הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש תחרות פאוורליפטינג במרץ?

Lifter123

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
חזרתי לעניינים לא מזמן ואשמח אם מישהו יעשה לי סדר בדברים.
אני זוכר שיש כמה איגודים שמארגנים תחרויות בארץ, זכור לי אחד שהיה מארגן קבוע בדצמבר, מרץ ויולי (IPL אולי?)

בין אם כן ובין אם אני עושה סלט בדברים, אשמח שתוכלו להסביר לי מהן האופציות להתחרות בארץ (היכן ומתי ותחת איזה איגוד)

תודה!

אפשר פשוט להסתובב עם הגב כאשר הנשים מרימות.
לחלק דתיים זה לחץ חברתי או אישה שמרגישה שלא בנוח בגלל שהיא לא גדלה עם מושג של עירבוב בין בעלה ונשים אחרות.
לכל אחד יש את התסביכים והסיבות שזה מעקב אותו.
אני לא אכנס לסיבות האישיות שלי, אבל זה לא נראה לי כל כך קשה לעשות תחרות קטגוריות גברים, אנחנו בין כה וכה לא מתחרים נגד נשים.
והכמות מתחרים שיתווספו יהיה שווה את המאמץ.

לחלק דתיים זה לחץ חברתי או אישה שמרגישה שלא בנוח בגלל שהיא לא גדלה עם מושג של עירבוב בין בעלה ונשים אחרות.
לכל אחד יש את התסביכים והסיבות שזה מעקב אותו.
אני לא אכנס לסיבות האישיות שלי, אבל זה לא נראה לי כל כך קשה לעשות תחרות קטגוריות גברים, אנחנו בין כה וכה לא מתחרים נגד נשים.
והכמות מתחרים שיתווספו יהיה שווה את המאמץ.
מהניסיון שלי עם תחרויות זה מאוד אפשרי, אבל לא בארץ, לפחות לא במצב הנוכחי של הספורט.
במקומות שיש הרבה מתחרים מפרידים תמיד את המקצים של הנשים והגברים, ובחלק מהמקרים הם אפילו בימים נפרדים.
הבעיה היא שבארץ יש מעט מאוד מתחרות, אז לעשות את כל 3 ההרמות לכל הנשים בנפרד מהגברים פשוט יהיה בזבוז זמן (5-10 נשים ייקחו לך לפחות שעה), וזה תכלס די יקטול להן את התחרותיות סוג של אירוע מבודד וקטן, וישאיר עננה שחורה על האירוע.
אם היו יותר מתחרות הייתי תומך בזה, אבל כרגע זה לא המצב.

מהניסיון שלי עם תחרויות זה מאוד אפשרי, אבל לא בארץ, לפחות לא במצב הנוכחי של הספורט.
במקומות שיש הרבה מתחרים מפרידים תמיד את המקצים של הנשים והגברים, ובחלק מהמקרים הם אפילו בימים נפרדים.
הבעיה היא שבארץ יש מעט מאוד מתחרות, אז לעשות את כל 3 ההרמות לכל הנשים בנפרד מהגברים פשוט יהיה בזבוז זמן (5-10 נשים ייקחו לך לפחות שעה), וזה תכלס די יקטול להן את התחרותיות סוג של אירוע מבודד וקטן, וישאיר עננה שחורה על האירוע.
אם היו יותר מתחרות הייתי תומך בזה, אבל כרגע זה לא המצב.
איך ה IPC בארץ מסתדר? זה גם עובד ביחד?

איך ה IPC בארץ מסתדר? זה גם עובד ביחד?
זה אני לא יודע בוודאות, אבל אני חושב ששם המקצים של הנשים מופרדים, אבל לא כל התחרות, כלומר כלומר סקוואט של הבנים ואז סקוואט של הבנות וככה הלאה

זה אני לא יודע בוודאות, אבל אני חושב ששם המקצים של הנשים מופרדים, אבל לא כל התחרות, כלומר כלומר סקוואט של הבנים ואז סקוואט של הבנות וככה הלאה
אולי נוכל לישם את זה לעוד תחרויות.

קודם כל זה חשוב להביע את דעתך, נראה שיש לך רצון כנה לתרום ולהיות פעיל בתחום בארץ ולא סתם לקטול.

אם אני לא טועה, זו התחרות הראשונה בארץ ללא איגוד מאז דימונה 2012 שהתחום התחיל לפעול בצורה לא רעה בארץ. הייתה תחרות נוביס (מתחילים) באקטיב בחיפה אבל זה היה מאוד קטן ועם מטרה שונה.

לגבי ההנחה שלך, לצערי אתה טועה. מבלי להכנס ללכלוכים על איגוד X או איגוד Y, אבל כמעט בכל תחרות שהייתה לאחרונה, מתוך נגיד 50 משתתפים, היו לך 30-40 מנצחים שהתהדרו ב״אלופי הארץ/אירופה״ ושיאני עולם כביכול. זה חרטא. הקטגוריות כל כך מפוצלות שהסיכוי שלך למצוא פודיום מלא (כלומר 3 מתחרים בקטגוריה) הוא כמו לזכות בלוטו.
מפצלים עפ״י - מין (הגיוני), משקל (הגיוני), ציוד - עם/בלי רצועות, עם/בלי סלינגשוט, עם/בלי מולטי פליי, עושים מקצים של בנץ׳ אונלי, דדליפט אונלי, פוש פול... בקצרה, כל בנאדם שמרים מוט ריק יכול למצוא קטגוריה להתחרות בה ולנצח אותה כי היא ריקה.

זו הבעיה (!!) בתחרויות איגוד.

לי אישית היה העונג לעזור לאושר לארגן ולתכנן קצת את הקונספט של התחרות שלו לכן אני כמובן מאוד תומך בה וברעיון שלה.

שאתה אומר ״תחרות מכון״ זה נשמע כביכול חובבני. אבל במכון יש לך אווירה הרבה יותר טובה מאשר אולם כדורסל שנועד להכיל ספורט אחר לחלוטין ועומד ריק גם אם באים 200 צופים (הרבה במונחים של הארץ).
מכון לא עולה שכירות מעבר לשכירות הרגילה, לא צריך ביטוח מיוחד עד כמה שאני יודע, אין לך עלויות הובלה (אולי השכרת כסאות פלסטיק?) מה שמביא אותך לעלות יחסית נמוכה להרמה של אירוע. הנתון הזה אפשר לאושר לגבות סכום משמעותית נמוך, זה מביא עוד משתתפים, מוריד את הרף כניסה לספורט וברווחים אפשר לשדרג את הציוד / מקום לתחרויות ברמה עוד יותר גבוהה כל פעם ופעם.

שאתה אומר ״החבר׳ה הרציניים בארץ״, רוב השיאנים לא התחרו הרבה זמן בדיוק בגלל שהתחום בארץ הפך למאוד פוליטי והתחרויות שהיו, המשאבים הושקעו בכיוון הלא נכון (לדעתי).

הרעיון בתחרויות כמו אצל אושר, שקשה לנצח! בדיוק כמו שאמרת שאתה לא רוצה לנצח בהליכה תחרות, אצל אושר היו 4 מנצחים מתוך 50+ משתתפים אם אני לא טועה. מבחינת רמת התחרותיות - זה הכי גבוה שהיה אי פעם בארץ.

בקטגוריה שלך (82) הכי חזקים בארץ זה יניב גופט ורן כהן, יניב חוזר לעצמו אם אני לא טועה ולא התחרה תקופה ורן כבר לא פעיל בספורט כמה שנים.

לגבי מקצה של נשים בנפרד, זה לא רחוק מאוד, אתה צריך להגיע ל10~ מתחרות לפחות ואז אפשר לעשות מקצה בוקר נפרד לנשים, לתקתק אותו מהר ולעשות את כל הגברים אחר כך. אבל בשביל שנגיע למצב שזה יהיה פרקטי ויעיל להפריד, צריך להגיע לעוד מתחרים. את זה אפשר לעשות על ידי הנגשה של התחרויות (זול, נוח, זמין, אמין (לא מבטלים תחרויות ברגע האחרון)) ולהפוך את הזכיה ליוקרתית ע״י מספר מנצחים נמוך ואולי בעתיד פרסים כספיים, מי יודע.

מבלי לנסות להשתחצן, אני די מעורב בתחום, הייתי בהמון תחרויות בלפחות 10 איגודים שונים בתור צופה ומתחרה, כולל אליפויות עולם ותחרויות לא פתוחות (צריך להעפיל) ואני אומר את זה בצורה חד משמעית, חוץ מIPF - לא קיים איגוד אחד ששווה לשלם לו בשביל להטמיע בארץ. הסיבה שIPF לא יתאים ו/או לא יהיה בארץ - מאוד מאוד יקר להטמיע והדרישות מאוד גבוהות להכל - ציוד, לבוש, שופטים, כללים, ועדה מנהלת, בדיקות סמים וכו׳ וכו׳ וכו׳...

גילוי נאות - אני מתחרה בין היתר באיגוד עולמי (GPC) בין הגדולים בעולם, שאני עדיין חושב שלא שווה כלום ברמה העולמית.

התחרויות ה״שוות״ כיום זה איפה שיש פרסים כספיים -
BOSS OF BOSSES
US OPEN
PRORAW
BIG DOGS
שתי הראשונות כיום תחת WRPF שהאליפות עולם שלו ברמה משמעותית יותר נמוכה מהתחריות שציינתי.

ברור שגם מעניין אותי להתהדר באליפות מכובדת גם כן.
אבל חוץ מזה, אני בעד כל סוג של תחרות (אלא אם כן שחטו את כללי התחרות הקונבנציונלים שזה רק מתאים לסוג מסוים של מתאמנים).
כמו שאמרתי, אני חושב שהתחרות של אושר סופטי היה מצוין עם הצלחה גדולה. רק לראות את אפי שופט שימח אותי.
השתתפתי רק בתחרויות לא מאוגדות, וזה אחד הסיבות שאני רוצה תחרות מאוגדת.
אתה אולי אחרי כל התחרויות אז אתה מספר שתחרויות האיגוד הם חרטא.
אבל למתחרים מתחילים כמוני תחרויות איגוד זה מה שנחשב ומעניין.
הסיבה שלא הגעתי לתחרות של אושר לא היה בגלל שיש לי בעיה עם תחרויות בלי איגוד.
פשוט הרגשתי (ואני מדבר בשם כמה אחרים שהם ברמה של תחרות) שזה לא מתאים להשקפת עולם שלי במעט, ואם זה היה תחרות מאוגדת יכול להיות שלא הייתי עומד בפיתוי.
אבל לדעתי לתת במות רבות למנצחים הוא דבר חשוב מאוד.
יש חבר'ה חזקים בבנצ', יש כאלה רק בדדליפט, ויש כאלה בסקוואט שרוצים לשבור טוטאל. ויש עוד הרבה קטגוריות כמו שהטבת להסביר. ולדעתי תחרות מצומצמת קטגוריות, היא אמנם תחרותית מאוד, אבל גונבת מדליות ממי שמגיע גם כן.
כשיש בחור בן 16 (ומי שהיה יודע על מה שאני מדבר) שמתחרה יחד עם בוגרים, זה שלילה של כבוד שמגיע לו.
אז אני ממליץ באמת לתת במה מכובדת לחבר'ה שעובדים קשה, בתחומים טיפה שונים בתוךצ תחום הפאוורליפטינג.
ובאמת לגבי עצמי, שום דבר לא היה מונע ממני להגיע מלבד השקפת העולם שלי.

ברור שגם מעניין אותי להתהדר באליפות מכובדת גם כן.
אבל חוץ מזה, אני בעד כל סוג של תחרות (אלא אם כן שחטו את כללי התחרות הקונבנציונלים שזה רק מתאים לסוג מסוים של מתאמנים).
כמו שאמרתי, אני חושב שהתחרות של אושר סופטי היה מצוין עם הצלחה גדולה. רק לראות את אפי שופט שימח אותי.
השתתפתי רק בתחרויות לא מאוגדות, וזה אחד הסיבות שאני רוצה תחרות מאוגדת.
אתה אולי אחרי כל התחרויות אז אתה מספר שתחרויות האיגוד הם חרטא.
אבל למתחרים מתחילים כמוני תחרויות איגוד זה מה שנחשב ומעניין.
הסיבה שלא הגעתי לתחרות של אושר לא היה בגלל שיש לי בעיה עם תחרויות בלי איגוד.
פשוט הרגשתי (ואני מדבר בשם כמה אחרים שהם ברמה של תחרות) שזה לא מתאים להשקפת עולם שלי במעט, ואם זה היה תחרות מאוגדת יכול להיות שלא הייתי עומד בפיתוי.
אבל לדעתי לתת במות רבות למנצחים הוא דבר חשוב מאוד.
יש חבר'ה חזקים בבנצ', יש כאלה רק בדדליפט, ויש כאלה בסקוואט שרוצים לשבור טוטאל. ויש עוד הרבה קטגוריות כמו שהטבת להסביר. ולדעתי תחרות מצומצמת קטגוריות, היא אמנם תחרותית מאוד, אבל גונבת מדליות ממי שמגיע גם כן.
כשיש בחור בן 16 (ומי שהיה יודע על מה שאני מדבר) שמתחרה יחד עם בוגרים, זה שלילה של כבוד שמגיע לו.
אז אני ממליץ באמת לתת במה מכובדת לחבר'ה שעובדים קשה, בתחומים טיפה שונים בתוךצ תחום הפאוורליפטינג.
ובאמת לגבי עצמי, שום דבר לא היה מונע ממני להגיע מלבד השקפת העולם שלי.
יצא לי להתחרות השנה ב2 תחרויות עם איגוד ובתחרות של אושר, לא הייתה שום סיבה להגיע דווקא לתחרות עם איגוד.
לגבי הדיון של החלוקה למקצים, אני חושב שכל אחד יכול לראות את זה בצורה קצת שונה, אין פה אמת מוחלטת מן הסתם וגם אני הייתי אולי מחלק את זה בצורה קצת שונה מאושר, אבל אני לא חושב שזאת הנקודה.
התחרות מאורגנת ברמה גבוה עם ציוד טוב, אווירה טובה, תחרותית(כן, חשוב שלא כל אחד יכול להגיע ולקחת מקום ראשון), לדעתי זה מה שחשוב בסופו של דבר.

איזה תחרויות לא מאוגדות היו פרט לתחרות של אושר?
עד כמה שאני יודע לגבי השנה- היו 2, של אושר ושל EVB.

אולי הגיע הזמן שיהיה מקום מסוים באתר כאן שיעדכן מתי ואיפה יהיה תחרות.

• פותח/ת השרשור
זה לא איגוד בינלאומי, כי פשוט אין צורך בזה.
זו תחרות פתוחה לכולם, עם כל הציוד התחרותי (מוטות ייעודיים, פלטות מכוילות, מונוליפט / ראק תחרותי וכו').

תכלס לא ממש אכפת לי אם התחרות היא תחת איגוד או לא, שאלתי את זה בשביל לדעת אם יש את הציוד והסטנדרטים המתאימים לתחרות.
כל עוד יש, זה נשמע נהדר ואני מסכים שריבויי האיגודים האלו זה סתם מיותר.
אז נתראה באפריל 😃

לגבי מקצה של נשים בנפרד, זה לא רחוק מאוד, אתה צריך להגיע ל10~ מתחרות לפחות ואז אפשר לעשות מקצה בוקר נפרד לנשים, לתקתק אותו מהר ולעשות את כל הגברים אחר כך.
אני חושב שהוא התכוון לתחרות ללא נשים, כלומר הן לא יוכלו להיות באולם התחרות / בלבוש לא צנוע, תקן אותי אם אני טועה @elchonon

(סלח לי מראש אם אני טועה)

אני חושב שהוא התכוון לתחרות ללא נשים, כלומר הן לא יוכלו להיות באולם התחרות / בלבוש לא צנוע, תקן אותי אם אני טועה @elchonon

אני בעד, נתחרה בבגדים צנועים וככה לא נקבל אור אדום על היצינג

בכלל לא. רצית תחרות כמו התחרויות המאוגדות. שיהיו נשים, אבל שהמתחרות יתחרו בניפרד, כמו שזה בדרך כלל.
לא באותו זמן עם הגברים.

בכלל לא. רצית תחרות כמו התחרויות המאוגדות. שיהיו נשים, אבל שהמתחרות יתחרו בניפרד, כמו שזה בדרך כלל.
לא באותו זמן עם הגברים.

יצא לי להיות רק בשתי תחרויות של איגודים(שונים אגב), ובשתיהם נשים היו באותו מקצה עם גברים במשקל נמוך.

יצא לי להיות רק בשתי תחרויות של איגודים(שונים אגב), ובשתיהם נשים היו באותו מקצה עם גברים במשקל נמוך.
אז אולי יש מצב לתת במה מכובדת לנשים שעה לפני התחרות, שבו הם יתחרו לבד.
אני לא מבין למה שזה יפריע לאף אחד, זה רק יעזור להביא עוד כמה מתאמנים דתיים.
אני לא יודע מה המצב עם מתאמנות דתיות, אבל אולי זה גם יביא כמה מהם.
לגבי מקצה של נשים בנפרד, זה לא רחוק מאוד, אתה צריך להגיע ל10~ מתחרות לפחות ואז אפשר לעשות מקצה בוקר נפרד לנשים, לתקתק אותו מהר ולעשות את כל הגברים אחר כך. אבל בשביל שנגיע למצב שזה יהיה פרקטי ויעיל להפריד, צריך להגיע לעוד מתחרים. את זה אפשר לעשות על ידי הנגשה של התחרויות (זול, נוח, זמין, אמין (לא מבטלים תחרויות ברגע האחרון)) ולהפוך את הזכיה ליוקרתית ע״י מספר מנצחים נמוך ואולי בעתיד פרסים כספיים, מי יודע.
אני יודע שהרעיון שלי דורש קצת מאמץ, ואולי הוא גם לא הכי נוח. בטח הרבה יותר קל לעשות תחרות כמו שהיה.
אבל אני חושב שיש מספיק מתאמנים שרוצים בזה, וזה שווה את המאמץ.
יש המון חדרי כושר נפרדים לגברים בלבד, ועוד יותר לנשים בלבד. אותם מתאמנים ומתאמנות גם חפצים\ות בתחרות בסגנון שנוח להם.
יש הרבה מתאמנים שצורת תחרות מופרדת מנגישה להם את התחרות, ואני בטוח שזה הרצון של כל מארגן תחרות, להנגיש את התחרות לכמה שיותר אנשים. נראה לי שמאמץ קטן שווה את התוצאה.
רוב תחרויות ההיאבקות והלחימה הם בנפרד בין נשים לגברים, בוא ניקח שיעור מהם, הם אפילו יותר פופולארים מפאוורליפטינג, כך שנראה לי שזה ממש אפשרי.
יום יבוא והאש שלי להתחרות תחזור, תהיה מוכן להיות מבסוט על החיים אז.
אני מקווה שהיום הזה קרוב. יפה לך שופט, אבל הרבה יותר נישפט. בהצלחה.

אז אולי יש מצב לתת במה מכובדת לנשים שעה לפני התחרות, שבו הם יתחרו לבד.
אני לא מבין למה שזה יפריע לאף אחד, זה רק יעזור להביא עוד כמה מתאמנים דתיים.
אני לא יודע מה המצב עם מתאמנות דתיות, אבל אולי זה גם יביא כמה מהם.

אני יודע שהרעיון שלי דורש קצת מאמץ, ואולי הוא גם לא הכי נוח. בטח הרבה יותר קל לעשות תחרות כמו שהיה.
אבל אני חושב שיש מספיק מתאמנים שרוצים בזה, וזה שווה את המאמץ.
יש המון חדרי כושר נפרדים לגברים בלבד, ועוד יותר לנשים בלבד. אותם מתאמנים ומתאמנות גם חפצים\ות בתחרות בסגנון שנוח להם.
יש הרבה מתאמנים שצורת תחרות מופרדת מנגישה להם את התחרות, ואני בטוח שזה הרצון של כל מארגן תחרות, להנגיש את התחרות לכמה שיותר אנשים. נראה לי שמאמץ קטן שווה את התוצאה.
רוב תחרויות ההיאבקות והלחימה הם בנפרד בין נשים לגברים, בוא ניקח שיעור מהם, הם אפילו יותר פופולארים מפאוורליפטינג, כך שנראה לי שזה ממש אפשרי.

אני מקווה שהיום הזה קרוב. יפה לך שופט, אבל הרבה יותר נישפט. בהצלחה.

אתחיל בזה שאני גם דתי, ככה שלא שיש לי איזו בעיה עם הרעיון.
אבל כרגע במצב בארץ, כמות המתחרים היא לא גבוה בכל מקרה, במיוחד כמות המתחרות, אני לא רואה איך להקדיש מקצה שלם רק לנשים באמת יהיה ראלי. זה להזיז את הציוד בתחרות בשבילן, את הראק לסקוואט, הספסל לבנץ'... יכול להיות שכל הבלגן הזה יהיה בשביל 6-7 מתחרות.
ואיפה זה עוצר, הרי אם מישהי לא רוצה להתחרות באותו זמן עם בנים, סביר להניח שיש לה גם בעיה שהשופטים יהיו בנים, אז צריך שופטות במיוחד למקצה הזה, וספוטרים גם כמובן. אתה גם לא באמת תוכל להפריד שהבנות יהיה לבד, תמיד יהיו מתחרות שיבואו עם החבר, מאמן... אז מה זה משנה בכל מקרה?

אני לא יודע גם עד כמה זה באמת יגדיל את קהל היעד, כרגע יש כבר כמה מתחרים דתיים שמגיעים שמגיעים לתחרויות, חלקם גם תלמידי ישיבות, אני בספק אם יש אפילו 3 מתחרים פוטנציאליים שלא מגיעים רק מהסיבה הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית