג'וניור (מתחת גיל 24) בתחרות מנוטרת סימום Full power לא עבר את ה250 ק"ג בנץ' פרס באף קטגוריית משקל מתחת ה140 ק"ג. ומעל ה140 ק"ג, היו שתיים שעשו 256, ו257.5 ק"ג, הלו הם אוליבארוס וטימור הגרורגי המפורסמים.

והנה אליה פינץ מנוטר הסימום שנבדק לא פעם בUSAPL שבודקים לפחות 10% מהמתחרים, שבר את השיא בן ה14 שנים ב10 ק"ג עם בנץ' פרס 260 ק"ג.

תהנו:

קישור לצפייה: https://youtu.be/eL9I_UyI4Ys

ממש ממש לא, אתה יכול ללכת עם גב זקוף אולי דקה וחצי ואז לאחר מכן הגב כבר מקבל את הצורה של התיק, שלא לדבר על השלב שאתה כבר זומבי
מהניסיון שלי בצבא אנשים חזקים מתמודדים עם הליכה קשה וכבדה הרבה הרבה יותר טוב מאנשים חלשים. רואים את ההבדל.
זה אולי הדבר היחיד שחי"ר עושה, מעביר ציוד מנקודה A לנקודה B
יש הרבה לוחמים שהם לא חי"ר
פינוי פצוע 1 על 1 יש רק בדמיון של מפקד שמעולם לא היה בקרב
1. לא דיברתי בהכרח על 1 על 1
2. פינוי פצועים קרה לא פעם ולא פעמיים בשנה וחצי האחרונות
3. גם גופות של מחבלים צריך לסחוב בהמון מקרים
ספורטאי מגיע מוכן לאירוע ובשביל זה הוא בונה את המנטליות, לוחם מוצא את עצמו פתאום בתוך אירוע.
נו באמת. ספורטאי רגיל לצאת מהאזור נוחות שלו מבחינת אקטים פיזיים ואקטים מנטליים אחרים (לדוגמא תזונה) ברמה היומיומית. זה מפתח לו מנטליות שאין לאנשים שספורט לא מעסיק אותם יומיום. מניסיון שלי, ראיתי את זה בברור על כל מי שפגשתי בצבא (לא ב100% כמובן, אבל באופן בולט). בנוסף ספורט מפתח תחרותיות אצל בן אדם, וזה כמעט הכרחי בשביל להצטיין בקורסים והכשרות בצהל.

תגיד מה שתגיד, אבל 99% מהמפקדים, קצינים, וגם סתם חפשים מצטיינים שפגשתי בשירות שלי היו ספורטאים לפני הצבא, מקצועיים או חובבנים.

מהניסיון שלי בצבא אנשים חזקים מתמודדים עם הליכה קשה וכבדה הרבה הרבה יותר טוב מאנשים חלשים. רואים את ההבדל.
בהשוואה לשחיפים, וגם אז ההבדל הוא בעיקר מנטלי, כלומר מרגע שאדם הרים 100 קילו (ולא בהכרח 200 וצפונה) הוא מבין ש30 קילו זה לא משמעותי.
יש הרבה לוחמים שהם לא חי"ר
אולי שריון, כל השאר ג'ובניקים, יכול להיות שהם תורמים מאוד ללחימה אבל ג'ובניקים.
1. לא דיברתי בהכרח על 1 על 1
2. פינוי פצועים קרה לא פעם ולא פעמיים בשנה וחצי האחרונות
3. גם גופות של מחבלים צריך לסחוב בהמון מקרים
ביחס לשאר הדברים שנדרשים מלוחם זה כל כך מינורי שהיכולת לגרור גופה לבד ממש לא רלוונטית....
תגיד מה שתגיד, אבל 99% מהמפקדים, קצינים, וגם סתם חפשים מצטיינים שפגשתי בשירות שלי היו ספורטאים לפני הצבא, מקצועיים או חובבנים.
לא יודע איפה היית בשירות, אבל זה שמי שהכרת היה ספורטאי חובב/ מקצועי ממש לא מצביע על כך שזאת אותה מנטליות שנדרשת ממך בצה"ל, המקסימום שאתה יכול לטעון שהוא שהיה להם יותר קל לעשות את המעבר מאשר מישהו שבכלל לא עשה דברים קשים לפני צה"ל.
בנוסף ספורט מפתח תחרותיות אצל בן אדם, וזה כמעט הכרחי בשביל להצטיין בקורסים והכשרות בצהל.
אם אתה תחרותי זה יכול לשמש תחליף למוטיבציה פנימית, שאגב נעלמת ברגע שכבר אין את מי להרשים, כלומר מיד בסוף ההכשרה.

הקשר בין כוח לבין לוחמה בצהל הוא קשר רחוק מאוד, אבל אני בטוח שהוא היה יכול לתרום רבות ליחידות המובחרות ולחכות איתם בכניסה לבארי בזמן שצנחנים כובשים בחזרה את השטח...
אם הוא יכל להתמיד באופן עקבי ולהגיע למשקל פסיכי של 260 בנץ, מה שבודדים עושים, הוא יכל להתמיד באימונים צבאיים ולסיים הכשרה ביחידה לוחמת אילו רק רצה.

אם הוא יכל להתמיד באופן עקבי ולהגיע למשקל פסיכי של 260 בנץ, מה שבודדים עושים, הוא יכל להתמיד באימונים צבאיים ולסיים הכשרה ביחידה לוחמת אילו רק רצה.
זה נכון, אבל כתבת "עם כוח מטורף שכזה"

בהשוואה לשחיפים, וגם אז ההבדל הוא בעיקר מנטלי, כלומר מרגע שאדם הרים 100 קילו (ולא בהכרח 200 וצפונה) הוא מבין ש30 קילו זה לא משמעותי
לא בהשוואה לשחיפים, בהשוואה לחלשים באופן כללי, בהשוואה לכאלה שלא התאמנו באופן קבוע לפני הצבא.
אולי שריון, כל השאר ג'ובניקים, יכול להיות שהם תורמים מאוד ללחימה אבל ג'ובניקים.
בשריון להיות חזק חד משמעית יעזור לך. בחיר בשביל להחזיק נגב/ מאג/ אפילו מטול להיות חזק יותר יעזור לך. כל מיני פקלים שונים שאתה סוחב על הגב יכולים להכביד עליך ביומיום גם כן. ביחידות מובחרות אתה סוחב המון ציוד שמכביד, אם זה ציוד לשהייה ממושכת במקום שלא יוכלו להחביר לך ציוד בעתיד הקרוב (למשל עמדות הסוואה לפעילות משך), או טכנולוגיה כבדה כמו טילים, אמצעי תצפית וכו. חוץ מזה יש לך חיילות מקצועיים יותר כמו הנדסה, איסוף, תותחנים וכו שלהם יש את הציוד המקצועי שהם צריכים לסחוב והוא יכול להיות לפעמים  מאודכבד.
על ג'ובניקים אני לא מדבר בכלל, לא רלוונטי לשיח.
ביחס לשאר הדברים שנדרשים מלוחם זה כל כך מינורי שהיכולת לגרור גופה לבד ממש לא רלוונטית....
היא לבד לא, אבל בנוסף לכל השאר... לוחם צריך להיות מוכן לכל דבר. מסכים איתך שלא פחות חשוב ללוחמה להיות מומחה בירי, בתקשוב, בהטסת רחפנים, בטכניקות קרביות ועוד המון דברים שהם לא בעלי קושי פיזי. אבל גם הרבה פיזי. חוץ מזה שכמו שכבר אמרתי המנטליות של ספורטאי תועיל לך להתאמץ גם בירי וגם בלימודי קשר ושוב ובהכל.
המקסימום שאתה יכול לטעון שהוא שהיה להם יותר קל לעשות את המעבר מאשר מישהו שבכלל לא עשה דברים קשים לפני צה"ל
אבל זאת בדיוק הנקודה, הפוטנציאל להיות לוחם יותר טוב מהממוצע.
אותה מנטליות שנדרשת ממך בצה"ל
זאת לא אותה מנטליות, ממש לא. אבל זה חלק אחד ממה שמרכיב מנטליות של לוחם, ביחד עם עוד הרבה חלקים אחרים.
מדויק
זה נכון, אבל כתבת "עם כוח מטורף שכזה"
כי זה רק מראה שהוא היה יכול הרבה יותר מכל לוחם אחר, לא שזה מה שנדרש מכל לוחם. ברור שהמינימום הוא מליון אחוז פחות. ולא שזה מה שנדרש ממנו בתור אזרח, אלא רק את המינימום.

לא בהשוואה לשחיפים, בהשוואה לחלשים באופן כללי, בהשוואה לכאלה שלא התאמנו באופן קבוע לפני הצבא.

בשריון להיות חזק חד משמעית יעזור לך. בחיר בשביל להחזיק נגב/ מאג/ אפילו מטול להיות חזק יותר יעזור לך. כל מיני פקלים שונים שאתה סוחב על הגב יכולים להכביד עליך ביומיום גם כן. ביחידות מובחרות אתה סוחב המון ציוד שמכביד, אם זה ציוד לשהייה ממושכת במקום שלא יוכלו להחביר לך ציוד בעתיד הקרוב (למשל עמדות הסוואה לפעילות משך), או טכנולוגיה כבדה כמו טילים, אמצעי תצפית וכו. חוץ מזה יש לך חיילות מקצועיים יותר כמו הנדסה, איסוף, תותחנים וכו שלהם יש את הציוד המקצועי שהם צריכים לסחוב והוא יכול להיות לפעמים  מאודכבד.
על ג'ובניקים אני לא מדבר בכלל, לא רלוונטי לשיח.

היא לבד לא, אבל בנוסף לכל השאר... לוחם צריך להיות מוכן לכל דבר. מסכים איתך שלא פחות חשוב ללוחמה להיות מומחה בירי, בתקשוב, בהטסת רחפנים, בטכניקות קרביות ועוד המון דברים שהם לא בעלי קושי פיזי. אבל גם הרבה פיזי. חוץ מזה שכמו שכבר אמרתי המנטליות של ספורטאי תועיל לך להתאמץ גם בירי וגם בלימודי קשר ושוב ובהכל.

אבל זאת בדיוק הנקודה, הפוטנציאל להיות לוחם יותר טוב מהממוצע.

זאת לא אותה מנטליות, ממש לא. אבל זה חלק אחד ממה שמרכיב מנטליות של לוחם, ביחד עם עוד הרבה חלקים אחרים.

מדויק

כי זה רק מראה שהוא היה יכול הרבה יותר מכל לוחם אחר, לא שזה מה שנדרש מכל לוחם. ברור שהמינימום הוא מליון אחוז פחות. ולא שזה מה שנדרש ממנו בתור אזרח, אלא רק את המינימום.
איפה היית בשירות?

מעדיף לא לפרט פה. אבל תיקים כבדים להליכות זה משהו שיצא לי לעשות לא פעם.
השאלה היא מזה כבד ומזה הליכות.
אני חושב שהדיון בנינו נובע מההבדל איזה צהל כל אחד מאיתנו ראה סביבו...

נערך לאחרונה:
לא הבנתי מה הדיון פה, אין שום תועלת לחייל ללחוץ 200 קילו מאשר 100 קילו, בהנחה והכושר האירובי נפגע כתוצאה ממשקל גוף מוגזם לחייל. ועוד פירגנתי, לא חושב שבסיירות זה כזה נפוץ ללחוץ 100 קילו

לא הבנתי מה הדיון פה, אין שום תועלת לחייל ללחוץ 200 קילו מאשר 100 קילו, בהנחה והכושר האירובי נפגע כתוצאה ממשקל גוף מוגזם לחייל. ועוד פירגנתי, לא חושב שבסיירות זה כזה נפוץ ללחוץ 100 קילו
מי שלא היה בסיירת וחווה מעט קושי באימוני משקולות חושב שהוא נמצא בקצה הסקלה של סבל אנושי, ולכן הוא חושב ששיאן מתאים לסיירת, זה הפער בדיון פה.
נ.ב. אצלנו לחצו כמה 100

מי שלא היה בסיירת וחווה מעט קושי באימוני משקולות חושב שהוא נמצא בקצה הסקלה של סבל אנושי, ולכן הוא חושב ששיאן מתאים לסיירת, זה הפער בדיון פה.
נ.ב. אצלנו לחצו כמה 100
אולי מי שהיה לו רקע לפני בבנץ פרס, אבל רק מלעשות 70 שכיבות סמיכה אני לא רואה 100 קילו על המוט על הפעם הראשונה בלי ללמוד את התנועה.

אולי מי שהיה לו רקע לפני בבנץ פרס, אבל רק מלעשות 70 שכיבות סמיכה אני לא רואה 100 קילו על המוט על הפעם הראשונה בלי ללמוד את התנועה.
אני גם חטפתי שוק, גם 90 בנץ עם שכמות מתנתקות מהספסל ראיתי

הדיון זה לא על אם עכשיו הוא יהיה לוחם מטורף תוך יום, אלא על איזה לוחם מטורף הוא היה יכול להיות אם הוא היה הולך בדרך הזאת

שטויות, אז היה סוחב משהו כבד בצבא..כמעט כל אחד ללא מוגבלות יכול להיות לוחם על, בלי קשר לנתונים פיזיים.
על עמנואל מורנו סיפרו שהיה קטן פיזית, והוא נחשב לאחד הגדולים שהיו..כנל גם ניר פורז, אהוד ברק, לא חסר. גודל וכוח זה סתם וואסח

שטויות, אז היה סוחב משהו כבד בצבא..כמעט כל אחד ללא מוגבלות יכול להיות לוחם על, בלי קשר לנתונים פיזיים.
על עמנואל מורנו סיפרו שהיה קטן פיזית, והוא נחשב לאחד הגדולים שהיו..כנל גם ניר פורז, אהוד ברק, לא חסר. גודל וכוח זה סתם וואסח
למי אתה מגיב?
יש לך נטייה לא לצטט אנשים...

• פותח/ת השרשור
לאדם ששוקל כמעט 140 ק"ג על מטר שבעים בערך, לא משנה כמה כוח יש לו, הסיבולת יהיה פח, אני חושב שלוחם רציני לא יכל לצאת ממנו.

אני יודע שגיוס החרדים זה הנושא על הפרק היום, וכמו שלכל סרטון בעברית חייב להיות לפחות Free Palestine אחד בתגובות, אי אפשר להתעסק עם התוכן של חרדי מבלי לעלות את נושא הגיוס.

נקודה למחשבה, לא היו חטופים חרדים, אפשר להגיב שהבחור החרדי מהסרטון היה יכול להיות חטוף מעולה, הרי יש לו רזרבות של משקל עליו וכוח מנטלי לשרוד.

קהילת הפאוורליפטינג ברובו קהילה לא קרבית, היו לי מתאמנים שעשו דברים מאוד מרשימים בפאוורליפטינג, ופרשו שנה לפני הגיוס כדי ללכת ליחידות מובחרות, ואין ספק שהפאוורליפטינג שיחק חלק חשוב בכך. אבל רוב הפאוורליפטרים מחפשים שירות מינימלי כדי להמשיך להיות פאוורליפטרים תוך כדי שירות בצה"ל, ואני לא חושב שיש מחסור בחיילים שאינם לוחמים.

אם אליה היה מתגייס, עם הפרופיל והכושר הקרבי שלו, היותו אבא נשוי, לא מאמין שהיה תורם יותר מידי.

על עצמי אגיד, אולי אני יכול להיכנס לכושר צבאי טוב, אבל עם מחלת הקרוהן שלי, כנראה אתאשפז תוך כמה ימים בתנאים של לוחם בצה"ל.

נקודה למחשבה, לא היו חטופים חרדים
גם אין הרוגים חרדים במלחמה וגם אין כל כך הרבה הרוגים חרדים מפיגועים (חוץ מאחד שהיה לפני כמה שנים שנעצר על ידי אדם חמוש ולא על ידי ברק משמים).
יתכבד הרב לנדאו לשלוח לצה"ל את מיטב הלמדנים של ישיבת סלובודקה ונראה כמה יחזרו הביתה בארון וכמה ינצלו כי "תורה מגנה ומצלה".
בנימה אישית, הייתי מוכן לסבול אם החברה החרדית לא הייתה מתגייסת אבל סותמת את הפה, במקום זה מיטב אנשי הציבור שבה נכנסים ללא הרף ומתנשאים על ציבור שכן עושה את זה (AKA הציונות הדתית) ובהמוניו ומפריעים למהלכים קריטים ללחימה.
נקודתית הפריע לי פה התקיפה של אדם אישית, אני לא חושב שצריך לגשת לכל אדם ברחוב ולשאול אותו אם הוא התגייס או לא, צריך לדרוש את זה מציבור, לכן הטרלתי את האשכול.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
גם אין הרוגים חרדים במלחמה וגם אין כל כך הרבה הרוגים חרדים מפיגועים (חוץ מאחד שהיה לפני כמה שנים שנעצר על ידי אדם חמוש ולא על ידי ברק משמים).
יתכבד הרב לנדאו לשלוח לצה"ל את מיטב הלמדנים של ישיבת סלובודקה ונראה כמה יחזרו הביתה בארון וכמה ינצלו כי "תורה מגנה ומצלה".
בנימה אישית, הייתי מוכן לסבול אם החברה החרדית לא הייתה מתגייסת אבל סותמת את הפה, במקום זה מיטב אנשי הציבור שבה נכנסים ללא הרף ומתנשאים על ציבור שכן עושה את זה (AKA הציונות הדתית) ובהמוניו ומפריעים למהלכים קריטים ללחימה.
נקודתית הפריע לי פה התקיפה של אדם אישית, אני לא חושב שצריך לגשת לכל אדם ברחוב ולשאול אותו אם הוא התגייס או לא, צריך לדרוש את זה מציבור, לכת הטרלתי את האשכול.
מעניין אותי, למה לרכוב על פוסט המציג הישג מרשים בבנץ' פרס של בחור שבמקרה חרדי ולא שירת בצה"ל, ולדון על חרדים בצה"ל?
אני יכול להסכים או לא עם הרבה מהדברים שנאמרו, אבל אני לא נכנס לזה. אני פשוט סקרן מדוע לא לפתוח פוסט חדש על נושא הגיוס החרדי? תייג אותי שם ואשמח לדון איתך וכנראה להסכים עם רוב הדעות שלך.

מעניין אותי, למה לרכוב על פוסט המציג הישג מרשים בבנץ' פרס של בחור שבמקרה חרדי ולא שירת בצה"ל, ולדון על חרדים בצה"ל?
אני יכול להסכים או לא עם הרבה מהדברים שנאמרו, אבל אני לא נכנס לזה. אני פשוט סקרן מדוע לא לפתוח פוסט חדש על נושא הגיוס החרדי? תייג אותי שם ואשמח לדון איתך וכנראה להסכים עם רוב הדעות שלך.
שים לב מה כתבתי, ההודעה הראשונה בנושא הייתה לא שלי, ומטרתה הייתה לעקוץ את אליה, לי הפריע ההתייחסות האישית לבן אדם ספציפי אז הטרלתי ומשכתי את הדיון לשאלה הלא רלוונטית האם באמת הכוח הזה רלוונטי או לא...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית