הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלוקים של כח/היפר

• פותח/ת השרשור Aoxo
  • פורסם בתאריך

Aoxo

משתמש מתחיל
195
32
נק' מוניטין:
25
195
32
פלג גים הרצליה
היי חברה , ישלי כמה שאלות קטנות לגבי בלוקים של כח והיפרטרופיה
כל כמה זמן לדעתכם להחליף בלוק?
אני עכשו רוצה להתחיל בבלוק היפר , לעשות אותו נגיד חודש ואז לעבור לחודש כח?
בעצם כל בלוק חודש או שעדיף יותר זמן?

ואני יכול לעשות את אותה התוכנית אימונים גם בבלוק כח וגם בבלוק היפרטרופיה ומה שישתנה זה נטו המשקל והחזרות ?
או שכדאי גם להחליף תוכנית בין הבלוקים לדברים יותר מותאמים?
תודה רבה לעוזרים
Up

אני אישית מבצע רחוק מהתחרות רוטציה בין הבלוקים (המאמן שלי מכתיב את זה אבל אני מסכים עם העקרון הזה).

כלומר 4 שבועות היפרטרופיה , שבוע דילואד, 4 שבועות כוח, שבוע דילואד וחוזר חלילה

בגדול ההבדלים זה בחזרות, משקל ובנפח הכללי.

• פותח/ת השרשור
אני אישית מבצע רחוק מהתחרות רוטציה בין הבלוקים (המאמן שלי מכתיב את זה אבל אני מסכים עם העקרון הזה).

סגור אחי תודה רבה על המענה.
ובמידה ואני רוצה לתת דגש יותר על היפרטרופיה אז פשוט לתת בלוקים של היפר יותר ארוכים לדוגמא לעשות 5 שבועות היפר 3 שבועות כח?
בכללי היפרטרופיה זה מה שמעניין אותי אבל הם משפיעים אחד על השני אז אין לי ברירה אני מניח.. אלא גם לעבוד על כח
שוב תודה

האם אתה משלב גם סופר/ דרופ סטים/ פירמידות במהלך האימון או פשוט עושה אימון סטנדרטי לחלוטין מבחינת התכנית?

למה לא לשבת? למשל אימון ראשון היפר אימון, אימון שני כוח 5*5 או 5*3.
מה שאני עושה באימון השני, אחרי שסיימתי 5*3 עצימות, אני מוריד 20% מהמשקל ומשלים נפח ובבכך אני נהנה משני העולמות

• פותח/ת השרשור
למה לא לשבת? למשל אימון ראשון היפר אימון, אימון שני כוח 5*5 או 5*3.
מה שאני עושה באימון השני, אחרי שסיימתי 5*3 עצימות, אני מוריד 20% מהמשקל ומשלים נפח ובבכך אני נהנה משני העולמות

אני לא עושה דרופ סטים או פרמידות וכאלה , תא רואה בזה יותר מידי תועלת
ושמע מה שעשיתי עד עכשו זה בידיוק זה ,
4 פעמעם בשבוע
1a hyper
2b hyper
3a power
4b power
אבל אני לומד בווינגייט והתייעצתי לגבי זה עם כמה מהמרצים שלנו והם לא המליצו על זה , אמרו לחלק לבלוקים עדיף יותר..

אני לא עושה דרופ סטים או פרמידות וכאלה , תא רואה בזה יותר מידי תועלת
ושמע מה שעשיתי עד עכשו זה בידיוק זה ,
4 פעמעם בשבוע
1a hyper
2b hyper
3a power
4b power
אבל אני לומד בווינגייט והתייעצתי לגבי זה עם כמה מהמרצים שלנו והם לא המליצו על זה , אמרו לחלק לבלוקים עדיף יותר..

לא התכוונתי שתעשה דרופ או פירמידה איך הגעת לזה בכלל?
אמרו לך אולי מה הסיבה שיותר טוב לחלק לבלוקים?

• פותח/ת השרשור
לא התכוונתי שתעשה דרופ או פירמידה איך הגעת לזה בכלל?
אמרו לך אולי מה הסיבה שיותר טוב לחלק לבלוקים?
לגבי הדרופ או פרדימה סורי ניסיתי לענות גם לבחור השני שכתב את זה וזה ציטט לי רק אותך
והאמת שלא אמרו לי כלכך למה עדיף לחלק פשוט כל המרצים אמרו ככה נהוג ושזה עדיף.. אשאל היום את אחד המרצים שוב

לגבי הדרופ או פרדימה סורי ניסיתי לענות גם לבחור השני שכתב את זה וזה ציטט לי רק אותך
והאמת שלא אמרו לי כלכך למה עדיף לחלק פשוט כל המרצים אמרו ככה נהוג ושזה עדיף.. אשאל היום את אחד המרצים שוב

״ככה נהוג״ זה לא תשובה ברמה שמרצה אמור לתת.

להגיד מה המנהגים ומה ״כולם עושים״ כל שרץ שנרשם לחדר כושר יכול להגיד.

זה לא יעיל לעבוד על עקרונות שונים בו זמנית, אפשרי לעשות את זה, אבל זה לא אידיאלי כמו לחלק את המאקרו סייקל שלך (תקופת אימונים ארוכה, של כמה חודשים לפחות) לשלבים ייעודיים.

upload_2019-1-22_11-10-5.png

האם אתה משלב גם סופר/ דרופ סטים/ פירמידות במהלך האימון או פשוט עושה אימון סטנדרטי לחלוטין מבחינת התכנית?
עושה סופר סטים בשביל לחסוך זמן נטו, בין תרגילים שלא מתישים אחד את השני.

דרופ סטים וכו׳ לא כל כך רלוונטי לתחום שלי (פאוורליפטינג) ולדעת לא כל כך תקף ל99% מאוכלוסיית המתאמנים.

״ככה נהוג״ זה לא תשובה ברמה שמרצה אמור לתת.

להגיד מה המנהגים ומה ״כולם עושים״ כל שרץ שנרשם לחדר כושר יכול להגיד.

זה לא יעיל לעבוד על עקרונות שונים בו זמנית, אפשרי לעשות את זה, אבל זה לא אידיאלי כמו לחלק את המאקרו סייקל שלך (תקופת אימונים ארוכה, של כמה חודשים לפחות) לשלבים ייעודיים.

צפה בקובץ המצורף 46837

עושה סופר סטים בשביל לחסוך זמן נטו, בין תרגילים שלא מתישים אחד את השני.

דרופ סטים וכו׳ לא כל כך רלוונטי לתחום שלי (פאוורליפטינג) ולדעת לא כל כך תקף ל99% מאוכלוסיית המתאמנים.

לא בדיוק הבנתי.. האם זה תקף לאימון כוח של פעם בשבוע? האם זה קשור לכמות הסטים? לאחוז מסויים של כוח באותו אימון? עדיין לא הבנתי מה הבעיה בלשלב כוח פעם בשבוע למשל 3 סטים ל 5 חזרות.. או אפילו 4-5 סטים.. עם תיכנון ותזונה נכונה למה אמורה להיות בעיה?

אקח דוגמא קיצונית, אתה רוצה לשפר את תוצאת המרתון שלך ולהתכונן לתחרות פיתוח גוף ולהעלות מאסת שריר. אתה לא חושב שאלו מטרות שיהיה קשה לעבוד עליהן בצורה מיטבית במקביל?

ככל שהמשקל על המוט עולה, אתה סוחב יותר תשישות איתך ומגביל את הנפח שאתה יכול לעבוד איתו (מה שמגביל את ההיפרטרופיה). מנגד, עבודה עם משקל גבוה מפתחת התייעלות עצבית וכו׳ שגורמת לך להתחזק בחזרות נמוכות. הפואנטה היא שזה לא הולך בצורה מיטבית ביחד.

תחלק לבלוקים של היפרטרופיה וכוח, תחשוב לטווח הארוך, לא כמה גדול וחזק אתה צריך להיות עכשיו.

אקח דוגמא קיצונית, אתה רוצה לשפר את תוצאת המרתון שלך ולהתכונן לתחרות פיתוח גוף ולהעלות מאסת שריר. אתה לא חושב שאלו מטרות שיהיה קשה לעבוד עליהן בצורה מיטבית במקביל?

ככל שהמשקל על המוט עולה, אתה סוחב יותר תשישות איתך ומגביל את הנפח שאתה יכול לעבוד איתו (מה שמגביל את ההיפרטרופיה). מנגד, עבודה עם משקל גבוה מפתחת התייעלות עצבית וכו׳ שגורמת לך להתחזק בחזרות נמוכות. הפואנטה היא שזה לא הולך בצורה מיטבית ביחד.

תחלק לבלוקים של היפרטרופיה וכוח, תחשוב לטווח הארוך, לא כמה גדול וחזק אתה צריך להיות עכשיו.

תשמע הבאת דוגמא באמת קיצונית אבל אתה צודק. בכל מקרה, היום היה לי עצימות אחרי שביום ראשון עשיתי היפרטרופיה (עובד עליון תחתון). מפה לשם בקושי סיימתי סט שני. באמת עדיף לעבוד בבלוקים כי אחרת הגוף פשוט לא מתאושש כמו שצריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית