במבה

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,

יצא לי במקרה להסתכל ברכיבים של במבה ולא ראיתי משהו שהייתי משייך אותו ללא בריא. ( אולי שמנים מהצומח?).
מבחינת ערכים הוא אמנם יחסית גבוה- 400 קלוריות לשקית, אבל זה בגלל שהוא עשוי מבוטנים- שהם בעלי ערך קלורי גבוה. יש לו אפילו כמות נחמדה של חלבון לשקית- 14 גרם, מכיל מן הסתם גם שומן טוב מהבוטנים. אין לו הרבה נתרן, פחות מ0.5 גרם שומן טרנס ל100 גרם.
אני לא רואה בו משהו שאפשר לשלב בתפריט או כתחליף לארוחה אבל בכל זאת מעניין אותי למה יש הסתייגות ושם כזה רע לבמבה?

תודה מראש לעונים.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה לאכול את זה כחלק מתזונה מאוזנת. שמנים מן הצומח זה אומר לרוב שמן דקלים.

ברור לי שאין בעיה לאכול את זה. השאלה היא למה נהיה לזה שם רע אם מבחינת הרכיבים והערכים זה לא רע בכלל? אולי רק השמן דקלים שם לא טוב...

נהיה לבמבה שם רע בגלל המילים "שומן" "תעשייתי" "חטיף" ו"קלוריות", כל מילות ההייפ שידליקו כל עיתונאי של ווינט.
כמו שנאמר מעלי, בכמויות קטנות וכחלק מתזונה מאוזנת זה בסדר גמור, הבעיה האמיתית היחידה שם זה השמן דקלים, אבל כאן נכנס עניין הכמויות

• פותח/ת השרשור
נהיה לבמבה שם רע בגלל המילים "שומן" "תעשייתי" "חטיף" ו"קלוריות", כל מילות ההייפ שידליקו כל עיתונאי של ווינט.
כמו שנאמר מעלי, בכמויות קטנות וכחלק מתזונה מאוזנת זה בסדר גמור, הבעיה האמיתית היחידה שם זה השמן דקלים, אבל כאן נכנס עניין הכמויות

הבנתי, תודה רבה על ההסבר.

בנוסף לשומן צימחי הנוסף שקיים בבמבה (שומן סויה/דקלים) שמומלץ מאוד להמעיט בו, הבמבה מכילה גם תירס מעובד שנחשב כפחמימה פשוטה.
לדעתי (ולדעת רבים) במבה זה החטיף שנחשב "הכי בריא" ואני משלים איתו מדי פעם כמות חלבונים יומית:)

אני אוכל סביב 2-3 שקיות קטנות בשבוע, לדעתי זה חטיף לא רע יחסית.

רוב החטיפים מכילים יותר שומן ממקורות פחות טובים.

במבה זה אח.

אני אוכל סביב 2-3 שקיות קטנות בשבוע, לדעתי זה חטיף לא רע יחסית.

רוב החטיפים מכילים יותר שומן ממקורות פחות טובים.

במבה זה אח.

אני יכול להתגבר על הכל, כל האוראו מתוקים וכל השיט הזה....אבל על במבה? אתה אוכל שקית אחת אתה חוטף 5 🙄

במבה זה מצוין, במיוחד במצב של צורך בנשנוש. זה כמו פרכיות אורז, זה פשוט אוכל בלי כל הזבל של שאר החיטיפים. אבל זה רק נשנוש בשבילי, כי אני מרגיש שאני אוכל אוויר כי הוא מנופח. אז זה ממש לא משביע אותי.
הלואי שאנשים יאכלו אותו במקום כל שאר החטיפים. (אלא אם כן אתה מנסה להימנע משומן טרנס או שומן בכללי).

במבה זה מצוין, במיוחד במצב של צורך בנשנוש. זה כמו פרכיות אורז, זה פשוט אוכל בלי כל הזבל של שאר החיטיפים. אבל זה רק נשנוש בשבילי, כי אני מרגיש שאני אוכל אוויר כי הוא מנופח. אז זה ממש לא משביע אותי.
הלואי שאנשים יאכלו אותו במקום כל שאר החטיפים. (אלא אם כן אתה מנסה להימנע משומן טרנס או שומן בכללי).

לדפוק את הראש בקיר זה מצוין אלא אם כן אתה מנסה להימנע משבר בגולגולת

אה?

לדפוק את הראש בקיר זה מצוין אלא אם כן אתה מנסה להימנע משבר בגולגולת

אה?
לא כולם מנסים להוריד את רמות הכולסטרול שלהם, שלי נמוך ואני מת שיעלה כבר, זה הרי מייצר טסטסטרון.
ומביחנה בריאותית, לא אמרתי שזה בריא, אלא עדיף על פני חטיפים אחרים.
ועוד מדובר בפעם בכמה זמן לנשנש. לא נגעתי בסופגניות שש שנים, אני חושב שאני יכול להגיד שכל הבמבה שאכלתי בשש שנים (אולי חמש שקיות) עדיף הרבה יותר אפילו מחצי סופגניה מבחינת בריאותית.
אז אין צורך בקיצוניות לאף כיוון.

לא כולם מנסים להוריד את רמות הכולסטרול שלהם, שלי נמוך ואני מת שיעלה כבר, זה הרי מייצר טסטסטרון.
ועוד מדובר בפעם בכמה זמן לנשנש. לא נגעתי בסופגניות שש שנים, אני חושב שאני יכול להגיד שכל הבמבה שאכלתי בשש שנים (אולי חמש שקיות) עדיף הרבה יותר אפילו מחצי סופגניה מבחינת בריאותית.

ספציפית על טראנס, וכן מסכים שבמבה עדיף על הדברים האלו.

אם זה תחליף לדברים יותר גרועים, זה מצוין. אם זה תחליף לדברים יותר טובים, זה לא טוב.

מה הבעיה בסופגניה?

מה הבעיה בסופגניה?
ברצינות ?
משום מה הרבה ספורטאים חושבים שתזונה בריאה לא משנה בשבילהם, כאילו להם יש גוף על או משהו.
קוראים לזה "מוות ספורטאים", מצב שבו הספורטאי מרגיש מעולה בגלל האימונים שלו, אבל הגוף בחסכים מינרלים ווויטמינים.
אין שום ספורט בעולם שישלים לך נחושת או מגנזיום. גם ספורטאי על (ובמיוחד ספורטאי על) מתים מהמחלות הכי ניתנות למניעה. חבל.

בסופגניה יש קמח לבן, שזה מזון שדורש וויטמינים ומינרלים כדי להתפרק ולהגיע ליעד שלו, אבל בשונה ממזון אחר, אין לו וויטמינים ומינרלים כדי לעזור לגוף בתהליך. אז הוא משאיר את הגוף יותר חסר מלפני שאכלנו אותו.
בסופגניה יש שומן טרנס, שהוא שומן בלי שום חומצות שומניות. כך שהשומן הזה יעיל לגוף הרבה פחות מכל שומן אחר, וברוב המכרים נמצא בעודף ומזיק. וקצר היריעה מלהכיל את כל הנזקים של שומן טרנס.

אמנם קשה להתנזר מכל מזון מזיק, אבל יש מזון מזיק שמרוכז מאוד בכמות מרכיבים שמזיקים, וכדאי (גם לספורטאי על) להימנע מהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית