הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית SS

• פותח/ת השרשור dan2323
  • פורסם בתאריך

dan2323

משתמש מתחיל
186
2
נק' מוניטין:
2
186
2
משקל 80
גובה 1.75
גיל 23

כרגע אני בתקופה של מאזן קלורי חיובי ואני מעוניין בתוכנית SS אני בתקופה שרוצה להתחזק בכוח הפיזי ולפי מה שהבנתי שאי אפשר לעלות מסת שריר בתוכנית SS השאלה עד כמה זה נכון הרי אני מרים משקלים ומתחזק בכוח הפיזי ואוכל במאזן קלורי חיובי אז האמת פה האם אפשרי לעלות מסת שריר בכל זאת בתוכנית SS בנוסף לכוח הפיזי?

ועוד שאלה אני לקחתי את התוכנית היא בנויה ככה:

A:
SQUAT 3X5
BENCH PRESS 3X5
DEADLIFT 1X5
DIPS 2X8

B:
SQUAT 3X5
STANDING BARBELL PRESS 3X5
POWERCLEAN 5X3
PULLUPS 3X8

כמה שאלות בנוגע גם לתוכנית:

1.הגיוני שאין תרגילים מבודדים ורק מורכבים האם תהיה פרופורציה בין הגוף לידיים כי חוץ ממקבילים אין פה תרגיל ליד קידמית/אחורית?

2. יש תרגיל אחר שאפשר להחליף את Powerclean אני לא כל כך מעוניין בתרגיל הזה יש משהו חלופי לתרגיל?

כשמתחזקים גם עולים במסת שריר אבל ss לא אידיאלית למסת שריר בעיקר כי אין מספיק נפח לפלג גוף עליון , והנפח לשרירי הרגליים גדול פי שנים מכל שריר בפלג גוף עליון

התכנית המקורית לא נראית ככה, אין dips ובמקום פאוור קלין עושים בדרך כלל פנדלאי ראו או מתח בסופינציה
שלשאלה 1 שלך, מתח בסופינציה כמובן יכול לתת נפח ליד קדמית

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כשמתחזקים גם עולים במסת שריר אבל ss לא אידיאלית למסת שריר בעיקר כי אין מספיק נפח לפלג גוף עליון , והנפח לשרירי הרגליים גדול פי שנים מכל שריר בפלג גוף עליון

התכנית המקורית לא נראית ככה, אין dips ובמקום פאוור קלין עושים בדרך כלל פנדלאי ראו או מתח בסופינציה
שלשאלה 1 שלך, מתח בסופינציה כמובן יכול לתת נפח ליד קדמית

הכוונה שלך פה זה שהפלג גוף העליון פחות מתחזק מהפלג גוף תחתון?

והאמת שלקחתי את התוכנית בפורטל מה שרשום שם ..

הכוונה שלך פה זה שהפלג גוף העליון פחות מתחזק מהפלג גוף תחתון?

והאמת שלקחתי את התוכנית בפורטל מה שרשום שם ..
כן כי פחות תדירות ונפח, אבל בעיקר ישפיע על מסת השריר כי להתחזק בקפיצות גדולות אפשר בהתחלה גם עם נפח נמוך
אולי זאת תכנית מעודכנת, במקור זה לא היה ככה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן כי פחות תדירות ונפח, אבל בעיקר ישפיע על מסת השריר כי להתחזק בקפיצות גדולות אפשר בהתחלה גם עם נפח נמוך
אולי זאת תכנית מעודכנת, במקור זה לא היה ככה

בעיקרון התוכנית תתאים לי לדעתך למטרות שלי?

• פותח/ת השרשור
אתה מגזים. זה שss לא אידאלית להיפרטרופיה לא אומר שלא גדלים בה. מתחילים יגדלו יפה מאוד בss בכול הגוף.

איזה תוכנית מומלצת להלאת המסת שריר ? חוץ מSS זה סתם לידע כללי אני מעוניין לדעת על עוד תוכניות

דווקא בתכנית המקורית עושים פאוורקלין. ואם אני זוכר נכון בספר הוא כן מדבר על להוסיף מתח ומקבילים אחרי כמה שבועות.
אין מספיק נפח לפלג גוף עליון , והנפח לשרירי הרגליים גדול פי שנים מכל שריר בפלג גוף עליון
אם מוסיפים צ'ין אפס ומקבילים ועושים במקום פאוורקלין חתירות/מתח אז פלג גוף עליון לא מקבל פחות נפח מפלג גוף תחתון.
לפי מה שהבנתי שאי אפשר לעלות מסת שריר בתוכנית SS השאלה עד כמה זה נכון
זה לא נכון. כאמור זו לא התכנית האידיאלית להעלאת מסת שריר אבל זה לא שאי אפשר, כמו שאמרת אתה מרים משקל, מתחזק ואוכל במאזן קלורי חיובי, אתה תעלה מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
דווקא בתכנית המקורית עושים פאוורקלין. ואם אני זוכר נכון בספר הוא כן מדבר על להוסיף מתח ומקבילים אחרי כמה שבועות.

אם מוסיפים צ'ין אפס ומקבילים ועושים במקום פאוורקלין חתירות/מתח אז פלג גוף עליון לא מקבל פחות נפח מפלג גוף תחתון.

זה לא נכון. כאמור זו לא התכנית האידיאלית להעלאת מסת שריר אבל זה לא שאי אפשר, כמו שאמרת אתה מרים משקל, מתחזק ואוכל במאזן קלורי חיובי, אתה תעלה מסת שריר.

תודה רבה לך אחי על התשובה ואני יעשה את השינויים בתוכנית על פי מה שאמרת והמטרה היא קודם כל להתחזק ואם עולים במסת שריר בנוסף אז ברכה תודה אחי!

איזה תוכנית מומלצת להלאת המסת שריר ? חוץ מSS זה סתם לידע כללי אני מעוניין לדעת על עוד תוכניות
לדעתי ss כדאי לעשות רק אם אתה מוכן ממש להשקיע הרבה. כלומר להשקיע בללמוד את התרגילים בדיוק כמו שצריך,לאכול כמו שצריך(הרבה) ולישון טוב. בנוסף האימונים עצמם מאוד קשים פיזית ומנטלית(להוסיף משקל לסקוואט כול אימון זה מאוד קשה).
אם אתה רוצה תוכנית פחות אינטנסיבית אז fbw שבנויה טוב זה סבבה

• פותח/ת השרשור
לדעתי ss כדאי לעשות רק אם אתה מוכן ממש להשקיע הרבה. כלומר להשקיע בללמוד את התרגילים בדיוק כמו שצריך,לאכול כמו שצריך(הרבה) ולישון טוב. בנוסף האימונים עצמם מאוד קשים פיזית ומנטלית(להוסיף משקל לסקוואט כול אימון זה מאוד קשה).
אם אתה רוצה תוכנית פחות אינטנסיבית אז fbw שבנויה טוב זה סבבה

תודה אחי על המענה אני בידיוק שבוע שעבר הפסקתי עם תוכנית FBW לחיטוב לקחתי פה בפורטל את תוכנית החלטתי ללכת על SS על מנת להתחזק המון וגם לעלות קצת במסת שריר השאלה שלי אם עשיתי נכון בבחירה של התוכניות והכל לדעתך

משקל 80
גובה 1.75
גיל 23

כרגע אני בתקופה של מאזן קלורי חיובי ואני מעוניין בתוכנית SS אני בתקופה שרוצה להתחזק בכוח הפיזי ולפי מה שהבנתי שאי אפשר לעלות מסת שריר בתוכנית SS השאלה עד כמה זה נכון הרי אני מרים משקלים ומתחזק בכוח הפיזי ואוכל במאזן קלורי חיובי אז האמת פה האם אפשרי לעלות מסת שריר בכל זאת בתוכנית SS בנוסף לכוח הפיזי?

ועוד שאלה אני לקחתי את התוכנית היא בנויה ככה:

A:
SQUAT 3X5
BENCH PRESS 3X5
DEADLIFT 1X5
DIPS 2X8

B:
SQUAT 3X5
STANDING BARBELL PRESS 3X5
POWERCLEAN 5X3
PULLUPS 3X8

כמה שאלות בנוגע גם לתוכנית:

1.הגיוני שאין תרגילים מבודדים ורק מורכבים האם תהיה פרופורציה בין הגוף לידיים כי חוץ ממקבילים אין פה תרגיל ליד קידמית/אחורית?

2. יש תרגיל אחר שאפשר להחליף את Powerclean אני לא כל כך מעוניין בתרגיל הזה יש משהו חלופי לתרגיל?
אמרו לי תקנה את הספר Starting strength basic barbell training 3rd פעם ראשונה ולא הקשבתי. המון זמן הלך לפח. אמרו לי פעם שנייה תקנה את הספר ותקרא ואז קניתי ולמדתי ממנו המון. אז אני אומר לך תקנה את הספר, תלמד את התרגילים המורכבים, תבין את העקרון הפשוט של מאמץ, נתאוששות והסתגלות ותשכח מבידוד של מפרקים בגוף.
ועוד משהו התוכנית אמורה לעבוד לפי שלבים(שלב ראשון שני ושלישי). כשתקרא את הספר תבין לבד כי אני גם שגיתי ויצא שהדדליפט והסקוואט יצאו מאד קרובים אחד לשני.

זורם איתך על גרם

נפח לפלג גוף עליון לחזה/כתפיים/גב שליש בערך מהנפח לרגליים וזה לא שהפח לרגליים מטורף (סך הכל תוכנית כוח) לצפות לקבל גוף מזה זה טיפשות
אתה בעצם אומר שאם מישהו עושה ss ואוכל כמו שצריך וישן טוב מעלה את הבנץ פרס שלו מ40 ל80-100 קג, ואת הפרס מ20 ל60 קג,
החזה, הכתפיים והיד האחורית שלו לא יגדלו?
או שאם הוא מעלה את הדדליפט שלו מ100 ל200 קג, ואת המתח שלו מ3 חזרות עם משקל הגוף ל10 חזרות בתוספת 20 קג, הגב, הטרפזים והיד הקדמית של לא יגדלו?
אלה דברים שמי שמסיים ss אמור להצליח לעשות אותם ואם לא יותר.
שוב-אני לא חושב שזאת הדרך האידאלית להיפרטרופיה. אבל התוכנית הזאת עובדת ומשיגה את המטרות שלה בגדול.

אתה בעצם אומר שאם מישהו עושה ss ואוכל כמו שצריך וישן טוב מעלה את הבנץ פרס שלו מ40 ל80-100 קג, ואת הפרס מ20 ל60 קג,
החזה, הכתפיים והיד האחורית שלו לא יגדלו?
או שאם הוא מעלה את הדדליפט שלו מ100 ל200 קג, ואת המתח שלו מ3 חזרות עם משקל הגוף ל10 חזרות בתוספת 20 קג, הגב, הטרפזים והיד הקדמית של לא יגדלו?
אלה דברים שמי שמסיים ss אמור להצליח לעשות אותם ואם לא יותר.
שוב-אני לא חושב שזאת הדרך האידאלית להיפרטרופיה. אבל התוכנית הזאת עובדת ומשיגה את המטרות שלה בגדול.
בבנצ' והפרס מודבר לחזרות או חזרה? (בכל מקרה בזמן הגיוני לSS המספרים שנתת לא הגיונים ואם מדבר על זמן ארוך אז זה חתיכת בזבוז זמן רציני למי שרוצה הפירטרופיה (וגם כוח))
ואתה אומר לי שסיימת SS עם 200 קג דד?

יש לגדול בסמ ויש לגדול ב10

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית