הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תובנה לגבי ביצים.

• פותח/ת השרשור Ron00
  • פורסם בתאריך

Ron00

משתמש מתחיל
53
12
נק' מוניטין:
20
53
12
אהלן.
רציתי לדעת מה העניין שאוכלים כמות גדולה של ביצים בארוחה אחת (לדוגמא אני אוכל 10 ביצים) ראיתי המון/יצא לי לשמוע על המון אנשים שאוכלים 2 ביצים שלמות או 3 וכן הלאה, והשאר רק את החלבון ?! (לציין שאני לא עושה זאת כך לכן שואל)
יש לזה משמעות או שזה קשור לתפריט תזונה אינדיבידואלי של כל אחד?
תודה.

א. אם אתה אוכל 10 ביצים שלמות בארוחה זה בערך 50 גרם שומן רק באותה ארוחה. אם זה מסתדר לך בערכים היומיים יופי.
ב. יש עדיין נטיה לאנשים לפחד לאכול יותר מדי ביצים שלמות כי במשך שנים סיפרו לנו שזה מסוכן בגלל כולסטרול

זה לא מסוכן לכולסטרול? מה גם שלפי תחקירים שבוצעו בשנים האחרונות, מצב הביצים בארץ רע מאוד. ככה שאני לא יודע כמה זה בריא לאכול כל כך הרבה מהם

החישוב נעשה ככה
צהוב אחד לכל 25 קילו ממשקל גוף וכן יש חשש לכולסטרול, לכן לא מומלץ לאכול הרבה
אני אוכל 8 ביצים ביום כבר שנים ( 2 שלמות) כי ממוצע חלבון בלבן אחד זה בין 3-4.5 גרם חלבון לחלבון אחד תלוי בגודל של הביצה
ומכיר מלא שאוכלים יותר מ2 ביום
מסוכן למי שיש לו בעיות כולסטרול
אם הכולסטרול אצלך נמוך אז למה לעלות אותו מראש
אפשר לאכול 2 צהובים ולאכול שומנים נוספים כמו שמן זית וכדומה ולמנוע בעיות כולסטרול לעתיד הרחוק

צהוב אחד לכל 25 קילו ממשקל גוף
בחיים לא שמעתי חישוב כזה או משהו דומה

וכן יש חשש לכולסטרול, לכן לא מומלץ לאכול הרבה

מסוכן למי שיש לו בעיות כולסטרול
דווקא המחקרים מראים שאין קשר בין כולסטרול חיצוני לכולסטרול פנימי (זו אפילו לא בידיוק אותו הדבר, המונח הזה יותר מדי כללי, והאוכלוסיה הכללית משתמשת בו כדי לתאר 2 דברים שונים), ומראים שאין קשר ביצים לעליה בכולסטרול, ואפילו חלק מראים שהן תורמות לירידה בכולסטרול (כנראה בגלל הויטמינים ומינרלים בחלמון, ושימוש טוב יותר בקלוריות היומיות)

דווקא המחקרים מראים שאין קשר בין כולסטרול חיצוני לכולסטרול פנימי (זו אפילו לא בידיוק אותו הדבר, המונח הזה יותר מדי כללי, והאוכלוסיה הכללית משתמשת בו כדי לתאר 2 דברים שונים), ומראים שאין קשר ביצים לעליה בכולסטרול, ואפילו חלק מראים שהן תורמות לירידה בכולסטרול (כנראה בגלל הויטמינים ומינרלים בחלמון, ושימוש טוב יותר בקלוריות היומיות)

אז מה שאתה אומר בעצם שאין שום בעיה לאכול נגיד חביתה מ6 ביצים שלמות נכון?

אי אפשר לעודד אכילת כולסטרול ולהגיד זה בריא וטוב , כל המחקרים שקראתי על הנושא אומרים אחרת, יש מלא מקורות לשומן יותר בריאים מאכילת כמה חלמונים ביום אני לא רואה בזה שום תועלת או חוכמה לנסות על עצמי דברים כאלה, לאכול כמהה חלמונים ביום ולחכות שיתפתח אצלי איזה משהו רע ולהגיד בוא נפסיק עם זה

אי אפשר לעודד אכילת כולסטרול ולהגיד זה בריא וטוב , כל המחקרים שקראתי על הנושא אומרים אחרת, יש מלא מקורות לשומן יותר בריאים מאכילת כמה חלמונים ביום אני לא רואה בזה שום תועלת או חוכמה לנסות על עצמי דברים כאלה, לאכול כמהה חלמונים ביום ולחכות שיתפתח אצלי איזה משהו רע ולהגיד בוא נפסיק עם זה

תפרסם פה מחקר אמין שקראת לגבי כולסטרול, לא מויקיפדיה ולא מאיזה מאמר מצוץ מהאצבע..

תפרסם פה מחקר אמין שקראת לגבי כולסטרול, לא מויקיפדיה ולא מאיזה מאמר מצוץ מהאצבע..
הדבר האחרון שבא לי לעשות זה לחפש לך מחקר שמוכיח את הנקודה שלי אחרי תגובה כמו שלך, לאנשים שמדברים כמוך לא מגיע תגובה אפילו

הדבר האחרון שבא לי לעשות זה לחפש לך מחקר שמוכיח את הנקודה שלי אחרי תגובה כמו שלך, לאנשים שמדברים כמוך לא מגיע תגובה אפילו

תגובה כמו שלי? מה בדיוק לא בסדר בתגובה שלי? בסך הכל ביקשתי מחקר אמין. פעם הבאה אשים לב וסמיילי מחייך שלא תעלב. בכל מקרה, אם אין לך ביסוס לשטויות שאתה רושם אז עדיף פשוט לא לרשום כלום כי אתה ממשיך להטעות אנשים כמעט בכל פוסט. המשך יום טוב 😃

תגובה כמו שלי? מה בדיוק לא בסדר בתגובה שלי? בסך הכל ביקשתי מחקר אמין. פעם הבאה אשים לב וסמיילי מחייך שלא תעלב. בכל מקרה, אם אין לך ביסוס לשטויות שאתה רושם אז עדיף פשוט לא לרשום כלום כי אתה ממשיך להטעות אנשים כמעט בכל פוסט. המשך יום טוב 😃
אל תשים שום סמיילי, פשוט להתווכח עם בנאדם שלא ברור לו שכולסטרול יכול לגרום ל מחלות לב וכלי דם זה בזבוז זמן, זה שאתה תמיד משחק אותה חוכמולג וחושב שאתה מבין יותר מכולם זה נראה לי בעיה אצלך בראש שאתה מקובע ומסרב ללמוד דברים שאתה כנראה לא מבין בהם מספיק , אם עדיין לא ברור לך שכולסטרול זה משהו רע ולא בריא לאכול הרבה ממנו ולא זה לא מיתוס עובדה מלא אנשים סובלים מכולסטרול גבוה בדם ( וזה לא התפתח אצלהם סתם בגוף ביום בהיר אחד זה נגרם מצריכה גבוהה של כולסטרול) אז כן מיותר לענות לך, תהנה עם הידע שלך.

אתה מניח שהכולסטרול שלך מושפע בעיקר מהתזונה וכאן הטעות שלך.
אם זה באמת מעניין מישהו מכם אני מצרף כאן את זה:

קבצים מצורפים

• מחלות לב נייר עמדה.pdf
    1.9 MB · צפיות: 151
אל תשים שום סמיילי, פשוט להתווכח עם בנאדם שלא ברור לו שכולסטרול יכול לגרום ל מחלות לב וכלי דם זה בזבוז זמן, זה שאתה תמיד משחק אותה חוכמולג וחושב שאתה מבין יותר מכולם זה נראה לי בעיה אצלך בראש שאתה מקובע ומסרב ללמוד דברים שאתה כנראה לא מבין בהם מספיק , אם עדיין לא ברור לך שכולסטרול זה משהו רע ולא בריא לאכול הרבה ממנו ולא זה לא מיתוס עובדה מלא אנשים סובלים מכולסטרול גבוה בדם ( וזה לא התפתח אצלהם סתם בגוף ביום בהיר אחד זה נגרם מצריכה גבוהה של כולסטרול) אז כן מיותר לענות לך, תהנה עם הידע שלך.

אתה ממשיך לטחון מים. ביקשתי סך הכל מחקר אמין ואתה נעלב על סיגנון הכתיבה שלי (למרות שבתגובה לא ראיתי שום דבר מעליב) כנראה לא באמת יש לך מחקרים.
תחיה במיתוסים, שיהיה לך לבריאות, אבל אתה מתטעה פה אנשים וחבל שכך. אתה מתווכח פה עם אנשים ואני זה שמשחק אותה חכמולוג, צודק.. שים את האגו בצד ותתעדכן קצת. אם יש לך טענה כלשהי אז תבסס אותה על משהו ולא על ״לי זה עובד״ או ״מהניסיון שלי״.

נערך לאחרונה:
אי אפשר לעודד אכילת כולסטרול ולהגיד זה בריא וטוב
אפשר אם זה נכון. המחקרים שמראים קשר בין כולסטרול מהתזונה למחלות לב הם בעיקר מחקרי תצפית שבוצעו לא בצורה אידאלית, וראו שאוכלוסיות שצורכות יותר כולסטרול סובלות יותר ממחלות לב. אבל זה לא לוקח בחשבון הפרשי הון, והיכולת לצרוך יותר כולסטרול, בנוסף ליותר קלוריות יומיות, בניגוד לאוכלוסיות שפשוט לא יכולות להרשות לעצמן לאכול הרבה, ובטח לא בשר וביצים.
הם יודעים טוב יותר שמה שישפיע יותר הוא כמות הקלוריות ואורח החיים, מאשר כולסטרול שמגיע ממקור כזה או אחר

כל המחקרים שקראתי על הנושא אומרים אחרת
אני בספק אם קראת מחקרים בנושא ולא כתבות שמדברות על מחקרים, אחרת היית יודע שזה לא נכון

זה לא מיתוס עובדה מלא אנשים סובלים מכולסטרול גבוה בדם
כולסטרול בדם וכולסטרול בתזונה זה לא אותו הדבר. כולסטרול בדם מדובר על מולקולות שנקראות ליפופרוטאינים, שהן מובילות של חומצות שומן, ויטמינים מסיסים בשומן, וכולסטרול, ולכל ליפוטפרוטאין יש תפקיד שונה. הכולסטרול בתזונה זה פשוט מולקולות כולסטרול, ככה שזה לא בידיוק אותו הדבר.

אתה מניח שהכולסטרול שלך מושפע בעיקר מהתזונה וכאן הטעות שלך.
אם זה באמת מעניין מישהו מכם אני מצרף כאן את זה:
הנה ציטוט מתוך נייר העמדה:
בדוח המדעי החדש מ- 2215 של הועדה המייעצת למשרד החקלאות האמריקאי נאמר כי הועדה אינה תומכת בהמלצה הקודמת להגביל כולסטרול בדיאטה כיוון שאין ראיות לקשר בין צריכתו ובין רמות כולסטרול בנסיוב. אולם, המלצות אלו אינן מתייחסות לאוכלוסיות חולות, כמו חולי 2 סוכרת וחולי לב . המלצות לגבי צריכת ביצים נמצאות בפרק נפרד בהמשך מסמך זה.
בנוסף יש שם פרק שלם על ביצים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית