הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פענוח תוצאות בדיקה- טסטוסטרון נמוך?

• פותח/ת השרשור Pizza
  • פורסם בתאריך

Pizza

משתמש פעיל
430
94
נק' מוניטין:
218
430
94
היי.
בן 28 מנסה להוריד שומן.
לא לוקח או לקחתי תרופות (לכן לא בטוח שזה הפורום, אבל נראה שכאן נמצאים האנשים שיכולים לעזור 😁).

העניין הוא שאני כל החיים נאבק עם המשקל וכרגע אני מנסה להבין יותר לעומק מה גורם לזה.
אני אוכל בערך 1600-1800 קלוריות ביום והמשקל לא זז (106 כבר 4 חודשים אחרי ירידה של 15 קילו)
ניסיתי לחקור את הכיוון של בעיית הורמונים (שינה, לחץ, ושאר ירקות) ולהלן התוצאות:

upload_2019-1-17_10-47-14.png

upload_2019-1-17_10-47-34.png

upload_2019-1-17_10-47-56.png

הטסט נראה לי קצת נמוך, מה ניתן לבדוק? מה אפשר לעשות בנושא חוץ מלהזריק דברים? אני דיי בטוח שהרופא יגיד שזה בסדר אבל לי זה נראה קצת נמוך.

הרופא המליץ לי לקרוא על כמה תרופות נוגדות תאבון...אבל תאבון זה לא העניין, אני אוכל עם תפריט ועם בן-אדם מקצועי שמסתכל על הדברים האלו.. משהו מרגיש לי שבור כאן, אני לא אמור להתקע על המשקל הזה.
האם זה הטסט ויש צורך בבדיקות נוספות בנוסף לטסט/קורטיזול?

לא חושב שהבעיה שלך קשורה לטסט.. לדעתי מרוב הדיאטות הגוף כבר התרגל לקלוריות נמוכות וזה לא מזעזע אותו.. ז"א הbmr (שריפת הקלוריות הבסיסית של הגוף) ירד.

לא כלכך יודע מה הפתרון לזה אבל אני אתן לך עוד דוגמה
כשאני במסה אני אוכל 3000-4000 קלוריות.. ואז כשאני בחיטוב אני אוכל 2000-2500 וזה מספיק לי בשביל לרדת במשקל לתקופה מסויימת.
ולך כרגע..2500 יעלה אותך במשקל.
זה עניין של שינויים הורמונלים אבל לא קשור לטסט לדעתי.

אני במקומך הייתי בודק את ה t3 בגוף
תחכה לעוד תשובות של אחרים

הטסטוסטרון שלך לא נמוך בכלל, הוא בידיוק בנורמה, כדי שזה יהיה נמוך ברמה שתשפיע עליך אתה צריך להיות מתחת לסקאלה הנורמלית.
המצב שאתה מתאר נשמע כמו מקרה קלאסי של טעות בדיווח הקלורי, שאין באמת סיכוי שאתה אוכל פחות מ-2000 קלוריות, אלא משמעותית יותר בגלל טעויות בחישוב ובהערכת כמויות.
גם בנאדם עם מערך הורמונלי משובש לחלוטין ירזה אם הוא שוקל מעל 100 קילו ואוכל פחות מ-2000 קלוריות ביום, ככה שאין סיכוי שזה המקרה.
מחקרים הראו שאנשים (במיוחד בעודף משקל) יכולים גם לטעות במעל ל-1000 קלוריות בחישוב שלהם, וזה יסביר את חוסר הירידה.
בכל מקרה, כשיש ספק, פשוט תוריד את כמות הקלוריות, אם צריך תחליף מזונות בכאלה פחות דחוסים אנרגטית

לדעתי מרוב הדיאטות הגוף כבר התרגל לקלוריות נמוכות וזה לא מזעזע אותו.. ז"א הbmr (שריפת הקלוריות הבסיסית של הגוף) ירד.
אין כזה דבר התרגל. יכול להיות שכן הגוף יעשה התאמות ויוריד את הפעילות הגופנית הלא מודעת, ובכך יוריד את ה-RMR שלך, אבל זה אומר שפשוט צריך להתאים את הקלוריות

אני במקומך הייתי בודק את ה t3 בגוף
הסיכוי שזה בעיית תירואיד ללא שום סימן קליני אחר הוא נמוך מאוד, לא כל מי שבעודף משקל יש לו בעיה הורמונלית

• פותח/ת השרשור
הטסטוסטרון שלך לא נמוך בכלל, הוא בידיוק בנורמה, כדי שזה יהיה נמוך ברמה שתשפיע עליך אתה צריך להיות מתחת לסקאלה הנורמלית.
המצב שאתה מתאר נשמע כמו מקרה קלאסי של טעות בדיווח הקלורי, שאין באמת סיכוי שאתה אוכל פחות מ-2000 קלוריות, אלא משמעותית יותר בגלל טעויות בחישוב ובהערכת כמויות.
גם בנאדם עם מערך הורמונלי משובש לחלוטין ירזה אם הוא שוקל מעל 100 קילו ואוכל פחות מ-2000 קלוריות ביום, ככה שאין סיכוי שזה המקרה.
מחקרים הראו שאנשים (במיוחד בעודף משקל) יכולים גם לטעות במעל ל-1000 קלוריות בחישוב שלהם, וזה יסביר את חוסר הירידה.
בכל מקרה, כשיש ספק, פשוט תוריד את כמות הקלוריות, אם צריך תחליף מזונות בכאלה פחות דחוסים אנרגטית

להוריד קלוריות כנראה יעזור - עד גבול מסויים. גם אם אני לא מדייק ב1000 קלוריות (למרות שהכל מדוד ושקול אז אין מצב) זה לא הגיוני. אני מתאמן 4-6 פעמים בשבוע. פעמיים מתוך זה הם אימון פונקציונלי והשאר אירובי (MMA, תאלינדי) אני יכול להגזים גם עם האימונים וגם עם התזונה אבל המטרה כאן היא להיות במצב שאני יכול לשמור עליו. להוריד עוד קלוריות כדי להתקע על 101 קילו ואז להמשיך להוריד עוד קלוריות כדי להתקע על 99 זה מוגזם.

אין כזה דבר התרגל. יכול להיות שכן הגוף יעשה התאמות ויוריד את הפעילות הגופנית הלא מודעת, ובכך יוריד את ה-RMR שלך, אבל זה אומר שפשוט צריך להתאים את הקלוריות

זה מה שאני חושב, אבל כמה מוגזם זה כבר יכול להיות?! צריך לתקן את זה, לא להמשיך להוריד את הקלוריות זה כבר מגיע למצב שאי אפשר לשמר.

הסיכוי שזה בעיית תירואיד ללא שום סימן קליני אחר הוא נמוך מאוד, לא כל מי שבעודף משקל יש לו בעיה הורמונלית

אין מה לעשות, כדי לרדת במשקל צריך לצרות פחות קלוריות ממה שאתה מוציא.
אתה אמור תמיד להתאים את הקלוריות למשקל שלך, ככה שאתה לא מוריד ואז נתקע, מוריד שוב ונתקע שוב, תעשה את החישוב לפי המשקל שלך.
וה-RMR שלך לא ימשיך לרדת ברגע שהוא ירד הוא ירד וזהו

העליתי את זה כי ראיתי פעם מחקר שבדיאטות ארוכות טווח יכול להיות ירידה בפעילות התירואיד

לא חושב שיש הבדל בין גיל 20 ל30 או אפילו ל40. הירידה המצערת מתחילה אחרי גיל 40-50 ממה שקראתי. יש אולי איזה פיק מסוים בגיל ההתבגרות אבל זה אמור להתייצב

לא חושב שיש הבדל בין גיל 20 ל30 או אפילו ל40. הירידה המצערת מתחילה אחרי גיל 40-50 ממה שקראתי. יש אולי איזה פיק מסוים בגיל ההתבגרות אבל זה אמור להתייצב
הסקאלה מעט שונה לגילאים השונים, אבל כמו שאמרת בגיל 40 ומעלה יש את הירידה הרצינית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית