הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקושי אוכל בגלל מחלה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
ביום ראשון אני כבבר חולה רק משלשל ומקיא וכתוצאה מזה אכלתי ב4 ימים האלה פחות מחצי מהקלוריות שאני אוכל ביום רגיל (אני במסה) וממש קצת חלבון, ירדתי כבר איזה 2 קילו ועל ללכת להתאמן אין בכלל מה לדבר (לא הייתי כבר משבת במכון) השאלה שלי היא האם יכול להיות שאיבדתי שריר ב4 ימים האלה או שלא? ואם לא אחרי כמה ימים ללא אוכל ואימונים אפשר לאבד שריר?

קודם כל שריר לא מאבדים ביום אחד ,לוקח לגוף כמה ימים כתוצאה מחוסר פעילות גופנית וחוסר בתזונה להוריד נוזלים וכתוצאה מכך שלא אכלת בכמות מספקת במידה וחלית אז הגוף נחלש טיפה ..
לגוף לוקח 3 ימים להתחיל לשרוף שריר במקרה שלא דאגת למספיק מזון או לאימון..אבל זה אינדיבידואלי והכמות של השריר שתשרוף לא תהיה רלוונטית ותהיה מזערית

• פותח/ת השרשור
קודם כל שריר לא מאבדים ביום אחד ,לוקח לגוף כמה ימים כתוצאה מחוסר פעילות גופנית וחוסר בתזונה להוריד נוזלים וכתוצאה מכך שלא אכלת בכמות מספקת במידה וחלית אז הגוף נחלש טיפה ..
לגוף לוקח 3 ימים להתחיל לשרוף שריר במקרה שלא דאגת למספיק מזון או לאימון..אבל זה אינדיבידואלי והכמות של השריר שתשרוף לא תהיה רלוונטית ותהיה מזערית
ואם אני אוכל ממש קצת אבל כן מגיע לחלבון שאני צריך זה יספיק כדי לשמור על שריר ליותר זמן?

ואם אני אוכל ממש קצת אבל כן מגיע לחלבון שאני צריך
ה יספיק כדי לשמור על שריר ליותר זמן?
זה כן ישמור לך על הרמת חלבון בגוף אבל בלי קשר גם פחמימה ושומן משחקים תפקיד חשוב ..באיזון הגוף והורמונים בריאים
לשיקולך פשוט תכניס פחמימה ושומן במידה מועטת..הייתי ממליץ על שומן גבוה וכמה שפחות פחמימה בעת מחלה אם ברצונך לשמור על השריר ללא פעילות גופנית כלל אבל כל מקרה לגופו ותלוי בעיקר בגוף שלך..

אני הייתי חולה יומיים הורדתי שתי קילו כי לא אכלתי כלום , ולפי המראה היה נראה שאיבדתי רק שריר.
במצב בלי אוכל אפשר לאבד שריר במהירות כי הגוף ינסה להפטר ממה שצורך אנרגיה כאשר אין לו אנרגיה.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי חולה יומיים הורדתי שתי קילו כי לא אכלתי כלום , ולפי המראה היה נראה שאיבדתי רק שריר.
במצב בלי אוכל אפשר לאבד שריר במהירות כי הגוף ינסה להפטר ממה שצורך אנרגיה כאשר אין לו אנרגיה.
לפי מה שקראתי פה באינטרנט הבנתי שהגוף קודם שורף את הגליקוגן בשרירים ואז שומן ומאגרי פחמימה ושרירים זה הדבר האחרון שהוא שורף

ביום ראשון אני כבבר חולה רק משלשל ומקיא וכתוצאה מזה אכלתי ב4 ימים האלה פחות מחצי מהקלוריות שאני אוכל ביום רגיל (אני במסה) וממש קצת חלבון, ירדתי כבר איזה 2 קילו ועל ללכת להתאמן אין בכלל מה לדבר (לא הייתי כבר משבת במכון) השאלה שלי היא האם יכול להיות שאיבדתי שריר ב4 ימים האלה או שלא? ואם לא אחרי כמה ימים ללא אוכל ואימונים אפשר לאבד שריר?
בזמן שאתה משלשל ומקיא, אתה סופג פחות אוכל, כך שאין שום סיבה להכריח את הגוף שלך לאכול אם אין לך תיאבון.
הסכנה העיקרית של שלשול, זה התיבשות. אתה צריך לשתות הרבה מים ומיצים ומרקים (מרק עוף יביא לך גם חלבון). בדרך כלל זה ווירוס, שכל מה שנידרש זה סבלנות שיחלוף מעצמו. ג'נק פוד, חריף, ומזונות משבשי בטן סתם יגרמו לך סבל, ואל תאכל אותם בשביל להשלים קלוריות או חלבון. אל תחשוב על קלוריות בכלל בזמן חולי.
אין שום סיבה שתחשוש בזמן הזה לשרירים שלך, ואין סיבה להכריח אימון במידה ואתה סובל, זה לא יועיל. ואחרי הכל אתה לא סופג את כל מה שאתה אוכל כדי לבנות שריר.
יכול להיות שתרד קצת במשקל, אבל בשבוע שיקום שלך אתה כנראה תחזיר הכל במידה ותהיה במאזן קלורי חיובי.
יכול להיות שתרגיש קצת חלש מיד אחרי, ולא בגלל שירד לך השריר, אלא בגלל שאתה משתקם.
תחזור לזה לאט.
במידה ואתה משלשל יותר משלושה ימים, תראה רופא.
אנחנו לא מצפים לימי מחלה באימונים שלנו, אבל כשהם מגיעים, תדאג לגוף שלך בלי לחשוב על האימונים. כך תשתקם יותר מהר, ותוכל לחזור לאימונים יותר מהר.
והכי חשוב, לשתות הרבה 🍿.
רפואה שלימה

לפי מה שקראתי פה באינטרנט הבנתי שהגוף קודם שורף את הגליקוגן בשרירים ואז שומן ומאגרי פחמימה ושרירים זה הדבר האחרון שהוא שורף
נכון חלקית.
הגליקוגן אכן מתפרק ראשון, ומבצבים של חוסר אכילה לזמן סביר, אז באמת הפחמימות והשומן יתפרקו לפני השריר.
בחוסר אכילה ממושך, ועוד שנגרם בגלל מחלה הגוף נכנס למצב השרדותי ובו המטרה לאגור כמה שיותר שומן ולפרק שריר, ככה תצרוך פחות אנרגיה וכם יהיה לך יוצר משאבים לשעת החירום שעו גת להגיע

הכל עובר חביבי. אל תילחץ, בחשיבה לטווח רחוק, אין שום משמעות קריטית לשבוע חרא כזה.

אל תתפתה להשלים ערכים מג׳אנק, תתמקד במאכלים שמתעכלים בצורה נוחה.

הייתי מציע אם אתה יכול באופן כללי להיות פעיל ברמה כלשהי, אפילו ללכת למכון ולתת 30-50 אחוז (לא יותר שמרגיש חרא) הדעה הלא מבוססת שלי שזה עוזר לגוף להתגבר על מחלה / וירוס וכו׳ ומזרז את ההחלמה.

• פותח/ת השרשור
הכל עובר חביבי. אל תילחץ, בחשיבה לטווח רחוק, אין שום משמעות קריטית לשבוע חרא כזה.

אל תתפתה להשלים ערכים מג׳אנק, תתמקד במאכלים שמתעכלים בצורה נוחה.

הייתי מציע אם אתה יכול באופן כללי להיות פעיל ברמה כלשהי, אפילו ללכת למכון ולתת 30-50 אחוז (לא יותר שמרגיש חרא) הדעה הלא מבוססת שלי שזה עוזר לגוף להתגבר על מחלה / וירוס וכו׳ ומזרז את ההחלמה.
אני כבר היום מרגיש יותר טוב ונראה לי שבשישי אנסה כבר לחזור למכון אחרי שלא הייתי ממוצש, סוג של שבוע מנוחה למרות שכבר עשיתי שבוע כזה לפני שבועיים חחחח
כשאני חוזר אבל למכון לנסות לחזור מהמשקלים שהייתי בהם או מפחות?

הייתי ממליץ לקחת שבוע ״בינוני״ ולעבוד עם מעט פחות משקל ממה שאתה רגיל (80-90 אחוז) אלא אם אתה מרגיש מצויין וחוזר בערך למשקל שהיית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית