הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נוצרים לי סימני מתיחה בגוף כי אני עולה מהר מידי במשקל גוף ועושה אימונים אינטסיבים

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
אני 1.80 עליתי מ68 ל86 בזמן יחסית קצר (לא זוכר בדיוק כמה אבל פחות משנה) בן 22.5

מבסוט מאוד מהשינוי של הגוף. נהיתי הרבה יותר גדול, מסיבי וחזק.

לוקח קריאטין.

אבל יש בעיה אחת שמאוד מפריעה לי.... אני שם לב שנוצרים לי הרבה סימני מתיחה במקומות שונים בגוף.... הרבה סימנים בולטים וגדולים. אני רוצה להמשיך להתאמן חזק ולהגיע לסביבות ה100 קילו, לא רוצה להאט קצב, אבל הגוף שלי לא מצליח לעמוד במהירות של השינוי...

מה אתם מציעים לי לעשות? איך אתם הייתם פועלים במצב כזה? האם יש דרך להעלים את סימני המתיחה שכבר נוצרו? ומה לעשות כדי למנוע מחדשים להופיע...?

• פותח/ת השרשור
אל תשנה כלום.
תגיד תודה שאתה גדל בצורה מדהימה.

הסימנים לרוב מטשטשים עם הזמן.
אני מפחד שיהיה לי משהו כזה במקומות בולטים בגוף...

98576596e25b7ba15c8594d743032df5.png

זה ממש מגעיל....

מה לגבי המשחות ש"מונעות" סימני מתיחה (שמיועדות לנשים בהיריון) ומשווקות ברשתות הפארם?
עוזרות או שמדובר בשמן נחשים?

אני מפחד שיהיה לי משהו כזה במקומות בולטים בגוף...

98576596e25b7ba15c8594d743032df5.png

זה ממש מגעיל....
אלה הם מתיחות עור של ירידה במשקל, ולא עליה, בדוק. אל תפחד מזה.
מתיחות עור של ירידה במשקל (כמו בתמונה) בדרך כלל נעלמים עם הזמן, ואין מה לחשוש.
אבל מתיחות עור כמו שלך של עליה במשקל, הם הרבה פחות מגעילים, והם אפילו מחמיאים. והם מניסיוני אף פעם לא עוברים, ורק נהיים פחות ברורים עם הזמן וכמויות של שיזוף.
לי אישית יש מתיחות עור מלפני שמונה שנים, ועברתי כמויות של שיזופים, וזה עדיין קיים, אבל כמו שאמרתי הם חלשים יותר, ומחמיאים לי.
שמעתי שיש שמנים שיכולים לעזור לעור להימתח בלי להשאיר סימנים. לא ניסיתי אותם, אבל כדאי לך לנסות עכשיו, ולא אחרי שמופיעים המתיחות, בגלל שלא ידוע לי דרך להתפטר לגמרי מהסימנים אחרי שהם מופיעים.

• פותח/ת השרשור
אלה הם מתיחות עור של ירידה במשקל, ולא עליה, בדוק. אל תפחד מזה.
מתיחות עור של ירידה במשקל (כמו בתמונה) בדרך כלל נעלמים עם הזמן, ואין מה לחשוש.
אבל מתיחות עור כמו שלך של עליה במשקל, הם הרבה פחות מגעילים, והם אפילו מחמיאים. והם מניסיוני אף פעם לא עוברים, ורק נהיים פחות ברורים עם הזמן וכמויות של שיזוף.
לי אישית יש מתיחות עור מלפני שמונה שנים, ועברתי כמויות של שיזופים, וזה עדיין קיים, אבל כמו שאמרתי הם חלשים יותר, ומחמיאים לי.
שמעתי שיש שמנים שיכולים לעזור לעור להימתח בלי להשאיר סימנים. לא ניסיתי אותם, אבל כדאי לך לנסות עכשיו, ולא אחרי שמופיעים המתיחות, בגלל שלא ידוע לי דרך להתפטר לגמרי מהסימנים אחרי שהם מופיעים.
אני לא חושב שיש דבר כזה סימני מתיחה של ירידה במשקל.... הרי שאתה עולה במשקל העור לא מספיק להימתח בקצב מספק ואז הוא נקרע, מחלים וככה נוצרים הסימנים של הצלקות.
בירידה במשקל אין קריעה של העור ואם כבר אז אמור להיות עור עודף שנראה כמו "שק" על הגוף לא?
זה פשוט מקצת שקראתי איך נוצרים הסימנים והיגיון, יכול להיות שאני טועה פה.

אם אני טועה ומישהו יודע איך נוצרים סימני מתיחה בירידה במשקל אשמח להסבר.

אני לא חושב שיש דבר כזה סימני מתיחה של ירידה במשקל.... הרי שאתה עולה במשקל העור לא מספיק להימתח בקצב מספק ואז הוא נקרע, מחלים וככה נוצרים הסימנים של הצלקות.
בירידה במשקל אין קריעה של העור ואם כבר אז אמור להיות עור עודף שנראה כמו "שק" על הגוף לא?
זה פשוט מקצת שקראתי איך נוצרים הסימנים והיגיון, יכול להיות שאני טועה פה.

אם אני טועה ומישהו יודע איך נוצרים סימני מתיחה בירידה במשקל אשמח להסבר.
קודם כל, ראיתי המון מתיחות עור של שני הסוגים, וההבדלים בינהם הם ברורים ואסביר.
1. מתיחות עור של עליה במסה הם בדרך כלל (כאילו תמיד) באזור החזה (בית השחי כזה), כתפיים, גב (גם בזור בית השחי), בייספס, ולפעמים רגליים. לעומת מתיחות עור מירידה במשקל שהם כמעט תמיד רק בבטן (כמו התמונה שהבאת) ובמותניים וישבן.
2. מתיחות עור של עליה במסה הם בצבע וורוד\סגול\כחול, כמו שאמרת שהשריר בעצם גדל מהר מידי בשביל העור לעמוד בקצב המתיחה, והוא ניקרע ומתגלה האדום שמתחת לעור וזה נראה וורוד (כמובן שתראה את זה באזורים שציינתי). לעומת מתיחות עור של שמן שהם בבטן והם בצבע של העור ואני לא בדיוק ידע איך העור נקרע שם. הנה שני אתרים שמדברים על התופעה
Stretch Marks: Everything You Need To Know | MAN v FAT
How to Keep Skin Tight During Weight Loss
תשים לב שבתמונה שהבאת, זה אדם רזה עם מתיחות בבטן, הם לא הגיעו מעליה מהירה של שריר שם, אלה מירידה מהירה מידי של שומן.
מתיחות מירידה במשקל, הוא באמת נושא פחות מדובר ממתיחות מעליה. אבל זה המציאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית