במבה

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,

יצא לי במקרה להסתכל ברכיבים של במבה ולא ראיתי משהו שהייתי משייך אותו ללא בריא. ( אולי שמנים מהצומח?).
מבחינת ערכים הוא אמנם יחסית גבוה- 400 קלוריות לשקית, אבל זה בגלל שהוא עשוי מבוטנים- שהם בעלי ערך קלורי גבוה. יש לו אפילו כמות נחמדה של חלבון לשקית- 14 גרם, מכיל מן הסתם גם שומן טוב מהבוטנים. אין לו הרבה נתרן, פחות מ0.5 גרם שומן טרנס ל100 גרם.
אני לא רואה בו משהו שאפשר לשלב בתפריט או כתחליף לארוחה אבל בכל זאת מעניין אותי למה יש הסתייגות ושם כזה רע לבמבה?

תודה מראש לעונים.

ברצינות ?
משום מה הרבה ספורטאים חושבים שתזונה בריאה לא משנה בשבילהם, כאילו להם יש גוף על או משהו.
קוראים לזה "מוות ספורטאים", מצב שבו הספורטאי מרגיש מעולה בגלל האימונים שלו, אבל הגוף בחסכים מינרלים ווויטמינים.
אין שום ספורט בעולם שישלים לך נחושת או מגנזיום. גם ספורטאי על (ובמיוחד ספורטאי על) מתים מהמחלות הכי ניתנות למניעה. חבל.

בסופגניה יש קמח לבן, שזה מזון שדורש וויטמינים ומינרלים כדי להתפרק ולהגיע ליעד שלו, אבל בשונה ממזון אחר, אין לו וויטמינים ומינרלים כדי לעזור לגוף בתהליך. אז הוא משאיר את הגוף יותר חסר מלפני שאכלנו אותו.
בסופגניה יש שומן טרנס, שהוא שומן בלי שום חומצות שומניות. כך שהשומן הזה יעיל לגוף הרבה פחות מכל שומן אחר, וברוב המכרים נמצא בעודף ומזיק. וקצר היריעה מלהכיל את כל הנזקים של שומן טרנס.

אמנם קשה להתנזר מכל מזון מזיק, אבל יש מזון מזיק שמרוכז מאוד בכמות מרכיבים שמזיקים, וכדאי (גם לספורטאי על) להימנע מהם.
הייתי אומר שאתה צודק חלקית אם היית אומר שלחיות רק מסופגניות גורם לבעיות, אבל בגלל שזה לא המצב, אז מה שתיארת הוא חסר כל אפליקציה לחיים האמיתיים

ברצינות ?
משום מה הרבה ספורטאים חושבים שתזונה בריאה לא משנה בשבילהם, כאילו להם יש גוף על או משהו.
קוראים לזה "מוות ספורטאים", מצב שבו הספורטאי מרגיש מעולה בגלל האימונים שלו, אבל הגוף בחסכים מינרלים ווויטמינים.
אין שום ספורט בעולם שישלים לך נחושת או מגנזיום. גם ספורטאי על (ובמיוחד ספורטאי על) מתים מהמחלות הכי ניתנות למניעה. חבל.

בסופגניה יש קמח לבן, שזה מזון שדורש וויטמינים ומינרלים כדי להתפרק ולהגיע ליעד שלו, אבל בשונה ממזון אחר, אין לו וויטמינים ומינרלים כדי לעזור לגוף בתהליך. אז הוא משאיר את הגוף יותר חסר מלפני שאכלנו אותו.
בסופגניה יש שומן טרנס, שהוא שומן בלי שום חומצות שומניות. כך שהשומן הזה יעיל לגוף הרבה פחות מכל שומן אחר, וברוב המכרים נמצא בעודף ומזיק. וקצר היריעה מלהכיל את כל הנזקים של שומן טרנס.

אמנם קשה להתנזר מכל מזון מזיק, אבל יש מזון מזיק שמרוכז מאוד בכמות מרכיבים שמזיקים, וכדאי (גם לספורטאי על) להימנע מהם.
שאלתי ברצינות. אנשים מתיחסים לסופגניה כאילו זה רעל. למה? אתה אומר קמח לבן בלי ויטמנים ומינרלים, אז מה עם לחם מקמח לבן? השומן טראנס? ושוב, הוא לא טוב בפני עצמו או שהוא ייתן לי עודפים שאני לא צריך?

שאלתי ברצינות. אנשים מתיחסים לסופגניה כאילו זה רעל. למה? אתה אומר קמח לבן בלי ויטמנים ומינרלים, אז מה עם לחם מקמח לבן? השומן טראנס? ושוב, הוא לא טוב בפני עצמו או שהוא ייתן לי עודפים שאני לא צריך?
מסכים עם כל מילה. גם לחם לבן הוא מזיק. ושומן טרנס הוא הגורם מספר אחד למוות בעולם (מחלות לב קשורות במידה רבה לשומן טרנס).
אין ספק שאדם שאוכל מרגרינה ולחם לבן מזיק לעצמו לא פחות מסופגניה, אבל זה לא ממזער את הנזק.

צודק, חוזר בי.
אני עדיין חושב שמזון נטול ערך וויטמינים ומינרלים או חומצות שומניות מזיק לבריאותינו, בעיקר בגגל שהוא דורש את החומרים האלה כדי להתפרק ולהיספג בגוף. אז יוצא שהוא לוקח מהגוף דבר אחד ונותן לגוף דבר אחר, וזה לא בריא לדעתי.

אני עדיין חושב שמזון נטול ערך וויטמינים ומינרלים או חומצות שומניות מזיק לבריאותינו
אבל זה הקטע, לא קיים מזון שלא נותן שום דבר מועיל, יכול להיות שהכמויות קטנות ממה שהיית רוצה, או שהיחס דברים רעים\דברים טובים גדול מהרצוי, אבל לא קיים מאכל שנותן כלום

בעיקר בגגל שהוא דורש את החומרים האלה כדי להתפרק ולהיספג בגוף. אז יוצא שהוא לוקח מהגוף דבר אחד ונותן לגוף דבר אחר, וזה לא בריא לדעתי.
זה באמת זניח, ואם תתעסק בלחשוב ככה אתה כנראה תתחרפן מלנסות לאזן הכל. פשוט תדאג לאכול כמה שיותר בריא, בלי להרוג את עצמך על כל סופגניה

זבל לשניים זבל לגוף זה גאנק לכל דבר.

מדי פעמים להתפנק אין בעייה להכניס את זה בתור מזון חיוני לגוף אתה מרמה רק את עצמך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית