הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Bench press PR 140×2 85 kg b.w.

• פותח/ת השרשור
קשה לי להאמין שהפרס שלך 60 קילו.
זה לא נשמע הגיוני בשיט
בצורה נכונה אני אצליח מקסימום 3 עם 60. כמה לדעתך אמור להיות הפרס שלי? בלי קשר הכתפיים שלי אף פעם לא היו החלק הכי חזק, יכול להיות כי גם אף פעם לא נתתי דגש לפרס כמו לבנץ׳. כמה היית מצפה שאלחץ מעל הראש עם הבנץ׳ הזה?

בצורה נכונה אני אצליח מקסימום 3 עם 60. כמה לדעתך אמור להיות הפרס שלי? בלי קשר הכתפיים שלי אף פעם לא היו החלק הכי חזק, יכול להיות כי גם אף פעם לא נתתי דגש לפרס כמו לבנץ׳. כמה היית מצפה שאלחץ מעל הראש עם הבנץ׳ הזה?

כשהבנצ' שלי היה 140 לזוג, הפרס שלי היה 82.5 בערך ל2-3 חזרות,

הפרס נורא רגיש לכמות הזמן והמאמץ שאתה משקיע בו. כדי להעלות אותו צריך להתאמן עליו כמו על תרגילי היסוד, ולהשקיע זמן ומאמץ בתרגילים תומכים כמו דיפס וכמו וריאציות של הפרס. כל הקטנה בנפח ובמשקלי העבודה מורידה אותו במהירות.
אני לא בטוח כמה (דהיינו באיזה יחס) הפרס והבנץ' משליכים זה על זה מבחינת משקל. להבנתי הקשר היותר חשוב ביניהם הוא שהפרס הכבד דרוש כגיבוי לבנץ' לצורך שמירה על מפרק הכתף.

צריך באמת להתחיל לתת יותר עבודה לכתפיים. אגב איך התקדמת משם למה שיש לך עכשיו?

לא מקבילים, ולא ואריאציות של פרס, פשוט פרס פעם בשבוע - פעמיים בשבוע (בשבועות עוקבים) והרבה עבודה על גב עליון

מוכשר.
סטים וחזרות? (הפרס)

אומר את האמת - אין לי ממש תוכנית ואני יותר משחק עם החזרות והמשקל לפי הרעננות שלי באותו יום, אבל אימון קלאסי שלי הולך בערך ככה:

חימום חימום חימום
80% ל2 חזרות
85% לחזרה
90% לחזרה
92% לחזרה
95% לחזרה
ולפעמים אם אני מרגיש מעולה אני מנסה 97.5%
מדי פעם אני מטפס עם שלישיות במקום בודדות, ולפעמים אני מטפס הכי גבוה שאני יכול עם זוגות, הנקודה בפרס שהוא תרגיל כל כך טכני שקשה להעמיס בו משקלים למספר גבוה של חזרות (מבחינתי גבוה זה 4-5+ ) בלי שצוואר בקבוק מסויים יצוץ וימוטת לך את תרגיל.

אחרי החלק העצים אני מוריד משקל משמעותית, מרחיב את האחיזה מאד כדי לעבוד יותר על רב הכתף ופחות על יד אחורית וכתף קידמית ומפמפם שמיניות ועשיריות עד שאני מגיע למוט ריק (מוריד 10 קילו כל סט בערך) - היפרטרופיה טובה וקצת נפח

יפה.
והנה שם הווריאציות של הפרס...

ווריאציות של הפרס אני חשבתי שאתה מתכוון לPush press, פרס בישיבה, פרס מאחורי הראש וכו, אם פרס עם אחיזה רחבה יותר הוא וואריאציה אז אני stand corrected

(למרות שזה משהו שהתחלתי בערך לפני חודש וקצת בשביל היפטרטרופיה ולא מה שהביא אותי עד הלום)

אני חושב גם שמשקל הגוף משחק תפקיד לא קטן בכלל

• פותח/ת השרשור
ווריאציות של הפרס אני חשבתי שאתה מתכוון לPush press, פרס בישיבה, פרס מאחורי הראש וכו, אם פרס עם אחיזה רחבה יותר הוא וואריאציה אז אני stand corrected

(למרות שזה משהו שהתחלתי בערך לפני חודש וקצת בשביל היפטרטרופיה ולא מה שהביא אותי עד הלום)

אני חושב גם שמשקל הגוף משחק תפקיד לא קטן בכלל
מאיזה עד איזה משקל עלית מהבנץ׳ 140×2 למה שאתה לוחץ היום? והבנתי נכון, אלה טוען שמה שקידם אותך בבנץ׳ זה בעיקר השיפור של הפרס?

מאיזה עד איזה משקל עלית מהבנץ׳ 140×2 למה שאתה לוחץ היום? והבנתי נכון, אלה טוען שמה שקידם אותך בבנץ׳ זה בעיקר השיפור של הפרס?

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה

משקל גוף? אני באופן שנתי (כבר 5-6 שנים) עולה מ98-100 ל112-115 משקל גוף, צובר כח, ואז מתחטב חזרה ל100-98. באופן קבוע. והכח עולה.

כ100 קילו ב 2014 כבר לחצי 120
כ100 קילו ב2015 לחצתי 140
כ100 קילו ב2016 ו2017 הגעתי ל160
כ100 קילו ב2018/2019 (עוד חודשיים שלוש) אני מקווה מאד לשמור על ה170 בנצ' או לפחות 165, כי מחר (אם הכל יהיה טוב) אני אמור ללחוץ 175 +-

ואני לא חושב שהפרס קידם לי את הבנצ', אבל קשה באמת לדעת, אני מניח שזה 4 שנים בערך שהתאמנתי ברציפות בלי להפסיק + משקל גוף

מה שכן קידם לי את הבנצ' לא מעט הוא שהתחלתי לעבוד -רק- עם עצירות בבנצ', זה הביא אותי לקפיצה לא קטנה

נערך לאחרונה:

80 לפחות..יכול להיות שאתה מנסה לעשות strict ולא OHP?
בכל אופן ברמה שלך לדעתי אתה יכול להגיע ל75 בוא נגיד בלי כל הקטע של וריאציות.
בהמשך אתה יכול לשלב PIN PRESS(וריאציה מעולה) ובנץ עליון

הפרס נורא רגיש לכמות הזמן והמאמץ שאתה משקיע בו. כדי להעלות אותו צריך להתאמן עליו כמו על תרגילי היסוד, ולהשקיע זמן ומאמץ בתרגילים תומכים כמו דיפס וכמו וריאציות של הפרס. כל הקטנה בנפח ובמשקלי העבודה מורידה אותו במהירות.
אני לא בטוח כמה (דהיינו באיזה יחס) הפרס והבנץ' משליכים זה על זה מבחינת משקל. להבנתי הקשר היותר חשוב ביניהם הוא שהפרס הכבד דרוש כגיבוי לבנץ' לצורך שמירה על מפרק הכתף.
בעבר לחצתי 115 סטריקט בלי לעבוד כמעט פרס.
סקוואט דדליפט ובנצ עם שני סטים של פרס בשבוע למיטב זכרוני (התאוששות של טקסס)

הפרס שלי הוא מקסימום 60 קילו ל3

כל הכבוד על הבנץ'. תעבוד על הפרס שלך. אני 1.75, שוקל 75 והפרס שלי 61 ל4, אז אתה יכול לשפר אותו עוד הרבה. אתה פשוט צריך לעבוד על הפרס באותה רצינות שאתה עובד על הבנץ'.

בעבר לחצתי 115 סטריקט בלי לעבוד כמעט פרס.
סקוואט דדליפט ובנצ עם שני סטים של פרס בשבוע למיטב זכרוני (התאוששות של טקסס)
אתה לא בדיוק מתאמן טיפוסי. אני דיברתי על בני תמותה רגילים.

אני לא בטוח שיש לי 140 בנץ' לזוג (לא ניסיתי. יש לי 130 לחמישיות) והפרס שלי כרגע 95 ל-4... (וגם היה כמעט 5x5 עם 90) יש לך פרופורציה מוזרה (או אולי לי?)
תתחיל להשקיע בפרס וכל הכבוד על ה3 פלטות!

• פותח/ת השרשור
אני לא בטוח שיש לי 140 בנץ' לזוג (לא ניסיתי. יש לי 130 לחמישיות) והפרס שלי כרגע 95 ל-4... (וגם היה כמעט 5x5 עם 90) יש לך פרופורציה מוזרה (או אולי לי?)
תתחיל להשקיע בפרס וכל הכבוד על ה3 פלטות!
לי את האמת יש מקסימום 125 ל5 וזאת השערה. המקסימום שעשיתי זה היה 122.5×6 ומשם העלאה ל125 כבר גרמה לי לעשות רק 3 חזרות. דווקא בחזרות נמוכות הצלחתי להוסיף הרבה במשקל. התחלתי מ125×3 ואז כבר ב127.5 ירדתי לדאבלים ומשם הצלחתי רק דאבל בכל העלאה אבל להפתעתי משכתי את זה עד ל140×2 איכשהו ואפילו הייתי קרוב לסגור 142.5 לדאבל. אולי העצימות וחזרות נמוכות מאוד זה מה שהכי טוב לי להתקדמות. אבל 130 אני לא אסגור גם ל3 באותו היום שיש לי מספיק 140×2 אם אנסה. דבר מוזר מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית