הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש תחרות פאוורליפטינג במרץ?

Lifter123

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
חזרתי לעניינים לא מזמן ואשמח אם מישהו יעשה לי סדר בדברים.
אני זוכר שיש כמה איגודים שמארגנים תחרויות בארץ, זכור לי אחד שהיה מארגן קבוע בדצמבר, מרץ ויולי (IPL אולי?)

בין אם כן ובין אם אני עושה סלט בדברים, אשמח שתוכלו להסביר לי מהן האופציות להתחרות בארץ (היכן ומתי ותחת איזה איגוד)

תודה!

אתחיל בזה שאני גם דתי, ככה שלא שיש לי איזו בעיה עם הרעיון.
אבל כרגע במצב בארץ, כמות המתחרים היא לא גבוה בכל מקרה, במיוחד כמות המתחרות, אני לא רואה איך להקדיש מקצה שלם רק לנשים באמת יהיה ראלי. זה להזיז את הציוד בתחרות בשבילן, את הראק לסקוואט, הספסל לבנץ'... יכול להיות שכל הבלגן הזה יהיה בשביל 6-7 מתחרות.
ואיפה זה עוצר, הרי אם מישהי לא רוצה להתחרות באותו זמן עם בנים, סביר להניח שיש לה גם בעיה שהשופטים יהיו בנים, אז צריך שופטות במיוחד למקצה הזה, וספוטרים גם כמובן. אתה גם לא באמת תוכל להפריד שהבנות יהיה לבד, תמיד יהיו מתחרות שיבואו עם החבר, מאמן... אז מה זה משנה בכל מקרה?
לא צריך להזיז את כל הציוד, הנשים יתחרו באותו מקום. הכל יקח בערך שעה שעתיים. ואז יתחיל תחרות גברים, ככה זה גם עם תחרויות של אומניות לחימה שונות.
יש נשים שלא רוצות קהל עצום של גברים אבל כן מוכנות שיהיה שופט, יש גם דעות מתירות בציבור החרדי למצב כזה.
אני לא יודע גם עד כמה זה באמת יגדיל את קהל היעד, כרגע יש כבר כמה מתחרים דתיים שמגיעים שמגיעים לתחרויות, חלקם גם תלמידי ישיבות, אני בספק אם יש אפילו 3 מתחרים פוטנציאליים שלא מגיעים רק מהסיבה הזאת.
יש המון שלא מגיעים בגלל סיבות כאלה. אם תסתובב במכוני כושר נפרדים אתה תפגוש אותם.

לא צריך להזיז את כל הציוד, הנשים יתחרו באותו מקום. הכל יקח בערך שעה שעתיים. ואז יתחיל תחרות גברים, ככה זה גם עם תחרויות של אומניות לחימה שונות.
יש נשים שלא רוצות קהל עצום של גברים אבל כן מוכנות שיהיה שופט, יש גם דעות מתירות בציבור החרדי למצב כזה.

יש המון שלא מגיעים בגלל סיבות כאלה. אם תסתובב במכוני כושר נפרדים אתה תפגוש אותם.

בין המקצים צריך להזיז את הציוד, כל תרגיל והציוד שלו...
שוב, אתה מסתכל על קבוצה לא גדולה של נשים, שמתוכן אתה לוקח רק את אלה שיהיו מוכנות בתנאים מסוימים... אני לא רואה איך קהל היעד הזה יהיה גדול. הרי זה לא שאתה יכול להגיע למצב שרוב הקהל יהיה בנות, עדיין יהיה קהל גברי גדול.

הפתרון לזה הוא אולי אם יארגנו בתוך המגזר החרדי תחרויות, ואולי תהיה הענות ליצור הפרדה מלאה, אבל לשם כך צריך שמישהו שהוא חלק מהאכלוסיה הזאת ירים את הכפפה.

הפתרון לזה הוא אולי אם יארגנו בתוך המגזר החרדי תחרויות, ואולי תהיה הענות ליצור הפרדה מלאה, אבל לשם כך צריך שמישהו שהוא חלק מהאכלוסיה הזאת ירים את הכפפה.
אין סיכוי עדיין לזה לצערי.
אבל לתחרות נשים לפני גברים כדי שגברים רבים יותר יגיעו, זה נראה לי שווה ואפשרי, כמו תחרויות בכל התחומים השונים (מר ישראל, היאבקות, איגרוף, ג'ודו, טייקוואנדו, נינג'ה ישראל זה מתחרים בודדים בפעם, כדורגל, כדורסל, פוטבול, ויש עוד הרבה).

אין סיכוי עדיין לזה לצערי.
אבל לתחרות נשים לפני גברים כדי שגברים רבים יותר יגיעו, זה נראה לי שווה ואפשרי, כמו תחרויות בכל התחומים השונים (מר ישראל, היאבקות, איגרוף, ג'ודו, טייקוואנדו, נינג'ה ישראל זה מתחרים בודדים בפעם, כדורגל, כדורסל, פוטבול, ויש עוד הרבה).

אבל גם אם תארגן תחרות נשים לפני גברים, יהיה לך המון נשים בקהל- כמות המתחרות כמעט לא משפיע על הקהל גם ככה.
אם אתה גבר שלא מתחרה בקטגוריות משקל נמוכות אתה בכל מקרה תתחרה במקצה רק עם גברים. ככה שהפתרון שלך נותן מענה אולי רק לגברים ששוקלים 60-70 קילו והבעיה שלהם היא רק להתחרות עם נשים ולא עם קהל של נשים.

התחומים שציינת הרבה יותר גדולים מפווארליטינג ככה שלא ניתן להשוות.

הדבר הכי ריאלי שלדעתי אפשר לעשות זה מקצים שונים לנשים וגברים, למשל בסקוואט הנשים יהיו קודם, ואחר כך הגברים, כנ"ל בבנצ' ודדליפט. ככה יש סוג של הפרדה, ואין צורך להתברבר עם הציוד בין מקצה למקצה

הדבר הכי ריאלי שלדעתי אפשר לעשות זה מקצים שונים לנשים וגברים, למשל בסקוואט הנשים יהיו קודם, ואחר כך הגברים, כנ"ל בבנצ' ודדליפט. ככה יש סוג של הפרדה, ואין צורך להתברבר עם הציוד בין מקצה למקצה
זה בדיוק הכיוון שאני חותר.

זה מה שקורה כרגע, לפחות בתחרות האחרונה הבנות מתחילות בכל תרגיל והבנים ממשיכים.

ובתחרויות של גל לזכרוני הבנות היו מתחילות בבוקר שעה- שעתיים ואז הבנים..

ככה שאני לא מבינה איפה בדיוק הבעיה?
ויש בנות חרדיות שעושות פאוורליפטינג? לא חושבת..

זה מה שקורה כרגע, לפחות בתחרות האחרונה הבנות מתחילות בכל תרגיל והבנים ממשיכים.

ובתחרויות של גל לזכרוני הבנות היו מתחילות בבוקר שעה- שעתיים ואז הבנים..

ככה שאני לא מבינה איפה בדיוק הבעיה?
ויש בנות חרדיות שעושות פאוורליפטינג? לא חושבת..
אני לא טוען שיש בעיה, אני פשוט אומר שזה יהיה הדבר הכי ריאלי. לצערי לא יצא לי להתחרות בארץ, אז אני רק מעלה רעיונות, אין לי ניסיון בפועל עם מה שקורה בארץ

אני ממש לא מבין בהלכה וכו׳, אבל אם הבעיה היא עם הלבוש (לא צנוע, ברכיים / מרפקים חשופים) אז בהחלט יש מקום ללבוש צמוד שמכסה את כל הגוף, יש לזה תקדים בIPF וכו׳ ואין שום בעיה להתחרות ככה.
ברור שגם מעניין אותי להתהדר באליפות מכובדת גם כן.
אבל חוץ מזה, אני בעד כל סוג של תחרות (אלא אם כן שחטו את כללי התחרות הקונבנציונלים שזה רק מתאים לסוג מסוים של מתאמנים).
כמו שאמרתי, אני חושב שהתחרות של אושר סופטי היה מצוין עם הצלחה גדולה. רק לראות את אפי שופט שימח אותי.
השתתפתי רק בתחרויות לא מאוגדות, וזה אחד הסיבות שאני רוצה תחרות מאוגדת.
אתה אולי אחרי כל התחרויות אז אתה מספר שתחרויות האיגוד הם חרטא.
אבל למתחרים מתחילים כמוני תחרויות איגוד זה מה שנחשב ומעניין.
הסיבה שלא הגעתי לתחרות של אושר לא היה בגלל שיש לי בעיה עם תחרויות בלי איגוד.
פשוט הרגשתי (ואני מדבר בשם כמה אחרים שהם ברמה של תחרות) שזה לא מתאים להשקפת עולם שלי במעט, ואם זה היה תחרות מאוגדת יכול להיות שלא הייתי עומד בפיתוי.
אבל לדעתי לתת במות רבות למנצחים הוא דבר חשוב מאוד.
יש חבר'ה חזקים בבנצ', יש כאלה רק בדדליפט, ויש כאלה בסקוואט שרוצים לשבור טוטאל. ויש עוד הרבה קטגוריות כמו שהטבת להסביר. ולדעתי תחרות מצומצמת קטגוריות, היא אמנם תחרותית מאוד, אבל גונבת מדליות ממי שמגיע גם כן.
כשיש בחור בן 16 (ומי שהיה יודע על מה שאני מדבר) שמתחרה יחד עם בוגרים, זה שלילה של כבוד שמגיע לו.
אז אני ממליץ באמת לתת במה מכובדת לחבר'ה שעובדים קשה, בתחומים טיפה שונים בתוךצ תחום הפאוורליפטינג.
ובאמת לגבי עצמי, שום דבר לא היה מונע ממני להגיע מלבד השקפת העולם שלי.

לגבי תחרויות מאוגדות, שוב אני אחפור בנושא...

אתה כנראה לא מבין כמה המושג ״איגוד פאוורליפטינג״ הוא בדיחה. לצערינו הרב. הקונספט הזה הוא התחלואה הכי גדולה בספורט שלנו. בארץ הפצפונת שלנו עם מעט מתחרים עברו מ2012 האיגודים הבאים:
IPO, WPC, GPC, 100% RAW, IPL, WRPF, NPA וכו׳ וכו׳ וכו׳

ה״יוקרה״ של האיגוד שווה לתחת. אתה יכול לשלוח בקשה ל50 איגודים (יש הרבה יותר) להקים תחרות בארץ בלי שום סטנדרטים כמעט, להתחרות, לקבוע שיאי עולם בלי שום בעיה. אני מכיר אישית אינספור אלופי עולם ושיאני עולם שהמספרים שלהם נמוכים משיאי ישראל (כן, זה הגיוני מסתבר).

שאני זכיתי במקום שני באליפות עולם באמת מרשימה (GPA סידני 2014) עם אותה תוצאה סיימתי מקום 15 (!!!) באליפות אוסטרליה GPC. אם הייתי מתחרה באליפות העולם GPC באותה שנה אני מאמין שהייתי מסיים בדירוג יותר גבוה מ15.

לא מזמן היה לי ויכוח מעניין עם נציג של איגוד בארץ, שהתפאר בשיאי עולם של מתחרים שלו. חישבתי תוך כמה דקות כמה שיאי עולם יש באיגוד שלו, הגעתי לסביב 20,000 (אני לא צוחק) שיאי עולם שונים שניתן לקטוף.

החלוקה לקטגוריית גיל רק מחרבנת את הרמת תחרותיות. הרי ברור לך שאם יבוא מישהו בן 70 או מישהו בן 12 הם יזכו לא משנה מה ירימו כי אין מצב שיהיה מישהו בקטגוריה שלהם? איפה היוקרה בזה? אבקש מסבא אנונימי שלא הרים בחייו לבוא ולהרים 20 קילו בכל תרגיל ולהיות אלוף הארץ. וואו.

אני ממש לא מבין בהלכה וכו׳, אבל אם הבעיה היא עם הלבוש (לא צנוע, ברכיים / מרפקים חשופים) אז בהחלט יש מקום ללבוש צמוד שמכסה את כל הגוף, יש לזה תקדים בIPF וכו׳ ואין שום בעיה להתחרות ככה.

לגבי תחרויות מאוגדות, שוב אני אחפור בנושא...

אתה כנראה לא מבין כמה המושג ״איגוד פאוורליפטינג״ הוא בדיחה. לצערינו הרב. הקונספט הזה הוא התחלואה הכי גדולה בספורט שלנו. בארץ הפצפונת שלנו עם מעט מתחרים עברו מ2012 האיגודים הבאים:
IPO, WPC, GPC, 100% RAW, IPL, WRPF, NPA וכו׳ וכו׳ וכו׳

ה״יוקרה״ של האיגוד שווה לתחת. אתה יכול לשלוח בקשה ל50 איגודים (יש הרבה יותר) להקים תחרות בארץ בלי שום סטנדרטים כמעט, להתחרות, לקבוע שיאי עולם בלי שום בעיה. אני מכיר אישית אינספור אלופי עולם ושיאני עולם שהמספרים שלהם נמוכים משיאי ישראל (כן, זה הגיוני מסתבר).

שאני זכיתי במקום שני באליפות עולם באמת מרשימה (GPA סידני 2014) עם אותה תוצאה סיימתי מקום 15 (!!!) באליפות אוסטרליה GPC. אם הייתי מתחרה באליפות העולם GPC באותה שנה אני מאמין שהייתי מסיים בדירוג יותר גבוה מ15.

לא מזמן היה לי ויכוח מעניין עם נציג של איגוד בארץ, שהתפאר בשיאי עולם של מתחרים שלו. חישבתי תוך כמה דקות כמה שיאי עולם יש באיגוד שלו, הגעתי לסביב 20,000 (אני לא צוחק) שיאי עולם שונים שניתן לקטוף.

החלוקה לקטגוריית גיל רק מחרבנת את הרמת תחרותיות. הרי ברור לך שאם יבוא מישהו בן 70 או מישהו בן 12 הם יזכו לא משנה מה ירימו כי אין מצב שיהיה מישהו בקטגוריה שלהם? איפה היוקרה בזה? אבקש מסבא אנונימי שלא הרים בחייו לבוא ולהרים 20 קילו בכל תרגיל ולהיות אלוף הארץ. וואו.

צריך לשנות את זה לשיאני אולם לא עולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית