הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כושר לפני הצבא

אנונימי7797

משתמש מתחיל
217
14
נק' מוניטין:
62
217
14
שלום רב, כרגע אני בן 16, תלמיד כיתה י''א. בקרוב מתחילים הרישומים לגדנ''ע הצלילה ויום הסיירות במרחק של קצת יותר מחצי שנה. השאיפה שלי היא להגיע לתוצאות הגבוהות ביותר ביום הסיירות, שיאפשרו לי להתגבש ליחידות העלית של צה''ל (בדגש על הקומנדו הימי). כרגע אני מתאמן בתכנית מדקאו 5X5, אך באירובי אני על הפנים. אני חייב לשפר סיבולת לב ריאה יחד עם ביצוע אימוני פאוורליפטינג שיוסיפו לכוח הפיזי שלי (פרמטר חשוב לא פחות) ואני לא יודע כיצד לשלב ביניהם על מנת שאוכל להתקדם יפה בשני התחומים. בנוסף, יהיה נחמד לעבוד על שחייה ולשפר טכניקה והישגים בה. הנתונים שלי הם:

משקל גוף - 80 ק''ג
גובה - 1.76 (פלוס מינוס)
גיל - 16

סקוואט - 120 ק''ג ל5
בנץ' - 75 ק''ג ל5
דדליפט - 135 ל5
פרס - 45 ק''ג ל5
פנדליי רואו - 75 ק''ג ל5

@Mike
@hanan
@yujinius
@MasterSplitter
@TheTzadik
@White Walker
@kotzer
@moo
@Tank
@StrongLift

לפי דעתי לגיבושים צבאיים ובכללי לכושר צבאי, הכי חשוב אירובי. כוח הוא הרבה פחות הכרחי. אפילו להפך, שרירים יכבידו עליך במידה ותיהיה לך מסת שריר גבוהה. ואם כבר, אז הייתי מתאמן על דברים שעושים הרבה בצבא כמו שכיבות שמיכה, כפיפות בטן, זחילות וכאלה. אבל ממש לא הייתי עושה powerlifting.

המטרה היא ארובי אז קודם כל נותנים חשיבות לאורבי זה הכל מתאמנים קודם כל ארובי ואז פוואר.

תתאמן אינטרבלים בשילוב של ריצות ארכות וחבל ואתה מוכן לגנדא.

ממליץ על קבוצות כושר קרבי עם הסטוריה של הרבה חניכים שנכנסו ליחידות מובחרות. לרוב זה לא יקר וזה יהיה הכי אפקטיבי.

בתור פאוורליפטר אני מציע לך לשים את זה בצד אם המטרה שלך יחידה מובחרת.

• פותח/ת השרשור
ממליץ על קבוצות כושר קרבי עם הסטוריה של הרבה חניכים שנכנסו ליחידות מובחרות. לרוב זה לא יקר וזה יהיה הכי אפקטיבי.

בתור פאוורליפטר אני מציע לך לשים את זה בצד אם המטרה שלך יחידה מובחרת.
החשש שלי הוא שהפעילות שם לא טובה, כלומר עובדים ״רבאק״ובסוף גומרים עם שברי מאמץ. גם ראיתי פה באתר ביקורת רבה על יובל עילם שקיבל תעודת היקרה ממפקד חיל האוויר ויש לו בוגרים בטיס וסיירות.

הפאוורליפטינג לא יעזור לך להגיע ליחידה מובחרת, להפך, רק יפריע לך בדרך ובאימונים שאתה באמת תצטרך. תרשם לקבוצת כושר קרבי עם רזומה מוכח

שים את הפאורליפטינג בצד ותן עדיפות לסיבולת כי זה מה שחשוב. בין אם זה ספרינטים או מרחקים ארוכים. כוח תעשה במתכונת של מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה ובטן. סקווטים ולאנג'ים עם משקל גוף זה מספיק או קצת עם משקלים פעם אחת בשבוע. בשביל לא להגיע למצב של שברי מאמץ תבנה את ההתקדמות בהדרגה.

אני הייתי רץ לפחות 3 פעמים בשבוע, 4 מקסימום. הכוח במתכונת הזו לא יקח לך הרבה זמן בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית