הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחץ דם גבוה

alalalal

משתמש משקיע
3,205
1,888
נק' מוניטין:
29,773
3,205
1,888
הייתי היום בצוו ראשון,
התייבשתי שם 7 שעות.
אמרו לי שיש לי לחץ גבוה, אני צריך עכשיו כל יום, פעמיים ביום במשך 5 יום ללכת לבדוק לחץ דם.
האם יכול להיות שזה קשור לאימונים?
גם הרופא שם אמר לי שאומגה 3 זה רק לאנשים חולים וזה רק מזיק, חחח.
וגם אני צריך לחזור ב6/4 שוב לשם,עוד מישהו בתאריך הזה?

נערך לאחרונה:
יש לך עבר רפואי כזה במשפחה? ואתה זוכר במקרה מה הערכים שמצאו אצלך?
אני יכול להגיד לך שלי קרה בדיוק אותו דבר (בתקופה שלא התאמנתי בה), מצאו לי בצו ראשון לחץ דם גבוה והייתי צריך לעשות גם את המעקב לכמה ימים. במקרה שלי הלחץ דם היה תורשתי, ואני דור שלישי כבר שאני יודע עליו שסובל מזה, ומעוד כל מיני בעיות לב, ובסופו של דבר החליטו לתת לי פטור משירות.

אם יש לך משהו באמת חמור זה לא צחוק, ולי לקח הרבה מאוד מאמץ לאזן את הלחץ דם שלי.

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה גם לאבא שלי יש, ואולי לסבא שלי, אני אברר, תודה על העזרה.

• פותח/ת השרשור
ביררתי וגם לאבא שלי יש לחץ דם גבוה, וגם לסבא שלי ז''ל היה,
אבא שלי לוקח תרופות נגד זה.
זה יכול להוריד לי מהפרופיל?

אפשר להוריד לחץ דם בבדיקות אם זה חשוב לך.
אפקט ולסלבה אמור לעשות את זה,יכול להיות שאתה נלחץ מבדיקות,יש אנשים כאלה.
בכל מקרה שאתה מיובש אמור להיות לחץ דם נמוך יותר לפי מה שידוע לי.

זה מאוד תלוי במה הערכים של הלחץ דם שלך. יכול להיות שסתם מצאו אצלך ערכים "גבוליים" ושולחים אותך עכשיו לבירור. אם אני לא טועה, העובדה שזה תורשתי, וסבא שלי נפטר ממחלות לב ואבא שלי עבר צינטורים, הייתה מאוד מהותית שהרופא שם החליט להמליץ לפטור אותי, אם אני זוכר נכון גם הייתי צריך להביא מסמכים רפואיים מהרופאה המשפחתית שלנו שמעידים על זה.

ככה או ככה, אני במקומך לא הייתי משחק משחקים בשביל לנסות להימנע מזה שיורידו לך פרופיל. תדאג קודם כל לעצמך ולבריאות שלך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה מאוד תלוי במה הערכים של הלחץ דם שלך. יכול להיות שסתם מצאו אצלך ערכים "גבוליים" ושולחים אותך עכשיו לבירור. אם אני לא טועה, העובדה שזה תורשתי, וסבא שלי נפטר ממחלות לב ואבא שלי עבר צינטורים, הייתה מאוד מהותית שהרופא שם החליט להמליץ לפטור אותי, אם אני זוכר נכון גם הייתי צריך להביא מסמכים רפואיים מהרופאה המשפחתית שלנו שמעידים על זה.

ככה או ככה, אני במקומך לא הייתי משחק משחקים בשביל לנסות להימנע מזה שיורידו לך פרופיל. תדאג קודם כל לעצמך ולבריאות שלך.
אני לא איכפת לי מהפרופיל, אני רוצה להיות איפה שהכי יתאים לי.
לחץ דם יכול להיות קשור אולי לתוספי תזונה?

בקשר לזה אין לי כבר מושג. אני לא בטוח, אבל אני זוכר שקראתי שלקפאין יכולה להיות השפעה קצרת טווח על הלחץ דם, בגלל זה היו גם שואלים אותי אם שתיתי קולה לפני הבדיקה או משהו כזה, אבל אני לא יודע מה ההשפעות לטווח ארוך של זה.

אולי משה ידע להגיד לך.

• פותח/ת השרשור
פשוט אמרתי לרופא שאני לוקח אומגה 3 והוא אמר שזה לא בריא וזה מזיק, ורק אנשים חולים צריכיים לקחת את זה.
וכשיצאתי הוא מלמל משהו שאולי זה בגלל מה שאני לוקח.

לא ידועה לי שום סיבה שתגרום לאומגה 3 להעלות לחץ דם.

אני מאמין שלחץ דם גבוה הוא אחד מהסימפטומים הנפוצים של "מחלות הציוליזציה". זה תוצאה של הפער בין הסביבה שבה אנו חיים לבין הסביבה שלה אנחנו מותאמים (adapted). השוני הגדול ביותר הוא כמובן בתזונה.
http://heartscanblog.blogspot.com/2009/10/no-blood-pressure.html

לא כיווצת אף שריר בזמן הבדיקה נכון? (אני יודע שזו שאלה דבילית.. אבל לפעמים אנשים עושים דברים בלי לשים לב)

לבדוק לחץ דם בזמן צו ראשון זה טימטום, כי אתה לחוץ, נכנס לסביבה לא מוכרת וכו' וכו'.
בכל מקרה לי היה לחץ דם לפני ה"גיוס" והורידו לי ל 64, אם אתה ממש רוצה אפשר לשחק על זה ממש הרבה ולהוריד לפחות אבל זה לא ישנה הרבה.

• פותח/ת השרשור
לבדוק לחץ דם בזמן צו ראשון זה טימטום, כי אתה לחוץ, נכנס לסביבה לא מוכרת וכו' וכו'.
בכל מקרה לי היה לחץ דם לפני ה"גיוס" והורידו לי ל 64, אם אתה ממש רוצה אפשר לשחק על זה ממש הרבה ולהוריד לפחות אבל זה לא ישנה הרבה.
חח לא קשור ללהיות לחוץ אחי, עשיתי לפני כמה ימים גם בקיבוץ, ויצא גבוה.

אז אתה סתם שמן, מה זה גבוה? מה הערכים? כמה סיסטולי + דיאסטולי + דופק?
האם נחת לפני הבדיקה? אם כן כמה זמן? בד"כ עושים 3 מדידות עם 5-7 דקות מנוחה בינהן, האם ככה עשית? (ואז עושים ממוצע).
בכל מקרה לפני טיפול תרופתי עושים הולטר לחץ דם ל24 שעות ואז רואים מה קורה באמת, כמה מדידות אקראיות באמצע היום יכולים לתת אינדקציה אבל לא אבחנה.

• פותח/ת השרשור
ידוע חחחח.
עכשיו ברצינות, אם זה תורשתי זה ידפוק אותי בצבא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית