הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גיוון האימון (גישה ״בלוקים״) לגיוון הגירוי לשרירים

• פותח/ת השרשור bl
  • פורסם בתאריך

bl

משתמש מתחיל
65
19
נק' מוניטין:
19
65
19
היי,

אני מתאמן אימוני כח FBW פעמיים בשבוע:
8 תרגילים כל אימון (מבנה קבוע)
לכל תרגיל סט חימום + 3 סטים של 6-10 חזרות, עד קרבה לכשל (או כשל בתרגילים פשוטים). הרבה פעמים נאמר פה שההגעה לכשל / כמעט כשל זה מה שחשוב - ולא מספר חזרות.
אני צורך חלבון (1.3 גר לקג יומי. פחות מההמלצות, זה מה שעובד לי).

אני לא מתקדם בקצב גבוה, אבל אני בסה״כ מרוצה.

חבר מחדר הכושר יעץ לי לגוון את האימון, כל חודשיים (״בלוק״) להחליף בין מה שאני עושה עכשיו, לאימון שיותר מבוסס נפח, וחוזר-חלילה. אותם התרגילים, אבל במקום לחתור לכשל/כמעט כשל - לעשות משקל קצת יותר נמוך אבל יותר חזרות או סטים, ומנוחות יותר קצרות בין סטים. 60-90 שניות במקום 3 דק היום. אולי גם קצת להחליף תרגילים משניים (לא סקווט או דדליפט)
אחרי חודשיים לחזור למתכונת של היום.

לדבריו, גישת ה״בלוקים״ תגוון את הגירוי לשרירים, תתן לי קצת יותר נפח (אני לא מתנגד. זה יעד משני מבחינתי) ותעזור לשחרר ״תקיעות בהתקדמות״ בשל חוסר גיוון גירויים לשריר. לדבריו הצמדות לאותם תרגילים בדיוק לאורך זמן ארוך - זה פחות יעיל להתקדמות.

אשמח לדעתכם

שיטת הבלוקים הכרחית ובסיסית עבור מתאמני כוח, אבל פחות למתאמנים למטרת פיתוח גוף ומסת שריר.
לפעמים דילואד למטרת פיתוח גוף הכרחית הן מבחינה פיזית או מבחינה מנטלית, ובכזה מצב יצא שאתה עושה בלוק אימונים למטרת פיתוח גוף.

בהתאם לייעדים תחליט מה נכון בשבילך, ואולי תיקח מאמן על הדרך.

שיטת הבלוקים הכרחית ובסיסית עבור מתאמני כוח, אבל פחות למתאמנים למטרת פיתוח גוף ומסת שריר.
לפעמים דילואד למטרת פיתוח גוף הכרחית הן מבחינה פיזית או מבחינה מנטלית, ובכזה מצב יצא שאתה עושה בלוק אימונים למטרת פיתוח גוף.

בהתאם לייעדים תחליט מה נכון בשבילך, ואולי תיקח מאמן על הדרך.
יכול להסביר למה היא יותר רלוונטית לצורך כוח ולא באדיבילדינג?

יכול להסביר למה היא יותר רלוונטית לצורך כוח ולא באדיבילדינג?
כן, כי בכוח העבודה היא המיומנות, לא משנה המסת שריר, זה לא המטרה, המטרה היא שליטה טכנית.
בלוק כוח דורש שרוב הבלוק נעבוד רחוק מכשל עם משקל לא כבד מידי ולשפשף את התנועה לשלמות במשקלים הקלים, ובהדרגה להגיע למשקלים הכבדים ולנסות לשמור על הטכניקה והמיומנות למשקלים הכבדים.
לכן נעבוד רק על כמות קטנה של תרגילים שאנחנו מנסים לשפר.
היפרטרופיה מתרחשת, אבל היא מעין תופעת לוואי של שחזור אימונים רב בתרגילים שמערבים הרבה שרירים.

בפיתוח גוף המיומנות זה אמצעי רק, המטרה זה להגיע כמה שיותר קרוב לכשל כמה שיותר פעמים עם תרגילים רבים ומגוונים.
כוח זה תופעת לוואי של ביצוע תרגילים שדורשים מיומנות טכנית בסיסית פעמים רבות.
לפיתוח גוף שליטה טכנית צריכה להיות בסיסית ותו לו, או יותר נכון שליטה טכנית להפעיל את השרירים הרצויים, לא מסוג השליטה הטכנית שספורטי כוח מחפש.
אנחנו מחפשים למצוא את הטכניקה הכי אפקטיבית להרים משקל הכי כבד, גם אם לא נפעיל את השרירים שמפתח גוף רוצה. אם נצליח לעשות בנץ' חזק בלי להפעיל את החזה, היינו עפים על זה.

התשובה הקצרה היא, שתתקדם כנראה יותר בפיתוח גוף בלי בלוקים, ובכוח תתקדם מהר יותר בבלוקים.

כן, כי בכוח העבודה היא המיומנות, לא משנה המסת שריר, זה לא המטרה, המטרה היא שליטה טכנית.
בלוק כוח דורש שרוב הבלוק נעבוד רחוק מכשל עם משקל לא כבד מידי ולשפשף את התנועה לשלמות במשקלים הקלים, ובהדרגה להגיע למשקלים הכבדים ולנסות לשמור על הטכניקה והמיומנות למשקלים הכבדים.
היפרטרופיה מתרחשת, אבל היא מעין תופעת לוואי של שחזור אימונים רב בתרגילים שמערבים הרבה שרירים.

בפיתוח גוף המיומנות זה אמצעי רק, המטרה זה להגיע כמה שיותר קרוב לכשל כמה שיותר פעמים עם תרגילים רבים ומגוונים.
לפיתוח גוף שליטה טכנית צריכה להיות בסיסית ותו לו, או יותר נכון שליטה טכנית להפעיל את השרירים הרצויים, לא מסוג השליטה הטכנית שספורטי כוח מחפש.
אנחנו מחפשים למצוא את הטכניקה הכי אפקטיבית להרים משקל הכי כבד, גם אם לא נפעיל את השרירים שמפתח גוף רוצה. אם נצליח לעשות בנץ' חזק בלי להפעיל את החזה, היינו עפים על זה.

התשובה הקצרה היא, שתתקדם כנראה יותר בפיתוח גוף בלי בלוקים, ובכוח תתקדם מהר יותר בבלוקים.
תשובה ברמה גבוהה

תשובה ממש טובה תודה רבה!

• פותח/ת השרשור

כדי להבין:
אם המטרה העיקרית של בלוק ״preload״ או הבלוק עם המשקלים הנמוכים זה שיפור טכניקה, למה שלא לפני כל תרגיל אעשה 2 סטים של חימום ואתמקד בהם בטכניקה?
כלומר בלוק יחיד שכל תרגיל בו הוא:
* שיפור טכניקה - 2 סטים
* גירוי שריר - שאר הסטים

הרי מבחינת גירוי שריר, בלוק של עומס נמוך הוא בלוק פחות יעיל, לא?
ככה גם יהיה לי סה״כ יותר זמן שאני עובד על טכניקה.

נ.ב. אני חדש בתחום, ובאמת יכול להיות שלא מבין פה משהו עקרוני.
אם יש רפרנס שבו אפשר לקרוא לעומק על שיטת הבלוקים - אשמח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית