הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם להוריד אימוני פלג גוף עליון לתקופה הקרובה או לסירוגין? הידיים גדולות מידי

Tehila15

משתמש מתחיל
7
2
נק' מוניטין:
2
7
2
היי, אני תהילה בת 33 ומתאמנת בחד"כ כבר 5 שנים ( +3 בסטודיו)
כרגע בסוג של חיטוב, מנסה לרדת במשקל ואח"כ לחזור טיפה למסה.
הצטבר לי המון שומן\שריר בידיים ואפילו טיפה בכתפיים ואני שוקלת ברצינות להוריד אימוני פלג גוף עליון לתקופה הקרובה
2 אימוני פלג גוף עליון-

אימון גב+כתף אחורית ויד קדמית - 16 תרגילי גב בשבוע, יד קדמית 3 בשבוע
אימון חזה+ כתף קדמית ויד אחורית -

בחודשיים האחרונים התחלתי לדלג על אחד מהאימונים או שבוע לעשות גב ושבוע אחרי רק חזה
אני שמה דגש קצת יותר על הטכניקה שלי לראות שבתרגילי גב אני לא שמה דגש יותר על הבייספס
אבל מרגישה שזה עדיין לא עוזר והידיים לא יורדות.
מה אתם אומרים? תודה רבה

כרגע בסוג של חיטוב, מנסה לרדת במשקל ואח"כ לחזור טיפה למסה.
צריך להחליט מה את מנסה להוריד - משקל באופן כללי או שומן. לנשים קשה מאוד להעלות במסת שריר ברמה שניתן לראות ויזואלית, אז סביר להניח שאת לא שרירית "מדי".

הצטבר לי המון שומן\שריר בידיים ואפילו טיפה בכתפיים
שריר או שומן? קשה להאמין שיש לך יותר מדי שריר.

שבוע לעשות גב ושבוע אחרי רק חזה
זה אומר אימון אחד בשבועיים לכל קבוצת שרירים בפלג גוף עליון. זה מעט מאוד.

קודם כל צריך להחליט מה היעד שלך (והאם באמת יש מסת שריר כל כך גדולה שצריך להפחית בה) - תוכלי להעלות תמונה של המצב הנוכחי ותמונה של גוף שהיית רוצה כמטרה? מה הגובה והמשקל הנוכחי ואם את יודעת מה המשקל שהיית רוצה להגיע אליו?

• פותח/ת השרשור
צריך להחליט מה את מנסה להוריד - משקל באופן כללי או שומן. לנשים קשה מאוד להעלות במסת שריר ברמה שניתן לראות ויזואלית, אז סביר להניח שאת לא שרירית "מדי".

שריר או שומן? קשה להאמין שיש לך יותר מדי שריר.

זה אומר אימון אחד בשבועיים לכל קבוצת שרירים בפלג גוף עליון. זה מעט מאוד.

קודם כל צריך להחליט מה היעד שלך (והאם באמת יש מסת שריר כל כך גדולה שצריך להפחית בה) - תוכלי להעלות תמונה של המצב הנוכחי ותמונה של גוף שהיית רוצה כמטרה? מה הגובה והמשקל הנוכחי ואם את יודעת מה המשקל שהיית רוצה להגיע אליו?
תודה על התגובה .אין לי ספק שהצטבר שומן כי עליתי במשקל אבל אני חושבת שזה גם טיפה מסה. אמנם בנות לא מעלות במסה בכזאת קלות אבל הידיים לא נשארות דקות כמו פעם אחרי אימונים…

גובה- 1.70
משקל 66 קג ( עליתי בתקופה האחרונה)
הייתי רוצה להגיע 58-59 …

מצרפת תמונה אחת מלפני תקופת האימונים - רק כדי שתראה את הפרופורציה של היד
ותמונה מעכשיו

קבצים מצורפים

• IMG_0363.jpeg
    IMG_0363.jpeg
    KB 634.8 · צפיות: 68
  • IMG_0361.jpeg
    IMG_0361.jpeg
    1.4 MB · צפיות: 50
שריר יכול לתת מראה מוצק וגם מעלה מעט את הצריכה הקלורית של הגוף במנוחה. עם הגיל זה הופך להיות יותר קשה לבנות מסת שריר.
לדעתי את לא "יותר מדי" שרירית, וחיטובון של כ-5 קילו יספיק.

תמשיכי בחיטוב (ולא סתם ירידה במשקל גוף) - הורדה במשקל גוף מתוך מטרה להוריד באחוזי שומן ולשמר שריר.
זה אומר להמשיך להתאמן, לצרוך מספיק חלבון ולהיות בגירעון קלורי מתון (לכוון לירידה במשקל גוף של 0.5-1 אחוז גוף בשבוע).
אחרי שתגיעי לאיזור 62-61 קילו, תהיי על אחוז שומן נמוך יותר, והשרירים שלך יהיו יותר בולטים. יהיה לך יותר קל לזהות אם זה מפריע לך - ואז תוכלי להגיב בהתאם (פחות אימונים יעשו את העבודה. אפשרי להאיץ את התהליך עם פחות חלבון אבל עדיין ברמה מספקת, וגירעון יותר אגרסיבי).

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז ממשיכה עם הארבעה אימונים שלי כרגיל בלי להוריד גב ידיים כתפיים, עד שארד במשקל ואז אחליט (; תודה

גובה- 1.70
משקל 66 קג ( עליתי בתקופה האחרונה)
הייתי רוצה להגיע 58-59 …
בתמונה נראה שזה בעיקר אחוזי שומן. כשתגיעי לאזור ה-60 ק"ג את כנראה תדברי אחרת. לא הייתי מוריד את אימוני פלג גוף העליון בשום מחיר – זה לא יקדם אותך למטרה ועלול ליצור חוסר סימטריה בזמן הירידה במשקל (עקב ירידה במסת השריר באזור).

בתהליך של ירידה באחוזי שומן הפוטנציאל שלך לפתח מסת שריר משמעותית הוא מופחת ולא נראה פרקטית על פני השטח גם אם מתקיים בפועל. המטרה של אימוני הכוח הם בעיקר לשמר מסת שריר קיימת תוך כדי איבוד מסת השומן.

• פותח/ת השרשור
בתמונה נראה שזה בעיקר אחוזי שומן. כשתגיעי לאזור ה-60 ק"ג את כנראה תדברי אחרת. לא הייתי מוריד את אימוני פלג גוף העליון בשום מחיר – זה לא יקדם אותך למטרה ועלול ליצור חוסר סימטריה בזמן הירידה במשקל (עקב ירידה במסת השריר באזור).

בתהליך של ירידה באחוזי שומן הפוטנציאל שלך לפתח מסת שריר משמעותית הוא מופחת ולא נראה פרקטית על פני השטח גם אם מתקיים בפועל. המטרה של אימוני הכוח הם בעיקר לשמר מסת שריר קיימת תוך כדי איבוד מסת השומן.
תודה מייק🙏🏻🙏🏻עוקבת ותיקה שלך באינסטגרם. החזרתי השבוע את אימוני עליון במלואם אחרי 4 חודשים של און אנד אוף..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית